Ako zvládnuť nepriateľské správanie známej osoby?
Ahojte, pekny večer ;) mam jednu znamu, neviem či kamaratku, pozname sa dlho, stretavame sa sem-tam …. Kazdopadne absolutne v jej pritomnosti citim taky ten pocit, ze vlastne nemozem povedat o sebe nic pozitivne, lebo akonahle spomeniem naozaj nevinne v sulade s temou nieco pozitvine o sebe, tak vidim v jej očiach hnev, nervy, az taku zlobu pripadne v momente zmena temy odveci uplne alebo ignorovanie urciteho detailu, citim tam taky hnev, zavist … kazdopadne je to osoba, s ktorou sa pravidelne musim stretat a je to velmi neprijemne, ked sa ma napriklad minule pred ňou ďalšia znama spytala na dovolenku a ja som teda odpovedala a vnimala som tam ju a to nenavistne naladenie … mate tiez takeho človeka v okoli? Ako reagovat? Spravat sa? Je mi to dost neprijemne, ako sa musim pri nej kontrolovat, pomaly kazde slovo čo poviem, aby nahodou to nebolo niečo, čo jej bude vadit ….
@anjelicek26 presne toto robim, normalne taktika, ze ju necham rozpravat o nej, na vsetko jen hovorim wooow uzasne uzasne, aby bola spokojna a o sebe minimum, kedze vidim ake ma nervy, zlobu, ale teda niekedy sa nevyhneme takej situacii a to je zrovna peklo v jej očiach, ze som si dovolila povedat pred nou nieco pozitivne a to z akehokolvek smeru, je jedno ci nahodou spomeniem dovolenku, vylet cez vikend alebo spokojnost v praci, v kazdej teme pozitivne o mne vidim v nej hnev
Nuz tazko s takymi ludmi, ale nezmenime ich... treba skusit zostat pri nejakom takomto "vyleve" nenavistnom, ze - co ti je? Hneva ta nieco? Ale vravim taktika "kaslem na to, o chvilu je prec" je najlepsia...
@anjelicek26 uz som dokonca skusila aj taktiku, ze v jej pritomnosti sa zamerne stazujem 😁 aby bola v klude, ze vsak tiez mam svoje problemy, nemam dokonaly zivot, ale staci ze raz za rok poviem jednu pozitivnz vec v suvislosti so mnou a ta reakcia je neskutočna
Nestretávala by som sa s takou osobou, zazerať nech si zazera na niekoho iného.
nie si aj ty sama troska precitlivena? co ty vies co znama riesi. mozno ty mas v zivote na ruziach ustlane a ona sa trapi.
nesud ked nevies
ty zjavne moc problemove veci neriesis
ak ju tak kontrolujes, sama mas na to asi cas
tak si ju nevsimaj, pozdrav a chod dalej
nie kazdy s tebou bude jednat v makkych rukavickach
@bublinka1426 praveze ja chapem ze kazdy mozno nieco riesi, preto bud pred nou nerozpravam alebo sa stazujem ako taktiku …. Kazdopadne neviem o tom ze by nieco riesila, prave ona vela predo mnou hovori a stale pozitivne to jej zase hovorim to wow wow a mne potom pred nou ujde jedna vec pozitivna informacie a vidim tu averziu, hnev z reakcie, ja sa vlastne extremne pri nej ovladam, ze sa bojim snad povedat aj to ze som bola na prechadzke alebo co, vsetko mam pocit ze je problem, čo poviem, ale pritom jej davam priestor o sebe hovorit stale, pripadne sa radsej stazujem, pride mi to uz chore
proste ju len zdrav,potom naozaj nemas o com.
Závidí ti, neznáša ťa, ležíš jej v žalúdku. Bude ťa pozorovať, počúvať a vyslovene hľadať niečo čo sa jej nebude páčiť. A prezradí ju jej ksicht čo si myslí. Asi jej nijako nevyhovieš. Snaž sa hovoriť čo najmenej a neutrálne.
@lenicka999 presne ako pises, na to ksichte to vzdy vidim najviac …. Ze to je az neskutocne ako vidiet twn hnev, nasratost v ten moment, ale to nie su len reakcie takto, napriklad ja nieco spravim a v ten večer ona si da do pribehu citat, ktory uplne ako keby nasadeny na to moje konanie, zazitok, nieco pozitivne u mna a taketo veci … ze presne ako keby nevyhoviem, ci sa stazujem, jajkam uzasom nad jej zazitkami alebo som neutralna problem … aj tak neni spokojna a nad veco co sa ma tyka
Moje nervy, na tvojom mieste by som okamzite prestala s tym wow. Preco jej vlastne vsetko chvalis a si taka ohurena? Ved ona o tebe nic pekne pocut nechce.
Ja som typ, z ktoreho ludia maju tendenciu robit si butlavu vrbu, lebo zial, viem pocuvat ludi. A poviem ti, ze mam dost toho byt vnimava ku kecom inych ludi, najma tych, co chcu blabolit o sebe a ja som pre nich len ta vrba, nic viac.
Skoncila by som na tvojom mieste s tym ohurenym uznanlivym postojom a dala jej najavo, ze vlastne mam nieco ine na praci, nemozem ta moc pocuvat, sorry.
Maj hrdost a uz ju tolko nechval, ma ta iba na prikyvovanie a uzas. Vytesni ju do stratena urychlenym sposobom. Dost, nech si najde ineho osla (sorry za vyraz, hovorim aj za seba)
@janetinka27 no to je asi to ze to wow jej vyhovuje, ale ked nahodou spomeniem nieco pozitivne o sebe, tak koniec, usmev z tvare zmizne
Tak uz ziadne wow a zmizne jej usmev z tvare este predtym ako si vypocujes jej kecy.
Pokial jej nedokazes (ja obycajne nedokazem) povedat, ze viac uz ti nemusi o sebe rozpravat, lebo vas rozhovor ti pride nevyvazeny, hovori len ona, teba nepocuva, nereaguje na nic pekne.ze ta taky rozhovor nicim neobohacuje a vlastne ani nebavi. Ak jej to nevies povedst priamo, potom aspon viac nereaguj na jej kecy, alebo povedz len mhm mhm 🤣 postupne si to vsimne a ty nemusis mat pri tom ani ohureny vyraz 😄
@janetinka27 skuuusim namiesto wow mmmm a plus o sebe nic a uvidime, co ona na to
Ja by som jej zakaždým rozprávala ako sa mi darí a co pekne som zažila. Nech aj pukne od závisti keď je neprajna.
@ruxandra lenze mne to je vyslovene neprijemne o sebe pred nou nieco pozitivne hovorit ked tak citim taku negativitu, neorajnost a zlobu potom
A musis sa s nou rozpravat? Ja by som ju max pozdravila a isla dalej. Nemusis ju pocuvat a nemusis jej pritakat aka je super a uz vobec jej nemusis nic hovorit o sebe.
Myslis, ze to tak ma ku vsetkym, ci zvacsa k tebe, si jej vdacny objekt, lebo teba moze zahnat do kuta a ini sa nedaju, postavia sa jej, ich nemoze, ti kaslu na jej eskapady chorej hlavy...?
A ked je to len znama tak preco sa s nou musis stretavat? Naozaj to nejde utnut? Ak by to bol clen rodiny tak chapem ze raz za cas to musis pretrpiet ale s kamoskou ci znamou by som kontakt asi utla :/
Skus sa na to pozerať z inej strany, vždy sa v našich životoch nájde niekto, kto nás nebude mať rád a bude mať hlúpe reakcie. Ber túto ženu ako taký "trenažér" na to, aby si sa naučila to akceptovať a aby ti to viac nesposobovalo zle stavy, odosobnit sa od toho, že keď na teba niekto škaredo pozera, nemusí to byť len tvoja vina, ona sa ma zle, ona ma problém, teba sa to NIKDY netýka. Práve preto by som jej vždy rozprávala iba dobre a pekne veci, chválila sa a sledovala jej reakcie, a vždy si uvedomila, že jej nenavistny pohľad mi nemôže ublížiť.
A niekedy v budúcnosti možno pochopíš, že toto bol skvelý spôsob ako sa natrenovat aj na oveľa horších ľudí.
Naozaj si to, čo ona robí, neber osobne, ona ma problém sama so sebou, teba sa to netýka 🙂
@ahhola myslim si, ze to je u mna, viem ze toto mala uz v minulosti s nejakymi osobami, ale tak sa to meni, nejako situacne asi, ze teraz vychadza s tymi osobami fajn, zasa ma averziu na mňa
@ruxandra ano asi to tak bude, neviem teda čim to je, ze so mnou prave, pride mi tako taky ten typ, ze neznasam ta ale zaroven aj chcem vediet, potom led viem ta neznasam este viac
Ale akože vôbec načo sa tým zaoberáte? Prečo by Vás to malo trápiť? Ignorovať. V prípade stretnutia žiadne informácie o sebe.
Autorka, rozumiem, ze ta negativita salajuca z tvojej znamej sa niekedy tazko zvlada, ale ty sa nemozes cely svoj zivot kontrolovat a prisposobovat svoje spravanie kadejakym takymto "exotom", aby sa nahodou neofukli a zle nepozreli. Ako uz pisali niektore baby, ak sa da, obmedz komunikaciu na nevyhnutne minimum - to sa da, aj keby ste zrovna sedeli v jednej kancelarii. Odpovedaj Ano - Nie, ale zase ked budes musiet povedat viac, povedz strucne cokolvek, na co mas chut. Len nezachadzaj do velkych detailov o svojom zivote. A skus si v takej neprijemnej situacii predstavit, ze tu jej negativitu od seba odtlacas rukami ako nejaky balvan. Neuveris, ale pomaha to.

Nemam, mne takito ludia len vysavaju energiu, vyhybam sa im oblukom... Nechaj ju rozpravat o sebe, ked sa tomu nevies vyhnut, kyvaj a odratavaj, kym od nej pojde zas prec...