icon

Ako zmeniť vzorec výberu toho istého typu partnera?

ada_alica
Dnes o 07:30

Ženy, ako sa vám podarilo zmeniť vzorec výberu toho istého typu partnera. Všimla som si,že si vyberám nedostupných mužov...ako zmeniť svoje vnútorné nastavenie a zmeniť výber na ten správny typ? Akokeby v úplnom začiatku prehliadnem tie varovné signály...ako sa to naučiť? Ďakujem za rady

anonym_235832
Dnes o 07:36

@ada_alica terapia a odstup

martinmmartin
Dnes o 07:39

@ada_alica znizit ( rozumej zrealnit) naroky

konikkon
Dnes o 07:39

@ada_alica urobila som si zoznam vlastnosti, ktore chlap musi mat a tie musel splnit na 100%, ziadne ustupky a ostatne Nepodstatne vlastnosti som absolutne neriesila. Hladala som muza na realny, kazdodenny zivot a otca pre svoje deti, nie romanoveho hrdinu, ktory mi bude skladat sonety.

ada_alica
autor
Dnes o 07:48
@martinmmartin

@martinmmartin nemám nereálne nároky žiadny príjem 5000 tisíc eur mesačne metre, ja som po 20 ročnom vzťahu, v zásade bol pekný až na ten koniec kedy si našiel niekoho iného a mne povedal,že má už neľúbi...od vtedy ubehlo už 6 rokov a nenašiel sa nikto kompatibilný na život 🤷

sashka22
Dnes o 07:51

@ada_alica v prvom rade som si dala odstup, prilezitosti na s.x bolo dost ale odmietala som, uz som pomaly ani kontakt s muzmi nemala, ani osobny, ani pisomny...nic...par mesiacov. Potom mi tak nejak samo zacalo dochadzat, ze co vo svojej podstate potrebujem a nie co chcem, lebo to co chcem a co ma pritahovalo bolo presne to co by mi ublizilo...no a potom prisiel on. Nenapadny, pre mna neatraktivny ale jeho osobne vlastnosti boli tie, ktore som potrebovala. 'Nasilu' som sa musela presviedcat, ze mu mam dat sancu, lebo je presne opak vsetkeho co som poznala. A bolo to to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote! Samo od seba Ti to asi nepride, dost som pocitovala to ,ze naozaj k tym rozhodnutiam sa nutim.

ada_alica
autor
Dnes o 07:53
@sashka22

@ada_alica v prvom rade som si dala odstup, prilezitosti na s.x bolo dost ale odmietala som, uz som pomaly ani kontakt s muzmi nemala, ani osobny, ani pisomny...nic...par mesiacov. Potom mi tak nejak samo zacalo dochadzat, ze co vo svojej podstate potrebujem a nie co chcem, lebo to co chcem a co ma pritahovalo bolo presne to co by mi ublizilo...no a potom prisiel on. Nenapadny, pre mna neatraktivny ale jeho osobne vlastnosti boli tie, ktore som potrebovala. 'Nasilu' som sa musela presviedcat, ze mu mam dat sancu, lebo je presne opak vsetkeho co som poznala. A bolo to to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote! Samo od seba Ti to asi nepride, dost som pocitovala to ,ze naozaj k tym rozhodnutiam sa nutim.

@sashka22 a bol veľký rozdiel medzi tým čo si chcela a čo potrebovala?

anonym_33c9c7
Dnes o 07:54

@ada_alica jednoducho. Vyberaj len z tych, ktori si vybrali teba.

sashka22
Dnes o 08:20
@ada_alica

@sashka22 a bol veľký rozdiel medzi tým čo si chcela a čo potrebovala?

@ada_alica tak to rozhodne. Od malicka som zila v strese, vyhladavala som stresove situacie aby som mala dostatok kortizolu, myslela som si,ze si vyberam inych partnerov ako boli moji rodicia, nedokazala som zit v pokoji. Proste sa s nami mozog hra.... moj partner je uplny opak! Pri nom citim pokoj, oporu a stabilitu, vsetko co som doma nikdy nemala. Ta zmena bolela a stale sa ucim zit v pokoji, bez toho, aby moja hlava aj telo neboli v krizovom rezime stale pripravene na utek, je to jednoducho tiez zavislost, ako prezivaju fetaci.

ada_alica
autor
Dnes o 08:47
@sashka22

@ada_alica tak to rozhodne. Od malicka som zila v strese, vyhladavala som stresove situacie aby som mala dostatok kortizolu, myslela som si,ze si vyberam inych partnerov ako boli moji rodicia, nedokazala som zit v pokoji. Proste sa s nami mozog hra.... moj partner je uplny opak! Pri nom citim pokoj, oporu a stabilitu, vsetko co som doma nikdy nemala. Ta zmena bolela a stale sa ucim zit v pokoji, bez toho, aby moja hlava aj telo neboli v krizovom rezime stale pripravene na utek, je to jednoducho tiez zavislost, ako prezivaju fetaci.

@sashka22 fúha klobúk dole, u nás doma bol tiež vždy krik a hádky občas bitky( myslím tým rodičov), s mojím mužom sme sa nikdy nehádali - vždy sme to nejako vyriešili ale asi sme v niektorých situáciách aj mali lebo ja som cítila,že niečo nie je v poriadku ale nikdy mi nič nepovedal až sa chcel rozviesť...no ale k pointe nedokážem si vybrať niekoho a to je vraj tiež moje vnútorné nastavenie ale vôbec s tým neviem pohnúť ako si vedela ako máš postupovať

nikoletta1712
Dnes o 09:04
@martinmmartin

@martinmmartin Nikdy neznižovať nároky na muža len pre to, že je žena sama!

martinmmartin
Dnes o 09:20
@nikoletta1712

@nikoletta1712 Ak tie naroky su nerealne a sama nema v takej istej klase co ponuknut tak ich znizit musi ci sa jej to paci alebo nie
80% zien da sancu iba 20% muzom a v tom je ten rozdiel- preto zeny s nerealnymi narokmi nariekaju ze chlapi podla ich meritok neexistuju , existuju ale su vo vztahoch s top 20% zenami

ada_alica
autor
Dnes o 09:22
@martinmmartin

@nikoletta1712 Ak tie naroky su nerealne a sama nema v takej istej klase co ponuknut tak ich znizit musi ci sa jej to paci alebo nie
80% zien da sancu iba 20% muzom a v tom je ten rozdiel- preto zeny s nerealnymi narokmi nariekaju ze chlapi podla ich meritok neexistuju , existuju ale su vo vztahoch s top 20% zenami

@martinmmartin dobre o tomto sa tu nemusíme dohadovať viem do ktorej triedy patrím 😉

martinmmartin
Dnes o 09:27
@ada_alica

@martinmmartin dobre o tomto sa tu nemusíme dohadovať viem do ktorej triedy patrím 😉

@ada_alica Ok tak z druhej strany- co mali sudruhovia doterajsi partneri spolocne? Aka crta ti na nich najviac imponovala co mali vsetci? Co bolo to co prave jeho preradilo z dvorenia k vztahu?

ada_alica
autor
Dnes o 09:35
@martinmmartin

@ada_alica Ok tak z druhej strany- co mali sudruhovia doterajsi partneri spolocne? Aka crta ti na nich najviac imponovala co mali vsetci? Co bolo to co prave jeho preradilo z dvorenia k vztahu?

@martinmmartin schopnosť organizovať a viesť, žiadny trtko....to som zvedavá kam sa touto komunikáciou dostaneme emocionálna podpora, že sa môžem spoľahnúť, že veci vybaví k mojej spokojnosti čo najviac pôjde

anonym_f51c10
Dnes o 09:35
@nikoletta1712

@konikkon
@nikoletta1712 de facto s vami suhlasim, ze zena by nemala znizovat naroky. Na druhu stranu: krasne a mlade nebudeme navzdy. Aj rozne zivotne situacie nam zmenia naroky, alebo poziadavky, ktore mame na partnera. Takze je pravda aj to, ze niekedy treba trochu ubrat z narokov. Ak mam 49 rokov, som obezna a mam slabo platenu pracu, ziadne konicky, tak nemozem chciet 30 rocneho slobodneho, vysportovaneho, vzdelaneho riaditela nadnarodnej spolocnosti.
To uvadzam ako priklad. Nemyslim tym autorku.

martinmmartin
Dnes o 09:39
@ada_alica

@martinmmartin schopnosť organizovať a viesť, žiadny trtko....to som zvedavá kam sa touto komunikáciou dostaneme emocionálna podpora, že sa môžem spoľahnúť, že veci vybaví k mojej spokojnosti čo najviac pôjde

@ada_alica predstv si chlapa ktory by si vyberal partnerky podla toho ci mu vybavia jeho agendu k jeho najvacsej spokojnosti......brrrr
Ale rozumiem tvojim byvalim ze skusali hrat chvilu divadielko podla zadania az ich to prestalo asom bavit

anonym_92188c
Dnes o 09:45
@sashka22

@sashka22 pomimo ale vcelku zaujímavá téma, predpokladám ze ste teraz spolu, ako ho vnímaš? keď si sa musela nútiť do vzťahu tak si ho asi zo začiatku nemilovala (čistá dedukcia iba). to sa zmenilo?

ada_alica
autor
Dnes o 09:53
@martinmmartin

@ada_alica predstv si chlapa ktory by si vyberal partnerky podla toho ci mu vybavia jeho agendu k jeho najvacsej spokojnosti......brrrr
Ale rozumiem tvojim byvalim ze skusali hrat chvilu divadielko podla zadania az ich to prestalo asom bavit

@anonym_f51c10 nie veď kľudne napíšem 45 rokov, športovej postavy, chodím do fitka, lyžujem, bicyklujem, behám, učím sa angličtinu, pracujem v administratíve, mám svoj byt, auto
@martinmmartin no ty zasa nepreháňaj v koľko ročnom vzťahu si bol do teraz? Ak poviem k.mojej spokojnosti tak mám na myslí,že keď pôjde do lekárne kúpi čo treba a nie nejakú blbosť, ak pôjde vybavovať niečo tak si nebude robiť podľa seba ale tak ako sme sa dohodli, úplne bežná vec....o tom je totiž vzťah prihliadať na to čo chce ten druhý

anonym_9b8e12
Dnes o 10:25
@sashka22

@sashka22 Mám to úplne rovnako. Ťažké detstvo a celý mladý život, v strese som hádam od narodenia a už som tridsiatnička. Vytváram na seba tlak, veľa pracujem, veľa robim na poslednú chvíľu. Doteraz žiadny vzťah, len platonicke alebo ma okašlali ešte v začiatkoch. V akom veku sa tebe podarilo prelomiť to? Skúšala si nejakú terapiu? Aký je intímny živiť, keď si sa musela nútiť?