Ako ukončiť kontakt s blízkym kamarátom?
Roky mám veľmi blízky vzťah s kamarátom. Je mi bútľavou vŕbou roky a ja jemu. Kým sme boli zadaní, tak to bolo platonickě a len to iskrilo. Teraz sme obaja single a ja som dúfala, že sa to preklopí do niečoho bližšieho. Neviem s ním ukončiť kontakt, ale neustála nádej ma vyčerpáva. Chcem sa posunúť ďalej, ale neviem si predstaviť ho stratiť a už sa nekontaktovať. Chcela som sa ho opýtať ako by to bral, keby sme sa vyhýbali kontaktu. Možno by to ale zobral ako manipuláciu alebo ako nedostatok záujmu a pochopenia. Vôbec neviem či by som mu aj ja chýbala tak ako on mne. Chcem si rozkázať mu neodpovedať a nekontaktovať ho.
@anonym_autor On ti napĺňa veľmi dôležité nádoby lásky.Rozhovor a dôveru. Otázka je, či by to fungovalo v intimite,v pozornosti, poprípade, či by bol dobrý otec vašich detí.Ci by robil skutky služby pre teba v domácnosti a pod. A či by to iskrilo,keby ste si už navzájom neboli " zakazaní" .Chce to rozhovor,odvahu a pripraviť sa na každú možnosť.
Co keby si sa s nim najprv otvorene porozpravala co a ako citis? Take ghostnutie ako pises, ze by si chcela mi pride medzi 2 dospelymi ludmi trapne
@anonym_autor Ved si urobte pekny vecer, chodte spolu von sa zabavit, pekne sa oblec, uprav, pouzi zenske zbrane, nieco popite spolu a urob prvy krok ty. Minimalne budes vediet na com si. Mozno sa on hanbi. Nevyskusas, nebudes vediet. Nevyskusas, cely zivot ti to bude hlodat v hlave.
@anonym_autor Ved si urobte pekny vecer, chodte spolu von sa zabavit, pekne sa oblec, uprav, pouzi zenske zbrane, nieco popite spolu a urob prvy krok ty. Minimalne budes vediet na com si. Mozno sa on hanbi. Nevyskusas, nebudes vediet. Nevyskusas, cely zivot ti to bude hlodat v hlave.
@anonym_a356e8 Bráni jej strach z toho, že ak by mu to navrhla, tak ho stratí. To je brutálna dilema toto. Ale vyskúšať môže, že pôjdu spolu von a nahodí sa, no neviem či by mala robiť prvý väčší krok, tam už je to riskantné, ako zareaguje.
@anonym_autor nerob to prečo chces stratiť kamaráta?
zo skuseosti ti pisem, nerob nikomu butlavku, lebo si tu pre niekoho ked mu je tazko, on sa vyrozprava a ked si najde niekoho na vztah tak s tebou sekne z dna na den. Keby chcel ten vztah s tebou tak by to posuval. Ja som tak robila butlavku niekolko rokov a nakoniec to bolo ako pisem vyssie.
A aj u neho to bolo platonicke alebo len u teba? Mozno sa chlapec za ten cas odlubil...alebo plati v tomto pripade, ze zakazane ovocie chuti najlepsie.
A samozrejme si zeny casto myslia, ze je chlap do nich...
@anonym_a356e8 Bráni jej strach z toho, že ak by mu to navrhla, tak ho stratí. To je brutálna dilema toto. Ale vyskúšať môže, že pôjdu spolu von a nahodí sa, no neviem či by mala robiť prvý väčší krok, tam už je to riskantné, ako zareaguje.
@pletko325 Vsak tak nenapadne moze urobit prvy krok a pouzit finty, vzdy sa da z toho vycuvat ak by sa nechytil. Vsetko sa da. A nic nestrati. Nie, ze po nom totalne okato vystartuje.
@pletko325 Vsak tak nenapadne moze urobit prvy krok a pouzit finty, vzdy sa da z toho vycuvat ak by sa nechytil. Vsetko sa da. A nic nestrati. Nie, ze po nom totalne okato vystartuje.
@princessivi lenže tu je presne tá dilema. Autorka píše, že iba jedna vec je pre ňu výhrou a to fakt, že budú spolu bližšie, ako kamaráti. Lebo bojí sa že ho stratí, bojí sa že ju odmietne ak to skúsi a vyčerpáva ju tá nádej, že môže aj nemusí niečo byť. Nevieme čo cíti on, vieme čo cíti autorka, že ho chce.
To nieje kamarát
Ale chlap s ktorým si v kontakte len preto, že máš o neho záujem na viac
Takže povedz mu to na rovinu a keď nebude odozva,tak to ukonči
@princessivi a ako neokato vystartovat?
Nebudem robiť prvý krok. A chcem sa odpútať. Naznačuje aj on niečo, ale čitateľné to nie je. Ak mu bude záležať, tak vie kde má nájde a ak nie, tak je to lepšie sa odpútať a nečakať na zázrak. Len akosi na to nemám síl. Bude mi chýbať spriaznená duša po každodennom kontakte. Napíše a už neodpísať je ťažké. Ak by sa ozval, že príde tak mu aj tak neviem povedať, že sa s ním nestretnem.
Nebudem robiť prvý krok. A chcem sa odpútať. Naznačuje aj on niečo, ale čitateľné to nie je. Ak mu bude záležať, tak vie kde má nájde a ak nie, tak je to lepšie sa odpútať a nečakať na zázrak. Len akosi na to nemám síl. Bude mi chýbať spriaznená duša po každodennom kontakte. Napíše a už neodpísať je ťažké. Ak by sa ozval, že príde tak mu aj tak neviem povedať, že sa s ním nestretnem.
@anonym_autor asi by si sa mala v prvom rade rozhodnúť, čo chceš. Lebo aj v tejto správe je to najprv nie a potom áno.
@anonym_autor Podla mna to zbytocne dramatizujes a prezivas. Kto nechde hlada dovody a kto chce hlada sposoby.
@anonym_b6a64d Tak to je uz na kazdom podla gusta. Za mna osobne je naj hravost a trpezlivost. Rec tela tiez vela prezradi. Ale priznam sa, ze este som po nikom nevystartovala, nestihla som 😆 Keby som vsak musela, tak asi by som sa snazila zviest muza o ktoreho mam zaujem tancom.
A načo je toto divadlo? veď mu priamo povedz, čo k nemu cítiš, možno budeš prekvapená a on to cíti rovnako. Akože čo čakáš, že ty ho začneš ignorovať a on ťa bude prosíkať? Nie si v telenovele.
@princessivi lenže tu je presne tá dilema. Autorka píše, že iba jedna vec je pre ňu výhrou a to fakt, že budú spolu bližšie, ako kamaráti. Lebo bojí sa že ho stratí, bojí sa že ju odmietne ak to skúsi a vyčerpáva ju tá nádej, že môže aj nemusí niečo byť. Nevieme čo cíti on, vieme čo cíti autorka, že ho chce.
@pletko325 Autorka by ho mohla minimalne jemne “nakopnut”, povzbudit, dat mu signal. Inak neviem tiez na co caka on, takto mozu obaja cakat do aleluja. Ja mam rada ludi, ktori vedia co chcu a neboja sa spravit prvy krok a byt dominantni (hlavne teda muzi). A títo dvaja sa poznaju navyse uz dlho.
@pletko325 Autorka by ho mohla minimalne jemne “nakopnut”, povzbudit, dat mu signal. Inak neviem tiez na co caka on, takto mozu obaja cakat do aleluja. Ja mam rada ludi, ktori vedia co chcu a neboja sa spravit prvy krok a byt dominantni (hlavne teda muzi). A títo dvaja sa poznaju navyse uz dlho.
@princessivi mužovi treba priamo povedať a nie jemne nakopnúť
@earlgrey Ver mi, ze netreba, bohate osobne skusenosti, oni si aj nezaujem vysvetlia ako zaujem 😊
@anonym_b6a64d Predstav si vecer/noc v klube. Hra dobra hudba, nieco malo sa popije, je dobra nalada, smiech, moze sa ho letmo na 2-3 sekundy dotknut kolena a navrhut ci by si s nou nezatancoval. Pri tanci sa da vela veci zistit, dotyky, vzdialenost, pohlady 😊 Moze mu posepkat do ucha, ze dnes mu to velmi pristane. A keby sa nechytil, nic sa nedeje. Ved aj kamarati si davaju komplimenty. Hlavne vsetko riesit hravou a nenasilnou formou.
... večná to dilema 🤔
... ked sa stretne muž a žena, obaja časom zistia, že sa cítia byť spolu sami sebou, vyhľadávajú jeden druhého (investujú vzájomne čas, pretože ten pocit "byť" práve s tým druhým), sú si sympatický, emicionálne spojení, sami sebou, len tá iskra k bozkom a inmitime je...*
*často to nepríde hneď, ale časom stretávaním, spoznávaním, maličkosťami
... často ľudia chodia okolo "horúcej" kaše, pretože sa boja, že ten druhý...
... ak to "niečo" medzi dvoma existuje, funguje, najväčšou chybou je nevyužiť tento potencial, pretože práve to je základom každého partnerského vzťahu
... ako radia vyššie, ak vám je spolu fajn, vyhladavate jeden druhého, cítiš "dačo" viac... nepremárni životnú šancu, ktorú by si si vyčítala do smrti.
Pri novom "partnerovi" by si možno začala i podvedome porovnávať jeho s týmto kamarátom...
Vzťah neznamená vlastniť, "musieť", ale "chcieť" byť s tým druhým... ukončiť vzťah možeš vždy, ale stretnúť "niekoho" s kým sa budeš cítiť sama sebou... 😕
... môj názor je, "ghostnúť" niekoho s kým ti je super je najväčšia chyba, ktorú môžeš v živote urobiť a budeš si ju vyčítať (ak by ti ublížil, podrazil, zneužil...ok, ale on ťa má len rád 😉)
... ak niečo cítiš a vieš si predstaviť s ním "vzťah" je potrebné zmeniť "dynamiku" vášho aktuálneho kamarátskeho vzťahu=nakopnúť iskru/príťažlivosť (keďže si žena máš oveľa väčšiu výhodu 😉)
... ak by si mu nebola sympatická, ak by sa s tebou necítil sám sebou, neinvestoval by čas do vaších stretnutí 😉
... len to naňho "nevybafni", nevysip na seba emócie a tobôž žiaden francuzák nech ta ani len nenapadne 😉
... si žena, máš svoje "zbrane" neboj sa ich použiť
... ak niečo chceš, tak to spontanne urob, a nepýtaj sa, či môžeš... 😉 nahodne letmé dotyky, dlhe pohľady, zaujímaj sa, navrhuj príležitosti, požiadaj o pomoc, flirtuj, pochváľ ho, buď spontanna, no nepodsúvaj sa.
Tak ako žena i muž cíti "vtieranie=🚩".
... z jeho reakcii a správania vycitiš buď odmeranosť alebo zrkadlovú hru, úsmev a pomalé posúvanie=zbližovanie 😉
... nič horšie v živote ako premárnené šance, ktoré nám osud ponúkol 😉
Nech sa ti dari, nech si šťastná... 😉
**ak cítiš "dačo viac", tak choď do toho a nečakaj☝️ Pretože môže prísť niekto, kto sa nebude báť urobiť prvý krok a ty budeš už navždy len tá "druhá" 😉 a to "kamarátstvo" padne tak či tak 😕.
Ekali x ZHU - Blame
... večná to dilema 🤔
... ked sa stretne muž a žena, obaja časom zistia, že sa cítia byť spolu sami sebou, vyhľadávajú jeden druhého (investujú vzájomne čas, pretože ten pocit "byť" práve s tým druhým), sú si sympatický, emicionálne spojení, sami sebou, len tá iskra k bozkom a inmitime je...*
... ak to "niečo" medzi dvoma existuje, funguje, najväčšou chybou je nevyužiť tento potencial, pretože práve to je základom každého partnerského vzťahu
... ako radia vyššie, ak vám je spolu fajn, vyhladavate jeden druhého, cítiš "dačo" viac... nepremárni životnú šancu, ktorú by si si vyčítala do smrti.
Pri novom "partnerovi" by si možno začala i podvedome porovnávať jeho s týmto kamarátom...
Vzťah neznamená vlastniť, "musieť", ale "chcieť" byť s tým druhým... ukončiť vzťah možeš vždy, ale stretnúť "niekoho" s kým sa budeš cítiť sama sebou... 😕
... môj názor je, "ghostnúť" niekoho s kým ti je super je najväčšia chyba, ktorú môžeš v živote urobiť a budeš si ju vyčítať (ak by ti ublížil, podrazil, zneužil...ok, ale on ťa má len rád 😉)
... ak niečo cítiš a vieš si predstaviť s ním "vzťah" je potrebné zmeniť "dynamiku" vášho aktuálneho kamarátskeho vzťahu=nakopnúť iskru/príťažlivosť (keďže si žena máš oveľa väčšiu výhodu 😉)
... ak by si mu nebola sympatická, ak by sa s tebou necítil sám sebou, neinvestoval by čas do vaších stretnutí 😉
... len to naňho "nevybafni", nevysip na seba emócie a tobôž žiaden francuzák nech ta ani len nenapadne 😉
... ak niečo chceš, tak to spontanne urob, a nepýtaj sa, či môžeš... 😉 nahodne letmé dotyky, dlhe pohľady, zaujímaj sa, navrhuj príležitosti, požiadaj o pomoc, flirtuj, pochváľ ho, buď spontanna, no nepodsúvaj sa.
... z jeho reakcii a správania vycitiš buď odmeranosť alebo zrkadlovú hru, úsmev a pomalé posúvanie=zbližovanie 😉
**ak cítiš "dačo viac", tak choď do toho a nečakaj☝️ Pretože môže prísť niekto, kto sa nebude báť urobiť prvý krok a ty budeš už navždy len tá "druhá" 😉 a to "kamarátstvo" padne tak či tak 😕.
Ekali x ZHU - Blame
@michal_dr Suhlasim s tebou so vsetkym na 💯 Velmi pekne si to napisal 😎
@earlgrey presne tak. Muž to inak nepochopí 😄
@bielasovicka Ale pochopi, nepodcenujte vnimanie muzov. Az vo vztahu sa treba bavit s muzom narovinu ak nepochopi 😇
@bielasovicka viem že tu to nehrozí, no treba rozlišovať muža a muža. Muž zúfalec a "pretlakom" po tebe vyštartuje aj bez signálov a nevieš sa ho zbaviť. 🤣 A zasa niekdy muž ktorý ťa berie ako kamarátku, ktorú možno nechce stratiť, lebo ťa má ako "butľavú vŕbu", tak to nechce pokaziť hlbším vzťahom.
Priznám sa, že aj ja by som niekedy prijal otvorenú konverzáciu so ženou, ktorá by mi možno vedela bližšie objasniť isté nezhody vo vzťahu, alebo skôr otázky.
Vieš si predstaviť, aké to je komplikované baviť sa na tému "vzťahu" s mužom (kamarátom). To sú skôr také reči, "Veď prídi domov a poriadne ju pretiahni." Alebo keď sa mi páči žena tak "Veď choď do nej."
@earlgrey Ver mi, ze netreba, bohate osobne skusenosti, oni si aj nezaujem vysvetlia ako zaujem 😊
@princessivi ok, tak nech sa jemne nakopkávajú ďalšie roky, pokiaľ jemu do cesty nepríde žena, z ktorej padne na kolená a autorka až vtedy môže plakať do vankúša.
... večná to dilema 🤔
Ekali x ZHU - Blame
@michal_dr myslím že on už mal veľa šancí a nevyužil ich, takže ja sa mu vtierať nebudem...preto som sa rozhodla sa odpútať...neviem načo vyhľadáva moju spoločnosť ... možno mu to dojde keď ju stratí...a ak nie, tak aspoň si nebudem už ďalej robiť nádej

Držím palce, bude to ťažké, už k nemu niečo hlbšie cítiš. Bude to ako rozchod.