icon

Ako vyriešiť bývanie a budúcnosť so synovým dedičstvom?

15. máj 2025

Ahojte žienky 🙂 prosím ako spojiť životy dvoch 40tnikov? Partner chce svadbu žiť so mnou všetko ale je tu jedno veľké ALE ma syna z predchádzajúceho vzťahu, nebýva s nim ale vždy medzi rečou povie že jeho dom zostaneme jemu. Ja mam svoj dom, on chce aby sme žili u neho. Nie som chalibacna ale pýtam sa samej seba ze budem niekde žiť a budovať napr 20 rokov a potom co...? Neviem prísť na to ako to vyriešiť.... Dakujem za postrehy

Strana
z4
nin12345
15. máj 2025

A nemôžete žiť v tvojom dome? Ty tiež chcela žiť v jeho dome či len on? Po tebe bude dediť kto?

eviq
15. máj 2025

Poradiť neviem, ale paci sa mi slovo chalibacna 🙂.

autor
15. máj 2025

Ešte dodám...ja deti nemám ani neplánujem a partnera chápem ze chcem dom nechať synovi... Ja fakt neviem co robiť

melanta
15. máj 2025

Riešením by bolo rozdeliť BSM (ak je jeden z vás podnikateľ, nebude problém, aby súd schválil zrušenie BSM), nech má každý svoje a nech muž investuje do svojho domu iba svoje peniaze resp. vo výraznej miere iba svoje peniaze. Ak má príjem taký, že dokáže si investovať a zároveň prispievať polovicou do bežných výdavkov.

autor
15. máj 2025
@nin12345

A nemôžete žiť v tvojom dome? Ty tiež chcela žiť v jeho dome či len on? Po tebe bude dediť kto?

@nin12345 som s tým vpohode žiť v jeho dome, po mne by dedil on

zojazoja
15. máj 2025

a v čom je vlastne problem? nejak to nechapem🙂 ved ty neprides o svoj dom (majetok).

anjelicek26
15. máj 2025

Tvoj dom vies prenajat... budes mat prijem a zadne vratka...

autor
15. máj 2025
@melanta

Riešením by bolo rozdeliť BSM (ak je jeden z vás podnikateľ, nebude problém, aby súd schválil zrušenie BSM), nech má každý svoje a nech muž investuje do svojho domu iba svoje peniaze resp. vo výraznej miere iba svoje peniaze. Ak má príjem taký, že dokáže si investovať a zároveň prispievať polovicou do bežných výdavkov.

@melanta áno ďakujem len vieš keby som tam žila, zveladujem to tam proste žijem tam, neviem sa zároveň starať udržiavať svoj dom do ktorého by som sa potom mohla vrátiť...

nin12345
15. máj 2025

Tak proste žite v tvojom dome to je jediné normálne riešenie. Po tvojej smrti zdedí tvoj dom manžel keďže deti nemáš. A svoj dom nech kľudne nechá synovi... Ak by umrel skorej on tak ty stále budeš vo svojom dome

nin12345
15. máj 2025

To riešenie čo chce on je dobre len pre neho a jeho syna

melanta
15. máj 2025

A nemáš žiadnu inú rodinu? Lebo beriem, že nie je úplne v poriadku, že tvoj dom zdedí on, ale ty po ňom nie. Na druhej strane, môj dom tiež zdedí iba moja dcéra, môj druhý muž nie. Ja ak by som nemala deti, tak majetok, ktorý som nadobudla ja sama, nie s neskorším manželom, časť by som zrejme závetom venovala napríklad neteriam a synovcom.

anjelicek26
15. máj 2025
@nin12345

@nin12345 ano, ale je aj rozumne a pochopitelne.

autor
15. máj 2025
@nin12345

@nin12345 áno presne tak to vidím a chapem to ale čo ja...fakt neviem ako sa k tomu postaviť

autor
15. máj 2025
@anjelicek26

@nin12345 ano, ale je aj rozumne a pochopitelne.

@anjelicek26 áno ja to úplne beriem, pravdepodobne by som to spravila rovnako byt na jeho mieste

alenka58
15. máj 2025

vzhľadom na to že nechceš deti by som to moc neriešila. keby si mala dieťa ty tiež by si to riešila ako on, keď máš aj ty dom načo ti bude aj jeho, chápem s tým zveľadením, ale ak prenajmeš svoj môžeš ho zveľadovať priebežne

nin12345
15. máj 2025

No postav sa k tomu ako 40 ročná a dospelá žena a povedz budúcemu manželovi že to chceš inak

anjelicek26
15. máj 2025

No ved toto, tvoj dom teda tiez nech nezdedi on, najdes v rodine niekoho ineho, pred svadbou si to spiste a ked sa casom rozhodnete inak (co predpokladam ano), tak to zmenite...

autor
15. máj 2025
@nin12345

Tak proste žite v tvojom dome to je jediné normálne riešenie. Po tvojej smrti zdedí tvoj dom manžel keďže deti nemáš. A svoj dom nech kľudne nechá synovi... Ak by umrel skorej on tak ty stále budeš vo svojom dome

@nin12345 toto by riešenie áno s tým by som bola spokojná ale on chce aby sme boli u neho a mne to v zásade nevadí ale vlastne vadí :D lebo to nie je ok pre mňa z toho hľadiska ze po jeho smrti budem musiet odísť, a ta energia a budovanie domova....ale sú to len hypotézy len sa tak nad tým zamýšľam a nechcem spraviť dáku hlupost

nin12345
15. máj 2025

Vieš no v prvom rade musíš vedieť čo chceš a čo nechceš a vykomunikovať si to a nevstupovať do zväzku s tým že už teraz ťa niečo takto škrie

autor
15. máj 2025
@alenka58

vzhľadom na to že nechceš deti by som to moc neriešila. keby si mala dieťa ty tiež by si to riešila ako on, keď máš aj ty dom načo ti bude aj jeho, chápem s tým zveľadením, ale ak prenajmeš svoj môžeš ho zveľadovať priebežne

@alenka58 mne nejde o to aby som mala jeho dom ale aby som niekde nežila napr 20rokov a potom budem musieť odísť....je to proste tak keď v dome nežijes je to iné ako keď v ňom žiješ to myslím tým zveladovanim

autor
15. máj 2025
@nin12345

Vieš no v prvom rade musíš vedieť čo chceš a čo nechceš a vykomunikovať si to a nevstupovať do zväzku s tým že už teraz ťa niečo takto škrie

@nin12345 áno ďakujem..

nin12345
15. máj 2025

Tiež by som si nechcela do konca života budovať domov zvyknúť si tam a na staré kolená musieť odísť a to by mal chápať aj partner

autor
15. máj 2025
@nin12345

@nin12345 ja proste neviem co s tým preto som si prišla po nejaké názory

autor
15. máj 2025
@nin12345

Tiež by som si nechcela do konca života budovať domov zvyknúť si tam a na staré kolená musieť odísť a to by mal chápať aj partner

@nin12345 toto presne myslím!

nin12345
15. máj 2025

No akoze dáko extra veľa riešení to asi nemá ale prajem nech to vyriešite spravodlivo pre vás všetkých

alenka58
15. máj 2025

môj brat to vyriešil, že jeho partnerka v dome dožije, ona deti má tak jej dom dedia deti, ale tiež sa nechce sťahovať

nin12345
15. máj 2025
@alenka58

môj brat to vyriešil, že jeho partnerka v dome dožije, ona deti má tak jej dom dedia deti, ale tiež sa nechce sťahovať

@alenka58 akoze áno aj právo dožitia je fajn vec

autor
15. máj 2025
@alenka58

@alenka58 hm to je zaujímavé

luccija
15. máj 2025

Ja by som sa v prvom rade nevydávala🙂a v druhom zostala vo svojom.Nebudes niekde žiť xy rokov mať susedov, kamarátov, zázemie a potom odísť...ale možno neodideš predas svoj dom a vyplatis jeho syna.

alenka58
15. máj 2025

ona je česka takže aj sťahovanie v takom veku by jej neprospelo a bratove deti s tým problém nemajú, ani nežijú na SK

Strana
z4