Ako zvládnuť financie v manželstve, keď chýba dôvera?
Ahojte baby
Na začiatku keď som spoznala môjho muža sme si povedali ze každý máme svoj účet, ale teda podielame sa každý natom načom treba v platení. Postupne sme boli manželia a narodil sa nám syn, chcela som už aby sme mali spoločný účet a všetko spolu, ale nechce, nechce mi ani banking ukázať, neviem co platí, kedy co odchádza dosť ma to mrzí, ja nemám pred ním tajnosti. Povedal mi ze ho nebudem kontrolovať, ide oto ze keby sa mu niečo stane ja neviem nič, nič mate to niektorá takto? Ako by ste to riešili 😪
No nemame to takto, evidentne nefunguje medzi vami dovera a nieco tam nehra. My mame sice oddelene ucty a nevidime si tam, ale to len preto ze sme to mali aj pred manzelstvom tak + na to viazane hypoteky atd. A plati sa hocico z hociktoreho uctu kde su peniaze, nikto nic nepocita, neriesi. Neviem si predstavit ze jeden druheho musime ziadat aby sme videli pohyby v IB druheho, a ten este aj odmietne ukazat, ako bonus 😶
Takze nie, nie je to normalne.
@anonym_autor Žiaľ, stovky takýto diskusii sú tu na koníkovi tohto typu. Pre toto sme mali tieto veci dávno pred svadbou vydiskutované a peniaze sú spoločné, je jedno kto zarobí viac, komu treba, ten si z kopy zoberie.
Pre neho je to výhoda, boli ste viac menej 50/50 a teraz je pre neho výhoda stále zostať 50/50, jemu sa štandard nezmení. A ty sa zrazu ozveš. Absolútne ste sa o tomto nebavili ako to raz v manželstve a najmä pri detoch kedy tipujem skôr ty si doma na RD než on bude fungovať? Mne sa nechce veriť že sa o tomto ľudia nebavia alebo sa náhle chlap nakomplet zmení.
Bohužial ti neporadím, vzala si si blbca. Snáď sa dalšie baby poučia a tieto veci riešia dostatočne vopred.
No nemame to takto, evidentne nefunguje medzi vami dovera a nieco tam nehra. My mame sice oddelene ucty a nevidime si tam, ale to len preto ze sme to mali aj pred manzelstvom tak + na to viazane hypoteky atd. A plati sa hocico z hociktoreho uctu kde su peniaze, nikto nic nepocita, neriesi. Neviem si predstavit ze jeden druheho musime ziadat aby sme videli pohyby v IB druheho, a ten este aj odmietne ukazat, ako bonus 😶
Takze nie, nie je to normalne.
@colsami Neviem ja ukážem okamžite, okrem drogérie poplatky bežné škola, škôlka neminam nikde. Som chcela aj také ze si napíšeme aspom hesla a všetko niekde a teda keby niečo mame prístup, ale nechce proste ani ukázať mi 🫣
@anonym_autor Žiaľ, stovky takýto diskusii sú tu na koníkovi tohto typu. Pre toto sme mali tieto veci dávno pred svadbou vydiskutované a peniaze sú spoločné, je jedno kto zarobí viac, komu treba, ten si z kopy zoberie.
Pre neho je to výhoda, boli ste viac menej 50/50 a teraz je pre neho výhoda stále zostať 50/50, jemu sa štandard nezmení. A ty sa zrazu ozveš. Absolútne ste sa o tomto nebavili ako to raz v manželstve a najmä pri detoch kedy tipujem skôr ty si doma na RD než on bude fungovať? Mne sa nechce veriť že sa o tomto ľudia nebavia alebo sa náhle chlap nakomplet zmení.
Bohužial ti neporadím, vzala si si blbca. Snáď sa dalšie baby poučia a tieto veci riešia dostatočne vopred.
@anonym_61abe6 Baby ja pracujem od malého jedného roka tiež není som doma
On sa mi smeje keď s ním toto riešim, neviem co je natom smiešne
@anonym_autor sorry, ale ďalšia co sa prsi s tým ze 50/50 je ok. No nie je. Žena vždy robí viac, a to je nezaplatena práca. Inak ako to ze nevieš kedy co platí? A koľko? Nevieš koľko je najom? Účty? No žiaľ, myslím si, že sa to nezmení. A ze sa ti smeje? No chrapun to je. Ale predpokladám, že s tým nič neurobíš a necháš sa ďalej ponizovat...
Účet nemusíte mať spoločný, ale mať jasné, kto čo platí a mať prehľad vzájomne o financiách je normálne.
Účet nemusíte mať spoločný, ale mať jasné, kto čo platí a mať prehľad vzájomne o financiách je normálne.
@gribka1 Samozrejme ja viem co platím ja, ale čo platí on neviem 🤦 baby ide o pointu, ze potrebujeme vedieť jeden o druhom kedy co odchádza, a koľko
@anonym_autor nuz, nastavili ste si to na zaciatku blbo v tom zmysle ze si urcite neplanovala to ze oddelene ucty budu aj tajene.
Vysvetli muzovi ako ta tazi ten pocit neistoty a aky mas z toho stres. Ak Ta lubi, je sanca na zmenu.
My mame uplne vsetko spolocne a ja viem kde co mame a co kolko stalo do posledneho centu. Vas model by bol pre mna viac ako neakceptovatelny
@anonym_autor ja tiez nemam pristup k muzovmu uctu, ani mi to nechyba. Spolocne veci platime spolu po dohode, nieco ja, nieco on. Co treba navyse, to dame 50:50. Deti mame uz velke, takze obaja pracujeme.
@anonym_61abe6 Baby ja pracujem od malého jedného roka tiež není som doma
@anonym_autor či si doma alebo pracuješ, proste takýto prístup od neho nie je normálny. Aké kontrolovanie? Manžel/ka je najbližšia osoba. Ja nesledujem manželov každý bloček a transakciu, prístup mám ku všetkému a on tiež lebo si veríme. Tiež vieme svoje heslá od telefonu s prakticky od všetkého. O čom je manželstvo, keď tam nie je dôvera?
Asi tu moc rady nie je. Je to blbec a ty si si to nevšimla skor, ale znaky isto boli.
@anonym_autor ja tiez nemam pristup k muzovmu uctu, ani mi to nechyba. Spolocne veci platime spolu po dohode, nieco ja, nieco on. Co treba navyse, to dame 50:50. Deti mame uz velke, takze obaja pracujeme.
@mane01 Mame deti male
@mane01 Mame deti male
@anonym_autor ja tiež neviem hesla do mužových účtov, vzdy hovorím, že mám dosť svojich problémov, nemusím vedieť aj o jeho 😅😅. Síce mi na IB dal niekedy dávno ale v živote som tam nebola a už si prístupy ani nepamätám. Ak potrebujem niečo konkrétne z jeho účtu, tak si to pýtam od neho. Načo ti to vôbec je? 🙈 S tým na papier napísať všetky heslá by som ani ja nesúhlasila a to neskrývam vôbec nič, to je čo za výmysel?
@anonym_autor ja tiež neviem hesla do mužových účtov, vzdy hovorím, že mám dosť svojich problémov, nemusím vedieť aj o jeho 😅😅. Síce mi na IB dal niekedy dávno ale v živote som tam nebola a už si prístupy ani nepamätám. Ak potrebujem niečo konkrétne z jeho účtu, tak si to pýtam od neho. Načo ti to vôbec je? 🙈 S tým na papier napísať všetky heslá by som ani ja nesúhlasila a to neskrývam vôbec nič, to je čo za výmysel?
@denkabemommy Keď sa niečo stane mne, alebo jemu co urobím?
On sa mi smeje keď s ním toto riešim, neviem co je natom smiešne
@anonym_autor veď sa rozved keď sa smeje. Nech sa smeje inej, keď je mu na smiech manželstvo a fungovanie v ňom. Požiadaj o výživné na teba a na dieťa za trvania manželstva, keďže vám vydeľuje. Načo sú vám také manžestvá? Keby sa mu niečo stalo? Poriadne je nezodpovedný a chrapúnsky voči tebe a dieťaťu.
@denkabemommy ak ti muž nedajboh zomrie, ty nevieš prístupy heslá k účtom ? Práve preto to máš vedieť
@denkabemommy ak ti muž nedajboh zomrie, ty nevieš prístupy heslá k účtom ? Práve preto to máš vedieť
@marcellka32 Áno presne preto, pretože máme deti malé, pretože neviem nič, koľko spláca príklad za úver, alebo kedy odchádza mu auto platba no nič
@marcellka32 🙏🙏🙏🙏
@marcellka32 tak ale ak ti nedajboh zomrie aj tak ti to je jedno lebo ucty sa zmrazia a nemozu sa pouzivat do dedickeho konania...tak naco ti je heslo?
@marcellka32 Áno presne preto, pretože máme deti malé, pretože neviem nič, koľko spláca príklad za úver, alebo kedy odchádza mu auto platba no nič
@anonym_autor A on vie o tvojich financiách všetko?
@anonym_autor A on vie o tvojich financiách všetko?
@gribka1 Áno všetko čo platim kedy atď, keď niečo kúpim mu poviem, ukážem no proste všetko
Boli dni kedy mi nechcel dať ani kartu6do obchodu, s toho polavil už ako tak
@anonym_autor
@marcellka32 a dedičské konania sú načo? Veď tak sa dostanete k financiám, a myslím si, že iné účty (soc.siete, email,…) nepotrebujete 😅🤷🏼♀️.
ak umrie a budete manzelia tak sud ti spristupni vsetky jeho ucty aj uspory-toho sa bat nemusis -rovnakjo opacne,.. otazne je ci je to naozaj jediny problem u vas... platit 50:50 nieje rozumne ...ale tak si si ho nastavil a na zaciatku tak hold neplac.. prestan mu vesiat na nos co kedy kupis..skor si vypocitaj aby si ty neplatila vacsinu a on si svoje odkladal a ak sa nebodaj daco stane a rozvediete sa ty budes s holym zadkom lebo on si svoje pekne schova a nebude to ani v BSM
my to mame tak ze mame oddelene ucty, ja platim hypo, manzel byt vychadza to na cca rovnako a nie nikdy som nepozerala ci naozaj platba odisla, tak isto ani on mna nekontroluje ci hypo odisla nevidim v tom dovod kontrolovat, mame nastavene trvale prikazy
preco mu vlastne ukazujes co si kupila? co si nesvojpravna?
@marcellka32 tak ale ak ti nedajboh zomrie aj tak ti to je jedno lebo ucty sa zmrazia a nemozu sa pouzivat do dedickeho konania...tak naco ti je heslo?
@mimicka2013 zmrazia do 3 dni, dovtedy niektori stihnu vsetko vybrat, podla limitu denneho vyberu a limitu banky, napr. SS da max. 200€ denne... Lenze autorka nevie pin, denny limit, ani sa dostat do jeho mobilu a mozno tam ma gulove a co ma pregembli a potom sa smeje ako retard👽

Mame moj ucet,manzelov a este firemny,so vsetkymi narabam vacsinou ja.Manzel moj nikdy nevidel😀 ,keby potreboval okamzite mu tie moje peniaze dam...on rovnako,vsetko je nase.
U vas je to divne,plati tajne alimenty ci ako? Ale nemas paku ho prinutit to zmenit.