icon

Ako zvládať spoluprácu s nespoľahlivým kolegom?

23. dec 2024

Jedná sa o exmanžela mojej tety, otca mojich bratrancov. Bol (aktívnou)l súčasťou môjho detstva. Potom sa rozviedli, následne ani obraz ani zvuk.
Ako ho vníma rodina? Ako nezodpovedného chlapa, na ktorého sa nedalo spoľahnúť. Zabudol deti v ms,zš, zabudol bratranca na ihrisku, zabudol kúpiť chlieb hoc odišiel z domu stým že skočí do pekárne, zabudol prísť na vystúpenia svojich detí, zabudol na všetky výročia a sviatky, pravidelne zabudol zaplatiť úcty atď. Teta bola z neho na prášky, len hasila prúsery po ňom.
A prečo to píšem, lebo spoločnosť ho vníma úplne inak.
Ako lokal patriota, doktora vied, správcu sieti, chlapa čo má vaše kontakty, amatérskeho historika, zábavného chlapa s dobrým humorom, s ktorým sa dá vždy porozprávať a vždy sa od neho človek dozvie niečo nové, zaujímavé o svojom meste.
Teraz pracujeme na jedom mieste, je na vyššej pozícii, ale nie som jej podriadená, ale musíme spolupracovať, a ja som sa pretiekla pred kolenami, že sme (boli)rodina. Vyrastala som v tom, že je nespoľahlivý a ťažko mu v práci dôveruje. Mám kvôli tomu problém. Až som minule vybuchla, mala byť firemná akcia zamestnanci s deťmi čakali na ním objednaný autobus v daždi vyše hodiny, ale on sa z toho nakoniec vyrútil, zvalil vinu na iného. Ako by ste s ním ďalej spolupracovali? Čo povedať ľuďom ktorí sa u mňa ne neho vypytujú?

lukbe
23. dec 2024

Môžeš povedať, čo chceš a nemusíš povedať nič. Ty nie si hovorca rodiny. A áno, takíto ľudia sú medzi nami, tiež to poznám. Nie sú zodpovední, nie sú empatickí, ale v práci a v spoločnosti sú na akejsi inej vlne.

autor
23. dec 2024

@lukbe ale oddelenie kde pracuje je ,,odkázané

januska12323
23. dec 2024

Nemusíš hovoriť nič, nijak by som s nim nechcela byť spájaná.

autor
23. dec 2024

Na údaje od neho a vždy so všetkým mešká a potom sa vykrúca či zvali vinu na iného

autor
23. dec 2024

@januska12323 lenže ľudia si myslia že v súkromí je tiež tak Úžasný. Myslí si že im pomôžem cez neho niečo vybaviť(láskavosť,protekcia nech to nazývame akokoľvek)

januska12323
23. dec 2024

Tak povedz pravdu a ďalej to nerozoberaj

autor
23. dec 2024

Svoju prácu.mám rada, ale on mi bráni vykonávať ju zodpovedne. Po mojom výstupe po mne ľudia zazerajú(stratila som sama kontrolu, dosť veci som mu vytkla), a stále sa pýtajú na neho, nechcú veriť že je taký akým ho opisujem.

lukbe
23. dec 2024

Nerozumiem, čo to je, že oddelenie je odkázané? A keď ti ľudia neveria, nech sa presvedčia sami.

sissy27
23. dec 2024

“pretiekla pod kolenami” je super 😂😂😂
A k veci - nadpriemerne inteligentni ludia su vynikajuci vo svojom obore, ale v beznom praktickom zivote su casto uplne nepouzitelni. To bude aj pripad tvojho stryka ci co ti to je - v praci ho poznaju ako uzasneho rozhladeneho odbornika, ale neziju s nim. Jeho rodine je zase prd platna jeho odbornost, ked nie je schopny vyzvdihnut vlastne decko zo skolky 🤷‍♀️ ale nerobi to naschval, proste takto to je. Mame to aj v rodine a par kolegov mam tiez takych - v praci su tazko nahraditelni, ale bezne veci su pre nich neprekonatelny problem.
A ty nemiesaj pracu so sukromim - je aky je, kazdy nech si spravi nazor na zaklade vlastnych skusenosti. Nechapem, preco mas potrebu kolegom rozpravat o tom aky je mimo prace - tebe by sa tiez asi nepacilo, keby sa tvoja “spinava bielizen” prepierala medzi kolegami.

muchotrafka298
23. dec 2024

Prave pre to, co tu pises ludom nehovor, ze si bola jeho rodina. On ma novy zivot uz davno, ty tiez. Nic Vas nespaja, ani ziadne pokrvne puto. Lebo akonahle toto nebudes hovorit, tak od teba nikto nebude nic chciet, ziadne sluzbicky ani protektciu u neho. Pretoze nakoniec budes ty ta zla, co nevie nic vybavit u rodiny.

kiki68
23. dec 2024

Asi by som vzdy iba so smiechom odfrkla, ze budte radi, ze vobec nieco spravil, ze jeho pre jeho rodinu uz dlho nic dobre nespravil. Trosku sarkaznu

svetlonos
23. dec 2024

Nič by som ľuďom nepovedala! Je to jeho súkromie a bolo by riadne nechutne ohovárať ho z pozície pribuznej.
Ber ho ako hoci akého ineho kolegu! A tvoje kolegyne tiez. Ty nemáš plniť pozíciu drbny odhalujucej "pravdu".
On ma evidentne ine kvality a hold na prakticky zivot potrebuje skratka sekretárku.

autor
23. dec 2024

@sissy27
@muchotrafka298
@svetlonos nehovorím to vždy a každému, len raz iba jeden krát mi rupli nervy , a povedala čo sa v mňa rokmi pozbierali. Tak iba debil by z toho nepochopil že sa poznáme....
Možno ani vám by sa nepáčilo,že čakáte s malými deťmi v zime a daždi s ďalšími 40 luďmi 1,5h na autobus ktorý nechodí, on volá a šofér nedvýha a deti sú mrzuté všetci nervôzny lebo , PÁN zabudol na mail s pred dvoch týždňov. Tak šofér bol, krstný mojej kamarátky, tak viem svoje a.neverím jeho verzii.

autor
23. dec 2024

Vám sa nestalo že vo vypätej situácii pretiekol pohár a povedali veci či by ste s chladnou hlavou nikdy nepovedali?

mikadooo
23. dec 2024

Tí čo sa ťa pýtajú, chcú senzáciu a klebetiť a ohovárať. Povedala by som, že nechcem o ňom hovoriť, proste je aký je. Nechápem, kto mu napr. po takomto incidente ešte zverí nejakú organizačnú úlohu. Ak by sa tak stalo, tak tam by som odkázala, že toho sa pýtajte, ako prišiel na ten nápad, poveriť organizovaním tohto človeka po minulom raze a nie mňa 🤷.

muchotrafka298
23. dec 2024

Nie,v praci sa mi to nikdy nestalo, viem sa ovladat. Akokolvek som bola nahnevana, velmi dobre som vzdy myslela na to, ze nesmiem vybuchnut, lebo by som ostala bez prace. A to ani vtedy, ked som bola sikanovana nadriadenym a kolegynou.

A suhlasim s @mikadooo, ze jemu nikto uz nic asi nezveri a nech sa pytaju jeho, nie teba. A tiez to, ze od teba chcu len na neho vediet klebety a senzacie z minulosti, co im asi nemas velmi co povedat.

autor
23. dec 2024

@muchotrafka298 nebola som v práci, iba v jednu sobotu čakala autobus a mrzla s deťmi. Zamestnávateľ každý rok organizuje akcie pre zamestnancov, aj ich deti. Či mu v budúcnosti zveria asi áno on sa z toho vyktútil ako vždy zo všetkého

0silvia0
23. dec 2024

Ohrad sa, ze s dotycnym uz davno nie si rodina, tak nech sa s dotycnym nespajaju. Viac by som to neriesila.

petronelag
23. dec 2024

@0silvia0 To by bolo správne, už dávno nie sú rodina a ja by som mu to nehovorila pred všetkými, aké má chyby. Každý má aj nejaké chyby a má aj nejaké plusy.

anketkarka
23. dec 2024

Nemáš prečo klebetiť. Tebe neublížil. On sa prezentuje svojimi činmi a Ty ak si férová a nie klebetná, tak máš každému diplomaticky povedať, že Ty s ním nič nemáš, tak nemajú dôvod u Teba vyzvedať.

autor
23. dec 2024

Neklebetím, asi si máš ani nepamätal. Nikomu som nepovedal do vtedy,, že ho poznám.
A to,že mi neublížil by som netvrdila.Jeho činy sa priamo aj nepriamo odrazili na mne.Tak ako tete svojim synom aj našim kadečo našluboval.

mojemenonikto
23. dec 2024

Si plná nenávisti voči nemu a to ovplyvňuje aj tvoje správanie. Aj keby si tisíckrát bola v práve, budeš napokon ty tá zlá. Ak ho ľudia majú radi, nesnaž sa im vysvetliť, že ten človek je v skutočnosti iný. Ak si už raz vybuchla, tak už s tým nič neurobíš. Ak niekto príde za tebou, tak mu iba povedz že sa v tebe nazbierali staré krivdy a že už roky nie ste v kontake. Nič viac. Nehovor aký je, alebo aký bol. Zachovaj profesionalitu. Buď v kontakte s ním chladná, komunikáciu obmedz iba na nevyhnutnú mieru. Využi to, že vieš aký je a buď voči nemu alibistická. Nechaj si písomne (mailom) potvrdiť všetko na čom ste sa dohodli, vrátane termínov a iných detailov. Aby sa nestalo, že niečo bude zhadzovať na teba. Podmienkou úspechu je naučiť sa zvládať emóciu. Ak ťa niečo vytáča, vždy si polož v duchu otázku, či by si tak reagovala ak by išlo o niekoho iného.

svetlonos
23. dec 2024

V robote sa mi to nestalo a to som si užila šikanovania až až. Nasrana som volala nadriadenému a povedala večne o co sa jedna. Aj to ze som strašne nastvanana a takto pracovať neviem, nechcem. Keby išlo o známeho, mozno by som ho do ordele poslala ale za zavretými dverami a nie pred zamestnancami. Ty si na ňom vypila rokmi nazbierané frustráciu- pritom on v tvojom živote vieme minulosti problemy nespôsobil. Nie to TVOJ OTEC!
Takže aj tak si sa zachovala na 💩
On ma vyššiu pozíciu ako ty. Nevieš to zmeniť tak zmen pracu alebo takéto veci ries overením- autobus šoféra atd. Ty si maly pan any si niečo v tejto práci zmenila. Pochop to a nevynímajúc si na ňom tretinu frustráciu. Lebo píšeš akoby sa jednalo o tvojho a nie bratrancom otca.... Vtedy by som chápala.

sissy27
23. dec 2024

Moj ty boh, a je aj niekto, s kym nie si nijak spojena?? Tuto stryko, tam kamoskin krstny a ty taka vegeta - do vsetkeho sa miesas. Naco si sa zas montovala do toho kto ma aku verziu k autobusu? Ok, niekto to pokaslal, ty si to nebola, co riesis? Nech si to s nim vybavi ten co to objednaval. Jasne, nebavilo by ma cakat na bus hodinu a pol, preto by som do 15min mala ine riesenie. Ze je vas tam 40 neschopnych pokope a viete len pindat je fakt na smiech.

autor
23. dec 2024

@sissy27 fantastické, škoda že si tam nebola a hneď by si bola objednala autobus do Budapešti, ktorý by bol došiel do 5min.
Vieš čo, každý kto tam bol sa snažil situáciu riešiť, kto poznal dopravcu snažil sa zohnať autobus. Lenže buď boli práve na zájazde, nemali voľného šoféra alebo bol pokazený bus.
A načo som sa montoval, lebo som bola stopro istá, že on to dopackal. Neviem či máš deti, ale keby kvôli tvojmu kolegovi ochoreli takto pred sviatkami , ti by si sa mu poďakovala? Však...

autor
23. dec 2024

@svetlonos nie je môj otec, na šťastie, po tom všetkom čo sa stalo, čo nechcem rozpisovať, sa moji rodičia museli stáť náhradnými rodičmi mojich bratrancov a tak sme sa roky tlačili šiesty v maličkom byte.

deti95060810
23. dec 2024

úplne by som ho prehliadala, ku nemu sa nevyjadrovala.
načo.
poznám aj ja takých čo v práci sú ako med a doma šikanujú manželku....

sissy27
23. dec 2024

Este raz - nie som na hlavu padnuta, aby som hodinu a pol niekde mrzla, fakt nie. Kludne by som sa vykaslala na celu budapest, sadla si so najblizsej kaviarne, vratila sa domov, isla do BUD verejnou dopravou, sadla do vlastneho auta, proste cokolvek okrem mrznutia vonku a cakania na bus, o ktorom viem, ze nepride. Je rok 2024, mame moznosti 🤷‍♀️ ale tak to som ja, no.
Pozri, cim viac sa snazis spravit idiota zo stryka, tym viac ho robis hadaj z koho… je aky je, to nezmenis. Jedine co mozes zmenit, je svoj postoj.