icon

Ako zmierniť plač pri rozlúčke dedka a vnuka?

vikutoria
14. apr 2024

Ahojte idem si po radu. Som slobodná matka a bývam s mojou mamou v dome. Mám syna a jeho dedko má s nim veľmi dobry vzťah. Jeho dedko naňho veľmi myslí, je s ním skoro každý deň a chodievajú na výlety, na bicykel a iné. Majú spolu veľmi dobrý vzťah. Ale v momente keď prídu domov a dedko sa s ním ide rozlucit že ide domov tak môj syn začne strašne plakať. Zamyka dvere aby nešiel preč a podobne. Viem že môj syn má v dedkovi mužský zbor ale trápi ma keď vidím ako za ním plače. Dáte mi prosím radu ako to zmierniť?

deti95060810
•
14. apr 2024

to len dieťa musí vyrásť aby to troška pochopilo.
my sme si tým prešli...akonáhle môj otec niekde sa pohol - môj syn s ním. Do kostola, do obchodu, na návštevu na schôdzu,... Bolo fajn že sme bývali v jednom dome. Ak dedo spal, moje dieťa sedelo pri posteli ako psík. Cez prázdniny bolo o.k. - vybrali sa spolu po rodine aj na týždeň. Horšie to bolo cez šk. rok ak odišiel bez neho. Dieťa plakalo neskutočne.
najkrajšie bolo keď syn už maturoval a dedo išiel s ním aby ho podporil... a samozrejme dedo nechýbal ani na jednych vnukových promóciách.

nathalis
•
14. apr 2024

Nijako, to raz prejde. Môj syn má takýto vzťah s mojou maminou. Neskutočne je na ňu naviazany, to je jeho láska. Keď sa majú rozlúčiť to plačú obaja. Minule raz vytiahol špagát ze babku zaviaže a nepustí ju. Neviem, ale ja som rada, že majú taký pekný vzťah. Ja som to so starým rodičom nezažila. Takže len trpezlivosť a vysvetľovať, že dedko ešte príde. Pripadne si plánovať a tešiť sa na nové aktivity s dedkom.

11bodka11
•
14. apr 2024

Moje deti to tak maju s mojimi rodicmi. Vkuse su spolu, byvame na jednej ulici. A je to super.

cookie29
•
15. apr 2024

A ma kolko rokov?

vikutoria
autor
•
15. apr 2024

@cookie29 syn má 3 a pol

cookie29
•
15. apr 2024

@vikutoria este je malicky, nezvlada emocie... je to normalne... skusit vysvetlit este predtym, nez s dedkom niekam idu, ze potom pridu domov, dedko ho privedie a potom pojde aj on domov, ale ze zase niekedy pride... je to uzasny vztah, syn ma podobny s mojim otcom... a este ma napade, ked syncek place, pritulit, pohladkat a povedat mu, ze je normalne, ze je smutny, lebo ma dedka rad. Uznat jeho smutok, ma nan pravo...