icon

Ako vymedziť hranice manipulatívnym členom v rodine?

27. dec 2024

Ako ste vymedzili hranice manipulatívcom v rodine ak sa to dotýkalo detí?

mamamasama
27. dec 2024

Slovne. Jedna sa o dospelých ľudí. Ak ťa niekto nerešpektuje, tak sa s dotyčným nestretávam.

kvietok173
27. dec 2024

Slovne slušne, ak nepomohlo alebo nepomôže obmedziť stretávanie, ak je to možné a možno pochopia. Ak nie tak ich chyba 😉

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
luxus10
27. dec 2024

hranice sa vymedzit nedaju, treba obmedzit stretka...oni to sami nepochopia, naco by aj, ked su prave na koni...

dorotka62
27. dec 2024

Ako manipulovali deti? Treba sa asi porozpravať s oboma stranami, nie len dieťa vypočuť, lebo deti niektorým veciam aj nerozumejú alebo niečo zle pochopia, zle si niektoré slová vysvetlia. Potom to vyzerá, že sú manipulované.

autor
27. dec 2024

@dorotka62 otvorená manipulácia ku ktorej sa verejne hlásia a aj taká, ktorú robia poza chrbát cez deti a vyšla najavo, nepriateľské nastavenie voči matke deti a podkopávanie autority úcty a rešpektu detí voči matke.

dadka1997
27. dec 2024

Neudrziavať kontakty

dorotka62
27. dec 2024

Asi by som sa ich opýtala, aký majú k tomu dôvod. A podla toho, akú odpoveď dostaneš, tak by som sa zariadila. Či už ukončila kontakt alebo aspoň nejak obmedzila na minimum. Ak je to trebars starý rodič, tak kontakt s deťmi len v tvojej prítomnosti. Ale tú odpoveď prečo to robia, tak by som chcela vedieť byť na tvojom mieste.