icon

Ako začať nový život po rozvode?

7. jún 2025

Rozvedené/rozídené ženy - zaujíma ma, čo bol u vás taký ten zlom, kedy ste po skončení dlhoročného vzťahu prevrátili list a začali nový život tak naozaj plnohodnotne? Čo vám najviac pomohlo začať po rozvode začať žiť spokojne?

Viem, že je to individuálne a aj to, že mnohé ženy vedia ukážkovo plávať životom, ale viem, že stále je nás veľa takých, ktoré sa v tom proste topia - aj keď normálne fungujú ako mamy, zamestnankyne, kamošky... Len sú “podupané” ako ženy a nevedia, ako na to. Tak možno taká vzájomná inšpirácia 🙂

barka1
7. jún 2025

Velmi záleží na tom, kto inicioval rozvod. U nás som to bola ja, takže som mala lepšiu poziciu než chlap. Začala korona, schudla som, začala som randit, bez exmanzela mi doslovne narastli kridla...ale moj vztah k nemu skončil tak 2-3 roky pred rozchodom, ja som bola na nový začiatok pripravena.

zabka79
7. jún 2025

Ja som sa po rozvode druhy krat narodila...vazim.si samu seba , to som pocas manzelstva nemala...urcite najdes vyhody ze si takto...najlepsi liek je naucit sa byt stastna sama...nepotrebovat nikoho ineho aby si sa citila celistva, nepotrebovat utvrdenie ze si dobra...nebyt zavisla na schvaleni druhym - v yom som nasla krasu po rozvode

maminkadeticiek
7. jún 2025

Mas deti?

autor
7. jún 2025
@maminkadeticiek

Mas deti?

@maminkadeticiek ano, mame dve väčšie deti. Komunikujeme spolu, vychadzame v ramci možnosti ok. Rozchod som iniciovala ja, dovodov bolo viac, ale teda najmä to, že sme nežili ako manželia už dlhsi cas a ako povedal, ma ma rad už len ako človeka, nie ako ženu. A tak to nejako vo mne ostalo, lenze ľutovať sa nechcem a citim, že potrebujem obrátiť list a najst sa 😁

autor
7. jún 2025

Ešte som zabudla napísať a už mi to nejde upravit - o deti sa starám ja, on si ich sem tam vezme na vikend alebo prenocovanie pocas týždňa. Ale v podstate všetka starostlivosť je na mne, ako aj keď sme boli manželia.

araavdva
7. jún 2025

Ja som v podstate začala keď som pochopila že takto to malo byt. Že ho k životu nepotrebujem. A hlavne keď som sa postavila znovu na vlastne nohy, keď som vyplatila všetky dlhy čo spravil a nechal to na mňa. Keď som pochopila, že tým že ma stále dokáže psychicky ničiť nadomnou vyhráva. Takže znovu som si začala užívať a plnohodnotne žiť a veriť v samu seba keď som pochopila, že on mi už nedokáže zblížiť. Že je to len a len na mne či mu dovolím zasiahnuť ma alebo sk to prestanem pripúšťať.

lenja123
8. jún 2025

Mne po rozchode najviac pomohlo vrátiť sa sama k sebe. Spomenúť si, čo som robila a ako som žila za "slobodna", nešlo ani o konkrétne činnosti, ale ten pocit, ja som dosť introvert, nemala som problém byť len sama so sebou, vrátila som sa do čias pred vzťahom. Neskutočne mi to pomohlo, vrátilo ten pocit vyrovnanosti, ľahkosti, spokojnosti.