icon

Ako vážne brať manželovo klamstvo?

Dnes o 11:41

Ahojte chcela by som sa opytat nezainteresovaných ludi na názor. Prisla som manželovi na klamstvo ohľadne tipovania zápasov. Nie je gambler, ani nic podobne. Celkom dobry muž aj otec. Len v minulosti zvykol klamať lebo nechcel znášať následky a je to skor typ ze sa nechce rozprávať o problémoch sam od seba. Ja klamstvá neznesiem, na tipovanie sme sa dohodli ze kludne ked chce nech dava ako uzná za vhodne ale nech mi to povie. Predsa su to nase spoločne financie a mozeme to spolu aspon sledovať a tešiť sa ci to vyjde alebo nie. A sľúbil teda ze mi povie. Lenže co čert nechcel nahodou som nasla listok. Ospravedlnil sa s tým, ze mi to chcel povedat az ked bude vediet ci vyhral alebo nie. Pre mna velmi blbá výhovorka. Očakávam, ze ked nieco sľúbi dodrží to.
No a prosim o názor, ako sa k tomu postaviť. Zatial som sa nastavila tak ze sa budem viac venovať sebe aj na úkor poriadku varenia atd. Tiez asi bude nejaka pauza od sexu, velmi mi ubližuje ked klame aj ked je to pre niekoho hlúposť mne ide o dodržanie toho slova. Zažil niekto podobnú situáciu? Prosim anonymy, ktoré by si radi kopli nech si nájdu inú tému rada by som citala iba k veci. Dakujem

sova7
Dnes o 12:16
@anonym_autor

@anonym_e735d6 chapem ta, tiez som mala jeden vzťah kde ma priateľ stale iba klamal a tiez som alergická na klamstvá z duše ich neznášam a preto to aj vyzera ze robim z komára somára. Lenže pre mna je dôvera alfa omega a ked niekto dokáže klamať na blbosti ako sa postaví k vážnej veci?

@anonym_autor stávkovanie je drahá záležitosť a nie je to len taká nevinná blbosť ja by som to brala ako veľkú 🚩nie koníček. Určite si sleduj peniaze lebo ak narobi dlhy budú aj tvoje

anonym_2169df
Dnes o 12:16

A nebude jedine,ak prehral listok vyhodil,ak vyhral tak peniaze vytiahol ale opät vsadil.Si uvedom,ze tu to klamstvo je to posledne,co by ma naozaj trapilo.Ale aj stavkovanie je zavislost ako herna a pod.To skor by ma trapilo.

autor
Dnes o 12:17
@sova7

@anonym_autor ak chce mať ako koníček stávkovanie tak nech na to nepoužíva spoločne peniaze. Nech si z výplaty odloží časť na ktorej sa dohodnete a nič viac. Ak to dokáže nejaký čas takto funguvat a nesiahne na iné peniaze ok ak nie je to zavislost nie koníček. Tiež ak by s tým úplne prestal a vydržal nejaký čas ale zacne kupovať žreby bude nervozny mrzuty alebo zistíš že hovorí že nestavkuje a robí to aj tak potom to je závislosť

@sova7 hej ale to budem musiet zase kontrolovať. Ci naozaj tam dava iba dohodnuté peniaze. Mame kazdy svoj účet muž plati skoro všetky náklady. Chceme si vziať hypo preto vzdy plati iba v hotovosti a nema žiadne appky ani ucty a ak nahodou ma tak to snad v banke zistím ak ma v tomto klamal. Pred dvoma rokmi si tajne vzal menší úver, vtedy mi prisahal ze mi nebude klamať ale asi som zase naletela. Pripojím sa k ďalším modrokonikovskym ženám co dávajú šance mužom ktorí sa nemenia 😩😅

autor
Dnes o 12:18
@sova7

@anonym_autor stávkovanie je drahá záležitosť a nie je to len taká nevinná blbosť ja by som to brala ako veľkú 🚩nie koníček. Určite si sleduj peniaze lebo ak narobi dlhy budú aj tvoje

@sova7 hej ved preto to riešim v “začiatku”. Lenže kde je hranica medzi tým ze ho budem kontrolovať a tým ze budem iba sledovať ci nerobí dlhy.

beata_k
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@sova7 hej ale to budem musiet zase kontrolovať. Ci naozaj tam dava iba dohodnuté peniaze. Mame kazdy svoj účet muž plati skoro všetky náklady. Chceme si vziať hypo preto vzdy plati iba v hotovosti a nema žiadne appky ani ucty a ak nahodou ma tak to snad v banke zistím ak ma v tomto klamal. Pred dvoma rokmi si tajne vzal menší úver, vtedy mi prisahal ze mi nebude klamať ale asi som zase naletela. Pripojím sa k ďalším modrokonikovskym ženám co dávajú šance mužom ktorí sa nemenia 😩😅

@anonym_autor Tajne uver? Tak toto uz je ine klamstvo nez obcasna stavka. 🫤

anonym_2169df
Dnes o 12:19
@anonym_autor

@anonym_autor nuz a to ked si na toto vzal uz uver,hm ta klame dlhe roky a nahodou si az teraz na to prisla a prides na dalsie a dalsie klamstva,ale opät uveris,naletis na dalsie klamstvo.

autor
Dnes o 12:20
@beata_k

@anonym_autor Z jednej hadky? Zena, jedoducho ti to tvoj muz odkyval aby uz ukoncil hadku. Viem si predstavit ako si do neho isla len aby ti to slubil. Ach jaj. Asi tolko k tomu.

@beata_k pozri, viem ze sa ti ľahko súdi ked nevies komplexný obraz. Vyzerám tu ako histerka. Nie neodkyvol mi to aby ukončil hádku. Ja sa musim v prvom rade pozerat na seba a deti, manžel je v tomto prípade az na poslednom mieste. Ak to, co teraz riešim je začiatok závislosti nemozem to nechať iba tak. Su to aj moje peniaze a mam pravo o nich vediet. Tu som hľadala radu ci sa porozprávať po xy krat alebo co robit

autor
Dnes o 12:22

Muž je szco, preto mame kazdy svoj účet plus on ma este jeden živnostenský. Praktické riešenie by mozno bolo urobit si jeden spoločný účet kde by sme mali vsetko okrem firemných peňazí a z toho by sa vsetko platilo. Lenže ak jeden umrie tak ten druhý sa dostane k peniazom po dedičskom. A ked plati v hotovosti stávky aj tak to nemam ako odkontrolovať. Ja mu hlavne chcem veriť a nie kontrolovať. Ak neklame v tom ze nestavkuje, je klamstvo raz za pol roka dostatočne na pokazenie dôvery? Nechcem preháňať ale ani sa nechať klamať. Ťažko sa to vidi triezvo ked su v tom emocie

autor
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@beata_k pozri, viem ze sa ti ľahko súdi ked nevies komplexný obraz. Vyzerám tu ako histerka. Nie neodkyvol mi to aby ukončil hádku. Ja sa musim v prvom rade pozerat na seba a deti, manžel je v tomto prípade az na poslednom mieste. Ak to, co teraz riešim je začiatok závislosti nemozem to nechať iba tak. Su to aj moje peniaze a mam pravo o nich vediet. Tu som hľadala radu ci sa porozprávať po xy krat alebo co robit

@anonym_autor *hysterka

anonym_2169df
Dnes o 12:24
@anonym_autor

@anonym_autor neurobis nic,uveris mu ako kazda takato zena.Ja viem,co to znamena zit zo zavislakom ci na chlaste,ci automaty a toto od takychto zavislosti nema naozaj daleko.Len,aby vam tu hypo aj dali,alebo ak aj daju,bude to na neho velky tlak a zacne stavkovat vo velkom.

autor
Dnes o 12:24
@beata_k

@anonym_autor Tajne uver? Tak toto uz je ine klamstvo nez obcasna stavka. 🫤

@beata_k ano tajne, pretože to bolo na nákup veci do firmy vraj potom povedal ze to bola poistka lebo mal horšie obdobie v práci tak aby mal keby potreboval peniaze.

sova7
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Dnes o 12:27
@anonym_autor

@beata_k ano tajne, pretože to bolo na nákup veci do firmy vraj potom povedal ze to bola poistka lebo mal horšie obdobie v práci tak aby mal keby potreboval peniaze.

@anonym_autor Tak toto nie je vobec dobre

autor
Dnes o 12:27
@anonym_2169df

@anonym_autor neurobis nic,uveris mu ako kazda takato zena.Ja viem,co to znamena zit zo zavislakom ci na chlaste,ci automaty a toto od takychto zavislosti nema naozaj daleko.Len,aby vam tu hypo aj dali,alebo ak aj daju,bude to na neho velky tlak a zacne stavkovat vo velkom.

@anonym_2169df ak nam nedajú hypo, a nas vzťah sa pokašle uplne plánujem sa vratit skor do prace. Neviem ci by mi dali s dvoma detmi aspon hypo na garsónku ale to by som uz predbiehala. Ja neviem co robit uprimne. Ak sa z neho časom vykľuje závislák urcite s ním nebudem. Ak nebude medzi nami dôvera rovnako, ja chcem dat dcére dobry príklad akého muža su vybrať. Lenže ako mozete veriť mužovi co uz klamal a nie raz? Ved pre každého je výhodne klamať a dúfať ze sa na to nepride lebo nechcú prist o pohodlie co maju. A ja to budem mat stale v hlave ci klamal iba o tom jednom lístku alebo je toho viac. A co je co za laska

anonym_dddba5
Dnes o 12:29

Ja ta uplne chapem a aj to ze to ty si teraz najviac v slepej ulicke. Spravis sceny a budes ho “trestat” tak si nabuduce da uz sakra pozor aby si na to neprisla. Ked to nechas tak tak ti zostava len dufat ze je dostatocne vyspely aby do toho nespadol. Kto sa s tym osobne nestretol tak nechape aka je tenka hranica medzi par eurovym tiketom a stovkami eur. Moj byvaly tak zacal s par centami z brigady a potom mi uz ako dospely plakal ze prestavkoval polku vyplaty.
Asi ani nemam radu v tomto, po osobnej skusenosti je toto nieco kedy by som v tejto oblasti nedoverovala nikomu.

autor
Dnes o 12:30
@beata_k

@anonym_autor Tak toto nie je vobec dobre

@beata_k on mal viacero firemných úverov, ktore postupne aj splatil to chapem ze ked potrebuje nakúpiť tovar tak nema len tak 20000 a kym mu pridu peniaze z objednávok potrebuje dalsi. To som neriešila ale toto uz sa mi nepáči hlavne ked je to sprevádzané klamstvom a hádkami. So mnou sa da dohodnúť na hocičom ale ked mi niekto klame je to koniec. O ďalších úveroch som potom vedela povedal mi kolko na co aka bude splátka aj kedy to splatí asi a bolo to ok. No uz neviem co si o tom myslieť

sova7
Dnes o 12:30
@anonym_autor

@anonym_autor toto tajiť nebolo treba. Horšie obdobie môže mať každý a veci do firmy sú predsa vec ktorú tajiť netreba takže nevieš čo v skutočnosti potreboval zaplatiť a či to splatil ?

sova7
Dnes o 12:32
@anonym_autor

@beata_k on mal viacero firemných úverov, ktore postupne aj splatil to chapem ze ked potrebuje nakúpiť tovar tak nema len tak 20000 a kym mu pridu peniaze z objednávok potrebuje dalsi. To som neriešila ale toto uz sa mi nepáči hlavne ked je to sprevádzané klamstvom a hádkami. So mnou sa da dohodnúť na hocičom ale ked mi niekto klame je to koniec. O ďalších úveroch som potom vedela povedal mi kolko na co aka bude splátka aj kedy to splatí asi a bolo to ok. No uz neviem co si o tom myslieť

@anonym_autor takže tych úverov je viac ani vlastne nevieš na čo a či sú splatené? Lebo tá financna stránka sa nejako začína zamotávať a inak stávkovanie ako koníček by som netolerovala ide to do peňazí

autor
Dnes o 12:32
@sova7
Odpoveď bola zmazaná

@sova7 ten úver este nesplatil. Mal by ho splatiť pred hypo. Hypo chceme brat v apríli som rada zw to nie je tak daleko aspon zistím na čom som. Vecer ked deti zaspia si sadneme a otvorí mi IB. Dovtedy skusim popresmyslat ci sa nam oplatí ten spoločný účet. Ja nechcem byt sekera velmi by som chcela mat muža ktorému mozem bezhranične dôverovať no tych klamstiev uz bolo moc. Bojim, sa ze ho postupne prestanem ľúbiť a vážiť si ho. Ja na taketo veci nezabudam

autor
Dnes o 12:35
@sova7

@anonym_autor takže tych úverov je viac ani vlastne nevieš na čo a či sú splatené? Lebo tá financna stránka sa nejako začína zamotávať a inak stávkovanie ako koníček by som netolerovala ide to do peňazí

@sova7 Ano za 5 rokov asi 4 úvery menšie, ostal iba jeden maly plus ten tajný. Viem na co su- tovar do práce ktorý sa pred a tie peniaze sa mi vrátia ked zákazník zaplatí. Ano je to zamotané mrzí ma to no neviem ktoré info su podstatne a predsa dalo by sa pisat vela za tie roky. Ale aj vela dobrého. Tak to zle vyznieva ked si to po sebe citam.

anonym_2169df
Dnes o 12:35
@anonym_autor

@sova7 ten úver este nesplatil. Mal by ho splatiť pred hypo. Hypo chceme brat v apríli som rada zw to nie je tak daleko aspon zistím na čom som. Vecer ked deti zaspia si sadneme a otvorí mi IB. Dovtedy skusim popresmyslat ci sa nam oplatí ten spoločný účet. Ja nechcem byt sekera velmi by som chcela mat muža ktorému mozem bezhranične dôverovať no tych klamstiev uz bolo moc. Bojim, sa ze ho postupne prestanem ľúbiť a vážiť si ho. Ja na taketo veci nezabudam

@anonym_autor ak nevie podnikat,nech sa zamestna ako zamestnanec,dajte si 1 ucet,vyplaty vsetky tam.Tak jedine budes mat kontrolu nad peniazmi.Inac nemas sancu to ustriehnut,a z firemnych uz tym duplom aj tie moze pouziva na hazard.

sova7
Dnes o 12:36
@anonym_autor

@anonym_autor nešla by som s ním do hypo ak už ma nesplatené úvery o to viac a veľmi by som si preverila tie úvery či náhodou nie sú aj moje a ako to je s ich platením aby mi tie dlhy raz nepadli na hlavu nekrič nehadaj sa sadnite si a všetko s ním preber ja už som sa v tom stratila toto u neho na finančnú gramotnosť nevyzera a v tomto by som nedôverovala. Otázne je či vôbec on v tom.ma prehľad a či bude k tebe úprimný ak fakt tie peniaze prehral

sova7
Dnes o 12:37
@anonym_autor

@sova7 Ano za 5 rokov asi 4 úvery menšie, ostal iba jeden maly plus ten tajný. Viem na co su- tovar do práce ktorý sa pred a tie peniaze sa mi vrátia ked zákazník zaplatí. Ano je to zamotané mrzí ma to no neviem ktoré info su podstatne a predsa dalo by sa pisat vela za tie roky. Ale aj vela dobrého. Tak to zle vyznieva ked si to po sebe citam.

@anonym_autor toho zákazníka by som si preverila . Informácie máš iba od manžela alebo aj overené z iného zdroja?

autor
Dnes o 12:43
@sova7

@anonym_autor toho zákazníka by som si preverila . Informácie máš iba od manžela alebo aj overené z iného zdroja?

@sova7 viem sa pozriet na objednávky ale konkrétnych zákazníkov nedohľadam. On predáva tovar ktorý musi objednať a dalej ho spracovať. Zakaznik ma na faktúre splatnosť neviem dva týždne napr takze potom sa mu tie peniaze vrátia. Na väčšie objednavky si vzal úver napr 10tisic lebo nechcel ich davat z uctu neviem ci rozumieš. No a vlastne jeho peniaze visia vo vzduchu kym zákazník nezaplatí fa. Ale uz začal robit objednávky aj s platbou dopredu. Podniká uz vela vela rokov dávno predo mnou a ide mu to je sikovny. Ale korona to dost pokazila. Ono to naozaj blbo vyzera z tohoto príspevku ale nenazvala by som ho finančne negramotneho. Je pravda, ze som nezisťovala tie úvery inde iba jeho som sa pytala kolko aktuálne ma a na co su.

autor
Dnes o 12:44
@sova7

@anonym_autor nešla by som s ním do hypo ak už ma nesplatené úvery o to viac a veľmi by som si preverila tie úvery či náhodou nie sú aj moje a ako to je s ich platením aby mi tie dlhy raz nepadli na hlavu nekrič nehadaj sa sadnite si a všetko s ním preber ja už som sa v tom stratila toto u neho na finančnú gramotnosť nevyzera a v tomto by som nedôverovala. Otázne je či vôbec on v tom.ma prehľad a či bude k tebe úprimný ak fakt tie peniaze prehral

@sova7 ak nam nedajú hypo tak to budem musiet vymysliet sama. Bud sa rozviesť a tak žiadať alebo zúžiť bsm. Nechcem a detmi bývať v prenajme vecne a dalsi rok neviem ci nebude s bytmi horšia situácia. Ja sa nechcem spoliehať na muža.

sova7
Dnes o 12:46
@anonym_autor

@sova7 viem sa pozriet na objednávky ale konkrétnych zákazníkov nedohľadam. On predáva tovar ktorý musi objednať a dalej ho spracovať. Zakaznik ma na faktúre splatnosť neviem dva týždne napr takze potom sa mu tie peniaze vrátia. Na väčšie objednavky si vzal úver napr 10tisic lebo nechcel ich davat z uctu neviem ci rozumieš. No a vlastne jeho peniaze visia vo vzduchu kym zákazník nezaplatí fa. Ale uz začal robit objednávky aj s platbou dopredu. Podniká uz vela vela rokov dávno predo mnou a ide mu to je sikovny. Ale korona to dost pokazila. Ono to naozaj blbo vyzera z tohoto príspevku ale nenazvala by som ho finančne negramotneho. Je pravda, ze som nezisťovala tie úvery inde iba jeho som sa pytala kolko aktuálne ma a na co su.

@anonym_autor keď ma na účte prečo si berie úver? Tiež žiadne apky všetko v hotovosti. Keby niečo platil kartou ma apku hneď vidno koľko kde platil aj zostatok na účte. Mne už ten jeho systém pride ako jeden veľký hazard. A zatiaľ mu to vychádza ale ja som sa v tom celom stratila pre teba to nie je neprehladne?

autor
Dnes o 12:49
@sova7

@sova7 úvery su urcite aj moje ked boli brane počas manželstva neviem síce ako to je ked berie alo szco ale urcite su moje. Vstupovala som do manželstva s tým ze som vedela o firme takze mala som sa pýtať viac. Musim si o tom viac zistiť.

autor
Dnes o 12:50
@sova7

@anonym_autor keď ma na účte prečo si berie úver? Tiež žiadne apky všetko v hotovosti. Keby niečo platil kartou ma apku hneď vidno koľko kde platil aj zostatok na účte. Mne už ten jeho systém pride ako jeden veľký hazard. A zatiaľ mu to vychádza ale ja som sa v tom celom stratila pre teba to nie je neprehladne?

@sova7 neviem asi ze ked ma na úcte 20tisic a potrebuje na tovar 18 tak si nechce nechať malo na úcte keby nieco🤷🏼‍♀️ fakt neviem

anna777115
Dnes o 12:53

Autorka, muž ťa klame a bude klamat pokiaĺ budeš v roli matky, vychovavateĺky a kontrolorky. Taketo spravanie, by popudilo aj mňa, ako ženu,nie to ešte chlapa. Normalne si nadstav hranice bez zakazov, príkazov a vyhražania a nespravaj sa k nemu ako k desaťročnemu decku.

sova7
Dnes o 12:54
@anonym_autor

@sova7 neviem asi ze ked ma na úcte 20tisic a potrebuje na tovar 18 tak si nechce nechať malo na úcte keby nieco🤷🏼‍♀️ fakt neviem

@anonym_autor toto si pories a prever. 2000 na účte určite na bežné energie výdavky a podobne staci ak mu vieš pomôcť s niečím ako potraviny a podobne kým pride platba. Tiež brat si úver na peniaze do zásoby? Tajiť že treba nákup do firmy? Veď to sú bežné veci. Toto by chcelo riadny audit keďže je tu bsm a manželov koníček. Nahlas rozmyslam ty už vieš ako na tom si možno píšem hlúposti neviem len také čo to na zamyslenie