Ako vyriešiť napätie v rodine počas Vianoc?
Prosím dajte nejaké rady ako vyriešiť Vianoce keď vzťahy v rodine nie sú najlepšie? Moji rodičia môjho muža neznášajú, no sú celkom fajn starí rodičia, pre malého 3 ročného už majú kopu darčekov. A pre mňa tiež. Pre partnera nič. Ani nie je vítaný. Čakajú že prídem aj s malým 25. k nim pre darčeky. Lenze mne je blbe nechať partnera samého doma cez vianoce. Čo mu poviem, ty ísť s nami nemôžeš? On sa veľmi snaží obnoviť vzťahy ale nejde to. Z celej situácie mám stres lebo nakoniec skončí buď jedna alebo druha strana dotknutá ☹️ 26 už odchádzame lyžovať, čiže k rodičom potom až po novom roku z čoho budú sklamaný a nas*ati že nemali vianoce s vnukom. Je mi strasne blbe toto riešiť v najbližšej rodine až sa za to hanbím.
“som nim zmanipulovaná a skacem ako on píska”
...toto je veľmi častá veta manipulátorov... tak buď naozaj prišiel do rodiny jeden manipulátor naviac alebo sú manipulátori rodičia. Tak či tak rodina ste vy - ty, muž, dieťa. Najhoršie čo môže byť ak sa muž/žena dostane medzi dva mlynské kamene - partner a rodičia a más i vybrať "koho viac ľúbi".
No možno majú pravdu,len ty to nevidíš
Ty a tvoj manzel ste rodina a rodicia by mali akceptovat tvoju volbu. Tam kde nie je vitani moj muz nejdem ani ja a rovnako je to aj opacne.
Si predstav, ze jeho rodicia by neznasali teba a on by sa 25 zbalil a so synom k nim isiel. Ak ta tvpji rodicia uprimne lubia a zalezi im aj na vnucatach, tak nebudu robit rozbroje v tvojej rodine. Preco ho vlastne neznasaju? 🤷🏼♀️
@mnamko tak by som tipovala že manipulátor ju ani k rodičom nepustí, a snaží sa ju odstrihnúť od nich ...ale to autorka nepíše. Len, že nie je vítaný a darčeky majú pre ňu a pre vnuka.
Ta snáď by mali rešpektovať partnera svojho dieťaťa. Z toho čo písala nevidím, že by ju manipuloval a nejako ju obmedzoval.
Neviem vám odpovedať prečo ho neznášajú, nesadla im povaha, takže si vždy niečo nájdu. Nie je to typ “tutko”. Navyše sme boli kusok od rozvodu. Nebola to jeho chyba, bol v tom iný muž ( môj obrovský omyl, odpustil mi). Ale to mi neveria, zevraj ho určite len “kryjem” 🙈
A maju pravdu? Je vsetko podla manzela?
Byvate podla manzela?
Drzi financie muz?
Meno dietata vybral muz?
Robite to co chce muz?
Ako tebou podla rodicov manipuluje?
nesla by som, zavolaj ich k vam.
Aaaa, kde je to povestne, že šťastie našej dcéry je aj naše šťastie??? Normálne povez, že mami, oci, to fakt tak budeme žiť? Tak chcete, aby sme sa všetci trápili? Ako by ste vy zobrali to,že by som vám povedala, že mamka môže prísť k nám, ale oco nie. Povedz im, že by ti srdce praskalo niečo také žiadať. Aj to im povedz, že trvas na tom, aby sa také delenie konečne skončilo a ty prídeš aj s manželom. Ak povedia nie, tak teda nechoď ani ty, ale urob všetko pre zmier a rodinnú pohodu.
Tak on je velkorysi - tvoje zaskobrtnutie s inym a odpustenie... Urob pre neho nieco ty, teraz-uprimny rozhovor s matkou. Chod na prechadzku, nech mas klud a zavolaj jej to, co si napisala sem. Myslim, ze ona je ta, co drzi palec hore, alebo dole, ked ide o tvojho chlapa, tvoj otec nerozhoduje, ci? Pories to cim skor, najlepsie dnes a napis, ci pomohlo. 🌷🌷🌷
@ahhola áno, máš pravdu, ale ako hovorím, zbytočne čokoľvek vysvetľovať, som ovplyvnená, zmanipulovaná, pomaly ma má za nesvojprávnu osobu. Neviem či im siblo na staré kolena ale sú úplne mimo realitu.
Ved este nebudu tak stari, aby mali taketo nepruzne tunelove myslenie, ze si v nejakom case, ere zafixovali zata ako nehodneho ich priazne... Nepriklada polienka niekto z rodiny - (tvoja sestra, brat) ze nanho kydaju a stari uz nie su schopni vidiet realitu a vziat ho na milost aspon pre vase dieta, ved co si bude pamatat? Babka s dedkom neznasali otca...
To su co za rodiacia, ze si dovolia miesat sa do vasho vztahu? Ak s partnerom žiješ, ma im byt jasne, ze ti život s nim vyhovuje. Alebo si sa im na to niekedy stazovala a ziadala pomoc? Podla toho co pises, asi nie.
Bud vsetci, alebo nikto. Ze ich to bude mrziet? Nevadi, zjedia co si navarili.
Môj manžel a moje deti/ dieťa sú moja rodina odo dňa sobáša, ostatný sú len pokojná rodina bud sa zmiernia s tým, alebo nie. Nie je na výber.. Lebo ty si si už rodinu vybrala / založila .
Preklep pokrvná
Uff. Toto predsa rodičia nemôžu robiť svojmu dieťaťu. To ma tak mrzí. Takto stavať svoje dieťa do nepríjemnej situácie, mňa by zaujímalo čo od tohto svojho postoja očakávajú, resp kde sa stala chyba podľa ich názoru vo vzťahu voči manželovi. Idú najkrajšie sviatky v roku a niekto si to takto sám chce pokaziť svojou tvrdohlavosťou. Môj manžel je cudzinec. Od prvého momentu ho absolútne moji rodičia rešpektujú. On sa veľmi obával prijatia rodiny z mojej strany. Od začiatku som ja zaujala postoj, že je to môj priateľ, manžel a nikdy som neprejavila pochybnosti. Od prvého dňa sa stal členom našej rodiny, tak aj ja jeho rodiny. Ja by som rodičom jasne dala najavo kde sú moje hranice a ich tiež. Pre mňa je to stanovisko je to môj manžel a ty sa môžeš aj na hlavu postaviť. Nepotrebujem žiadne darčeky ale lásku a pochopenie. / Aké klišé že?/ Určite by som sa nenechala takto primitívne vydierať. Fakt mi je to moc ľúto. Veľa síl a pochopenia ❤️ inak, situáciou kde majú nakúpené množstvo darčekov pre teba a syna, tým ukazujú jasne ich postoj kde má tvoj manžel miesto. U nich nikde. Darčeky by som neprijala, buď sa stiahnu a pochopia alebo ty/vy budete bojovať s verejnými mlynmi do konca života 😔

Autorka,
čo konkrétne sa tvojím rodičom nepáči na tvojom muzovi? Predpokladám, ze ani sa nezúčastnili vasej svadby, ak maju k nemu taký postoj.
Ako ho vnímajú iní členovia tvojej rodiny?