icon

Ako zvládnuť kamarátkinu prehnanú starostlivosť o syna?

9. mar 2024

Ahojte, mám kamošku, ktorá má syna. Je na ZŠ na 1.stupni a chcem sa apýtať Vás, čo si myslíte. Jej dieťa je alergik. Lieči sa. Je viac doma, ako v škole. Stačí, že raz zakašle a už s ním uteká k doktorke a vyžaduje ATB, ktoré užíva každý mesiac čiže 12 krabičiek ročne. Keď jej ATB neda pediater ide s ním na pohotovosť. Má pochodených všetkých odborníkov, všetky vyšetrenia ma v poriadku. Má každú chorobu, ktorú jej niekto spomenie, o ktorej si prečíta. Každú návštevu lekára (2xdo mesiaca) si vyžaduje CRP, výteri, odber krvi, röngen. Keď jej lekar vyhovie a nič nenájde, tak zle vyhodnotil lebo kamoškyn syn mal to a to. Keď jej vyšetrenie nespravia, tak doktorka je debil atď. Ako jej pomôcť? To dieťa sa už bojí aj kýchnuť lebo zase pôjde do nemocnice...Je to podľa Vás OK? Mám 2 deti, ale nikdy som nebežala s každým soplom k doktorke. To dieťa to má z alergie, ale ona to nechce prijať. Moje dieťa je alergik a kašle a soplí celý rok.

januska12323
9. mar 2024

Prečítaj si niečo o "munchausen by proxy" to by mohlo byť dôvodom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
10. mar 2024

Vsetky antibiotika co boli predpisane su zapisane v karte, dost zvlastne, ze jej to stale niekto predpise, ved ani na tej pohotovosti nie je stale rovnaky doktor.

autor
10. mar 2024

@domkakvet samozrejme, že sú zapísané. Keď jej lekárka atb nedá, tak chodí k nej dovtedy, kým jej ich nedá. Alebo nakoniec ide na pohotovosť. Tam nemajú čas hľadať čo kedy bral a predpíšu. Mne je toho malého strašne ľúto.

autor
10. mar 2024

@sheila121 tiež si myslím, že nieje normálna. Aj ja mám alergičku dcéru a proste soplý, kašle celoročne. Tiež sme pobehali vyšetrenia či to nieje niečo iné, ale všetci odborníci sa zhodli, že to bude z alergie. Nastavili sme liečbu a je ok. Ona ale trvá na chorobách, ktoré si niekde prečíta a každý lekár je zlý lebo nepovedal to, čo ona. My berieme Staloral a odvtedy musím poklopať, že alergiu máme pod kontrolou .

autor
10. mar 2024

@januska12323 ďakujem, nepoznám to, idem si prečítať

svetlonos
10. mar 2024

No to bude presne ako januska pise, ten münchhausenov syndróm. Spojit sa s otcom deti, rodinou, socialkou, kludne aj jej doktorkou dedskou. Znamej nevesta takto do.. bavala dceru, ta mala pomyselnych chorob ah jaj. O dceru sa stara vyhradne otec s novou zenou, matka psychopatka na volnej nohe a obcas povolene navstevy. Dieta ju odmieta, riesia to znova súdne. Ti rodicia zamerne poskodzuju detom zdravie, lebo su psychicky chori!

monuliak9
12. mar 2024

Biďatko dieťa, sformuje a znici mu život matkina diagnoza. Niektoré ženy sú hold pošahane. 🤷