Ako vyriešiť úctu k manželovi a vášeň k inému?
Ahojte, potrebujem názor...
Som11 rokov vydatá za racionálneho manžela ktorý nás s deťmi veľmi lúbi (to cítim a vnímam). Som veľmi vďačná za neho, vedľa neho som vyrástla , zbavila sa detskych traum. Prvy krat som sa citla bezpecne prave s ni..
Podporuje ma vo všetkom, delíme sa o domáce práce, obaja pracujeme v oblasti ktora nás baví. Trávime primerane vela casu vo dvojici... na oko idealne manzelstvo.
Problém je, ze vasen nam uplne chyba z vztahu.. jednak je tradicny krestan, ktory ma zial problemy so sexualnym zivotom, velmi pomalicky sa v tomto posuvame.
Okrem toho ma tiez plno traum, ktorych sa nevie zbavit, resp ide to pomalsie.
Je aj malo romanticky, malo da dotyka, po case ked uz su deti velke, mi to chyba.
Okrem toho cele nase manzelstvo je o stereotypoch, je mi dobre ale laska vyprchava z oboch stran. Je mi jasne ze toto e bezna vec...
Spoznala som druheho muza, s ktorym mi je velmi dobre, absolutne mi zapasovala jeho osobnost...a navyse ktory je extremne pritazlivy a bojim sa ze mu nebudem vediet odolat. Je to vzajomne , mame to vsak vykomunikovane, vieme ze odist od deti a manzela by bolo extremne nezodpovedne.
Ako ho vyhnat z hlavy? Prejde to niekedy?
@terry658 boli sme na prednaskach a kurze LPP..v prvom rade ma odradilo ze ti ludia maju 5-6deti aj napriek symptotermalnej metody 🤣 takze podla mna to nefunguje, minimalne u nas. Mam najvacsiu chut na sex ked mam plodne obdobie a potom uz mensiu.
Takze za mna toto nie.
Uvazujem o sterilizacii, zoberem si ten "hriech" na seba a bude 😂
@ema22270 suhlas..ale musim sa o to pokusit
@barumienka dakujem za sucit. Je to narocne. Deti si zasluzia rodinu, takze som sa rozhodla to ustat.... aj ked mi je velmi tazko momentalne ale verim ze to prejde.
čo važne? no vidiš, a toto by som ja nedokázala..mne ked niečo vadí, tak mi to vadí ..
Chápem. Moja sestra má tiež 5 detí a praktizuje túto metódu. Avšak ona s ňou začala až po tom piatom dieťati,lebo už ďalšie deti neplánovali.
syptoterm. metoda funguje 🙂 poznam niekolko rodin, kde maju takto cielene deti napr. len dve
@karolinakr aj mne! Lenze manzel to odmieta pochopit, prenho je vsetko ok. A ja nemam silu to riesit na ukor deti. Nechce sa mi pocuvat ze som najhorsia, ze rucam vsetko co mam...nemam tolko sebavedomia.
tak nechavam to plynut ze uvidim co bude...
@zuzuliennka1 funguje, ked tomu venujes hodinu denne a ja na to nemam cas 🙂 a hovorim, limitovat sa v s.exe ked ma clovek najvacsiu chut...tak limitacii som zazila uz dost, dakujem
@terry658 chapem,je to ok...no my uz nechceme dalsie deti, manzel vobec, a ja tak isto nie...
Veď teraz som napísala, že segre to funguje. To, že ľudia na prednáške mali veľa detí, nemusí to znamenať, že táto metóda nefunguje. Nie každý ju začne praktizovať pred prvým dieťaťom a nie každý chce mať len dve deti. Táto metóda je dosť spoľahlivá, pokiaľ človek rešpektuje jej zásady.
Ja som ju zatiaľ používala iba naopak. Chceli sme tretie,tak som sa ju naučila aby som otehotnela 😂
možno deti použiva len ako zasterku, aby nemusel sexovat, tam je niečo ine za tym, proste je skryty gay alebo niečo..ty sa obetuješ pre rodinu a potom vyjdu najavo veci, že budeš oči valiť..a zistiš to, ked sa ti to bude najmenej hodiť
Ved nech ide na vazektomiu tvoj muz
@terry658 presne, aj ja som takto otehotnela s tretim 🙂 a chapem ze je to spolahlive, ale nemam chut prave vtedy na sex ked mi to metoda dovoli..niesom robot
@dadis som pisala,ze je silno veriaci. 🙂
@karolinakr mozno 🙂 nebudem sa cudovat a ked to vyjde najavo tak aspon je to vyriesene asi 😀
Caute 🙂
Mozno sa niektore zaujimate ako toto dopadlo- tak zatial je to vo faze ze som sa odhodlala a manzelovi vsetky mojw pochybnosti vysypala..takze kriza je velka ale nezanevrela som a konecne s pokojom na dusi riesim veci. Ak sa zladime, manzelstvo bude pokracovat a ak nie, tak skoncime...bez zasahu nejakeho tretieho cloveka - s nim som vo velmi obmedzenom.kontakte..takmer ziadnom.
Najlepšie rozhodnutie aké si mohla urobiť. Drzim palce, akokoľvek to dopadne, nexh si šťastná🙂
@barumienka dakujem, si mila. Uz som zmierena so vsetkym, dopadne to tak ako to ma dopadnut. Po tych mesiacoch ako sa to zbieralo, teraz sa mi aspon ulavilo.
a co muz? ten sa aj nejak snazi? ci ako to vnima alebo vidi?
@pralinka25 ano, muz si uvedomil vsetky svoje "chyby" a dal mi za pravdu...uz len cakam, co to so mnou spravi, ci sa nam podari nejako vratit tu iskru. Ako kamosi fungujeme dobre, ale...to je cele.
Ci to staci k manzelstvu, o neviem stale.
to asi nestaci ale zas ak sa budete snazit obaja mohlo by to ist
@pralinka25 zatial musim trochu pockat, kym sa mi vrati chut sa snazit....
Skor sa citim teraz ok ked som sama /s detmi ale uvidime.
Jasne cas je najlepsi lekar. Uvidis. Niektore veci treba nechat usadit. Drzim palce 🙂
Pokial on sa nebude chciet nejak zmenit, ty mozes robit cokolvek. A ci staci na mamzelstvo ze ste kamosi? Za mna nestaci. Ked ma postoj k sexu ako si pisala, tak cim bude strasi bude to horsie. Aby si nedopadla tak, ze budete mat styk 1x za 5 rokov. Pokial chces zit v takomto celibate dobrovolne, aj to je cesta na udrzanie manzelstva.
@pralinka25 presne, uplne citim ze tym ze som to dala von zo seba, mi je lepsie a ziskavam spat sebadoveru, sebavedomie. A potom ukaze cas. Zatial fungujeme ako rodina, ja nemam ziadne depky, za ten cas co som to vsebe riesila som nadobudla uplny pokoj na dusi, viem ze akokolvel to dopadne, to zvladnem. 😊
@muchotrafka298 suhlasim, nechcem tak zit bez sexu uz. Neverim ze sa zmeni ale skusim mu dat chvilu cas, zatial mu vtomto nevladzem pomahat, chcem vidiet iniciativy sa nejakym smerom pohnut a prekonat sa.

Preštudujte si stránku liga pár páru. Majú aj literatúru k tejto téme. Ak chce byť tak strašne katolícky tak toto by bola cesta ako mať dostatok sexu podľa katolíckych pravidiel.