icon

Ako zvládať nerváka v manželstve?

Dnes o 10:02

Ahojte, poraďte čo robiť. Už dlhšie máme s mužom problém, má dosť blbú povahu. Je schopný sa pre čokoľvek uraziť alebo nasrať a nerozprávať sa, potom to opadne a tvári sa akoby nič. Keď nemá náladu, vrčí po mne i po deťoch, za čo vybehnem ja na neho, tak sa samozrejme zasa urazí. Veľakrát príde nabrúsený z roboty niekedy ja a pochytíme sa. Veľakrát som mu hovorila že takto sa k nám správať nebude, že tieto vzorce z jeho rodiny odmietam prenášať na deti (presne takto fungujú jeho rodičia). Ja sa snažím konflikt riešiť s rozumom a v kľude, som diplomat a neznášam hádky, zato on hneď vzbĺkne ako fakľa. Každopádne toto nemá dlhý efekt a po čase to tu máme zas. On to spätne vidí aký je, inak ako muž aj otec je dobrý, len vtedy keď vybuchne s ním nie je normálna reč. Už som sa mu vyhrážala aj rozvodom, je vidieť že na sebe pracuje, aj ja sa veľa kontrolujem. Na nejakú terapiu ho určite nedostanem, v podstate ani nevidím zmysel keď sa v kľude vieme konštruktívne baviť. Máte toto niektorá doma? Ako to zvládate?

anonym_1a5d78
Dnes o 10:05

@anonym_autor ja mám doma to isté, deti nemáme, sme spolu 5 rokov a už mi to ide na nervy . Ja som pokojny človek, ale on ma vie tak naštvať s týmto detským správaním

anonym_6a49f0
Dnes o 10:07

To si si mala rozmysliet skor, nez sa s takym das dokopy a mas deti. Cloveka a jeho vzorce spravania nezmenis. Aj ked si to niektore myslia, ze druheho zmenia.

autor
Dnes o 10:10
@anonym_6a49f0

To si si mala rozmysliet skor, nez sa s takym das dokopy a mas deti. Cloveka a jeho vzorce spravania nezmenis. Aj ked si to niektore myslia, ze druheho zmenia.

@anonym_6a49f0 neuveríš ale toto prišlo až keď prišli stresy. Dom, deti, robota, choroby. Toto sme pred manželstvom neriešili takže som to nemala ako vedieť.
Ja nehovorím o vadnom kuse. Ja hovorím o človeku ktorý je pod tlakom nervák. Nechcem ho nechať, chcem s ním byť ale potrebujem radu ako na to. Od niekoho, kto má toto doma.

autor
Dnes o 10:13
@anonym_1a5d78

@anonym_autor ja mám doma to isté, deti nemáme, sme spolu 5 rokov a už mi to ide na nervy . Ja som pokojny človek, ale on ma vie tak naštvať s týmto detským správaním

@anonym_1a5d78 vieš čo, veľakrát som rozmýšľala že nemať deti, idem pre svoj kľud od neho. Ale ako muž aj otec nemá chybu. Až na to že 2-max 3x mesačne má takýto PMS.

anonym_1a5d78
Dnes o 10:16
@anonym_autor

@anonym_1a5d78 vieš čo, veľakrát som rozmýšľala že nemať deti, idem pre svoj kľud od neho. Ale ako muž aj otec nemá chybu. Až na to že 2-max 3x mesačne má takýto PMS.

@anonym_autor môj je tiež pracovitý, nie je lakomec, je prispôsobivý, no ale ten nervný prístup. Má to po mame

anonym_418cdd
Dnes o 10:18
@anonym_autor

@anonym_6a49f0 neuveríš ale toto prišlo až keď prišli stresy. Dom, deti, robota, choroby. Toto sme pred manželstvom neriešili takže som to nemala ako vedieť.
Ja nehovorím o vadnom kuse. Ja hovorím o človeku ktorý je pod tlakom nervák. Nechcem ho nechať, chcem s ním byť ale potrebujem radu ako na to. Od niekoho, kto má toto doma.

@anonym_autor zožeň si Tibetskú hubu na domáci kefír, pomáha znížiť nervozitu, úzkosti.. pozri info os črevo-mozog...

autor
Dnes o 10:25
@anonym_418cdd

@anonym_autor zožeň si Tibetskú hubu na domáci kefír, pomáha znížiť nervozitu, úzkosti.. pozri info os črevo-mozog...

@anonym_418cdd ďakujem, skúsim, odkedy som mu kúpila magnezko s draslíkom a b vitamínmi tak je to o niečo lepšie.

anonym_418cdd
Dnes o 10:31
@anonym_autor

@anonym_418cdd ďakujem, skúsim, odkedy som mu kúpila magnezko s draslíkom a b vitamínmi tak je to o niečo lepšie.

@anonym_autor zlepší mu to zloženie črevnej mikroflóry a skľudní sa. Budú sa mu viac tvoriť hormóny šťastia miesto kortizolu ❤

anonym_6a49f0
Dnes o 11:19
@anonym_autor

@anonym_autor Minimalizovat strest sposobeny blbostami. Ked ma niekto nalozene a je pod stresom, tak nejdem riesit nieco nepodstatne ... To pocka. Nechat ho, nech vyriesi stresove veci a potom v klude riesit tie menej podstatne.

anonym_d43d45
Dnes o 11:22

Ahoj, ano, mam to doma.
Ako hovoris "velakrat si sa vyhrazala". Ja sa nevyhrazam. Ja poviem raz, a druhykrat zopakujem a nenecham uz so sebou takto mavat. Pomohlo u nas ked som si raz v takej situacii povedala svoje a zbalila kufre, sebe aj detom (este boli male + ja tehotna), a povedala, ze toto ja nemienim trpiet a moje deti nebudu vyrastat s takymto toxickym spravanim. A ze druhy den pride z prace a nenajde nas tu. Velmi sa vtedy spamatal - nervak stale je, ale snazi sa krotit, pripadne ked vidi ze vybuchne, povedala som mu, radsej odid vtedy prec, ale toto trpiet nebudem. 🙂

A ano, vzdy ma vtedy prepadne slaba chvilka, ale je to skvely chlap manzel aj otec, aj clovek s velmi dobrym srdcom. Len sa v danej chvili nevie ovladnut absolutne, a aj kvoli kravine, akonahle mame blbsie obdobie, viac tlakov, starosti naokolo.... To ho samozrejme neospravedlnuje, ze tymto spravanim bude trpiet cela rodina a bude nas tu terorizovat. Takze tak bolo u nas...

anonym_9b05b7
Dnes o 11:22

@anonym_autor ano mala, casom.sa to horsilo a pohar pretiekol. Zeny po 40tke sa uz zacinaju zamyslat nad tym preco si nicia zivot takymito manzelmi. Preto je po 40tke tolko rozvodov vratane mna. Najprv to drzi ten pekny zaciatok kludne aj niekolko rokov no a potom sa riesia deti a problemy a ked to hlavne ustane a zena ma cas na premyslanie tak jej dojde ze to co sa snazila bolo zbytocne , klamala samu seba, zakryvala oci kde sa dalo a potlacala hnev polku zivota aj dvoje potreby a potom si uvedomi ze treba sa orientovat uplne inym smerom.

anonym_ae1617
Dnes o 12:27

Vzdy bol kludas, len po detoch sa zmenil na nervaka. Isteze😏

januska12323
Dnes o 12:37

Prestaň sa vyhrážať a keď niečo povieš tak to aj dodrž. Načo by sa snažil keď mu každý týždeň odpustíš?

anonym_3a6d82
Dnes o 13:01

@anonym_autor humor, nadhlad, smiech. Tymito jedinymi zbranami odzbrojis cholerika. Nabuduce ked bude chrlit nervy mu povedz, ze ti pripomina Shreka, otoc sa venuj sa svojim veciam

anonym_253637
Dnes o 13:23

Poradila by som ti, si takeho “pana” nebrat a urcite si s nim nezakladat rodinu, no ale ako som to docitala tak … ti asi neporadim 😕 Zla volba zivotneho partnera 👎

anonym_b6ba5f
Dnes o 13:36

mala som.
už je ex roky.
radšej sama ako vychovávať dieťa s týmto človekom.
Po rokoch som ani sama nezostala, len to som mala menej ako 30,

anonym_35806a
Dnes o 14:25
@anonym_autor

@anonym_autor vtedy keď ho chytí rapel, si ho prestaň všímať, ignoruj ho. To je pre takých najväčší trest.

anonym_d7df70
Dnes o 14:43

@anonym_autor Nijak ho zvládať nemusíš odíď aj kvôli sebe aj kvôli deťom. Načo ti je uhučaný magor čo nevie ovládať emócie? V tomto veku už iný nebude...len sa zmení z ufrflaného chlapa v stredných rokoch na starého uhundraného deda.

anonym_48f385
Dnes o 15:06

Môžu to byť poruchy nálad, a to je uz na psychiatra.

anonym_aa4652
Dnes o 16:15

@anonym_autor ano, mame. Trvalo dlho, kym som to zacala brat inak. Vela sme sa rozpravali, chapem aj, preco a uz som.lahostajna, poviem si svoje takisto a pockam, nez sa odduje.
Ale keby nemame deti, som davno bez neho.