Bola som neverná

9. júl 2023

Neviem čo čakám písaním tejto diskusie.. avšak potrebujem to dostať zo seba von. Vždy som bola zasadne proti nevere a hovorila som si, že ti ľudia čo to spravia sú odporni, je to nechutne a nikdy by som tak nedokázala ublizit.. teraz k veci.. s priateľom sme spolu 7 rokov, ja mám 28 on 31.. na začiatku keď sme sa dávali dokopy, som si nič od toho neslubovala, jednoducho som mala vtedy také blbe obdobie zo vzťahu do vzťahu, nič mi nevychádzalo a myslela som si že to bude len zase nejaký úlet, aj keď som k nemu postupne začala cítiť viac a viac .. ešte predtým som sa poznala s jedným chlapcom, s ktorým sme sa v podstate riešili ale nikdy k nicomu nedošlo.. až raz a to už za vzťahu s mojim terajším priateľom.. boli sme vtedy spolu cca polroka.. ja viem, nič ma neospravedlňuje.. ja som si ten sex absolútne ani neuzila v podstate som to ani nechcela a vravela som mu nech prestane ale zároveň som to nevedela ukončiť tak rázne…..takže sa to stalo.. hneď potom som mala neskutočne výčitky svedomia, nemohla som spávať , budila som sa s pocitom že mi je zo samej seba zle až sa mi po pár rokoch to podarilo nejako z hlavy vypustiť aj keď boli okamihy kedy som si na to spomenula.. od minulého týždňa sa mi to opäť vracia a nedokážem na to prestať myslieť a je mi z toho neskutočne zle. Priateľ o nicom nevie, no celý čas mám pocit že si zaslúži vedieť pravdu aj keď ulavim akurát tak sebe a jemu ublizim.. ale to som mu ublížila aj už vtedy keď sa to stalo.. proste je mi zo seba zle a viem že niekde vonku je človek čo by mu to nikdy neurobil a presne takú si zaslúži. Zároveň sa nám podarilo vybudovať krasny vzťah a neskutočne ho milujem, no mám špinavé svedomie a bude ma to zrejme zožierať celý život ak nám to spolu vydrží. Čo spraviť? Bola to jednorazová záležitosť, veľká chyba a dnes sa na to pozeram úplne inými očami no čas už nevratim

baboobchod
9. júl 2023

Preboha neries, čo sa stalo pred 6,5 rokom 🤦🏼‍♀️ zabudni na to a bodka 😁

maminkadeticiek
9. júl 2023

Ak mas potrebu tento zazitok spracovat,vyrozpravat,tak vyhladaj psychologicku,zdover sa,pomoze ti.Na zdoverovanie sa priatelovi definitivne zabudni,to je zly zly zly debilny napad.Zamkni za tym dvere.Zerie ta svedomie,ok,s tym sa da zit,nestoji to za dodrbanie si funkcneho vztahu.

jarmila2010
9. júl 2023

zahod to za hlavu...

tanuuulka
9. júl 2023

Bolo to davno. Nemozes nanho vyrukovat ze pred 6,5rokmi som ta podviedla a dnes mi to neda spavat. Vtedy som si myslela ze si docasna zastavka a dnes sa na to pozeram inak. Nepokaz to, co ste si vybudovali.

pribinak
9. júl 2023

Je ti jasne, že ak mu to povieš tak bude akurát tak dobre nastvaty a váš vzťah to nijak neposilní ale skôr pokazí

suzitok
9. júl 2023

Tiež som toho názoru, že to bolo dávno a nerieš to. Ak to potrebuješ spracovať, povedz to naozaj nejake psychologičke, ako radia vyššie. Určite nie kamarátke, alebo niekomu z rodiny.

maranta_leuconeura
9. júl 2023

Ja si myslim ze to vyjde casom najavo, ale poviem ti, ze keby som bola na partnerovom mieste, takuto jednorazovu zalezitost nechcem vediet. Ale keby som sa to dozvedela po 10 rokov, tak by som to predychala, lebo to bolo davno a my sme uz niekde inde. Zerie ta svedomie (tak ti treba), ale ulavit si tym ze mu to povies a narusit tak doveru je podla mna egoisticke. Spracuj si to inak, skus psychologa, odpusti si. Bola si mlada a hlupa.

cocolino234
9. júl 2023

@autorka nebuď sebecká, to si už bola pred 6 rokmi. Keď mu to povieš, tak uľavíš iba sebe na úkor jeho. Rozhodla si sa to urobiť, tak teraz bojuj s výčitkami bez jeho pomoci. Ani vtedy si jeho pomoc nepotrebovala, keď si "rázne nevedela odmietnuť sex, ktorý si nechcela". Nie som za to, aby si ľudia, ktorí boli neverní uľavovali tým, že to druhému po rokoch povedia. Buď si mu to mala povedať hneď a neklamať ho ďalšie roky alebo sa s tým teraz tráp sama pomocou psychológa ale určite netráp jeho. 🙄

Ty si mu nedala možnosť rozhodnúť sa či chce byť vo vzťahu, kde mu je priateľka po polroku neverná. Ver tomu, že väčšina by v takom vzťahu nebola. A zistiť po rokoch, že váš vzťah je založený na klamstve je príliš veľké sústo. Rozhodla si za neho, zobrala si mu toto právo. Takže skús teraz myslieť iba na neho a ty si toto v sebe vyrieš bez jeho pomoci.

mimka1402
9. júl 2023

Podľa opisu šlo o nedobrovoľny styk a aj znasilnenie, je jedno ze si to medaila najavo rázne, sú ľudia, ktorí nevedia takto reagovať preto každé nie, odtiahnutie je znak toho, že muž alebo žena má prestať, lebo to nie je súhlas...
A nevravela by som to. Preto lebo myslím si, že nevera by sa nemala vešať na nos druhému lebo svoju ťarchu nie je fér prenášať na druhého, ktorý s tým nič nemá...

dzulli1980
9. júl 2023

Keď si ho podviedla, chodila si so súčasným partnerom pol roka ... nič mu nehovor, možno by sa uľavilo Tvojmu svedomiu, no vzťah si pokazíš ... jednoducho to budeš musieť v sebe spracovať ... mne keby toto povie partner, že na začiatku vzťahu ma podviedol, kus by to naštrbilo moju dôveru voči nemu ... bolo to raz? Nerobí to aj teraz? atď. ... proste mlč, spravila si chybu, dúfam, že si sa z nej poučila.

tamitamitami
9. júl 2023

Zastávam názor že tu podľa opisu nešlo o neveru ale svojím spôsobom o znásilnenie (lebo z tvojho opisu je jasné že si to nechcela a len si to pretrpela, a teda dala si na javo aj nesúhlas)..... Aj keď nič to nemení na fakte že si sa počas vzťahu stretávala s dotyčným (v tomto jednom si mu bola "neverná" ale nie sexuálne).

Najlepšie spravíš keď to v sebe uzavrieš, určite to nehovor partnerovi zbytočne by si tým ublížila aj jemu a pokazila vám vzťah.

adka176
9. júl 2023

Určite sa to ani on nechce dozvedieť...ja osobne by som to za žiadnu cenu nechcela vedieť....ak máte pekný vzťah, tak načo by to bolo dobré? Nemyslíš to vážne, že mu to povieš a potom budeš čakať že čo? Že ti odpustí? Že ťa bude ľutovať alebo čo? Načo sa zaoberáš takýmto myšlienkami ....asi sa nudíš a nemáš sa čím zaoberať? chceš si len ubližovať aj jemu tiež....po tak dlhej dobe? Nemyslíš vážne však?

listy456
9. júl 2023

No mne je na grcanie z tych co tu znasilnenie spominaju.... keby to nechcela tak sa nedostane ani len do pozicie kde mozu mat sex a keby je to daky nasilnik co by ju drzal pod krkom tak by sa s nim neriesila jak to napisala a nedostala by sa do situace kde s nim moze mat sex, nechutne ste. Urcite jej len zrazu dal dole gate a bolo, urcite tomu nepredchadzalo nic hej hej. Mate dobre paky jak sa lutovat keby ste neverne.

osky
9. júl 2023

Je ozaj zaujimave,ze to riesis po takom case....
Asi mas vycitky svedomia,ale ked s tym vyjdes von,uz to nikomu nepomoze..
Jedine mozno tebe,ale tomu tiez neverim...

Co je ale zaujimave viac,ked si dala vtedy nohy od seba,svedomie ta nehryzlo....
Dovolila si to a na priatela si sa vyflakla...pre par minut pozitku...
A teraz,ked sa TY citis zle,chces si zasa ulavit na priatelovi
Neviem,co od toho cakas.

Mas co si zasluzis.sory

siska53
9. júl 2023

Uplne staci, ze si sa vyspovedala tu!! Nevrav mu nic, prebohaaa!!!

derdia
9. júl 2023

Vies ty chces opustenie od priatela.
Ale jemu tak akurat ublizis, riadne to vami zatrasie a nic tym nenapravis.
Neveril by ti vobec lebo by si povedal, ze si ho klamala cele tie roky.
Jeden farar mi raz na spovedi povedal, ze spovedat sa mame Panu Bohu, nie partnerovi o akychkolvek nasich pocitoch viny...
Odpusti si sama....nezi minulostou ale pritomnostou.
Necakaj,ze on za tebou potom priznani pride, obijime ta a odpusti ti a este ti aj povie, ze to chape...

taminka1986
9. júl 2023

Akoze nepoviem keby sa to stalo minuly tyzden,ale presiel tak dlhy cas. Kasli na to,pokazis to pekne co uz mas. Ak mu to povies tak bud zostanes sama alebo ti uz nikdy nebude verit a to ti za to nestoji

anonymanonym
9. júl 2023

@listy456 "vravela som nech prestane".. aj keby som s nejakym muzom dobrovolne v situacii, ze sa rovno aj vzajomne vasnivo vyzliekame a bozkavame, akonahle clovek vyjadri nesuhlas v akomkolvek bode a chce prestat, druha strana to ma akceptovat a nie pokracovat, inak sa jednoducho o znasilnenie jedna. Ospravedlnenie nevery? To nie. Do nejakeho bodu to islo dobrovolne. Pokracovalo to znasilnenim? Ak sa vyjadrila nech prestane a pokracoval, tak ano.

listy456
9. júl 2023

@anonymanonym hej... odist zo situacie je veelmi tazke, ju ta vasen dako moc ohromila ze sa nevedela postavit obliect a odist ked nechcem ta robim vsetko preto aby som ten sex nemala a nie poviem prestan ale potichu drzim no ale robme z toho znasilnenie.... ze sa nehanbite toto pisat ked to tu mozu citat ozajstne obete znasilnenia ved to je pre ne vysmech ony keby mohli odist tak to urobia a neostanu lezat lebo sa boja co sa stat moze

nikpa
9. júl 2023

Stalo sa, sprav za tým hrubú čiaru. Keď si sa priateľovi nepriznala hneď, už mu to nikdy nepovedz, zytočne teraz po takom dlhom čase.

autor
9. júl 2023

Baby, cieľom tejto diskusie nebolo aby ma tu niekto nedajbože ľutoval a zvrtla sa tu hádka. Je pravda, že som dobrovoľne išla s ním von, dobrovoľne sme si pár x pred tým napísali a nechala som sa bozkávať a chytať, keď to začalo zachádzať ďalej vravela som mu nech prestane a že to nie je správne, ale samozrejme, že keď sme sa predtým riešili a toho človeka som chcela, v mojej hlave vtedy neprebiehalo, že mám z neho strach, znasilnuje ma a podobne.. ja len vravím, že keď k tomu naozaj prišlo reálne som to nechcela a už vôbec som si to neuzila a nebolo mi to príjemne.. ono v podstate ja som sa ho nejakým spôsobom nevedela vzdat a nechcela som mu ublizit tým, že by akýkoľvek kontakt zrazu medzi nami prestal až sme sa dostali do takej jebnutej situácie že som ublížila priateľovi.. a naozaj ma neospravedlňuje nič a necakam tu žiadne poľutovanie, len som možno chcela nájsť nejaké útočisko kde to dám zo seba von a vypočuť si aj iné názory aj keď v konečnom dôsledku, je to moj čin a moje následky. Každopádne Ďakujem každej čo sa vyjadrila.

anonymanonym
9. júl 2023

@listy456 mala by si si o znasilneniach viac nacitat lebo to co tu ty prezentujes je nebezpecne 😉 znasilnit moze aj vlastny manzel a nemusi zrovna drzat pod krkom .... nie = nie, prestan = prestan.. ci lezim, drzim, branim sa, nebranim sa, kricim o pomoc, mlcim, je uplne jedno, nesuhlas sa ma respektovat.... ale nebudem to tu autorke spamovat.. takze viac na teba reagovat nebudem.. len ak to tu cita nejaka znasilnena zena, ktora zvladla "len" vyjadrit nesuhlas a nic viac = nie je to tvoja chyba 🙂

januska12323
9. júl 2023

Keď si stále tvrdila, že to nechceš je to znásilnenie. Ako sa s tým vysporiadať neviem ale ty si dala tomu človeku stop a on pokračoval. Ty nemôžeš za to, že ste mali styk keď si nechcela.

ankare
9. júl 2023

Nevrav mu to. Za žiadnych okolností.

listy456
9. júl 2023

@anonymanonym nastudovat by si si daco mala ty 😉😉 z celeho prispevku je uuplne jasne ze ona s nim sex chcela ale neprislo jej to spravne lebo bola zadana jak sa teda uz vyjadrila 😉 a by som chcela vediet ktora neverna zena nema taketo reci pred sexom 😉 a presne jak pises znasilnenia su aj v manzelstve kde sa zena boji ze ostane na ulici ak nepodlahne alebo zbita alebo to moze byt bez nasilia dokonca aj ked by ta sef vydieral aby si mala s nim sex inak ti da vypoved sa za to povazuje 😉 ale tu piseme o dacom inom treba s porozumenim citat a ptm mozes zmurkat a utesovat znasilnene zeny v teme kde sa o to nejedna 😉😉😉

dzulli1980
9. júl 2023

Znásilnením by som to nenazvala, ale ... bola som v podobnej situácii, ja som bola slobodná, bez partnera, zaplietla som sa so ženatým kolegom ... išli sme z nejakej akcie, skončili sme u mňa na byte ... techtle, metle atď. ... keď išlo do tuhého, povedala som mu, nech to nerobí ... prestal, nič sa neudialo, pekne sme vedľa seba spali ako súrodenci až do rána ... takže si myslím, že ten Tvoj bývalý to proste využil, zneužil situáciu, možno si nebola dosť presvedčivá atď. ... no zachoval sa ako násilník.

lylyjana
9. júl 2023

Urobila si chybu ty, ty si ju aj vyzer. Nech trapi svedomie a zly pocit len teba. Jeho chudala do toho netahaj. Chod radsej k psychologicke a vykecaj sa u nej. Ale aj kebyze ste sa rozisli, nikdy mu to nehovor, strati doveru aj v ine zeny.

sergejj
10. júl 2023

Ako by si sa citila keby to spravil on tebe? Chcela by si o tom vediet? Mas priatela a tahas sa vonku s inymi. 🫣😳

lalu_sk111
10. júl 2023

že si zaslúži vedieť pravdu aj keď ulavim akurát tak sebe a jemu ublizim.. tu si to napísala - ulavíš iba sebe. Ak myslíš, že ten vzťah vydrží a má perspektívu tak si spracuj túto výčitku sama, možno s psychológom. Okrem toho, že si ho podviedla by si mu týmto priznaním ublížila a nemal by žiadny prínos ..ale je to na tebe. Nenávidím klamstvo ale v tomto prípade by pravda iba viac ublížila. Ty však svojho partnera poznáš najlepšie a vieš odhadnúť ako by to bral a či by chcel vedieť pravdu.

domcci72
10. júl 2023

priznat to nie je dobry napad, tebe sa ulavi, ale len na chvilu, ono to teraz mas pocit, ze by ti to pomohlo, ale to tak nie je, ani nebude 🙂