Ako zvládať vzťah so starším partnerom po rokoch?
Ahojte,
Tie z vas, ktore mate manzelov alebo partnerov ovela starsich, ako fungujete po rokoch, ked chlapi uz zostarli. Maju tiez take cudne spravanie? Prekaza im vsetko? Hundru si popod nos 7 hodin z dna? Mam pocit, ze ma slak trafi a len sa drzim, lebo prisahala som pred Bohom v dobrom aj v zlom, ale to uz je aj na vola vela, co ten moj stary doma predvadza. Na dovolenku nie, lebo je tam horuco a jemu to dobre nerobi. Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist. Doma prstom nepohne, lebo pri dvoch zenach v domacnosti on nebude upratovat. Co uvarim, to ohundre, malo slane, velmi slane. Starie sa kazdemu do zivota, ze aj kelisova zo slunce, seno... by sa od neho mohla skolit. Intimna stranka ani nepisem. Posledny rok nic. Lebo ci ho chcem zabit v jeho veku. Vcera mi dcera povedala, ze sa nevie dockat, kedy bude plnoleta, aby z domu vypadla, lebo s otcom zit je bozi trest. Doteraz bolo vsetko v poriadku, posledne 2 roky sa to zacalo kazit a posledny rok to ide uplne dokelu. Mam pocit, ze to uz nezvladam a nechcem takto zit. Po tom, co vcera povedala, uz vobec. S nim nie je ziadna rozumna rec, vsetko ohunsre, zneguje.
To je žiaľ údel mnohých žien, ktoré si vyberú o dosť starších mužov. Raz sa vek prejaví. Netvrdím, že u každého, ale u vás to platí do bodky. Koľko rokov má muž a koľko ty? Možno len prechádza nejakou krízou stredného veku. Ale skôr si myslim, že už sa ozýva ten vek a s ním spojené troubles…
Kolko ma cca. rokov chlap? Do roboty este chodi? Moj muz hovori, ze sa to moze starym muzom stat, ze z nich su tzv. "nerudní dědci" 🤦🏻♀️ zaujímala by ma veru pricina takej ubrblanosti. Ci su to len dake hormonalne zmeny...
a keby si jednoducho na tu dovolenku s dcerou odisla? co spravi? akoze jemu sa nechce a vy dve musite kvoli tomu doma sediet? dcera si nezasluzi vylet/dovolenku?
A váš vek? Predpokladám,že rozdiel je cca 15 rokov a viac.Ty si žena v naj rokoch a on je starý dedko už.
@anonym_autor väčšina žien ti časom povie že to začne byť cítiť keď jeden zostarne a druhý je ešte stále relatívne mladý a plný sily
Ja si myslím, že toto nie je o veku, to je jeho povaha.
@enmery povaha? 65 rokov bol normalny a zrazu sa povaha zmenila? Dovtedy upratal, nehundral, zivot nikoho naokolo ho nezaujimal, bol za kazdy napad na vylet ci dovolenku.
Takže on má 65? Preboha.No žiaľ,to už lepšie nebude.Vidim to na svojich rodičoch.
Co citat neviete ? Ved pise ze je to posledne 2 roky, nie ze bol vzdy ušomrany .
Ja si myslim ze lepsie to nebude, vidim to na ocinovi . Vekom horsie a horsie
Kolko ma cca. rokov chlap? Do roboty este chodi? Moj muz hovori, ze sa to moze starym muzom stat, ze z nich su tzv. "nerudní dědci" 🤦🏻♀️ zaujímala by ma veru pricina takej ubrblanosti. Ci su to len dake hormonalne zmeny...
@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.
@enmery povaha? 65 rokov bol normalny a zrazu sa povaha zmenila? Dovtedy upratal, nehundral, zivot nikoho naokolo ho nezaujimal, bol za kazdy napad na vylet ci dovolenku.
@anonym_autor To sa musíš pozorpravať s ním, čo ho seserie, lebo to len tak nebude. A určite by si sa ty a dcéra nemali ukracovať o výlety. Toto obdobie s dcérou prežiješ len raz.
Autorka,prepáč za otázku,ale.Co si čakala? 21 ročný rozdiel je generačný rozdiel.Mohol by ti doslova byť otcom.Toto nemohlo inak skončiť.
ano je to vekom... lepsie to nebude.. niekoho to chyti v 65ke.. ineho uz v 50tke... :D ja osobne, nemat ine problemy, mam s chalpom rozdiel len 8rokov ale vzala by som nohy na plecia.
Bude to horsie a horsie a ako si nastavis tak budes mat... ja by som ho okaslala a oznamila mu nech si najde nejake hobby, kedze je stary dedo... a na dovolenku by som isla :DDD proste bud sa preberie alebo si bude hundrat doma sam.
Inak neviem ci uz je doma na dochodku, ale napr. mam byvaleho zamestnanca a jemu takto sa radikalne zmenila povaha po tom co ostal doma. proste unudeny a vsetko je problem.. ufrflany... ozno si to namyslam, ale mozno to bude tym, ze uz sa necitia taki "dolezity", tak aspon doma chce rozkazovat. A duplom ked ma doma "nieco prilis mlade" co ho ma pocuvat, ved on je sef doma.
"Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist."
Toto nie je o veku. To je chore nastavenie v hlave.
@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.
@anonym_autor toto sa stalo presne s mojim otcom.
Dovtedy vitalny vesely clovek na veducej pozicii ludia ho mali radi ako nastupil na dochodok -KONEC na vsetko pi..je ako chora vrana.Nastastie s nim uz nebyvam.Myslim ze muzi by mali robit cely zivot 🙈lebo bez prace im prepina ns hlavu.
@anonym_autor To sa musíš pozorpravať s ním, čo ho seserie, lebo to len tak nebude. A určite by si sa ty a dcéra nemali ukracovať o výlety. Toto obdobie s dcérou prežiješ len raz.
@enmery ved to porozpravat, keby to bolo mozne. On vsetko otoci, zneguje, lebo vymyslam. Na dovolenku mi povedal, ze vydate zeny bez manzelov nechodia, ci sa chcem v bikinach pretrcat a niekoho si nabalit. Pritom som chcela ist s dcerou a kamaratkou. Moja mama mu tiez dohovarala, ze co je zle na babskej dovolenke. Nakrical aj na nu, ze sa to nehodi a viac nediskutuje. Dcery mi je luto, tesila sa.
@anonym_autor 21 rokov rozdiel, tak to je už veru dosť. Ja by som na dovolenku išla, lebo takto ukracujes dcéru a aj seba, vaše spoločné chvíle,ktoré sa už nebudú opakovať. Keď nechce ísť, nech sedí doma a somre. On už sa asi dostal do stavu, že ma toho veľa prežitého a viac mu netreba. Neviem ti veru poradiť, ale takýto život by som nechcela veru....radšej sama ako takto
"Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist."
Toto nie je o veku. To je chore nastavenie v hlave.
@colsami ale pred 4 rokmi som bola s dcerou a sestrou 2 tyzdne v grecku, vobec mu to nevadilo.
Ďakujem za túto tému. Asi som sa práve vďaka nej rozhodla nepokračovať v spoznávaní muža s 10 a viac ročným rozdielom,ak myslím aj na budúcnosť.
@enmery ved to porozpravat, keby to bolo mozne. On vsetko otoci, zneguje, lebo vymyslam. Na dovolenku mi povedal, ze vydate zeny bez manzelov nechodia, ci sa chcem v bikinach pretrcat a niekoho si nabalit. Pritom som chcela ist s dcerou a kamaratkou. Moja mama mu tiez dohovarala, ze co je zle na babskej dovolenke. Nakrical aj na nu, ze sa to nehodi a viac nediskutuje. Dcery mi je luto, tesila sa.
@anonym_autor Takže má komplex a strach. Čo on viac nediskutuje? Ty si svojprávna. Bude to bude riešiť alebo bude sedieť pár dni do roka doma sám. Lebo dcéra nebude sedieť kvôli nemu doma. Proste idete a hotovo. Možno mu začala haprovat prostata a hanbi sa za to, ze prestáva byť "mužom". Ale nikdy by som neukracovala dieťa o takéto zážitky. Nechce komunikovať, ok, nechce ísť s nami ako správny manžel a otec, ok. Tiež som dodiskutovala.
Ja mam tiez tento pocit, ze niekedy ked chlap prestane chodit do roboty, tak koniec... moj chlap chce silou mocou niekde robit a blizi sa mu dochodok. Najprv som bola taka, ze naco, financne ma dost nasporene, mohol by mi s detmi pomoct, ale tusim nech radsej do tej roboty chodi. Moj tatko je uz na dochodku a navymyslal si kadejake aktivity, hudobna skola, plavanie, zahrada, vraj aby sa nenudil, ze zistil ze ma vela volneho casu 😃
Ďakujem za túto tému. Asi som sa práve vďaka nej rozhodla nepokračovať v spoznávaní muža s 10 a viac ročným rozdielom,ak myslím aj na budúcnosť.
@anonym_991a9a Aspoň na niečo je koník dobrý😃
Moze to byt vekom aj dochodkom
Taka kombinacia. Tiez usudzujem podla mojho otca ktory bol vzdy vtipalek akcny a uz nie je.
dedusko ziarli 🙂) no... pochop... ta neistota, ze akcnu mladu zenu ma doma a proste on doma dochodca...
@anonym_autor toto je velmi poucne pre vsetky zeny, ktore si v 30 nabalia 50 rocnych a vypisuju tu ody, aky je taky vztah skvely, lebo ten 50 rocny je v kazdom smere inde ako 30 rocny. voila! do casu.
inak mam o par rokov menej ako ty autorka a uprimne si neviem ani len predstavit vztah s takym starym chlapom.
Jednak povaha - vekom sa zvyraznuju tie horsie crty. Klesa totiz psychicka odolnost na neprijemne podnety.
Clovek sa akoby vracia k detinskej jedovitosti, ked sa nieco nedarilo, len je teda uz dospley.
Jednak zdravie - vekom klesa vydrz, clovek sa rychlo unavi, dlho trva nez obnovi energiu K tomu kadeja "tu ma boli, tam ma picha", ktore sa niekedy objavuju uplne necakane z vecera na rano. Den predtym este presiel po schodoch, zrazu ho zacne pichat v kolene a uz neprestane.
Jednak vypadol spomedzi ludi - je zname, ze mentalne stimuly udrzuju mozog mlady. A tie by v spolocnosti ludi neustale mal.
Skus ho podporit v nejakej skole tretieho veku. Nech si nieco studuje, zaujima sa, musi niekam chodit, stretatavat sa, hovorit s ludmi.
To moze pomoct odpburat viacere veci, co vas teraz trapia a nakopnut ho zase energiou.
Nechaj mu na stole (alebo kde, alebo posli do spravy) propagaciiu nejakeho studia, kruzku, cohokolvek, co vies, zeby ho mohlo zaujimat. Mozno sa chyti.
Co sa tyka dovolenky - je to pre dceru, nie pre teba chlapov balit. Poslala by som ho so zakazovanim do kelu a sla. S tym, ze ak chce, nech ide s nami, je vitany a potesilo by to, keby siel.

Ja si myslím, že toto nie je o veku, to je jeho povaha.