Ako udržiavať dobré vzťahy so švagrinou?
Ahojte zienky
Mojho manzela brat ma zenu, maju dve deti. Ona je dost citliva a nedala svoje deti podrzat nikomu asi do 4-5 mesiaca. Kocikovat tiez nikto nemohol, ze aby si nezvykli na kocik. Ma proste svoje taketo “veci” co nikto nechape.
Nam na narodilo dievcatko pred par mesiacmi. Okrem toho ze dostavam nevyžiadané rady, zle znasa to, ze dovolim svokrovcom kocikovat, drzat na rukach, atd. Boli sme na svadbe na par hodin a strážili , ona by to vraj nedovolila - podotýkam, jej deti maju 8 a 6 a este neboli nikdy bez svojich rodicov, nikde nespali, nemali ziadne strazenie od starych rodicov. A cudujem sa aj jej a jej manzelovi, ze nemaju potrebu byt sami. Stale su spolu, co je pekne, ale pýšia sa tym ze od kedy sa prvy narodil tak nikde spolu sami neboli. Neviem, vsetkym to pride cudne.
Stale mi dava pred oci,ze som teraz lepsia nevesta ako ona lebo som im povolila az moc. A hovori ze si mam uecit hranice pre svoje dobro, a ine…. Svokrovi su na nich nahnevani, a svagrina s mamzelom zase na nich, no navštevujú sa, ale je tam napatie……
Prosim, ako mam s nou vychadzat? Mne sa nezda ze dovoľujem az moc. To je po 8 rokoch mohli konecne kocik vziať prvykrat do ruky s vnucatko je snad normalne ?!
@anonym_autor ja neviem ci sa dá s tebou vychádzať. Asi uz len počkať kým sa ti trochu ukludnia hormóny a možno to pôjde.
@anonym_autor riešiš absolútne nepodstatné veci
neries, povedz jej, ze nie si uzkostliva ako ona a haslo
@anonym_autor mozno mala na to svoje dovody, len ty si este na to neprisla🤷
@anonym_autor Jej rozhodnutie. Ty sa staraj o seba a nie o nu.
@anonym_autor tak počúvni jej radu a urči hranice, JEJ...
na rovinu jej povedz,ze ona sa rozhodla ako sa rozhodla a nik jej do toho nekecal,tak nech necha rozhodnutie aj ona na tebe a neriesi .. a ze pri vsetkej ucte ty si chces robit vlastne rozhodnutie i ked mozno niekedy chybne a nepotrebujes na to jej rady - bud sa urazi alebo pochopi -to ta uz trapit nemusi
Povedala by som jej, že ja som si hranice určila a si s nimi stotožnená, rovnako ako ona so svojimi.
Kazdy by sa mal hlavne starat o seba a robit veci tak aby sa citil dobre. Kazdy mame veci nastavene inak, co tebe nevadi moze niekomu sposobovat velky stres. Je to jej vec ako si to nastavila a to iste plati pre teba, ani jedna nerobite dobre ci zle, proste to mate kazda inak. Staci sa navzajom respektovat a bude dobre..
Posli do teplych krajin,nech zneprijemnuje zivot niekomu inemu.
Co s nou hyvas v jednom dome?
Povedz jej ze je na tebe ako sa rozhodnes.
Tak neviem či je zrovna na chválenie že nikde sami s mužom neboli 🫣aby sa o pár rokov necudovala že sa jej manželstvo rozpadlo lebo za tie roky láska pominula.. o vzťah sa treba aj starať, nie si iba myslieť že automaticky pri mne ten druhý bude.
jej správanie mi príde zvláštne. nedovolila kočíkovať, mať bábo na rukách , nikde sami neboli...
ak im to vyhovuje - ok, ale ty si zariaď vzťahy podľa seba . za mňa bude švagriná čudo- judo.
vychádzať s ňou treba aspoň na oko.
Ano hranice si mas nastavit, ale aj so svagrinou alebo lepsie povedane- nemusia byt rovnake ako ma svagrina. Ak to tsbe vhhovuje- dat kocikovat, nosit na rukach dieta, ci dat neskor na prespavacku je to v pofiadku. Su to tvoje hranice. A problem ma svagrina resprktovat tie tvoje. Lebo o tom to cele je. Nie len zadavat hranice, ale aj respektovat tie ktore nastavy niekto iny. A svagrina si uvedomuje ze deti rastu a raz( mozno skor ako si predstavuje) deti odidu z domu? Alebo ich bude hrdusit " opiciou laskou". Rob tak ako to citis. A ak mas chces aby mali tvoje deti vztah a zazitky s babkou ci inymi clenmi rodiny tak ich im dopraj.
Nech si svagrina hlavne uvedomi,ze ty si matka a ona ti nema co kecat do vychovy.
Ked ty svokrovcom doverujes a si schopna aj male babätko nechat u nich same,urcite to robis podla svojej intuicie,s pocitom,ktory ti dava istotu a pokoj v dusi.
Svagrina je precitlivela,hovori sa tomu opicia laska...
Ma strach,aby deti nelubili aj niekoho ineho ako ju a manzela
Tak ich radsej dusi pri sebe a nepohne sa od nich.
Zabudla,ze deti raz odidu a ostane manzel...ktory jej uz mozno bude mat plne zuby/pisems nadsazkou/
Ale priste,ten vztah moze zacat haprovat..zrazu ostsnu sami a nebudu vediet spolu bez deti zit...
Vobec ju neries,hlad si svojho.
Uzemni ju,ze ty nechces so svojej dcerky vychovat mamo-zavislacku ani ziadneho strachoprta...
Nechápem, prečo toto vôbec s ňou riešiš...veď normálne povedz,že je to vaša vec,ako si vychovávate deti,a zasa je to ich vec,ako oni vychovávajú svoje. A bude ukončená debata,nič viac nerozoberat
@anonym_autor tak jej treba 😀 jasne že tvoje dieťa bude obľúbenejšie vnúča keďže ma so starými rodičmi aj nejaký vzťah, nie ako jej a môže si za to sama… ty si užívaj rodinu kým ju tvoje deti majú, babka a dedko tu nebudú navždy.
V podstate ju ignoruje, ale chápem že tie jej reči a poznámky sa prepocut nedajú, tak jej v kľude povedz v štýle " počuj Etela, ty si si určila hranice aké si s mužom chcela, tvoja/ vaša voľba. Ja mám svoje hranice a teba do toho trt makový."
Ono s niektorymi ludmi stací len "vychadzat", netreba sa im tlacit do analu ani tlacit na dobre vztahy...moja svagrina je tomu prikladom. Kedze je starsia, vsetko vie "lepsie". Ked sme mali zasnuby, tak sa nas pytala ci plánujeme aj svadbu, reku ano (ona sa v tom case rozvadzala s exom). Vraj to je len papier. Hadaj kto mal svadbu 1,5 mesiaca pred nami 😉
Dalej pocas tehotenstva - boli sme obe tehotne v rovnakom case. Ona jedno babo stratila chvilu predtým tak sa hned dala vypisat a kazdy tyzden sa ma pytala dokedy budem este robit. Že ona by teda život dieťaťa neriskovala 🥴 Podotykam že som pracovala z domu a cca posledne 3 mesiace som uu mala niekoho na zaucenie, žiadne dvihanie čohokoľvek..proste len zas potrebovala byť múdrejšia. Po rokoch vianoc, narodenin a menin som sa vyjadrila ze by bolo fajn keby sme obdarovavali len deti, proste my rodicia nie - na to mi povedala či nemam raz za cas na fľašu vina a dezert. Ja som nala, len tym ze to je zbytocne nosenie raz sem a raz tam mi to prislo viac na obtiaz, ved nas bolo u svokrovcov dokopy 14-15 ked sme tam boli vsetci.Tych perličiek je vela, naucila som sa ju vypočuť a potom všetko vypustiť... Nevideli sme sa niekolko rokov pretože ich nezaujimame...ok v poriadku, prezijem to
Mojho manžela brat má ženu🙄 ano riešim nepodstatné ale ty nevieš skloňovať? Snáď manželov brat má ženu...alebo keď už ideš písať o švagrinej tak napíš : švagriná (žena manželovho brata) - píšeš o nej ako o cudzej žene z ulice - evidentne ani preto nemáte nejak extra vzťah.. Švagrinú nechaj tak, nech si robí so svojim životom a deťmi čo chce...čo ty riešiš či ich dala strážiť alebo nie? Ty si kľudne odkladaj svoje deti u rodičov, ju nechaj tak nech si urobí po svojom. Vidíš niekto nemá potrebu deti odložiť a labzovať s mužom kade tade. Asi je až moc obetavá. A na tom neni nič zlé.

Ty s ňou také veci nerieš 🙂 buď na to nereaguj alebo povedz: pozri každá máme svoj štýl a svoje zásady a tak je to dobre 🙂