Ako zvládnuť frustráciu zo zlých vzťahov a kamarátok?
Ahojte... ani neviem kde začať ale asi iba tam že nemám absolútne dobré obdobie a začínam byť z toho frustrovaná.. Prosím, kto máte dnes zlý deň nevyjadrujte sa k tomu teda nekopte do mňa.. Mala som dve dobré kamarátky a mám pocit, že už ich nemám.. Obe sú vo vzťahoch ale neviem ktorá ho má horší a strašne ich to ovplyvňuje a odkedy sú zadané sme sa začali hádať.. Ide o to, že jednu priateľ udrel na verejnosti, spravil jej xy iných vecí neskutočne toxických a ona sa ho drží ako kliešť a ešte voči mne má od leta divné komentáre.. Už sme sa pohádali 2x, že som ju takmer odstrihla, pretože mi komentovala vzhľad a urážala ma úplne odveci.. Druhá má taký vzťah, že stále počúvam aké to je naprd aký je blb, skončila kvôli nemu na antidepresívach ale dosť ju sponzoruje takže je vlastne v pohode všetko.. Problém je, že keď sa rozprávame tak mi dávajú nevyžiadané rady a už sa aj bojím čo povedia, lebo radia mi jedno a samé robia druhé a cítim, že si začíname navzájom vadiť.. No a späť ku mne.. Som 3 roky sama a mám pocit, že od bývalého neviem stretnúť nikoho normálneho.. Skúšala som takmer všetko.. Viem, že k sebe potrebujem aspoň o 4 roky staršieho mám to proste tak a zatiaľ, čo som stretla je fakt hrozné.. Nestretla som sa síce s veľa mužmi, nechávam tomu viac menej voľný priebeh ale posledný s ktorým som sa stretla tak mám pocit, že to je chodiace pako, ktoré sa len stále lutuje, vyhovára a príde mi vyhýbavý.. Tvrdí síce, že aj on by chcel vzťah ale ja neviem.. Normálne mi je za seba až trápne.. Keď si to porovnám s mojimi poslednými ex to boli super muži, ambiciozni, ktori sa o mňa snažili, kupovali mi kvetinky, vymýšlali pekné randíčka, boli gentlemani proste úplne iná liga ak to tak mám nazvať a teraz toto čo stretávam je neviem čo.. Začínam sa cítit ako hlupaňa sama pred sebou.. Na vek sa nepýtajte mám pár rokov pred 30.. A kto mi príde napísať ako si mám nájsť koníčky áno mám ich, snažila som sa urobiť fakt všetko.. Len som smutná zo všetkého a mám pocit že toto je jedna zlá rozprávka..
Prestaň riešiť kamarátky, ich život je ich vec, prestaň hľadať vzťah za každú cenu ... daj sa dokopy, maj rada sama seba ... no a čo, keď máš pred 30-tkou? ... ja som svojho muža stretla v 34, predtým som bola 8 rokov sama ... a najväčší paradox je to, že som žiadneho muža nehľadala, bola som stará dievka, mala som garsónku na hypotéku, staručkú felíciu na pôžičku ... proste netreba na nič tlačiť, všetko príde v pravý čas.
@anonym_autor bud rada ze mas aspon ake take kamaratky. Ja nemam ani jednu
@anonym_a4342e mrzi ma, ak si smutna, a nemas kamaratky. to sa ale moze zmenit. tu je ale tema o niekom kto to ma teraz tazke. ked ma niekto zlomenu nohu tak ho odfajcis, ze ty mas 2 zlomene nohy?.......... niekedy je lepsie bez kamaratky ako s takou kde sa vsetko kazi a ruca.
@anonym_a4342e mrzi ma, ak si smutna, a nemas kamaratky. to sa ale moze zmenit. tu je ale tema o niekom kto to ma teraz tazke. ked ma niekto zlomenu nohu tak ho odfajcis, ze ty mas 2 zlomene nohy?.......... niekedy je lepsie bez kamaratky ako s takou kde sa vsetko kazi a ruca.
@anonym_83c318 to nebolo odfajcenie ale podpora citaj s porozumenim
do cudzych vztahov, aj ked ide o kamosky by som sa vobec nemontovala... srdce a racio si ide svoje a to moze byt diametralne odlisne od toho ako to vnima tretia osoba.. bud akceptuj kamosky take ake su, alebo nie, hlvane im nediktuj co maju robit. A co sa tyka chlapov, ex asi pre nieco ex su. Netreba porovnavat, ale ani sa netreba uspokojit s niecim co ta nesaturuje. Ja som bola sama 5 rokov, kym som stretla chlapa s ktorym som naozaj byt chcela. A ani tam nie je vsetko dokonale, na vztahu treba pracovat.
@anonym_autor moj nazor. Nie je hanba sa odstrihnut. Nevyhladavat negativne mysliacich ludi. Kamaratky treba nechat nech si uziju to co si vybrali. Urcite mas okolo seba pozitivnych ludi kamaratov ich sa drz. Ja som sa naucil neminat svoj cas tam kde to nema zmysel. O to viac casu budes mat na ludi s usmevom. A kazdy usmiaty clovek ti len dvihne naladu.
@anonym_autor Ahoj autorka, vyzera to tak,ze ti tieto kamosky neprospievaju. Obe maju toxicke vztahy a zrejme same ostali z toho frustrovane a toxicke. Lenze taketo osoby zial tahaju cloveka dole. Neviem teda, ze okrem tychto incidentov co si opisala, ake k tebe su, ale uz aj vysmievat sa za vyzor a pod. je dost zle. Pokial ti tie kamaratstva nedavaju ziaden pozitivny prinos a si ako v jednom krci, ked sa idete stretnut,ze co z nich voci tebe vypadne, tak by bolo dobre, kebyze na potrebny cas od nich odstrihnes a este zvlast preto, lebo mi prides ako citliva osobka a tym padom nasavas od nich to negativne a potom aj ty mas taketo kvazi frustracie a nevies ako z toho von. Co sa tyka nejakeho chlapa, tak vobec nebud z toho rozhodena, mozno to pocut nechces, ale si ozaj este mladucka, kedze mas niekolko rokov pred 30. Toho praveho mozes kludne spoznat o rok ale aj o 5 rokov🙂 Myslim,ze je dolezite,aby si sa dala do poriadku najprv ty sama, odstrihla sa od toxickych ludi. To,ze mas konicky je super, skus pripadne aj nejaky kurz-ci uz jazykovy alebo napr.malovanie...tam mozes spoznat ako nove kamosky, tak aj novych kamosov a nikdy nevies, kde motyka vystreli. Tak hlavu hore a ozaj sa odpoj od tychto kamosiek ako prve, nerobi ti to dobre pre tvoju psychiku, prip. ked to nevies uplne, tak aspon kontakty s nimi obmedz na minimum. Ak by aj zacali zas nejake ich zvasty, ty niesi povinna im radit a pocuvat ich, kedze doteraz to bolo bez efektu.
@anonym_autor kamaratky odstrihni ... ved to aku maju pre teba hodnotu? z toho co pises, ziadnu... a muza stretnes... v spravnom case... aj ked to znie ako klise...
@anonym_a4342e lepsie nemat ziadnu ako taketo, ver mi
@anonym_a4342e lepsie nemat ziadnu ako taketo, ver mi
@krasneleto vies ale uz ma samota ubija. Chcem sa tak poriadne vyrozpravat, zasmiat sa spolocne, a nemam s kym.. dokonca uz ani nemam slovnu zasobu a hovorim ako neandertalec .. uz sa aj hanbim rozpravat
@krasneleto vies ale uz ma samota ubija. Chcem sa tak poriadne vyrozpravat, zasmiat sa spolocne, a nemam s kym.. dokonca uz ani nemam slovnu zasobu a hovorim ako neandertalec .. uz sa aj hanbim rozpravat
@anonym_a4342e tak na sebe popracuj... tvoja osobna zmena nepride bez tvojej snahy... chod na nejake chaty, pis si aj bezvyznamne, naber trochu sebavedomia, vyhladaj skupiny s rovnakymi zaujmami, kniznica, kaviaren, nejaka sportova aktivita... vsade funguju komunity....
@anonym_83c318 to nebolo odfajcenie ale podpora citaj s porozumenim
@anonym_a4342e mas pravdu, ze clovek si moze pripomenut, ze mat vobec blizkych priatelov je super. ale
zaroven ma pravo citit sa tazko, ked vztahy s nimi idu zle. mozno si nechcela zlahcovat jej trapenie a tvrdit, ze ty to mas tazsie,
ale ak hej, tak to by veru nebola podpora. je dobre, ze mas umysel podporit.
@anonym_autor také kamošky by som nechcela a ihneď by som ich odstrihla. Zaťažujú ta svojimi problémami. A ty skús seba nejak posúvať… v niečom rozvíjať…. Zameraj sa na to, aby ti bolo lepšie, krajšie. Nepotrebuješ hľadať chlapa, raz príde niekto v pohode… len ho nehľadaj. Vyhľadávaj rôzne krúžky, skupinové cvičenie. Spokojne, nové kamošky.