icon

Ako vaši muži zvládajú vaše emocionálne stavy?

9. máj 2026

Keď máte nervový výlev alebo hnev a tak, PMS vedia vás ukľudniť a stáť pri vás? Ja mám teraz dlhší vzťah a veľmi ma prekvapilo na začiatku ako zvládal moje stavy. Nechapte to zle, väčšinou som pohoďáčka, ale v tom čase keď sme spolu začínali som bola dosť vynervovaná, depresívna, stále v strese, pod tlakom (ťažké obdobie), no a mala som teda aj menšiu trpezlivosť a často som vybuchla za každú prkotinu. No keď si tak spomeniem správala som sa ako hysterka. Robila som drámu v začínajúcom vzťahu. Až nechápem ako to ustál. Už to ťažké obdobie prešlo, nerobím drámu, jasne občas som hnusná a podráždená asi ako všetci, ale dodnes ma udivuje ako to vie ustáť a nenechá sa vytočiť a ešte aj mňa vie upokojiť. Možno ma to tak udivuje preto, lebo nie som zvyknutá na to že to nieto takto dokáže zvládať. Zaujimalo by ma či je to bežne len ja som nemala šťastie na taký typ mužov alebo je ozaj výnimka v tomto.

anonym_8cc1b3
9. máj 2026

@anonym_autor áno, muž to toleruje. Samozrejme neospravedlňuje ma to sa správať hnusne, ale zvyčajne mu vopred poviem, že so mnou mávajú hormóny a budem plačlivejšia, podráždenejšia tak nech je tolerantný a aj je. Keď to vopred poviem a za svoje hnusné správanie sa ospravedlním tak je chápavý. Ale že by som bola sviňa bez dovodu a brala hormóny ako výhovorku pre všetko tak to nie

gaia14
9. máj 2026

Vie to zvladat. Ale velmi velmi pomaha ked ja komunikujem, ze vies co mam teraz PMS, mlati to somnou, prepac ak budem neprijemna, samej mi to vadi.

anonym_5a43a1
9. máj 2026

Nervový výlev si riešim sama po svojom, skôr mimo domu, mimo civilizácie. Vôbec nie pred mužom, deťmi… musím byt ten silnejší článok v rodine, autorita, schopná žena prekonať všetko.

anonym_d8e1b3
9. máj 2026

@anonym_autor nikdy si nevybijam svoje nervy na inych ludoch. Bolo by mi trapne, ak by niekto iny musel znasat moje emocionalne vykyvy. Ked som podrazdena, zaleziem a vyriesim si to sama

anonym_c72cdb
9. máj 2026
@anonym_8cc1b3

@anonym_autor áno, muž to toleruje. Samozrejme neospravedlňuje ma to sa správať hnusne, ale zvyčajne mu vopred poviem, že so mnou mávajú hormóny a budem plačlivejšia, podráždenejšia tak nech je tolerantný a aj je. Keď to vopred poviem a za svoje hnusné správanie sa ospravedlním tak je chápavý. Ale že by som bola sviňa bez dovodu a brala hormóny ako výhovorku pre všetko tak to nie

@anonym_8cc1b3 nerobím cirkus, viem sa ovládať a povedať si, že on nemôže za môj cyklus, a nie je fackovací panák. Nedôstojné voči nemu, aj voči sebe. Ak mi je blbo, pomenujem čo mi je, požiadam o nápomoc a svoj priestor. Nema problema. Ustál horšie veci v živote a veľmi si ho vážim. O tom je kvalitný vzťah a láska.

anonym_acc220
9. máj 2026

@anonym_autor áno, aj môj ex bol ťažký pohoďák, nevytočilo ho nič, nikdy nezvýšil hlas, nikdy sa nesťažoval, vždy každého vypočul, utešil. Až mu z toho preplo. Vždy všetko držal v sebe, aj keď mal v hlave rôzne myšlienkové pochody, nedal to zo seba von. Vraj načo?! A teraz je jedna kôpka nešťastia, nervózny, uhundraný, vytočí ho aj závit na matičke 😄 koľkokrát mi povedal, že mal byť iný, nemal byť taký "dobrý" lebo len sebe zlé robil.

anonym_acc220
9. máj 2026

Ešte napíšem, že som nezneužívala jeho dobrotu, práveže som ho vždy hnala, aby si povedal svoj názor a stopol ľudí, čo z neho vysavali energiu.

anonym_1921d5
9. máj 2026

@anonym_autor všetkého do času , nespoliehala by som sa na "dobrotu" svojho zatiaľ ešte stále priateľa a začala riešiť svoje sračky na svoj vlastný účet. Ani chlap, ani žena nebudú do nekonečna tolerovať nevyrovnaných partnerov.

anonym_1eef8c
9. máj 2026

@anonym_autor a ty jeho zlé nálady, nevrlosť, vybuchnutie napríklad z práce, či viacerých prác, neúspechov... ako zvládaš? Tiež si mu oporou?

anonym_8cc1b3
9. máj 2026
@anonym_c72cdb

@anonym_8cc1b3 nerobím cirkus, viem sa ovládať a povedať si, že on nemôže za môj cyklus, a nie je fackovací panák. Nedôstojné voči nemu, aj voči sebe. Ak mi je blbo, pomenujem čo mi je, požiadam o nápomoc a svoj priestor. Nema problema. Ustál horšie veci v živote a veľmi si ho vážim. O tom je kvalitný vzťah a láska.

@anonym_c72cdb napísala som niečo iné?

catherin4
9. máj 2026

Nervove vylevy a hnevy vobec nemavam. My spolu zijeme velmi harmonicky, nikdy sa nehadame.

anonym_c72cdb
9. máj 2026
@anonym_8cc1b3

@anonym_c72cdb napísala som niečo iné?

@anonym_8cc1b3 jasne občas som hnusná a podráždená asi ako všetci, ale dodnes ma udivuje ako to vie ustáť a nenechá sa vytočiť a ešte aj mňa vie upokojiť. 🧐 A ty vieš čo vôbec píšeš???

anonym_8cc1b3
9. máj 2026
@anonym_c72cdb

@anonym_8cc1b3 jasne občas som hnusná a podráždená asi ako všetci, ale dodnes ma udivuje ako to vie ustáť a nenechá sa vytočiť a ešte aj mňa vie upokojiť. 🧐 A ty vieš čo vôbec píšeš???

@anonym_c72cdb si odpovedala na môj komentár, označila ma a nepochopila som, čo si tým chcela povedať. Ani týmto komentom. Toto písala autorka diskusie a nie ja.

anonym_8b2589
9. máj 2026

Ja nemám také stavy zatiaľ co sa týka pms
Jedine, keď bolo horšie obdobie,tak pochopenie a podpora je súčasť vzťahu
Ale musí to platiť aj opačne

anonym_abc29c
9. máj 2026

Ja som mala podobny zaciatok vztahu a moj partner tomu nerozumel az som mu to musela polopate vysvetlit aby to proste ignoroval…mala som v tom case viac zivotnych trapeni, nevedela som to uplne ovladat. Ustal to. Teraz sme v pohode.

anonym_db8a2c
9. máj 2026
@gaia14

Vie to zvladat. Ale velmi velmi pomaha ked ja komunikujem, ze vies co mam teraz PMS, mlati to somnou, prepac ak budem neprijemna, samej mi to vadi.

@gaia14 u mňa už po dvoch desaťročiach s mužom ani komunikovať netreba, len skonštatuje že zas prešiel mesiac a ja mám zas ,,svoje dni,,

anonym_5f8606
9. máj 2026

Niekedy je to tazke ..nueoedy mam problem byt sana so sebou ,necakam ,ze on to zvladne ...ale inak respektuje 😅

anonym_0a5d69
9. máj 2026

To, že to ustál na začiatku, je skvelé, ale nezabúdaj mu to občas nahlas uznať. Povedať mu. Fakt si vážim, ako si vtedy so mnou mal trpezlivosť, spätne vidím, že to bolo so mnou ťažké, to je pre takého muža obrovská odmena. Uisťuje ho to v tom, že si jeho silu vážiš a neberieš ju ako samozrejmosť.
Áno, aj môj manžel má so mnou trpezlivosť. Čo pozerám po okolí, nie je to bežné, skôr vzácne. Tak si to váž 🙂

anonym_24d1c7
9. máj 2026

@anonym_autor tak teš sa že maš dobreho partnera a "nepadá" do toho aj s Tebou. Kiež by na takej urovni boli všetci chlapi co su so ženou a nezľaknu sa jej nalad. Predsa len, naš hormonalny system funguje inak a to ovplyvňuje aj nalady a chovanie. To že to Tvoj chlap vie rozoznať je veľke plus. Ja si myslim ,že na to treba aj skusenosti a aj nejaku tu životnú zrelosť. Plus Ty podľa úvodneho prispevku vyzeraš že Ti sebareflexia nechyba vieš si priznať svoje "boľačky" tak potom je to ok. Normalny zdravy vzťah. Snáď budeš vedieť podržať adekvátne aj Tu jeho ak to bude potrebovať 😉

anonym_4017ff
9. máj 2026

Ja nebliakam po mužovi, keď začnem po deťoch tak viem že sa blíži.

anonym_c72cdb
9. máj 2026
@anonym_8cc1b3

@anonym_c72cdb si odpovedala na môj komentár, označila ma a nepochopila som, čo si tým chcela povedať. Ani týmto komentom. Toto písala autorka diskusie a nie ja.

@anonym_8cc1b3 pardon

anonym_83058c
10. máj 2026

@anonym_autor môj berie všetko normálne, ako moju súčasť. Veď aj on má svoje muchy, ktoré zas ja akceptujem. Nič iné mi nechýba, aby som sa už nemohla ani doma v pokoji vyrevať. (Deti nemáme, takže im stres nerobím).

roja01
11. máj 2026

@anonym_autor nie kazda zena je hysterka. Za cely svoj zivot som nevybuchla s hnevom (aspon si to nepamatam). To neznamena, ze som niekedy nebola nahnevana. Vsetko sa da riesit pokojne.
Lutujem kazdeho muza, ktory to musi kvoli rodine, detom znasat.
Ked zena bez deti z casu na cas vybuchuje, co bude robit, az sa bude musiet starat o male deti, ktore najma v negatevistickom obdobi vedia radne nahnevat?