icon

Ako zlepšiť vzťah s nezáujmom zo strany mamy?

6. júl 2024

Dobrý deň. Potrebovala by som vedieť názor cudzích. S mamou nemám najlepší vzťah. Vyrastala som v nefunkcnej rodine (alkoholizmus zo strany otca, kt.stále pretrváva). Keď je triezvy raz za dva mesiace, mama ho zastava. Keď pije, sťažuje sa mi, ako ho nenávidí atď. Ja som sa po škole odsťahovala, bola som donútená, pretože v tom cirkuse sa nedalo žiť. Nie len ja ale aj môj brat.
Nedokážem odpustiť mame, že sme mali zlé detstvo. Veľakrát sa hádame kvôli tomu. Vraj aj inde sú problémy, robím z komára somára. Iné matky to trápi, no moju nie. Je to ľahostajná povaha. Viem, že ju nezmením, ani nechcem. Ale nemám už chuť o nich počuť.
Raz za čas zavolám mame a ona po 10 min.rozhovoru ukončí hovor, s tým, že musí ísť do záhrady alebo 10 rokov sa liečim na akné a ona je prekvapená, že prečo mám na tvári vyrážky. Hovorím jej niečo, a o dva týždne sa opýta to isté. Je to vitálna žena. Proste totálny nezáujem. Snažila som sa viackrát prekomunikovať veci, no nedá sa. Vraj všetko vykrikujem. Pričom to tak nie je. U nich komunikácia nefunguje. Na nič ma nenaučili. Nemám sa starať do nich...mi bolo povedané. Ale keď sa sťažuje na otca, vtedy som dobrá. Bývame 30 km od seba. Ani raz neprišla ku mne na kávu. Chodím ku nim tiež minimálne. Z toho si tiež nič nerobia, netrápi ich to.

minenkak
6. júl 2024

Prečo ľudia prečo,keď ste dospeli riešite furt tých rodičov ,sú aký sú ,tým ,že sa tým furt zaťažujes ublizujes len ,sebe nechaj to tak,nezmenia to,myslíš ,že ty si dokonalá

apolka77
6. júl 2024

@minenkak tak asi každú dcéru trápi, že sa o ňu vlastná mama nezaujíma, nepozná ju a ani nechce spoznať.

minenkak
6. júl 2024

@apolka77 ale a čo s tým spraví,to sa treba takto stále len okolo toho točiť

autor
6. júl 2024

@minenkak nemyslím si, že som dokonalá. Prečo? Lebo detstvo je významné obdobie a rodina je o tom, že vzťahy nemajú byť ako u cudzích.

minenkak
6. júl 2024

Tak ale zbytočne niečo nasilu chcieť je úplne zbytočne,poznáš si rodičov iný nebudú,choď ďalej

minenkak
6. júl 2024

A je kopec rodín kde sa ľudia spolu vôbec nerozprávajú,nás krásne predstavy,ale svet nie je taký,ži si svoj život

autor
6. júl 2024

@minenkak ste veľmi múdra. Žijem si svoj život, predstavte si 😉

barbora0308
6. júl 2024

Autorka, musim z nejakej casti suhlasit s @minenkak, mrzi ma, ze mas taky vztah s rodicmi, chapem, ze ta to trapi, musis sa ale pohnut dalej a odtrhnut sa od toxickych ludi, toto ta bude iba zbytocne tahat vzdy dole, musis sa naucit odosobnit.
Zial nie vsetcia mame to stastie na skvele a bezproblemove vztahy s rodicmi, treba sa s tym naucit zit...ak to nejde a nici ta to, tak idealne vyhladaj odbornika, ktory ti s tym pomoze. Drzim palce!

minenkak
6. júl 2024

Tak prečo sa stále vrtas v tom čo a ako robí tvoja mama,zbytočne si svoj život kazis očakávaniami

pribinak
6. júl 2024

Si dieťa alkoholika a spoluzavislej osoby.
Od nich nemôžeš čakať nič, žiadny záujem. Oni majú svoje problemy

Chod na psychoterapiu, prečítaj si niečo o spoluzavislosti, sú Podcasty o deťoch ktoré prežili detstvo s alkoholikmi

babababka
6. júl 2024

Buď matkou,babkou,manželkou iná ako tvoji rodičia,to bude tvoja výhra.

autor
6. júl 2024

@babababka ja som už výhrala. Som čestná, zodpovedná, spoľahlivá, samostatná 🙂žijem si život aký som vždy chcela

januska12323
6. júl 2024

Mala si naprd detstvo a chceš teraz od nej nejaké ospravedlnenie a záujem? Tak na to zabudni. Oni už iní nebudú, máš nereálne predstavy. Raz za čas sa ozvi a inak si ži svoj život.

rozculena
6. júl 2024

no nežiješ si svoj život,aký si chcela,lebo sa furt vŕtaš vo vzťahu s matkou a sťažuješ sa na ňu.
Alebo takto si si vysnívala ten svoj život?Furt riešiť niekoho?
Sa na to vyser a nekontaktuj ju.

autor
6. júl 2024

@rozculena vy ma poznáte ? Že niečo také píšete...

majlo1234
6. júl 2024

Suhlasim s ostatnymi. Takto, musi byt hrozne citit sa nelubena od matky, ktora ma byt ta nakviac prijimajuca osoba v tvojom zivote. Ale ona uz ina nebude. A ty si dospela, treba si to vyriesit u psychoterapeuta, aby si sa v tom dalej neplacala a neublizovalo ti to. Lebo od nej sa zmeny nedockas.

rozculena
6. júl 2024

nie,nepoznám,ale ty si to sem napísala,že ako stáíle riešiš.Keby si žila podľa seba,tak nemáš potrebu nič vypisovať na koňa

thunderbird
6. júl 2024

Presiel som si niecim podobnym, dost ma to poznacilo. Ked som dospel do urciteho vyvojoveho stadia, mal som silnu potrebu vsetko co mi lezalo na srdci s nimi odkomunikovat, ale zistil som, ze nemali nato silu ani odvahu. Tak som sa s tym musel nejako vysporiadat sam. Samozrejme, z casu na cas ma este nejake tie emocne vykyvy prekvapia, ale nevenujem tomu uz taku pozornost ako kedysi. Kazdy sme jedinecny a tak aj reagujeme na okolie, niekto sa s tym vysporiada lahsie, inemu to trva dlhsie a niekomu sa to nemusi podarit ani za cely zivot. Prajem ti aby si nasla v sebe vnutornu silu a odhodlanie sa s tym vysporiadat. Takisto odvahu dovolit si zdielat svoje pocity a otvorit sa zivotu a naucit sa ho prijmat taky aky je.🙂

natiblaskova
6. júl 2024

Ber to ako skúsenosť a budeš vedieť ako sa správať keď budeš mat vlastnú rodinu. To čo sa stalo už nezmeníš. A keď matka nechce vidieť, počuť reálne čo je tak to nechaj tak. Zbytočne sa trápiš mysli na seba a svoju budúcnosť

subartic
6. júl 2024

zo všetkého viníš matku , kde má vinu tvoj otec ? On rozložil rodinu svojou závislosťou , tam treba hľadať bod zlomu tvoja mama je spoluzávislá . Ty si rovnaká , si závislá na ocenení od tvoje rodiny , ktoré sa ti bohužiaľ nikdy nedostane. Očakávaš že ti mama povie , prepáč , mrzí ma aké si mala detstvo , urobíme hrubú čiaru a odteraz to bude iné. Nebude. Treba to prijať ako fakt a odpútať sa , pochopiť že tvoja mama od tvojho otca nikdy neodíde a vždy sa bude na neho sťažovať ale neurobí nič aby od neho odišla. Ja tiež nechápem čo sa stále vraciaš ako taký masochista.