icon

Ako vás oslovujú partneri?

10. máj 2025

Ahojte baby, viem ze je to asi hlupost ale vsimla som si jednu vec na partnerovi, ked sme spolu tak ma vola vzdy tak pekne a pouziva zdrobeniny ako Janka, Jani, ale ked sme niekto napr u jeho rodicov alebo so znamymi vonku tak mi vzdy povie iba Jana...aj to beriem ok, lebo ved tak sa volam a vzdy sa kazdemu aj tak predstavujem,ale minule mi to uz take cudne prislo ze ked sme boli sami tak mi povedal Jani, a mu vravim ze preco mi nehovori aj v sukromi Jana ako pred ostatnymi a len sa tak zarazil a povedal ze riesim kraviny...myslite si ze je to blbost alebo...?

Strana
z2
earlgrey
10. máj 2025

Hej riešiš blbosti....

sevrin
10. máj 2025

Mne by to bolo trochu divné. No takto, v súkromí čo ste si, to ste si, ale mám pocit z toho, že pred verejnosťou, ako keby si chcel nechávať nenápadný odstup od teba. Mne to tak príde, ale samozrejme môžem sa mýliť, ťažko povedať. Myslím však, že je to bežná vec, že partneri sa v súkromí oslovujú viac familiárne ako na verejnosti, takže fakt asi len riešiš kraviny, netreba z toho robiť vedu. Tak mu to vráť, v súkromí ho oslovuj mucinko, ale pred ostatnými Demeter, či ako sa volá.

unicornlady
10. máj 2025

Ak by to bolo oslovovanie zdrobneninami (srdiečko, zlatko..), tak by som ešte chápala, že možno na verejnosti nechce.

Je jedno, či on to pokladá za blbosti či nie. Tebe to vadí, tak ti to vadí. Povedz mu, nech aj pred ostatnými ti hovorí "Jani" a nie tak tvrdo "Jana".

marca12
10. máj 2025

Podla mna to nie je blbost! Jasne ti dava najavo jeho postoj k tebe.

autor
10. máj 2025
@unicornlady

Ak by to bolo oslovovanie zdrobneninami (srdiečko, zlatko..), tak by som ešte chápala, že možno na verejnosti nechce.

Je jedno, či on to pokladá za blbosti či nie. Tebe to vadí, tak ti to vadí. Povedz mu, nech aj pred ostatnými ti hovorí "Jani" a nie tak tvrdo "Jana".

@unicornlady mne je jedno ked ma bude volat aj jana ale stale...len ked sme sami tak on mi jana nikdy v zivote nepovedal a ked sme s niekym tak zasa mi nikdy nepovedal zdrobneninou mena...cize len som tak nad tym uvazovala ze preco to je a hlavne ze to chce asi velku kontrolu sa nepomylit

pribinak
10. máj 2025

Čo je zle na Jana? Však tak sa volas…

ivik4
10. máj 2025

Zdrobneninou

Su chlapi kt. To naozaj pred druhymi tak robia, dokonca zenu napriklad ani za ruku nechytia

autor
10. máj 2025
@pribinak

Čo je zle na Jana? Však tak sa volas…

@pribinak ved ano presne to si myslim aj ja ale nerozumiem preco mi v sukromni tak vobec nehovori

pribinak
10. máj 2025

Lebo súkromie je súkromie

Toto je ze nemám problém , vyrobím si problém

romi0310
10. máj 2025

My sa menom malokedy volame 🙂 vacsinou milacik, laska a zlatko. A je jedno, ci je to dakde v obchode, u rodiny alebo medzi priateľmi. Mozno len tvoj partner tazko dava najavo emocie a preto mu to pride na verejnosti tazke.

earlgrey
10. máj 2025

A ty ho ako voláš?

autor
10. máj 2025
@romi0310

My sa menom malokedy volame 🙂 vacsinou milacik, laska a zlatko. A je jedno, ci je to dakde v obchode, u rodiny alebo medzi priateľmi. Mozno len tvoj partner tazko dava najavo emocie a preto mu to pride na verejnosti tazke.

@romi0310 to si nemyslim lebo napriklad ked sme vonku s nejakymi znamymi napr znama je eva tak jej hovori Evka alebo Evi...tak asi nebude mat problem s emociami

autor
10. máj 2025
@earlgrey

A ty ho ako voláš?

@earlgrey ja tak ako doma, zdrobneninou mena

alexka89
10. máj 2025
@sevrin

Mne by to bolo trochu divné. No takto, v súkromí čo ste si, to ste si, ale mám pocit z toho, že pred verejnosťou, ako keby si chcel nechávať nenápadný odstup od teba. Mne to tak príde, ale samozrejme môžem sa mýliť, ťažko povedať. Myslím však, že je to bežná vec, že partneri sa v súkromí oslovujú viac familiárne ako na verejnosti, takže fakt asi len riešiš kraviny, netreba z toho robiť vedu. Tak mu to vráť, v súkromí ho oslovuj mucinko, ale pred ostatnými Demeter, či ako sa volá.

@sevrin 😁

earlgrey
10. máj 2025

No ja som asi jediný človek, ktorý neznáša zdrobneniny...mne by prekážalo, kebyže má niekto volá zdrobneninou 😀 a ja tiež mužov nevolám zdrobneninami..proste je to Martin, Michal, Peter atď. a je mi jedno či sa to niekomu páči alebo nie...

ivangeline
10. máj 2025

Ja to robím naopak. ;D Pokým ta ma rad a iné problémy nemáte..

denisa_deniska
10. máj 2025

Mňa volá vždy a všade rovnako. Ale áno, keby ma volal u rodiny, známych inak, prišlo by mi to čudné, určite by som sa nad tým aj zamyslela, určite by som sa ho to aj spýtala, ale určite by som z toho nejakú drámu nerobila.

stellarstar
10. máj 2025

Ty si fakt nad týmto lámeš hlavu?

minenkaa
10. máj 2025

Hviezdicka vždy a všade alebo menom

pininka1
10. máj 2025

Neznášam keď mi niekto povie Jana, a našťastie ma tak nikdy nevolal ani môj muž. Takže ta úplne chápem a za mňa je to trápne že ťa takto oslovuje niekde mimo domu. To akoby si bola suseda, ktorá ho učí. Na chodbe si Janka a v škole si Jana

basska_b
10. máj 2025

Ja som mala byvaleho, co mi hovoril len "hej, ty", "moja frajerka" a podobne

autor
10. máj 2025
@pininka1

Neznášam keď mi niekto povie Jana, a našťastie ma tak nikdy nevolal ani môj muž. Takže ta úplne chápem a za mňa je to trápne že ťa takto oslovuje niekde mimo domu. To akoby si bola suseda, ktorá ho učí. Na chodbe si Janka a v škole si Jana

@pininka1 tak ja som v pohode aj s Jana...len mi nejde do hlavy ze co ho vedie k tomu ze na verejnosti automatixky prepne na Jana a doma len na Janka alebo Jani

veselo_neveselo
10. máj 2025

Na verejnosti mi to pride normalne, oslovovat sa beznym menom, a zdrobneliny si nechavat na sukromie. Mne by sa teda nepacilo keby ma oslovovali zlaticko milacik na verejnosti, a samovolne sa mi pretacaju panenky ked to pocujem u inych.
Bud rada ze mas normalneho chlapa a neries 🙂

miskakyska
10. máj 2025

Medzi diskusiami chýba kategória.. " nemám problém,tak ho vyrobím "😁

tetapetra
10. máj 2025

@autorka nemáš ty môjho muža? Áno,je to dosť nepríjemné

sense
10. máj 2025

Tak mňa by to osobne zaujímalo , problém by som z toho ale nerobila.
Mňa môj stále oslovuje Bella alebo Schatzi.Menom len keď nereagujem a je mu jedno kde sme. Osobne by ma mohol oslovovať len menom.
Ja ho volám doma Amore, dokonca aj keď ma naštve ale vonku ho oslovujem menom

procrastique
10. máj 2025

Mne dokonca chlap na verejnosti zdvíha telefón ,, NO?" 😀 a odpovedá stroho, že hneď viem, že tam nie je sám. Doslova za sekundu-dve viem, že je v spoločnosti :D

lindous
10. máj 2025

Nebude to tým, že sama sa predstavuješ druhým Jana? Ako ťa volajú ostatní? Ja partnera tiež oslovujem zdrobnenene v súkromí a našich rozhovoroch, ale v rozhovore s druhými ho nazývam nezdrobnene, lebo ho tak volajú všetci ostatní a sú na to zvyknutí…

ovaaa
10. máj 2025

A prečo sa nespýtaš partnera ak máš v tom otáznik? Vo vzťahu sa aj banality riešia ..tak smelo do toho.

andrea2323
10. máj 2025
@basska_b

Ja som mala byvaleho, co mi hovoril len "hej, ty", "moja frajerka" a podobne

@basska_b neni aj preto bývalý? 😀 možno zabudol ako sa voláš 😀

Strana
z2