icon

Ako žiť s partnerom s poruchou osobnosti?

18. sep 2024

Ahojte je tu niekto kto dlhodobo zil vo vztahu s clovekom s poruchou osobnosti alebo narcistickymi crtami komu by som mohla napisat sukromnu spravu, popripade zavolat? Potrebujem sa popytat nejake otazky cloveka ktory to uz ma za sebou a ma na to triezvy pohlad. Dostala som sa opat do stavu kedy pochybujem o vsetkom a najviac o samej sebe a uz neviem ako sa z toho vymotat.

Strana
z2
rebellefleur
23. sep 2024

@blacki12 úplný súhlas. Echt narcis, nikdy nevyhlada odbornú pomoc. Mne ten "moj" svojho času na prosby aby zašiel za odborníkom odvetil: a celý život budem za*rbavat u psychiatra?

zazka666
29. sep 2024

@blacki12 prepáč, že sa pýtam. Ak nechceš, neofpi edaj. Tvoja celá rodina sú narcisy. Ako si to ale vydedukovala.? Nie je to úloha psychológov a psychiatrov?

blacki12
29. sep 2024

@zazka666 Moja rodina urobila proti mne veľkú pošpiňujúcu kampaň po tom čo som sa im vzoprela. Ľudia sa mi začali dá sa povedať zo dňa na deň vyhýbať, prestali mi odpovedať na pozdrav..atď. Bolo to extrémne kruté a ťažké obdobie. Ostala som úplne odrezaná ľudsky aj pracovne. Vtedy som mala malé deti o to to bolo ťažšie, pretože to pociťovali tiež. Uvedomila som si, že to čo sa mi deje je presne ako silný mobbing na pracovisku, len sa to dialo vo veľkom.To nepochopiteľné pre mňa bolo to, že to bolo od ,, najbližšej rodinny,, po tom čo sa ku mne chovali veľmi neľudsky.
Psychologička nemala ani páru len ma počúvala a nevedela mi pomôcť. Kňaz to celé poňal len ako cti si otca svojho a matku svoju, s tým, že každý rodič to myslí dobre a dali mi żivot. V zúfalstve som začala dávať do vyhľadávača kľúčové slová, ktoré opisovali to čo sa deje. Tak som našla popis narcisa a šokovaná som zistila, že to sedí. U nás v rodine fungovali mechanizmi , ja som bola odjakživa čierna ovca a nikdy som nechápala prečo. Brat bol zlaté dieťa a tiež som nechápala prečo. Bolo tam toho veľa. Začala som intenzívne študovať narcizmus v období, keď sa o ňom ešte vôbec nehovorilo. Narcizmus je psychiatrická dg. Paradox je, že je takmer nemožné ju určiť oficiálne psychiatrom, pretože narcis nikdy nepripustì, že by s nìm bolo niečo v neporiadku a nevyhľadá odborníka.Odborníka by vyhľadal len z iného dôvodu. Jedným z dôvodov by mohli byť napr pretrvávajúce depresie, pretože nimi narcis často môže trpieť.

zazka666
1. okt 2024

@blacki12
@blacki12 je mi to ľúto. Ošetrí hlavne seba. V dnešnej dobe, je už prekonaná myšlienka, že rodičia sú len tí dobrí. Je veľa toxických, či chladných rodičov. A dá sa ošetrit jedine odpojením od nich.

svetlovlaska37
5. okt 2024

Mozes mi napísať..mam s tým skúsenosti

daja245
20. nov 2024

@lujza123 dobrý deň prajem, môžem napísať správu?

Strana
z2