Ako taktne odpovedať na otázky v práci?
Nastupujem do novej roboty a ako poznám niektorých ludi vedia byť aj netaktni a dávať nevhodne otázky. Beriem určite lieky ktoré budem musieť v robote brat takze sa budú pýtať ze načo to beriem. Ak nechcem povedať ze načo ako to slušne povedať?
@anonym_autor skovaj si ich do zemle na obed
@anonym_autor Máš niekoľko možností -
Vždy ich ber v rovnaký čas na nejakom súkromnom mieste v práci kde ťa neuvidia ich brať a teda sa vyhneš otázkam.
Priamo im povedz na čo a hotovo ak to nie je nič "také" za čo sa hanbíš.
Môžeš im povedať že je to súkromná vec, ale tam zas riskuješ že ak sú to nejaký "aktívny blbci" a vidí ťa brať nejaké lieky tak si proste podľa názvu nájde na internete na čo sú a môžeš sa stať že pri niektorých ktoré sa používajú na celú radu vecí si proste vyberie tú najhoršiu a začnú šíriť v práci drby o tebe. Že berieš lieky na to a že trpíš hentým atď.
@anonym_autor musia to vidieť, ked o to ide? A su to tabletky? Povedz hocičo... vitamíny, na tlak,... alebo chd na wecko a zapi tam. Druhá vec, že my máme v tíme diabetická aj epilepsia, takže som rada, že vieme co im je.
@anonym_autor prečo by si mala niečo niekomu hovoriť ohľadom svojich liekov? Veď sa dajú užiť aj diskrétne, nie je to infúzia. Alebo si ich nasyp do krabičky od výživových doplnkov, nejakých vitamínov, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať
Keď to nebudeš komentovať a užiješ ich diskrétne, tak si to nikto nemusí ani všimnúť... mala by som ich nachystané v dávkovači, šupla do úst, zapila... nikto nebude sledovať či to bol cukrík alebo liek... pokiaľ je to iná forma lieku, tak verím, že nájdeš nejaké súkromné miesto
je problém zobrať na toalete? však ich nemusíš brať teatrálne pred celou nastúpenou kanceláriou.
nie je možné posunúť čas úžívania?
môj kolega si bežne robil test na cukor v kancli. vôbec ho to nevzrušovalo.
@anonym_autor my s kolegynou bezne hlceme vyzivove doplnky v kancli. Daj si k svojim liekom nejaky celaskon a ani nebudes klamat, povies, ze vitaminy, kde je problem?
Ak to nie sú lieky na akútny stav, napríklad že ti príde hocikedy zle a hneď musíš vziať, alebo epilepsia atď...tak normálne na wc, alebo keď pôjdeš na obed, prestávku atď.
Ináč, súhlasím, že kolegovia by mali vedieť, ak máš zdravotné problémy, aby ti v prípade potreby vedeli pomôcť.
@anonym_autor nevieš si dať tabletku do úst tak, aby to nikto nevidel? A piť snád v práci môžeš.
Kup si nejaké vitamíny, doma vysyp do niečoho a tvoje lieky daj do krabicky od vitamínov
@anonym_autor môžeš povedať napr. alergiu a nech si každý pomyslí akú. Ale ak nechceš o niečom hovoriť, tak si ich daj na wc, alebo keď nik tam nie je. Aj keď mne pride zvláštne sa hanbiť za zdr. stav za ktorý bežne človek nemôže.
Povedala by som, že sú to vitamíny. Ale ak budeš hovoriť, že nechceš povedať alebo to zatajovať, len to tým zhoršíš.
@anonym_autor co su to za lieky, ze sa nedaju uzit bez toho aby si pri tom naha robila mlynske kolesa? Lebo inak si neviem predstavit, ze by si to niekto vsimol a komentoval. X-krat som v praci uzila nejaku tabletku, aj kolegovia a nikdy to nikto nekomentoval.
Este teda mozno ked si supnes nieco, co ta vypne alebo naopak, vystreli, tak si asi vsimnu, ale to je zas otazka, ci je vhodne uzivat to v pracu…
Ja mam epilepsiu a radsej som to vsetkym povedala ako by nevedeli co mi je. Takze radsej neklamat. Nemas sa za co hambit.
celkom nerozumiem prečo by mali vedieť čo sú to za lieky. musím brať lieky pravidelne, koniec.
@anonym_autor raz sa taka vsetecna kolegyna opytala noveho kolegu "co to berie kazde rano za pirule" a on jej na to "to beriem aby som vas vsetkych nepozabijal" mali ste vidiet ten jej vyraz. 😅
@anonym_autor musia to vidieť, ked o to ide? A su to tabletky? Povedz hocičo... vitamíny, na tlak,... alebo chd na wecko a zapi tam. Druhá vec, že my máme v tíme diabetická aj epilepsia, takže som rada, že vieme co im je.
@anonym_91f6b4 tak ale je celkom možné že autorka takýto problém nemá..
@anonym_autor Ved si ich daj tak, aby nikto nevidel .wc, kuchynka, ked tam nik nie je.
@anonym_autor co su to za lieky, ze sa nedaju uzit bez toho aby si pri tom naha robila mlynske kolesa? Lebo inak si neviem predstavit, ze by si to niekto vsimol a komentoval. X-krat som v praci uzila nejaku tabletku, aj kolegovia a nikdy to nikto nekomentoval.
Este teda mozno ked si supnes nieco, co ta vypne alebo naopak, vystreli, tak si asi vsimnu, ale to je zas otazka, ci je vhodne uzivat to v pracu…
@sissy27 nahá mlynské kolesá 😂😂😂 tebe dnes ide karta!!!
Tie lieky si budeš pichať injekčne, alebo prečo by ťa pri tom mal niekto sledovať a komentovať to?
A čo užívaš za lieky? Že sa tak bojíš, že by to riešili?
@anonym_autor Preboha a čo koho do toho..A keď už
to je také tajné? 😯 Ľudia sa väčšinou hanbia iba za AD..Neviem no..buď máš 15! a riešiš detinské veci, alebo máš 30r. a aj tak riešiš detinské veci. Fakt som väčšiu blbosť nepočula riešiť.
@anonym_autor Mne to príde hrozne detinské...
Posledná možnosť je vždy si doma tie lieky podrviť na prášok a v práci ho iba vysypeš na pracovný stôl.. bankovou kartou ho zhrnieš do jednej čiary.. upcháš a jednu nosnú dierku a ŠNUUUP 🙂 Zaručujem že to že berieš lieky bude to posledné na čo budú myslieť 😀😀
nič by som im nevysvetlovala, nie je to ich vec - slušne by som im povedala, že to nie je ich vec 😉
Nechapem, naco chces niekomu nieco vysvetlovat a preco by sa mal niekto nieco pytat... ja si bezne pri obede davam pirulu do ust (mam laktozovu intoleranciu) a este sa ma nikdy nikto neopytal, co to je. A to sedavam s roznymi ludmi. Ale ak ams potrbeu niekomu nieco vysvetlovat, uz ti tu ponukli kopec vyhovoriek. Jednu si nacvic a vygoogli si nazov.

@anonym_autor Otoč to na žart. Povedz, že vitamíny alebo výživové doplnky.
A nemôžeš si tie lieky dať niekde diskrétne? Napr. počas obednej prestávky na WC?