Ako toxické vzťahy môžu ovplyvniť váš život
Ahojte dámy, dievčatá slečny ženy, páni. Píšem vám preto, aby som vám porozprávala svoj príbeh. Príbeh o tom, ako vám toxický vzťah môže ublížiť. Na začiatok chcem len povedať, že sa nemáte čoho báť. To rozhodovanie je najhoršie. To, čo príde potom, nie je strach, ktorého sa tak bojíte. Bude to úľava. Zmena, áno bude vám chýbať, ale chýba vám len tá predstava, ktorú ste si o ňom vytvorili. Nie on. Dlhé roky som prežila s mužom, ktorý si ma nevážil. Správal sa ku mne ako k otrokyni, ktorá mu musela variť, prať, žehliť. Sám si po sebe nedokázal odložiť ani ponožky. Pretože ja som to dovolila..podľa jeho slov som bola ja tá, čo si to zaslúžila. Prestala som o sebe rozhodovať. Na návšteve prikladal svojim kamarátom ich ruky na moje prsia, aby vyskúšali, že aké fajné má jeho žena. Žena, ktorú si našťastie nevzal. Nemali sme deti. Chvalabohu. Okrem nadmerného pitia, bordelárstva a mileniek, to vyústilo do doby, kedy ho bolo treba živiť, pretože výplatu hltal automat. Nikdy som nemala silu odísť. Nemala som kam. Iný život mi bol cudzí, pretože toto trvalo tak veľmi dlho.. pravidelné slovné urážky, inak ako pi*a mi nepovedal. Nemusíte mi hovoriť, že je to moja vina. Rokmi som pochopila, že mojou vinou je len to, že som to dovolila. Otec zomrel, zdedila som jeho byt. Ako jediná dcéra, mama nám zomrela dávno. Keď som do toho bytu prišla prisahám, že akoby na mňa prehovoril. Díval sa na mňa. Dal mi silu sa jedného pekného dňa zbaliť, kým bol v práci...Napratala som 11 rokov života do troch igelitiek, zavolala taxík a odišla 55km do môjho rodného mesta. Do prázdneho bytu, kde som si sadla na koberec a plakala. Od šťastia. Že to skončilo..to je pre vás, ktoré to potrebujete počuť. ❤️
*stavy
Môžeš byť vďačná za dobrú psychologickú. Mne ťa moja moc nesadla. Skúšala som aj telefonickú konzultáciu ale to není ono. Dosť mi pomohaju motivačné videá a podkasty. Žiaľ je to beh na dlhé trate. bola a som stále závislá tiež sledujem telefón a všetko dostupné. A neviem to v sebe uzavrieť. Moje sebavedomie a sebahodnota je nula. Psychologická povedala že som na seba prísna že sa nemám rada. Považujem to za svoje zlyhanie.

@mirinda8357 to čo opisuješ ako šťavy je neznesiteľné, tiež som to mala. Nemôžem povedať, že raz prestanú, ale určite trochu utíchnu. Ja som vďačná za svoju psychologičku, povedala mi jedno múdro "to, že už nehoríš neznamená, že v tebe nie je zhorenisko".