icon

Ako ukončiť vzťah bez zbytočného ubližovania?

20. mar 2025

Mali sme celkom pekný vzťah. A potom sa všetko začalo kaziť. Tvrdil, že kvôli mne, lebo som sa s ním stretávala trosku menej. Proste prvý rok sme boli každý deň spolu a ja som po roku už nevládala a chcela sa venovať aj iným veciam. A on to nezvládol. Myslel si, že som s nim skončila alebo ze ho obmedzujem vo svojom živote, myslel si že mám iného. Nebola to vôbec pravda, len som chcela aj čas na seba. Podotýkam, ze to bolo možno 1-2 dni v týždni, keď som chcela byť sama, resp. s inými ľuďmi.
A on sa začal veľmi škaredo správať, ale bolo to len občas. Vyvrcholilo to až zhruba o pol roka, kedy sme mali veľmi turbulentny približne ďalší pol rok. Veľmi škaredo mi nadával a bol so mnou menej a menej, aby mi vraj demonštroval co som robila ja.
Napísali sme si neskutočne škaredé veci a bola tam aj nevera z oboch strán, kedy sme si mysleli, že je vlastne koniec medzi nami. Čiže nie nevera ani tak, ale ze skúšali sme si začať s niekym iným.
Ja som v tom čase nebola s tým rozchodom vysporiadana, stále sme spolu komunikovali, aj keď sme si len nadávali. A potom sme prestali a teraz sa on tvári ako keby nič, ze sme vo vzťahu a všetko je zrazu ružové. Možno som si to vtedy nechcela pripustiť ten rozchod a nechcela vidieť. Teraz už je "ticho" nehádame sa, avšak vo mne to zanechalo tak zle pocity, ze ked viem čoho je schopný, stratila som v neho dôveru, už ho ani nemilujem. Napriek tomu neviem ako skončiť, mame nejaké záväzky voči sebe za ten čas a pomáhame si, ale pre mňa je to už citovo plytké. Tvarim sa, že sme spolu, pritom každá bunka v mojom tele kričí, ze to už nechce. No bojím sa to vysloviť, za veľa som mu vďačná, ale proste pre mna je skôr kamarát a na vzťah to už nie je. Nechcem mu ublížiť, hoci on mi ubližovať neskutočne. Mal problémy s alkoholom a sam so sebou, v tom čase keď sme sa hádali, bol väčšinou opitý. A teraz už pit prestal, ale ja tomu neverím, už celkovo, proste neverím mu ako partnerovi. A veľmi ma trápi, že tu ženu s ktorou si začal ma na sociálnych sieťach, proste vždy keď tam idem ju vidím. Aj keď to už je v tom celkom bezvýznamné.

vevebono
20. mar 2025

Tak z vďaky si necháš dokafrať život? To je hlúposť a bud na to prídeš teraz, alebo po ďalších teatralnych výstupoch a rokoch.
Z mojej strany by to bola hrubá čiara, žiaden kamarát, určite nie. Všade zablokovať, poďakovať sama sebe za slobodu a žiť si svoje

mk22
20. mar 2025

Nad čím vôbec rozmýšľaš??

kristie571
20. mar 2025

Citaj si tento prispevok dookola, kym to nepochopis. Bud sa ostanes trapit, alebo podakujes, zavries dvere a ides dalej. Odporucam aj zablokovat na soc.sietach nech nemas vobec kontakt a zit svoj normalny bezny zivot, neskor urcite stretnes niekoho rozumnejsieho..
Najdi svoju hodnotu..

enmery
20. mar 2025

Povinné prečítať každý, ako si sám dodrbať život a potom vyplakávať, aký život nie je fér. 🙏

vanilkovazmrzka
20. mar 2025

Mozes mu precitat co si tu napisala. Skonci to cim skor.

karolinakr
21. mar 2025
feuille
21. mar 2025

Ale ved ona to chce ukončiť, ona len nevie ako. Poznám to a presne som vždy čakala že to urobí ten druhý za mňa 🙈 keď nevieš ako počkaj do najbližšej hádky 😅