Ako vymedziť hranice manipulatívnym členom v rodine?
Ako ste vymedzili hranice manipulatívcom v rodine ak sa to dotýkalo detí?
Slovne slušne, ak nepomohlo alebo nepomôže obmedziť stretávanie, ak je to možné a možno pochopia. Ak nie tak ich chyba 😉
hranice sa vymedzit nedaju, treba obmedzit stretka...oni to sami nepochopia, naco by aj, ked su prave na koni...
Ako manipulovali deti? Treba sa asi porozpravať s oboma stranami, nie len dieťa vypočuť, lebo deti niektorým veciam aj nerozumejú alebo niečo zle pochopia, zle si niektoré slová vysvetlia. Potom to vyzerá, že sú manipulované.
@dorotka62 otvorená manipulácia ku ktorej sa verejne hlásia a aj taká, ktorú robia poza chrbát cez deti a vyšla najavo, nepriateľské nastavenie voči matke deti a podkopávanie autority úcty a rešpektu detí voči matke.
Neudrziavať kontakty
Asi by som sa ich opýtala, aký majú k tomu dôvod. A podla toho, akú odpoveď dostaneš, tak by som sa zariadila. Či už ukončila kontakt alebo aspoň nejak obmedzila na minimum. Ak je to trebars starý rodič, tak kontakt s deťmi len v tvojej prítomnosti. Ale tú odpoveď prečo to robia, tak by som chcela vedieť byť na tvojom mieste.

Slovne. Jedna sa o dospelých ľudí. Ak ťa niekto nerešpektuje, tak sa s dotyčným nestretávam.