Ako zvládnuť nekontaktné dieťa a kontaktnú babku?
Ahojte, dúfam že ma niekto pochopí, mám ročnú strašné nekontaktnú dcéru, tiež mám aj svokru ale veľmi kontaktnú.
Tu nastáva môj problém, dcéra od narodenia je minimálne kontaktná, na rukach nechce byť žiadne pritulenie, odtláča nás a podobne.
Svokra toto nechápe ona stále hovorí ako sa teší na pestovanie a mojkanie vnučky, každé stretnutie dopadne rovnako, stále dcéru chytá, pusinkuje, dcéra sa uhýba, plače, uteká pred ňou.
Aby sme predišli nejakým domnienkam, ja svokru chápem teší sa s vnučky, má ju rada, chce byť s ňou okej ani by mi nevadilo čo robí ALE dcére je to zjavne nepríjemne a nechce to takže rešpektujem to aj z tejto strany, príklad svokra pridá k nám a hneď sa vrhne s otvorenou náručou na dcéru, tá ju odtláča a kričí, svokra ju začne hladkať, dcera odchádza a svokra stále za ňou, musím zasiahnuť bud ja alebo muž lebo dcéra plače...svokra vždy spustí vlnu výčitiek že mi dcéru huckame proti nej (zaujímavé keďže je nekontaktna pri každom)
Dcéra chodí okolo nábytku, postaví sa o gauč kde sedí svokra a tá jej hneď ruku chytá a drží aby sa ani nepohla, znovu to isté dcéra plače, musíme zasiahnuť.
Raz som jej ju dala kočikovať a prišla z totálne uplakanim dieťaťom lebo ju počas spánku vybrala z kočíka aby si ju mohla pomojkať.
Za rok nepochopila že keď ju bude stále chytať dieťa bude nervózne ona má na každý dohovor aj všetko odpoveď "všetky deti sa chcú mojkať" no tak naše asi nie....
Stále sa sťažuje že nemôže s ňou pozerať rozprávky lebo jej neobsedí pri telke (logicky keďže má rok)
Štve ma to lebo nemusí byť svokra zlá babka ale nerešpektuje taký ten osobný priestor dieťaťa, a dcéra už za ňou ani nechce chodiť.
Zajtra máme mať oslavu a ja už mám dávno stiahnutý žalúdok lebo presne vidím scenár ako mi svokra naháňa dieťa, ktoré pred ňou uteká....
Mali ste niekto podobnú situáciu? Stali sa deti kontaktejsimi? Alebo to pochopila druhá strana? Ďakujem

@vierkainka ahoj, dlhšie som tu nebola tak píšem až teraz. Stretávame sa ozaj minimálne, svokra nechápe a dcéra kontakt stále nemá rada... keď vidí svokru driape sa nám na ruky a nechce sa ani priblížiť...
@anonym_autor takyto bol aj moj syn ked bol v jej veku.nemohla ani kocik potlacit ,nieto este ho mojka alebo co.teraz ma 6 rokov a zboznuje ju,ked je na dovolenke pyta sa kedy uz konecne pride…..