Ako vnímate obézne ženy?
Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.
@katka700 a to ešte nevideli moje ekzémy.. aj to som si minule prečítala akoby som mala ostať doma ak ich mám... 🤔
Veľký dôraz sa kladie nato, ako človek vyzerá a nie nato, ako sa človek,,správa,, ...obal je poplatkov, ktoré zahajuje co sa skrýva vo vnutri- a toto je dôležité.....pre mna. Neriešim kto ma koľko kil, aké má oblečenie.riesim seba.....ty by si mala tiež.
Poznam ten instagram .Mne sa na jednej strane paci, ze sa vie obliect, namalovat atd - urcite je to inspirativne aj pre stihle zeny. Ale na druhej strane mi jej profil pride ako normalizovanie obezity. U tak mladej baby to urcite nie je ok zo zdravotneho hladiska. .pretoze obezita je nebezpecna, tak ako aj anorexia napr ,
Vies co je dnes najväčší problém? Vyzerať ako zahraničné celebrity,ale čo v skutočnosti je za tou ich "krásnou postavou"?. Každý dnes súdi obezného človeka,je tlustý lebo veľa žerie,nič sa nehýbe,no nie vždy to tak je...A bohužiaľ zdravotníctvo je tak na Slovensku úžasné,že pokiaľ nemáš vrecko peňazí,pomôcť nevedia...
A ty ako vyzeráš???okrem toho že si anonym bez fotky.. daj nech posúdime a máme o čom diskutovať...
@casavina To koho tým myslíš Autora ci mňa???
@laurikalalinka myslím tým autorku, ty nie si anonymná 🙂
@casavina To nič ráno sedím na kábli 😏
Ja som mala kedysi 156 kg, nikdy som sa neobliekla, ze moje kg niekoho obmedzovali ci obtazovali jeho oci... To co vsak vidim dnes, presne ako si napisal/a je nechutne, baby 130 kg a hole brucho, croptop a podobne je to nechutne...
ja si pamatam ako som sa v lete varila v dlhych gatiach a tricku lebo som sa hanbila a nechcela vystavovat šunky 🙉🙈 hold doba sa posunula a dnes kocky 130+ chodia takmer povyzliekane 😊 aj na margo toho, ze aj tucna zena sa moze elegantne obliect 🙏
@evickuska Ja som si ozaj nic take nevkusne nevsimla. Je pravda, ze velmi po ludich nepozeram, ale nic poburujuce, co mi pamat siaha som v meste, na sidlisku, ci v praci nevidela. Moja dcera sa obcas viac vyzlieka ako oblieka 😬, najma takto v lete, tiez moze vyvolavat poburujuce reakcie. Ale ma 14, prebudzajucu sa sexualitu, neriesim. Ak by bola obezna, mala by to rovnako, si myslim. Patri to k tomu veku. Nevidim na tom nic zle. Skor by mi bolo smutno, ak by taketo mlade zeny chodili zahalene, lebo by trpeli komplexom menejcennosti. Ja by som 20 sekund pohladu vydrzala, ale oni s neprijatim vlastneho tela budu zit cely zivot. (bohuzial, sj ked schudnu)
@evickuska mne osobne je jedno kto aký je. Nie som v koži toho druhého, tak neviem prečo sa dopracoval k takej váhe. Ale fakt by sa tí ľudia mali aspoň vedieť obliecť a nie takto dogabať ako dnešní mladí - niektorí. Fakt to hrozne vyzerá. Tiež som kedysi mala nadváhu, nie takú vysokú - 15 kg, nosila som aj krátke šaty, nohavice ale snažila som sa obliecť tak, aby som nič nemala zarezané, obtiahnuté.
@dadis zahaľovať sa nemusia, stačí sa normálne obliecť. Vždy nosili mladé baby krátke sukne, šaty. Ale vyzeralo to tak vkusne. Ale teraz sa niektoré baby vedia tak doobliekať a keď má ešte nadváhu. Dajú sa vybrať primerané veci ale niekedy mám pocit akoby mali na sebe niektoré o 2 čísla menšie veci. Všetko sa im do tela zarezáva. Vyzerá to hrozne.
@kvetinka75 Ja neviem, vobec si taketo veci nevsimam a nerozumiem, ako to moze niekoho "vyrusovat"
@dadis cielene si to nevšímam ale vidím kto prejde okolo mňa, kto stojí v rade predo mnou, nie som slepá.
@kvetinka75 Ved ale nerozmyslala si nad dovodmi, preco ti to vadi? Nemas ty sama so svojim telom nejake nespracovane issue? Ze ty mas problem si obliect na verejnosti nieco, co sa ti na knych zenach paci a bojis sa reakcie okolia? A potom zbadas takuto senu a citis poburenie, nespravodlivost, lebo ty vyzeras lepsie a predsa si "nedoprajes"?
Nemôžem povedať, že by som sa niekedy proste nezadívala, ale to je tak všetko. Každý nech si nosí čo chce, ak sa v tom cíti dobre, tak mňa do toho nič. Ak má aj žena kilá navyše, nevieme prečo a to ale vôbec neznamená, že by sa mala preto nejak zahalovať
@dadis nei nemám so sebou problémy a mne osobne to nevadí. Nie som pobúrená, mne je jedno kto sa ako oblečie, ja si doprajem dosť . Len neviem pochopiť ako sa niekto môže tak doobliekať že si dá niečo čo vyzerá ako o 2 čísla menšie,
@kvetinka75 ok, takze si taky estet, ze ti vadi, ze muzi nosiakosele s krstkymi rukavmi k obleku, ze ludia zle kombinuju farby a materialy a toto vsetko vnimas ako nepekne, az k tomu prispejes do temy? Nemyslim si.
@dadis mne je jedno čo si myslíš alebo nie. Viem čo sa mi páči a čo nie.
Viete ako spoznáte Slováka na dovolenke no predsa tak ze nedovolenkuje ale cumi kto co je a ako vyzerá,,, dievčatá dajte si niečo dobré pod zub a hneď budej svet krajší občas mám dojem že hlad robí svoje a keď sme hladní každého kritizujem a posudzujeme ze
Nie ani nahodou to neni pohodlne,krasne a neviem ake. Sama patrim do skupiny ludi s nadvahou,obezitou by som to nenazvala. Ale ja si rovno priznam ze som pazrava,na jedlo mi nesahat,salaty ja jest nebudem ako samostatne jedlo a tomu pohybu tiez vela nedam. Cely den sedim v kancli na zadku a aj ked si niekto povie ze prehadzujem len papiere,vie to unavit. A vecer ja odmietam chodit este niekam cvicit alebo co. Takze viem a zijem s tym cely zivot,neplanujem to menit. A druha vec su lieky ktore beriem,prispievaju k tomu. Ale na druhej strane,viem na seba kupit pekne veci,nenavliekam sa do legin a zbytocne nezvyraznujem slaninu,vlasy upravujem,nechty vzdy tip top. A nech si kazdy mysli kto chce co chce,uz nemam 20,je mi to jedno. Vsimam si ludi okolo,ako su obleceni,ako v tom danom obleceni vyzeraju,ale nepoviem si boze,ty si tucna,co to mas na sebe?! Proste idem a neriesim,mam dost svojich problemov.
Hrozné ako tu obhajujete obezitu. Veď to nie je len estetický problém, ale hlavne zdravotný. Tým nemyslím ľudí, ktorí majú nejaké zdravotné problémy, aj keď je ľahké sa na ne vyhovárať ako urobiť niečo pre seba, začať sa hýbať a zdravšie jesť, že?
A reči typu, že je dôležité mať sa rád..no jasné, že sa treba mať rád, ale keby ste sa mali radi, tak by ste neboli obézne..
@kvetinka75 Ja ti chcem len pomoct, sa nad tym zamysliet a priesit nejake veci v sebe. Lebo racionalny dovod, aby ti taketo veci vadili, ci si sa nad nimi pozastavovala, ozaj nie je
@valeria_h Nemyslim, ze tu niekto obhajuje obezitu. Skus si to znovu precitat a zistis, ze je to trochu inak.
@valeria_h tu sa obezita neobhajuje. Ale čo napríklad ja konkrétne urobím s obezitou nejakej cudzej osoby na ulici? Vytrhnem jej zmrzlinu z ruky? Ide o to rešpektovať aj obezitu iného človeka. Ten človek chodí k lekárovi, žije v nejakom prostredí, myslíš, že daný človek nevie, že je obézny? Myslíš, že nemá doma zrkadlo a nevidí sa? Myslíš, že mu ešte nikdy nikto do očí nešplechol, že je tučný? Ale je to jeho boj, on si to musí vybojovať, ak chce. Ak nechce, zasa je to jeho boj so zdravím atď.
@dadis ďakujem ale pomoc ozaj nepotrebujem. Ja neriešim druhých, iba som napísala svoj názor do diskusie. A ešte raz opakujem - mne osobne to nevadí. Je rozdiel vadiť niečo a mať na niečo názor. Vadiť mi to nevadí ale z estetického hľadiska to vyzerá hrozne ak si žena , ktorá má nadváhu možno 20-30 kg dá napr. rifle, ktoré má zarezané v páse a vyzerajú o 2 čísla menšie. O pohodlnosti už hovoriť nebudem. . A tým je to pre mňa ukončené.
@0silvia0 Tak potom netreba útočiť na autorku, že sa "musí strašne nudiť, keď si to všíma" a "prečo sa stará do druhých". To nie je o tom, že sa nudí, to je o tom, že vidím a vnímam. Bola som v škole pre manželovu dcéru, detičky na prvom stupni a takí tučkovia, vážili viac než ja poniektorí. A prišli si pre nich rovnako vyzerajúci rodičia. Nemusíš nikomu trhať zmrzlinu z ruky, ale nebudem sa ani tváriť, že je to ok.
@kvetinka75 S tymto tvojim nazorom je svet hned krajsi 🙈

Neriesim vahu a ani vyzor inych, je mi to jedno, ak sa tak citi dana zena dobre, tak nech ma kludne nadvahu. Nemam pri pohlade na taku zenu, ziadne myslienky ci pocity. Ja zasa na druhu stranu som dost chuda, tiez s tym nie som uplne OK a su miesta, kam by som si par kil pridala 😀 beriem aj to, ze niekomu sa nemusi pacit pohlad na mna, za to, ze som chuda az prilis, ale koniec koncov mi je to tiez u prdele, co si kto o tom mysli. Kazdy by sa mal v prvom rade starat sam o seba.