icon

Ako zvládnuť manželskú krízu? Skúsenosti a rady

23. mar 2026

Ahojte najde sa tu manzelsky par ktory prekonali krizu v manzelstve?

Strana
z2
anonym_17c15c
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_17c15c ten dovod si myslim ze nebola komunikacia, nevenoval som tolko casu ako by potrebovala.

@anonym_autor si si isty, ze za tym nie je niekto iny?

lukma
30. mar 2026

@anonym_autor Ste v tej kríze len vy dvaja alebo viacerí? To je dosť podstatné. Z nevery sa dá dostať, keď sa neverný človek chce naozaj zmeniť a zmení sa aj manželstvo. Ale ak je len nešťastná, tak je to ten ľahší prípad.

autor
30. mar 2026
@lukma

@anonym_autor Ste v tej kríze len vy dvaja alebo viacerí? To je dosť podstatné. Z nevery sa dá dostať, keď sa neverný človek chce naozaj zmeniť a zmení sa aj manželstvo. Ale ak je len nešťastná, tak je to ten ľahší prípad.

@lukma skor ze neststna a odcudzila sa

maryetta
30. mar 2026

V kazdom vztahu je komunikacia dolezita. Obzvlast v partnerskom. Druhemu do hlavy nevidime.
Povedat. Vypocut. Hladat aj kompromis. Hladat dovod ktory vas nerozdeluje ale spaja. Ist niekam spolu sami. Mat cas iba pre seba.
Nikdy nie je neskoro prejavit zene neznost. Priniest kvet. Objednat ju na masaz. Ist do kina. Alebo len tak-odlozit za sebou spinavy riad. Dnes zapnes pracku ty-nemusi ona.
Ak mate deti-vezmes ich von nech neni nonstop na ne sama....
pisem vseobecne co sa najcastejsie stáva....

lukma
31. mar 2026
@anonym_autor

@lukma skor ze neststna a odcudzila sa

@anonym_autor Tak potombude fungovať to, čo napísala Maryetta.

autor
31. mar 2026
@maryetta

V kazdom vztahu je komunikacia dolezita. Obzvlast v partnerskom. Druhemu do hlavy nevidime.
Povedat. Vypocut. Hladat aj kompromis. Hladat dovod ktory vas nerozdeluje ale spaja. Ist niekam spolu sami. Mat cas iba pre seba.
Nikdy nie je neskoro prejavit zene neznost. Priniest kvet. Objednat ju na masaz. Ist do kina. Alebo len tak-odlozit za sebou spinavy riad. Dnes zapnes pracku ty-nemusi ona.
Ak mate deti-vezmes ich von nech neni nonstop na ne sama....
pisem vseobecne co sa najcastejsie stáva....

@maryetta S tym neni problem pomaham aj s domacimi vecami aj zo vsetkym. U nas v prvom rade komunikacia zlyhala ked tak spätne pozeram.

maryetta
31. mar 2026
@anonym_autor

@maryetta S tym neni problem pomaham aj s domacimi vecami aj zo vsetkym. U nas v prvom rade komunikacia zlyhala ked tak spätne pozeram.

@anonym_autor hmmm mozno uz nechce komunikovat lebo.... komunikovala a aj tak si nebral jej slova vazne?
To my uz nevieme ☹

lukma
1. apr 2026

Napíšem Ti, čo nám pomohlo prekonať krízu v manželstve. Čo som urobila ja:
1. Snažila som sa obnoviť pozitívne pocity voči manželovi. Pozerala som si fotky zo svadby, zo spoločných rokov, z ktorých bolo vidno, ako ma vždy ľúbil a aký je dobrý otec. Napísala som si zoznam jeho dobrých vlastností, pre ktoré si ho vážim. Čítala som si spätne svoj denník, ktorý hovoril o tom, ako som to vtedy cítila.
2. Snažila som sa obnoviť v sebe vďačnosť za to všetko, čo sme spolu dosiahli a čo spolu máme. Spomínala som na časy, keď sme sa vzali a nemali sme vôbec nič.
3. Každý deň, keď prišiel z práce sme sa dlho objímali (vraj pomáha 20 sekúnd a viac).
4. Veľa sme sa milovali.
5. On mi začal bez mučenia hovoriť, že ma ľúbi. (Nepovedal mi to ani raz za 14 rokov manželstva.)
6. Začal mi občas kupovať kvety. Ja jemu robím každý deň kávu.
7. Našli sme si spoločnú záľubu, niečo nové, čo sme predtým nerobili ani on, ani ja.
8. Deti necháme samé doma a ideme na rande, na hodinku, dve. Nič špeciálne.
9. Snažím sa byť úprimnejšia. Povedať hneď, keď mi niečo vadí, nenechať to v sebe nakopiť a potom vybuchnúť.
Stále to nie je ideálne. Manžel nedokáže hovoriť o svojich pocitoch, hovoríme spolu len o chode domácnosti, práci, názoroch na niečo. Niekedy máme taký hlboký prepad, že vôbec nechápeme jeden druhého. Ale to je preto, že sme len rozdielni.

autor
1. apr 2026
@lukma

1. Snažila som sa obnoviť pozitívne pocity voči manželovi. Pozerala som si fotky zo svadby, zo spoločných rokov, z ktorých bolo vidno, ako ma vždy ľúbil a aký je dobrý otec. Napísala som si zoznam jeho dobrých vlastností, pre ktoré si ho vážim. Čítala som si spätne svoj denník, ktorý hovoril o tom, ako som to vtedy cítila.
2. Snažila som sa obnoviť v sebe vďačnosť za to všetko, čo sme spolu dosiahli a čo spolu máme. Spomínala som na časy, keď sme sa vzali a nemali sme vôbec nič.
3. Každý deň, keď prišiel z práce sme sa dlho objímali (vraj pomáha 20 sekúnd a viac).
4. Veľa sme sa milovali.
5. On mi začal bez mučenia hovoriť, že ma ľúbi. (Nepovedal mi to ani raz za 14 rokov manželstva.)
7. Našli sme si spoločnú záľubu, niečo nové, čo sme predtým nerobili ani on, ani ja.
9. Snažím sa byť úprimnejšia. Povedať hneď, keď mi niečo vadí, nenechať to v sebe nakopiť a potom vybuchnúť.
Stále to nie je ideálne. Manžel nedokáže hovoriť o svojich pocitoch, hovoríme spolu len o chode domácnosti, práci, názoroch na niečo. Niekedy máme taký hlboký prepad, že vôbec nechápeme jeden druhého. Ale to je preto, že sme len rozdielni.

@lukma u vas ako dlho trvala kriza a ako to bolo vazne

autor
1. apr 2026
@lukma

4. Veľa sme sa milovali.

@lukma to som nedokazal ani ja hovorit mojich pocitoch ale uz teraz sa mi o tom lepsie hovori

lukma
1. apr 2026
@anonym_autor

@lukma u vas ako dlho trvala kriza a ako to bolo vazne

@anonym_autor Bola som zaľúbená do iného muža. V jednu chvíľu som chcela manžela opustiť. Prvý rok to nevedel, druhý sa to prevalilo a 3. som sa z toho snažila vymaniť. Podarilo sa.

anonym_c10f66
1. apr 2026
@lukma

@anonym_autor Bola som zaľúbená do iného muža. V jednu chvíľu som chcela manžela opustiť. Prvý rok to nevedel, druhý sa to prevalilo a 3. som sa z toho snažila vymaniť. Podarilo sa.

@anonym_autor neexistuje dlhoročné manželstvo bez krízy.Jedine, že jeden je úplny flegmatik.

anonym_8e2a2e
1. apr 2026

Nám zachránila vzťah manželská poradňa. Tam sme si na neutrálnej pôde veľmi veľa povedali. Prvé sedenie som celé preplakala. Sme spolu 15 rokov.

autor
1. apr 2026
@lukma

@lukma tak to bola uz dost vazne ale hlavne ze ste sa s toho dostali

autor
1. apr 2026
@anonym_8e2a2e

Nám zachránila vzťah manželská poradňa. Tam sme si na neutrálnej pôde veľmi veľa povedali. Prvé sedenie som celé preplakala. Sme spolu 15 rokov.

@anonym_8e2a2e tak to je super, tak pomahaju tie poradne

lukma
1. apr 2026
@anonym_autor

@lukma tak to bola uz dost vazne ale hlavne ze ste sa s toho dostali

@anonym_autor Skús pozrieť videá na youtube Karel Chába. Je to manželský poradca, taký rozumný chlapík. Dá sa aj objednať.

Strana
z2