Ako zvládnuť konflikty s manželom pri uspávaní detí?
Malú som uspávala skoro hodinu. Keď už konečne zaspala, muž vošiel do izby, začal tam niečo hľadať a samozrejme ju zobudil.
Normálne som naňho vyletela, že si vôbec neuvedomuje, koľko času som tam s ňou strávila a že teraz môžem začať odznova. On sa urazil, že to predsa neurobil naschvál.
S odstupom viem, že som nemusela reagovať až tak, ale v tej chvíli ma to neskutočne nahnevalo. Teraz ma skôr trápi, ako mu vysvetliť, že nešlo len o to jedno zobudenie, bez toho, aby sme sa kvôli tomu zase pohádali. Neviem, či sa mám ozvať prvá, keď ma to stále vlastne hnevá.
@anonym_autor však sa ozvi prvá a keď začneš vežu “prepáč, že som vybuchla, cítim, že je toho na mňa veľa” tak to určite nebude pokračovať hádkou.
@anonym_autor reagovala by som rovnako, no môj muž by sa neurazil a isto by som sa prvá neozývala, veď si mala pravdu
@anonym_autor Vsak normalne povedz: "Prepac, po hodine uspavania som uz bola unavena a znervovana a jedine, co ma zaujimalo, je spanok malej, tak som vybehla." Pripadne dohodnite nejaky sposob ako to riesit nabuduce, ked muz bude potrebovat vojst. Ja toto poznam, mne raz po hodine cicikania babatka, ked uz konecne zaspal, prisla mnaukat macka a zobudila ho. Vynadala som chudere macke 🙂
No a hadam najlepsie by bolo, keby zopar takych uspavani prebral muz, pochopil by.
ze to neurobil naschval? No este ze by to naschval urobil. Co je uplne mimo? Doletel teraz z inej planety? Teraz zistil ze decko uspavate a ono sa zobudi ked mu dakto smatra pri hlave? Tak snad si to teraz zapamata, otecko nechapavy. A co take dolezite hladal by ma zaujimalo?
Fajka to spravi, neboj ...
1. Ked Ti nieco prekaza, treba to komunikovat. Slusne a pokojne. Nemozes byt ticho, zduta, urazena a cakat ze sa to zlepsi alebo vyriesi.
2. Kolkokrat resp ako casto ju uspava on?
3. Ake stare je dieta? Ak ho hodinu uspavas, nieco "nie je OK", bud nie je dostatocne unavena, alebo jej nevyhovuje rezim, alebo ma nejaky problem....
sorry ale uspavat hodinu dieta? to by som nikdy nerobila.
podla mna cely zl yproces uspavania, zmenila by som uplne styl uspavania, hodinu byt pri dietati, ktore ocividne nie je unavene....
ale teda to je iny problme.
za mna by najblizsi tyzden uspaval on a hodila by som s nim rec hned, nie odkladala to x dni
Čo tak jednoducho mu to povedať tak ako to píšeš tu? Včera som na teba možno nemala tak vyletet ale nahnevalo má, že som hodinu malú uspavala a ty si ju zobudil.
Namiesto toho aby si tieto veci povedala jemu, vypisuješ na MK
sorry ale uspavat hodinu dieta? to by som nikdy nerobila.
podla mna cely zl yproces uspavania, zmenila by som uplne styl uspavania, hodinu byt pri dietati, ktore ocividne nie je unavene....
ale teda to je iny problme.
za mna by najblizsi tyzden uspaval on a hodila by som s nim rec hned, nie odkladala to x dni
@lucik194 este ze si z jednej autorkinej vety vydedukovala ze robi vlastne vsetko zle co sa uspavania tyka 😀
I muj petilety syn vi, ze kdyz uspavam jeho mladsi segru, prijde do loznice jen z duvodu život ohrožujícího nebezpečí 🤣
A dokonce i moje 15 leta jinak „mam vas vsechny na haku“ dcera, vi, ze ma telefonovat jako myska a dvere od pokoje zavirat pomoci kliky, aniz by jimi flakala jako bežně.
Takze tvuj chlap udelal fatální chybu a ocividne jak pises- ne jen jednou.
@anonym_autor ja keď som pred 20-timi rokmi uspávala obe deti, áno, vážené, niektoré deti uspávame, hlavne tie, ktoré sme dlhšie dojčili.... tak môj muž v kuchyni vyškraboval hrniec od ryže dlhými, pomalými pohybmi a nemalo to konca-kraja. Pri uspávaní som si predstavovala, ako ho škrtím, vraždím, lebo deti to vyrušovalo.
Jeho trest za toto previnenie je taký, že mu to ďalších 20 rokov pripomínam 😂
@lucik194 este ze si z jednej autorkinej vety vydedukovala ze robi vlastne vsetko zle co sa uspavania tyka 😀
@michaelam2 no presne 🫣
Moj muz vie, ze ked uspavam tak nema ani nahlas dychat v druhej izbe 🤣 Uplne sa viem do toho vzit. A myslim, ze vdaka tvojej reakcii si to velmi dobre zapamata a druhy krat uz tam nevleze. To by ma zaujimalo co take dolezite zrovna potreboval 🫠
a jemu sa uspávanie dieťaťa darí skôr? no ja by som v prvom rade nezačala zjapať na manžela, zvlášť, ak to nespravil náročky,
ale my sme deti učili hneď od začiatku uspávať, v normálnom chode, takže tak.
fakt? hodinu uspávaš dieťa? hm, no ak nie je unavené, načo sa trápiš? nechaj ho dobiť sa trošku viac a potom ho uspi ....
@anonym_autor autorka, za čo sa prosím chceš ospravedlniť ty? Ospravedlniť by sa mal on. Prosím ťa, nechaj uspávať aj jeho. Normálne na striedačku. A som si istá, že ešte len potom uvidíš, aké hádky u vás nastanú.
Skus dieta naucit na hluk a na to, ze zaspinka same. Zaciatky asi nebudu lahke kedze neviem odkedy je takto naucene, ale za pokus to stoji.
Vyhody: muz ti dieta nezobudi ani ked bude vysavat
Ty sa mozes venovat zaujimavejsim aktivitam ako je uspavanie a ani jeden z vas nebude chodit po dome po spickach 👍
@anonym_autor poradím ti jedno...áno chlapi sú bohužiaľ v tomto taký že ich ani nenapadne že keď trestnú dvermi tak zobudia celý svet...
Ale keď niečo v nutri cítiš že to treba hovoriť povedz to...lebo keď budeš hromadiť v sebe veci typu radšej budem o tom ticho raz to buchne ....a ono to aj tak vo vzťahu cítiť...takže mu to normálne vysvetlí...raz. a potom mu ju dať nech ju uspava on.
Ďakujem Bohu že ja už mám toto za sebou.

Dnes moze uspavat on.