icon

Ako zvládnuť každodenné otravné návštevy svokry?

dominikatomas
15. mar 2024

Zdravim. Chcem sa spýtať či to je normálne keď každý deň tu chodí mojej svokry dcéra s jej rozmaznanym príveskom (21), a vždy sa bavia l Tom istom pletky,pletky,chvalene čo majú čo nie ... Mne to príde otravné a trápne... Keď prídu a ja som hore , nebezim dole ako sa zjavia som typ človeka,ktoré také hlúposti nezaujímajú ... Nemám problém ,že prídu ale skoro každý deň. Bohužiaľ nemám slovo ani keď som budúca nevesta ... V Tom nič nezmením,ale zase nezmením sa kvôli nim,nech si tarakaju .. mám kamamosky a okruh ľudí,s ktorými sa bavíme o normálnych veciach nie o Tom ,kto čo má ,že na to majú atď .. ako povedala moja známa nie je to tvoja povinnosť tam byť, je to jej návšteva, nerob čo nechceš a riadim sa tým. Má niektorá niečo podobné aký máte na to názor čo by ste robili? Opakujem je to pravidelne niekedy to bol iba víkend ....

Strana
z6
0silvia0
15. mar 2024

@dominikatomas a kto sa im venuje u vas? Tvoj nastavajuci? Jeho to bavi pocuvat babske kecy?

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@0silvia0 my bývame so svokrou.. a k nám domov chodí iba priateľ

heln
15. mar 2024

@dominikatomas predpokladam, ze byvate v dome buducich svokrovcov, a kazdy den pride na navstevu dcera tvojej buducej svokry. ano, je to normalne, ze dcera navstevuje svoju matku. obsah ich rozhovorov odraza ich intelektovu uroven. ked to nie je tvoja navsteva, bud si hore a rob si svoje. s buducou svagrinou asi dobry vztah mat nebudete. a dobra rada na zaver: odstahujte sa.

0silvia0
15. mar 2024

@dominikatomas tak svagrina chodi k mame, to je ich vec. Ty sa pytas, ci sa mas pridat do debaty s nimi ked k vam svagrina pride? To uz je na tebe, aspon pozdravit by sa patrilo. Ale ked ti to tam lezie uz teraz na nervy, nebolo by lepsie byvat samostatne?

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@heln neodstahujeme priateľ chce byť tu , a ja to musím znášať. Nemám problém s rozhovormi ale nie takého nevyspeloho typu ako v škôlke ja mám toto, tento toľko toľko to stalo. Mám normálny vzťah ako svokra s nevestou občas dobré občas bojové pole. Som tu hlavne priateľa nechodím z jeho rodinou. Ja proste nie som na to zvedavá veď sa predsa nebudem pretvarovat

viestta
15. mar 2024

Tvoja svagrina by mohla mat vyhrady, vsak to nie je tvoj dom. A este ich aj ignorujes, nie su ti dost dobri...

pribinak
15. mar 2024

Mojej svokry dcéra…..snáď švagriná…..

Áno je nirmalne že chodí každý deň k mame, sa Ti nepáči? Odsťahuj sa

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@0silvia0 to poradí každý odsťahuje sa ale kde zaco?? Priateľ je s mojou rodinou úplne minimálne ale ja som tu celý čas on sa nemusí sťažovať. Najhoršie že býva v susednej dedine a chodí niekedy pre úplnú kraviny...minule ako malinké dieťa ukazovala blúzku na mostíku pred domom ,lebo by ju roztrhlo keby sa nepochválila😂 mne to príde veľmi trápne a žena po 40tkr

uctovacik123
15. mar 2024

si rada za každú návštevu na tvojom bazári, a tvoja budúca svokra je zase rada za každú návštevu svojej dcéry a vnučky, vo VLASTNOM dome. Predpokladám, že o chvíľu tu pribudne info, že ste dom opravili, investovali peniaze, svokra prepíše, alebo aj nie. Ja si neviem predstaviť, aby som nemohla chodiť k mamke so svojimi deťmi, lebo priateľka môjho brata to považuje za otravné. Veľmi rýchlo by som s bratom mala rozhovor o osamostatnení sa..... Neustále dookola rovnaké témy: nasťahujú sa do domu svokrovcov a poďme ho rozkazovať....

vler
15. mar 2024

@dominikatomas kde a zaco? No tam kde si to mozete dovolit, za peniaze ktore snad zarabate chodenim do prace

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@uctovacik123 môžem byť u nás doma ale priateľ so mnou neodíde... Tak snáď aj vy máte vv rodine určite aj celkovo ľudí ktorých nemusíte alebo vám niečo vadí na nich.. neprišla som tu roxkazovat a zhabať majetok neviem odkiaľ to máte😂 veď nemusíte čítať žiadne témy stačí prestať odoberat 🙂

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@vler nie sú to také práce za ktoré sa dá vyskakovať hlavne na východe nie to snáď chápete

lakebabe
15. mar 2024

@dominikatomas prečo by ste mali byť u vás doma alebo u nich doma? Co tak u seba vo svojom dome? Za co? Za hypotéku ako 90 percent Slovenska lebo chcú bývať vo svojom. Je normálne ze chodí dcéra k svojej matke na návštevu a bolo by normálne aj keby sa tam nasťahovala nazad.🤷‍♀️
Teba tam ozaj musia mať radi , si nasackovana v cudzom dome a ani pozdravit rodinu nevieš 🤦‍♀️

pribinak
15. mar 2024

@dominikatomas nevyhovaraj sa na východ. Chod robiť do zahraničia a potom sa vráť. Postav si dom, vlastný dom a v nom si urcuj pravidla, kto kedy môže a nemôže prísť

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@lakebabe ale čoby , verte mi občas by ste to tu predychavala aj vy. Áno majú má veľmi radi predstavte si🙂 tých pár riadkov čo je napísaných neznamená ,že ma poznáte. Napísala som iba svoj pohľad na situáciu 🙂 vybich poznáte ,že z nich robíte obeť? Neviete ako sú ako sa chovajú , že ľudia v okolí ich nemajú rady presne pre chvalenksrstvo a hlucnost

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@pribinak bola som neboj sa 🙂 a určite sa nevyhovaram iba vás nazor

mila23
15. mar 2024

@dominikatomas nuz, nastahovala si sa k niekomu do domu,tak musis pristupit na ich pravidla. jasne,ze dcera chodi za mamou..ked sa ti nepacia ich temy - vsak nemusis s nimi kvakat cely cas...obcas by som zo slusnosti prisla na chvilu - prehodila dve-tri slova a potom isla po svojom.

lakebabe
15. mar 2024

@dominikatomas ja by som to nepredychavala lebo nikdy v živote by som nebývala u svokrovcov 💁‍♀️ v 20 som si kúpila vlastne bývanie a vzala hypotéku , v živote by ma nenapadlo nasackovat sa k potencionálnych svokrovcom. Tam chodím na návštevu raz týždenne to mi stačí

sissy27
15. mar 2024

@dominikatomas to je ake mile, ze navsteve vadia ine navstevy 😃 vies aky je rozdiel medzi tebou a tou druhou? Ty si cudzi clovek a si tam nonstop, ta druha je vlastna dcera a vnucka a vecer idu spat domov. Hadaj, kto je viac 🤷‍♀️
Ze synacik sa nechce pustit maminej sukne je holt problem, ale tak ak sa ty zas nechces pustit jeho, tak ti neostava ine len suchat nohami.

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@lakebabe tak to ti gratulujem

lakebabe
15. mar 2024

@dominikatomas tým chcem povedať ze to isté môžeš spraviť aj ty zdvihnite zadok choďte si zarobiť vezmite hypotéku a nesedte u svokrovcov. Ty si tam iba na návšteve na rozdiel od tvojej svagrinej

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@sissy27 nehovor hop kým nepreskocis🙂 žena keď sa vydá a príde bývať k mužovi je stále cudzia. Hoci má už rovnaké priezvisko. Váš komentár nie je na mieste ... A tu mi to nie je cudzie chodila som sem od mala mám odtiaľ krstného🙂 ešte mi aj svokra závidí ,že koľko ľudí ma pozná zdraví sa a ona sociofobia ako vyšitá

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@lakebabe nie nie som návšteva všetko sa prerába a všetko sa píše na neho. Nikdy som sa tu nebrala ako navsteva

lakebabe
15. mar 2024

@dominikatomas ty možno nie, ale predpokladám ze svokra a jej dcéra ta ako návštevu beru. A s tým prepisovanim by som sa popredu moc netesila, pokiaľ tam ma dcéra také veľmi dobre vzťahy ze tam je každý deň o tom pochybujem

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@mila23 veď pravdaže chodím ,povypitujem sa ako sa majú čo nové atď..len neriešim do detailov ...aj kávu urobím neignorujem ich tak ako to je napisane

lucylaw
15. mar 2024

@dominikatomas Tak základ je to,že je to dom tvojej svokry,v ktorom si môže robiť čo len chce a môže jej tam chodiť na návštevy kto len chce,ako často chce a môžu sa baviť o čom len chcú..To že tebe idú ich rozhovory na nervy je len tvoj problém,ktorý má jednoduché riešenie - odsťahuj sa..Alebo ako si to predstavuješ,že prídeš za svokrou a povieš jej,aby ku nej nechodila jej dcéra každý deň alebo aby zmenili témy svojich rozhovorov? Byť tvoja svokra,tak by som sa ti vysmiala do ksichtu.. Celkovo tvoj štýl vyjadrovania aj v tejto diskusii je útočný,takže úplne "verím" tomu,že ty si v tomto vzťahu svokra-nevesta tá úžasná a svokra je hnusoba 🤦🏻‍♀️

nini1978
15. mar 2024

@dominikatomas no bývaš u svokry,dôvody môžu byt rozporuplne’,faktom ale ostáva,ze keď tvoju svokru tešia denno denne’ návštevy dotyčnej a jej 21 ročného syna,tak sa ani vlastne nemáme o čom bavit

dominikatomas
autor
15. mar 2024

@lakebabe nerieism sa pretože ja to ani nechcem . Neziadam to ,ja nepotrebujem ich majetok ani dom . Nie som na hmotné veci na majetky nevyskakujem si beriem to sme tu prerába.ziadne veľké privlastnivanie

matullienka
15. mar 2024

@dominikatomas to, že sa tam ty necitis ako na návšteve neznamená, že pre nich nie si. Tá jej dcéra je tam na rozdiel od teba doma. Ty si pre nich cudzí človek, ktorý tam býva. A keď sa oni rozhodnú, že odtiaľ odídeš tak nebudeš mať na výber, nie si ani nevesta. Tak keď sa ti nepáčia ich návštevy nájdi si druhé bývanie.

pribinak
15. mar 2024

Zober si hypotéku a postav či kúp si vlastne. A máš po probléme s návštevami

Strana
z6