icon

Ako zvládať tvrdohlavého syna škorpióna?

chiara996
31. júl 2025

Mamky, ktoré máte syna škorpiona (už nie dieťa ale starší) ako s ním vychádzate, aký máte s ním vzťah? Ako s ním riešite prípadné nezhody? Čo naňho platí, ako si s ním poradíte, keď si tvrdohlavo ide svoje? U nás už dospelý chalan, ale neporiadny, môžeme sa aj na hlavu postaviť, jemu to takto vyhovuje, on sa v tom neporiadku vyzná. Ale už to je cez čiaru, nestará sa o seba, zvyšky jedla, nedopité plechovky vody... Veci kade tade po zemi.. Pritom v práci šikovný, pracovitý, nefláka sa.... Doma však o ničom. Rozhovory odmieta, bordel okolo seba má čoraz väčší, nevieme si už rady. Kompromis je však preňho neprijateľný. Už mi napadlo normálne mu zbalit tašku a nech si ide. Neviem už, ako ďalej. Poraďte.

anonym_57a07c
31. júl 2025

co ja viem, napr. od detstva ho vychovavat k udrziavaniu poriadku a hygieny? ci doteraz ti to nevadilo?

chiara996
autor
31. júl 2025
@anonym_57a07c

co ja viem, napr. od detstva ho vychovavat k udrziavaniu poriadku a hygieny? ci doteraz ti to nevadilo?

@anonym_57a07c od detstva bol k tomu vedeny. Bol milecusmievave dieta, oekne sme upratovali spolu, potom uz aj sam... Zmenilo sa to okolo 18. roku. Tvoja reakcia je trochu nelogicka, ja som sa pytala, ako b y ina mama reagovala v mojom pripade. Podla teba by sme sa mali vratit do detstva?? Naco pises, ked nevies seriozne poradit?

gribka1
31. júl 2025

Čo s tým má znamenie? Škorpionov poznám aj takých čo majú poriadok, aj takých, čo im je to jedno. Treba hľadať inde vysvetlenie.

anonym_57a07c
31. júl 2025
@chiara996

@anonym_57a07c od detstva bol k tomu vedeny. Bol milecusmievave dieta, oekne sme upratovali spolu, potom uz aj sam... Zmenilo sa to okolo 18. roku. Tvoja reakcia je trochu nelogicka, ja som sa pytala, ako b y ina mama reagovala v mojom pripade. Podla teba by sme sa mali vratit do detstva?? Naco pises, ked nevies seriozne poradit?

@chiara996 nelogicke je skor to, ze zrazu po dovrseni 18tky sa mu zmenia navyky, stane sa bordelarom a "nestara sa o seba"

anonym_f9a29e
31. júl 2025

Vazne to nie je tym znamenim. Kupuje si tie plechovky vody sam? Ak ano nech si ich ma v izbe kolko chce. Ak nie nekupujte to. A hlavne pokial to nechava po dome zaneste mu to do izby na postel nech si to uorace. A to by som robila aj so zvyskami jedla. Neprala by som mu pradlo pokym by to nezaniesol do kosa na pranie....ked bude holy, bosy, hladny rozmysli si.
Alebo by som mu vyhadzala vsetko z izby aj s vecami von. A tam moze byt v odpadkoch.
Ale ozaj nechapem co s tym ma znamenie.

anonym_fd41f1
31. júl 2025

@chiara996 kompromis je pre neho neprijateľný?? A čo takto ho poslať bývať samého? Nech sa neumyva, nech je v bordeli a hlavne nech znáša následky svojho konania v plnej miere. Keď nemá nejaké diagnózy, tak len začal zneužívať rodičov. Nech sa stará o seba sám.

rozculena
31. júl 2025

@chiara996 píšeš,že pracuje.Platí za stravu,za energie,za servis,čo mu robíš?

P.S. vyser sa na znamenie

ika02
31. júl 2025

Ahoj, je bordelár, lebo vie, že to všetko urobíš zaňho. Prestaň mu skákať okolo zadku a nech v Tvojom byte udržiava poriadok. Ak nie, zbaliť mu do tašky veci a vyložiť pred dvere aj s ním.

chiara996
autor
31. júl 2025
@anonym_f9a29e

Vazne to nie je tym znamenim. Kupuje si tie plechovky vody sam? Ak ano nech si ich ma v izbe kolko chce. Ak nie nekupujte to. A hlavne pokial to nechava po dome zaneste mu to do izby na postel nech si to uorace. A to by som robila aj so zvyskami jedla. Neprala by som mu pradlo pokym by to nezaniesol do kosa na pranie....ked bude holy, bosy, hladny rozmysli si.
Alebo by som mu vyhadzala vsetko z izby aj s vecami von. A tam moze byt v odpadkoch.
Ale ozaj nechapem co s tym ma znamenie.

@anonym_f9a29e nie, nenechava to nikde, ma neporiafok len u seba v izbe.

zuzanita1609
31. júl 2025

Ja že niekomu ušiel škorpión,z terária 😆

anonym_4d9227
31. júl 2025

@chiara996 No len ty vies, ze ked toho svojho skorpiona pobalis, tak uz ho neuvidis, vsak. Tu pomoze jedine uprimny rozhovor bez vycitiek.

chiara996
autor
31. júl 2025
@zuzanita1609

Ja že niekomu ušiel škorpión,z terária 😆

@zuzanita1609 😄😄

chiara996
autor
31. júl 2025
@gribka1

Čo s tým má znamenie? Škorpionov poznám aj takých čo majú poriadok, aj takých, čo im je to jedno. Treba hľadať inde vysvetlenie.

@gribka1 nejde o poriadok. Ide o to, ze su to mimoriadne zlozite povahy (poznam viacerych v okoli) a to s nim poriesit. Treba nanho inak v porovnani s neskorpionmi. A to nie som osoba, ktora cita horoskopy ci nebodaj sa podla nich riadi, ale toto je jedna velka pravda. Ale podla reakcii som si ista, ze ani jedna nema skorpionika dieta. Kazdopadne dakujem za serioznu odpoved ❤️

chiara996
autor
31. júl 2025
@rozculena

@chiara996 píšeš,že pracuje.Platí za stravu,za energie,za servis,čo mu robíš?

P.S. vyser sa na znamenie

@rozculena ano, poctivo na vsetko prispieva.

chiara996
autor
31. júl 2025
@anonym_4d9227

@chiara996 No len ty vies, ze ked toho svojho skorpiona pobalis, tak uz ho neuvidis, vsak. Tu pomoze jedine uprimny rozhovor bez vycitiek.

@anonym_4d9227 ❤️😥 🙏

zltalienka
31. júl 2025
@chiara996

@chiara996 neporadim, este nemam take velke deti. Ani na znamenia neverim. Ja len, ze mam 2 synov, narodeni v tom istom znameni (nie skorpion) vychovavani rovnako a jeden z nich je bordelar a zatial som neprisla na to, ako na neho. Takze Ta chapem, ze s niektorymi detmi je to skratka tazsie.
Aby som bola aspon trosku k teme, manzel je "skorpion" a nie je bordelar a da sa s nim vyjst aj kompromis zriesit.

anonym_f9a29e
31. júl 2025

Nie naozaj sa tvoje dieta nezmenilo v 18stich len preto ze je skorpion. A ja nemam skorpiona dieta ale muza 🤣. A ten napriklad nema rad bordel.

martinmmartin
31. júl 2025
@chiara996

@chiara996 mozno vidi kam si to ty svojimi postojmi dotiahla a zistil ze je to definicia peklicka pre neho tak bude robit vsetko naopak aby nemusel zit zivot tak ako ho zijes ty

anonym_feb810
31. júl 2025

Áno škorpióny sú náročné, svojské povahy. Našťastie nemám dieťa v tomto znamení. Píšeš, že má neporiadok vo svojej izbe a vyhovuje mu to. Na domácnosť prispieva, takže ste so spoločným bývaním vzájomne súhlasili. Neviem či má v spoločnej domácnosti aj nejaké iné povinnosti okrem svojho neporiadku. Ja som to riešila u nás doma (puberta) takto: nechala som im ich priestor-bordel, kde som nezasahovala. Spoločné priestory museli byť upratané. Ja som akceptovala ich a oni mňa. Tvoj syn je dospelý a vyžaduje, aby ste sa tak k nemu aj správali. Poriadkumilovnosť je daná v povahe. Ja mám tri deti vychovávané rovnako, a každé ma k poriadku iný vzťah-svoj. Takže nechať mu jeho súkromie a vyžadovať plnenie povinnosti, na ktorých ste sa vzájomne dohodli.

betulinka1
31. júl 2025

@chiara996 ako škorpión nemam rada bordel a teda moje kamosky skorpionky tiez nie. Tak asi to nebude mat so znamením nic spolocne. Co sa tyka povahy, podla mna na vela veci musime prist samy. Cize ho pekne nechaj to v tom bordely. A ked ti to necha v kuchyni, zober mu to do izby. Par krat nebude vediet nieco najst alebo mu padne nieco na hlavu a ver tomu, ze poriadok si urobi. Mne by asi tiez mama mohla co to hovorit…. Kym som nemala vlastnu skusenost, tak to ako keby nebolo 🤣🤣

rozculena
31. júl 2025
@chiara996

@chiara996 tak v jeho izbe mu nechaj bordel,hádam mu tam neupratuješ...

gribka1
1. aug 2025
@chiara996

@gribka1 nejde o poriadok. Ide o to, ze su to mimoriadne zlozite povahy (poznam viacerych v okoli) a to s nim poriesit. Treba nanho inak v porovnani s neskorpionmi. A to nie som osoba, ktora cita horoskopy ci nebodaj sa podla nich riadi, ale toto je jedna velka pravda. Ale podla reakcii som si ista, ze ani jedna nema skorpionika dieta. Kazdopadne dakujem za serioznu odpoved ❤️

@chiara996 Fakt to tým nieje, každý je kombinácia znamení, nie je len škorpion. Proste riešenie nenajdeš skrz znamenia, ale všeobecnej povahy, a to poznáš iba ty.

evinku
1. aug 2025
@chiara996

@chiara996 ahoj... Ja mam dcéru škorpióna vo veku 24 rokov a poviem ti... Vôbec to nieje o znamení.. Je veľmi zodpovedná, poriadku milovna, rozumná a hlavne premyslajuca osoba... Názory ma ako starší dospelý človek... Je to skôr o vedení od malička a nastavení priorít a cesty do života... Moja dcéra bola zvyknutá od mala, že keď si niečo neurobí sama, tak to nebude mať... Nešlo o to, jej niečo nedať, ale naučiť ju do života, že žiaľ, ak chce mať čistý a pokojný život, musí hlavne jej na tom záležať a pričiniť sa na všetkom, inak nebude mať nič.. Čiže ver, že nieje to len o znamení.. A co urobiť? Záleží aký si ty tip matky.. Ci to budeš aj naďalej tolerovať, alebo urobíš niečo preto, aby to dieťa si vzalo z toho ponaučenie..

anonym_983969
1. aug 2025

Ja som skorpionka a keby na mna takto tlacis,urobim pravy opak.Ano skorpioni su take znamenie,su takej povahy.Nedotlacis k nicomu,musi chciet sam.
Tak skus mu tam upratat,nehovor mu uz nic a bud bude vediet,ze sa tam citi lepsie a zacne opet sam od seba alebo nie.Uz je dospely,bud rada,ze ti chodi do prace a maka a ze tam neni lenivi.

motylik2559
1. aug 2025

Ahoj autorka, ako ti napisali vyssie, toto nie je o znameni, poznam skorpiona a nie je taky ako pises...mozno skor sem tam tvrdohlavy, ale to v inych oblastiach nez co sa tyka poriadku. Ale kto nie je sem tam tvrdohlavy? Povedzme si uprimne, kazdy clovek sa niekedy zatne v niecom. Mozno skor mu nechat tu izbu tak, nech ho tam aj spina zozerie, ked si najde priatelku a bude si ju tam chciet pozvat pockaj ako izbu vyglancuje😄 ALE nastolila by som taky rezim, ze by ti pomahal upratat spolocne priestory, daj mu zoznam a nech ide aj nakupit...ze ked chce nadalej byvat s vami, tak nech sa cini, lebo spolocne priestory pouziva aj on🙂 Skus to takto nejako, inak sa asi poradit neda pokial chces, aby nadalej byval s vami a nesiel byvat inde.

vilma7
1. aug 2025

Mam synovca, škorpión, veľmi zlatý, rozumný, šikovný, samostatný a rodinne založený mladý muž, ktorý už býva s priateľkou...čo ma s tým znamenie? Škorpión jeho povaha, charakter...
A ako to teda u vás funguje? On si ten humus potom uprace sam, alebo to robíš ty?
Tak hej to jeho izba ty tam chodiť nemusíš. Je to dospely chlap, toho uz nevychováš, jedine ze by ju to začalo samému vadiť.

A ak by z jeho izby páchlo aj do bytu, tak by som ho požiadala nech si nájde podnájom, alebo pravidelne platí upratovanie.

chiara996
autor
5. aug 2025

@vilma7 uz som mu povedala, zebud bude dodrziavat hygienu a cistotu tej izby, alebo si môze hladat ubytko inde. Zasmial sa, ze no urcite, ze ho odtial nikto nedostane, ze ak to takto chcem, som povinna mu ja zabezpecit nahradne byvanie. Som uz z toho zufala, ignoruje uplne vsetko a vsetkych. Mozno by nolo najlepsie, keby sa predsa len osamostatnil, ale co ho mam dat vyviest policajtmi? 😥 On pracuje, okrem toho brigaduje, nepije, zije pokojny zivot.. Ako by som ho dostala z domu (boze, strasne to znie), mozno ako postrasenie, ze mama hotel sa zatvara... Ale fakt nasilim ako nejakeho dilera drog? 😥😥 Dakujem za tvoj nazor, jeden z mala laskavy a ohladuplny 🙏