Ako zvládnuť návštevu sesternice s deťmi po pôrode?
Caute. Som sice len v 4tom mesiaci ale uz trz rozmyslam niekedy ako to dam kedze mame 5 rocnu slecnu.
Dcerka sa na surodenca tesi samozrejme ale ... termin mam v decembri 🫣😀 o to az tak nejde kedze sa mozem spolahnut na rodicov aj svokrovcov co sa tyka napr vianocnej vecere alebo o dcerku sa vie postarat aj manzel ... no co bude potom ked prideme domov, mam strach ze mala bude velmi ziarlit a ze bude robit akoby naschval do toho vsetkeho sesternica by mala prist, no dohodli sme sa ze pridu ked som este nebola tehotna. Ked som jej povedala ze v decembri mam termin hned zacala riesit ze ako mi pomoze na zaciatku, ze aj s manzelom sa tesia co samozrejme chapem ako oni dvaja nevedia co je to mat klud. Rataju s tym ze ich budeme obskakovat a jej deti su no ... maju 7 a 8 ale dovolim si tvrdit ze vychova akoby nula bodov u nich neexistuje povedat detom nie. U nixh su deti ako mali bohovia 🫣🫣🫣 co chcu to spravia ... navrhli sme im ze mozu ist k nasim a nie k nam samozrejme navsteve sa nebranim ak budem ako tak ok ale myslim ze nebudem citit na to aby sme namiesto 4och boli 8mi 🫣🫣🫣 a neviem asi som to potrebovala zo seba dostat von prepacte 🫣
Normalne jej povedz ze ste si navstevu naplanovali ked si nebola teho a teraz je ina situacia a minimalne to 6 nedelie chces mat klud a cas a energiu len pre seba a svoju rodinku . Ze mozu dojst tie dalsie vianoce alebo kedy chces . Ty nie si povinna tam mat nikoho z sirsej rodiny. Zbytocne sa teraz stresujes a to je len Jul !!! Cim skor to zrusis tym lepsie pre teba . Kasli na to ci sa Niekto urazi alebo nahneva. Ber viac ohlad na seba a svoje potreby . Recept aby starsie dieta neziarlilo je najst si kazdy den cas aj len a len prenho. A zapajat aj okolo surodenca. U nas je medzi detmi rozdiel 4.5r a je to super .
Teda ja nechapem ze ona sama od seba to nezrusila ked vie ze mas termin 🙄
Niektorym ludom fakt nieje nic privela..
Všetko sa samo vyriesi. Nestresuj. Možno budeš prenášať, možno porodila skôr, možno im ochorie jedno dieťa a zrušia to sami. Vykašli sa v lete na to. Ak to sesternica stále opakuje, zahovor to, alebo jemne vysvetli že stat sa môže čokoľvek
Však povedz že k babu ich doma nechceš. Nevieš ako ti bude. Môžu prísť pozrieť a šup preč. Žiadne nocovanie nič. A čo sa týka dcéry máme medzi deťmi rovnaký rozdiel. Treba jej vysvetliť že babo potrebuje veľa starostlivosti, zapájať ju. Dcéra synovi rada umývala nožičky keď bol vo vanicke. Ja som držala a ona mu jemne nôžky umývala. Vyberala mu oblečenie, nechala som si ju doma nechodila do škôlky. Išla až keď mal malý rok do predškolskej, zle jej roky vychádzajú tak sa dalo. A vždy sa pokus nájsť si čas len pre ňu. Aspoň 2-3 mesačne niekam ísť len vy dve. Ja som dala syna do kočíka , manžel isiel s ním von a ja s dcérou sme niekam vybehli prípadne niečo robili spolu.
Ja mam pocit ze niektori su nesvojpravny, ved do domu sa ti nikto nenatisne pokym ty sama nechces a tobôž nie po pôrode a že ak pomoc potrebovať budeš, tak môžu ti vziat von tvoje starsie dieťa.. no najlepšie je nikdy nikoho o pomoc neziadat, lebo bude čakať vratku 🫢 ja som sa poučila..
A s dcerou to zvladnes lavou zadnou 🙂 moj syn mal necele 2 roky ked mu prisla sestricka, teraz nam opäť pride babatko a sestricka ma 4 roky a syn 6rokov neboj si maminka a budes pre svoje deti tou najlepšou aj bez pomoci a natískania sa druhých ludi ;)
Treba co najskpr vykomunikovat, nech sa zariadia aj oni a naplanuju.. neviem o kolko dni ide, ale ani tesne pred porodom ani po nom, mat dalsie navstevy urcite nie. Treba mat kľud doma. Nehovorim o chripkovom obdobi. Ci sa urazi alebo nie, na rovinu povedať. Plus male babo bude plakat, pochybujem, ze jej deti budu nadsene v noci.
Aj rodiť mozes skor, neskor, takze pekne popros o sukromie v tom obdobi. Stretnete sa na neutralnom uzemi alebo prídu len na par hodin, ale nie nocovat. Proste situácia sa zmenila nez ste povodne plánovali a tesili sa. Radi sa stretnete aj teraz, ale za iných podmienok
Treba povedat otvorene a nahlas, co sa mi nepaci.. vies, niektorým ludom to nedocvakne 🤷♀️ a do decembra mas veru casu az az 🙂 a verim ze prichodom babatka prichodom vianoc budes mat uplne ine zmýšľanie, ako aj oni ;)
Okrem ineho december je prime time chorob a ty chces k novorodencovi nastahovat 4 dalsie osoby vratane dvoch skolakov….zdravie mojho dietata vs. sesternicine city. Treba si upratat priority
@gladys_07 ved toto ze planujeme aj malu zo skolky odhlasit kvoli tomu
Nejak nechápem, oni mali prísť s celou rodinou na prespávačku cez prázdniny, ty budeš niekedy v tom čase rodit/s novorodencom a nevieš tú návštevu jednoducho zrušiť? Aj keby boli neviem ako dobre vychovaný nie je tvoja povinnosť prijať návštevu, ktorú nechceš.
Ešte je len júl, neblázni už teraz kvôli tomu, čo bude, či nebude v decembri.
Netrap sa s tym. Zrus vsetky navstevy do odvolania. Je to uplne normalne a kazdy to musi pochopit. Ja som sice asi pre niektorych bola šialena a to este ani nieco take ako covid nebol ale ja som navstevy povolila az po 4 mesiacoch. Myslim navstevy ako sesternice, bratranci, tety, ujovia, kamosky. Nikto s tym nemal ziadny problem. Na druhej strane som sa nikde po rodine netrepala na navstevy ani ja. Vypytala som si fotecky a napisala som, nech sa potom ozvú, kedy zacnu prijímať navstevy.
Skolku chces preco rusit prosim ta ? Ved skolku pottebuje 5r slecna mà mat svoj socialny zivot s robestnikmi. A ty budes stastna ze sa mas cez den cas 100% venovat babatku . Ty nebudes vladat ju zabavat cely den popri novorodencovi. Doma sa bude nudit a ziarlit Lebo uvidi ze si viac s babom. Na skolku je uz zvyknuta - toto by bola dalsia zmena “ koli babatku “ uplne zbytocne. Moj sa narodil a zacal covid a normalne chodila mala do skolky a kazdy den ked sa z nej vratila brata celeho vybozkavala .. chory bol prvy x v 2r ked doniesla zo skoly covid . 5r potrebuje pestrejsi den ako doma sediet pri babatku stale . Skolku neruš zruš navstevu.
Syn mal takmer pat rokov, ked sa nam v oktobri narodila dcerka..on to uzasne zvladol. Ale, casu nanho je menej. Nie je to vzdy lahke. Hlavne ked som sama doma, zladit deti s takym vekovym rozdielom aj ked sa spolu vedia zahrat, skor ide o vylety a pod, kazdy by potreboval nieco ine, takze je to o kompromisoch a manzel musi ficat tiez s detmi. K návšteve - je to sice tvoja vec, ale v decembri vyrcholi prva vlna chripkovej sezony, su aj ine choroby, ktore su pre novorodencov nebezpecne. Ja by som na navstevu isto nikoho nevolala a uz vobec nie s detmi. Nam pediatricka vyslovene odporucala nechat pocas zimnej sezony starsieho syna doma a nedavat do škôlky. A aj sme tak spravili a bol rad ze je s nami, ze ho kvazi neposielam prec, ked je babo doma aj ked to bolo pre nas rodicov tazsie. Do skotisiel v marci ked mala dcera za sebou dve povinne ockovania a aj to sme boli kazdy mesiac chori, niekedy aj dvakrat. Nakompletku, syn, my dospeli aj dcerka. A pri takom babatku aj sopel stacil, aby potrapil. Navyse aj zena po porode nie je ok, stale treva behat do sprchy a pod. A ked mate starsie dietatko, treba si dopriat cas vo stvorici a zladit sa...

Jaj, ved nukat sa ti moze. Treba rovno povedat, viem, ze sme boli dohodnute, no bolo to este skor, nez sa zmenili okolnosti, bolo by to na nas privela, budeme potrebovat svoj klud, takze to musime presunut na inokedy. U nasich ste vitani a mozme sa nakratko stretnut, ak sa na to budem citit.