icon

Ako zachrániť vzťah bez lásky a vášne?

1. mar 2025

Ja a môj manžel sme spolu 5 rokov s toho 2 roky manželia je medzi nami 20 rokov rozdiel on je starší, mám pocit že už medzi nami nieje žiadna láska už ako by sme spolu nežili iba vedľa seba brali sme sa z lásky ale už to není vôbec také ako predtým, ani žiadna vášeň o sexe ani nehovorím to nemáme už vôbec snažím sa to dáko zachrániť pretože mi je ľúto zahodiť vzťah ale už to prešlo do takého stereotypu že už nie som šťastná a neviem či ďalej pokračovať v tomto vzťahu mali ste niekto podobnú situáciu? Dá sa to riešiť?

pribinak
1. mar 2025

Prečo chceš takýto vzťah zachránovat?

nikpa
1. mar 2025

Nezachranovat. Rozísť sa a začať opäť žiť.

zuzikak
1. mar 2025

a co takto skusit manzelsku poradnu ? Tam vam poradia ako sa otvorene porozpravat, co ktoremu chyba a podla toho uvidis, ci to dava zmysel do buducnosti.

maminkadeticiek
1. mar 2025

Mate deti?Ty mas kolko rokov.

janka1011
1. mar 2025

Snáď si to prečítajú mladé baby s priateľom o 20 rokov starším...darmo, vek nie je len číslo.

domkakvet
1. mar 2025

Ty si cakala, ze o 20 rokov starsi bude popri tebe vladat skakat? Mozno sa nic nevytratilo, len on uz ma svoj vek.

autor
1. mar 2025

@maminkadeticiek áno máme syna má 2 roky mám 21rokov keď sme sa dali dokopy mala som 16 viem že sme to asi uponáhľali no len bola s toho veľká láska a nemala som toľko rozumu čo teraz je to môj prvý partner

huxy
1. mar 2025

Ach autorka, veď vekovo by to mohol byť tvoj otec. Fakt sorry, ale toto nepochopím, ako môže byť niekto tak.... naivný

sissy27
1. mar 2025

A zachranovat to chces len ty, alebo aj manzel? Lebo vies, na vztah su potrebni dvaja…

oli18
1. mar 2025

40 rocny muz sa nemiluje s tak mladou manzelkou po 5 rocnom vztahu? Je to nejaky vadny kus. Nic nezachranuj, chod od neho.

moonlight1210
1. mar 2025

Tam moze byt toho viac.

Jednak prirodzeny rodinny stereotyp, teda kazdy den ta ista nudna rutina okolo dietata, domacnosti, chodenia do prace,… ludia kvoli prvotnemu osialu, ked vsetko ide tak samo od seba, vsetko je nove, zaujimave, pritazlive, casto zaspia na vavrinoch a presvihnu ten moment, ked maju naskocit na budovanie vztahu uz vedome a cielene. Uz necakat, ze to dalej pojde samo od seba ako perpetum mobile.
Na tomto krachuje strasne vela vztahov, lebo toto “sklamanie” je prva trhlina, ktora potom uz len rastie a rozmiena sa na drobne v podobe malichernych hadok a pocitov, ako laska vyšumela, uz sa nelubime ako kedysi.
A navrch to obe strany zabiju tym, ze cakaju, ze ten druhy sa ma zacat snazit prvy. Takze sa nakoniec nesnazia ani jeden, citia sa oklamani, podvedeni a uistuju sami seba, ze pravom nemaju dovod zacat prvi, lebo vsak ten druhy tiez nic nerobi… nebudu sa tym predsa pred nim ponizovat, ze ano.

Dalej - inak sa ohuruje -nastka, co ledva odrastla detskym topankam (tam sa lahsie robi dojem), a inak uz dospievajuca zena. Tvoje naroky na spravanie od muza mohli postupne s vekom rast (a stale dalej mozu). Takze cakas od neho nieco viac nez doteraz.

Dalej - balil ta este ako decko. Ale uz nie si decko. Si zena, navyse matka a mas ine potreby, aj iny dospelejsi vzhlad. Teoreticky aj to moze byt pricina, ze straca zaujem o teba (nehovorim, ze je pedofil. Ale mala moznost, ze ho pritahovala aj tvoja cerstva mladost, tu je. Nie ale v zmysle pedofilie, ok?).

Neviem, aky mate bezne den a ake prejavy blizkosti napriek vsetkemu u vas este pretrvavaju (trebars pusa na rozlucku rano do prace, ci uvarenie spolocnej rannej kavy,…).
Skus popisat, co vam este pretrvava a co ste mali a uz ste to prestali robit.
Mozno sa najde nieco, cim skusis vztah nastartovat.
A ked nic, aspon vies, ze si skusila.

dadka1997
1. mar 2025

Tak už si neni pre neho asi taka atraktívna ako pred dieťaťom, prečo by len tak starý cap bol s takou maldučkou, máš právo prežiť lasku a si ešte mladá. Skúste manželskú poradňu, aebo sa spolu porozprávajte,k omunikaca je najdôležitejšia vo vztahu, ak nepomôže ani jedno ani druhé od seba

vroni
1. mar 2025

Pane bože, prečo by si chcela zachraňovať vzťah s impotentným dedulom???? Láska, vašen, sex, porozumenie, nič, to chces zvyšok života presustrovat s obstaroznym hlupákom, čo chcel v posteli decko? Fakt si myslíš, že normálny 36 ročný muž si začne si 16 ročným deckom???? Možno si už pre neho pristara. Toto nie je vekový rozdiel, toto je pedofília.

matkahelka
1. mar 2025

Mam 16 rocnu dceru, keby mi domov dovliekla 36 rocneho chlapa, normalne ma porazi a muz by s nim vyrazil dvere. autorka, mas prosim ta otca? mas s nim dobry vztah?

miui
1. mar 2025

Kamoska mala podobny vztah, ona 18, on pred 40tkou...urobil jej 2 deti s diagnozami, a ked to zistil tak usiel...tak co z toho plynie? Pokial mozes, utekaj, lepsie to s nim nebude

stanulienkat
1. mar 2025

@vroni ze 40 rocny dedusko😁

marhulka13
1. mar 2025

@stanulienkat tiež ma to pobavilo, lebo my s mužom mame 40 a teda ako babula a dedulo sa určite necítime a dúfam, že ani nevyzeráme😂😂😂

matkahelka
1. mar 2025

@marhulka13 ale vsak to bolo pouzite v kontexte 20 rocnych. neverim, ze pre 20 rocnych nie ste stari. ste.

vroni
1. mar 2025

@stanulienkat, pre mňa by to bol zajačik. Ale pre 20 rocnu je 40 ročný už dedek. A 40 ročný, ktorý nemá záujem o sex s manzelkou o polovicu mladšou už je napriek veku na polceste do dreveného spacáku.

vroni
1. mar 2025

@marhulka13, my máme obaja cez 50 a ešte sme sa nerozpadli. 🤣 Ale tu ide o vekový rozdiel. Keby mi 16 ročná doniesla domov takýto exemplár, tak ho zeniem (imaginarnou) brokovnicou a nie že veľká láska.

kitycat
1. mar 2025

Uz tam nie je laska, ale realita vsednych dni.

Predpokladam, ze chces zotrvat v luxuse, ktory ti tento muz ponuka.

Ten uz prasi inu slobodnu 20ku..

renesance80
2. mar 2025

a to je ako na co byt v takom vztahu ?

moonlight1210
2. mar 2025

@marhulka13 pre nasich pubertiakov vsetko 30+ su dochodcovia.
A ja som to kedysi tak vnimala tiez, co si pamatam. V 16tich uz ludia 20+ mi prisli dospeli, a teda v podstate starnuci (co biologicky je aj pravda, lebo cca do tych 18 starnes, no aj sa zaroven este vyvijas. Potom uz naozaj len starneme.).

mk22
2. mar 2025

40nik,zdravy 40nik je sexuálne na vrchole, ma chuť, energiu sexovať aj každý deň.
Mam 17r dcéru, keby mi donesie 37r ujca, mňa by odvalilo.
Véd ti môže by otcom!!
Zrejme ta prestal dobíjať, snažiť namotavat ako v čase randenia.
Už más dieťa, sedite doma, si možno nudná... Ktovie.. Lebo nič výrazne sa u vás nestalo.. Bežný postup.. Randenie, žitie, dueta, povinnosti..
Je možné že dobíja ďalšie dievčatko..

stanka_k
2. mar 2025

Tak chlap v "naj" rokoch, ktorý chce sexovať so školáčkami asi nebude typ, ktorého priťahuje "okukaná" mamina, ktorá má na prvom mieste dieťa
Alebo si uvedomil, že mu pripomínaš deti svojich rovesníkov a neberie už vzťah erotický ale iba z pohľadu, že sa treba postarať o "dvoch krpcov" 🤷🤷🤷

zabka79
2. mar 2025

Mas buducnost mas sancu zit zivot aky si chcela...nekaz si to tym ze budes zotrvavat v tom co uz nesluzi. Zo skusenosti som si ista ze neolutujes a nebudes chapat preco si cakala...na tvojom mieste zacnem planovat odchod...

marhulka13
2. mar 2025

@matkahelka jasne , ved mam syna v puberte a ma pocit ze som z doby dinosaurov. Len mi prišlo smiešne to pomenovanie dedulo , lebo dnes už 40 roční ľudia nevyzerajú ako z dávnych čias. Našťastie. No keby mi dcéra privedie domov môjho rovesnika, tak je pre mňa tiež starý pedofil

staromodna
2. mar 2025

@marhulka13 lenže je rozdiel 2 ľudia v 40 ako keď jedna má 21 a on má 41. Veď ona má energie na rozdávanie a povedzme si úprimne, tiež by si v 40 nerobila toľko vecí ako v 21. Teda ja to na sebe poznám ako idem dopredu s vekom. Možno ty to na sebe necítiš tak. Pv každom prípade je obrovský rozdiel 20 rokov. To je akoby si ty mala 60tnika na krku.

sova7
2. mar 2025

@kitycat skôr 16 ku. Po dieťati už je pre neho príliš dospela také ho asi nepriťahuju

vanilkovazmrzka
2. mar 2025

A potom ze na veku nezalezi 🙂