Ako zvládnuť nepríjemnú svokru?
Ahojte žienky, ako sa vy pasujete s nepríjemnou svokrou ? Priatelova mama ma úplne vytáča.. Do všetkého sa stará, na všetko musí mať nejaký komentár a názor, aj keď je nevyžiadaný. A čo sa deje poslednú dobu, je pre mňa už posledná kvapka. Vždy, keď sa niečo stane, napríklad jej syn na niečo zabudne, niečo sa pokazí, niečo nie je podľa jej predstáv, tak automaticky som zlá a na vine ja, aj keď s tou situáciou nijako priamo nesuvisim. Snažím sa to už dlhšie ignorovať, ale niekedy ma to už tak vytáča, že najradšej by som jej skočila do úsmevu a hneď ju zvrieskala. Naposledy sme boli s priateľom na výlete, boli sme stanovat v lese. Vzal si z domu nejaký čaj, celú krabičku. Hneď mu matka volala, že prečo si ho vzal a či som ja nevedela vziať svoj alebo kúpiť nejaký - jednoducho na mňa kydala znova, ani tu nebudem všetko rozpisovať. Už mi preteká pohár trpezlivosti a to ešte s priateľom ani spolu nebývame a sme spolu 2 roky. Kedysi to také nebolo, začala sa správať ako sibnuta posledný pol rok, odkedy ma problémy vo vlastnom manželstve. Ak ste sa niektorá s tým stretla, prosím, dajte mi radu ako sa voči tomu postaviť a či vôbec to mám nejako riešiť, pretože už som z toho frustrovaná. Priateľ je inak fajn, väčšinou jej niečo na to trocha povie, jednou-dvoma vetami, ale potom ju nechá tak, ani sa ma nejako extra nezastane, pretože podľa jeho slov to nemá význam… ale tak ak sa nepostaví na 100%, prestane to niekedy vôbec ?
Keby bol priateľ fajn,tak ju pošle kade ľahšie
Dúfam,že nebudete u nej bývať
@anonym_autor no ved prave on by sa ta mal zastat. Ze preco by ona mala brat svoj caj, ked ja ho chcem.
Alebo mieco take. On by sa ta mal zastavat. Ja by som ku nej prestala chodit. Alebo by spm sa rozisla. Lebo ked budete mat deti nemozes jej zakazat sa stykat s nimi…. Ale tak to je na vasom uvazeni. Ale ked takto sa rozprava o tebe, neviem ci to ma vyznqm.
Alebo zistila aky ma problem s teboz.
@anonym_autor no ved prave on by sa ta mal zastat. Ze preco by ona mala brat svoj caj, ked ja ho chcem.
Alebo mieco take. On by sa ta mal zastavat. Ja by som ku nej prestala chodit. Alebo by spm sa rozisla. Lebo ked budete mat deti nemozes jej zakazat sa stykat s nimi…. Ale tak to je na vasom uvazeni. Ale ked takto sa rozprava o tebe, neviem ci to ma vyznqm.
Alebo zistila aky ma problem s teboz.
@7komorova čaj je úplne nepodstatný
On by val viest komunikáciu v štýle mami nerieš bas vzťah nerýp do vserkeho
A hlavne by mal ten Mumak pochopiť že nemá mame vserko vesat na nos
nikto s nemá koho zastávať. matke sa nepáčilo že zobrali jej čaj. syn vie že nemal a preto sa s mamou nehádal…
vzťahy v rodinách sú koplikované a keď chceš byť súčasť rodiny (nie iba tejto konkrétne, všeobecne) - nauč sa správať ako v rodine, nepozeraj len na seba…
nikto s nemá koho zastávať. matke sa nepáčilo že zobrali jej čaj. syn vie že nemal a preto sa s mamou nehádal…
vzťahy v rodinách sú koplikované a keď chceš byť súčasť rodiny (nie iba tejto konkrétne, všeobecne) - nauč sa správať ako v rodine, nepozeraj len na seba…
@biba_18 ja som sa na seba nepozerala😀 ja som ani nevedela, že nejaký čaj berie😂
@biba_18 ja som sa na seba nepozerala😀 ja som ani nevedela, že nejaký čaj berie😂
@anonym_autor nerozumiem, na čo sa s ňou vôbec stýkaš. Je to len mama tvojho priateľa, s ktorým ani nebývaš. Ako ti môže pindať do života? To ti volá alebo ti to priateľ hlási, čo mama komentovala?
@anonym_autor ale máš pripomienky že ju to rozčúlilo že on zobral… mohla si sa spýtať frajera prečo to urobil… ona má problémy v manželstve? možno jej už lezie na nervy že ju všetci berú ako somozrejmosť že ustúpi a podobne… preto píšem - keď chceš byť súčasťou AKEJKOĽVEK rodiny, správaj sa ako člen rodiny…
@anonym_1217be a keď budú spolu bývať a založia rodinu potom čo, vzťah sa upraví zo dňa na deň?
@anonym_autor Caj sice nie je extremne podstatny, ale ak zobral celu krabicku a ona si isla uvarit caj a zrazu zistila, ze uz nie je, tak bola pravom nastvana. Sice mala vycistit zaludok jedine jemu, ale v prvom rade on sa nema spravat ako male dieta. A myslim, ze to je cely vas problem-chlapec musi dospiet, potom nebudu problemy so "svokrou", ktora vlastne ziadnu svokrou este nie je.
@anonym_autor akože ten príklad s čajom...nič moc. Ja by som bola tiež celá vytocena kebyže idem niečo robiť a nemám, lebo dospelý synator odvliekols frajerkou niekam. Ale čistila by som žalúdok jemu,možno nejaká poznámka by bola aj na teba. Mňa by skôr zaujímalo,prečo po dvoch rokoch nebyvate spolu.
@anonym_1217be a keď budú spolu bývať a založia rodinu potom čo, vzťah sa upraví zo dňa na deň?
@biba_18 nie, tak som to nemyslela, len si nedokážem predstaviť, ako mi môže ísť na nervy niekto, s kým nie som v nejakom úzkom kontakte. Keď s jej synom nežije, aký má dôvod byť s jeho mamou v neustálom kontakte? Idem tam na Vianoce, narodeniny a hotovo a poviem tomu mumákovi, že ak sa ma nabudúce nezastane, tak tam nepôjdem vôbec
@anonym_1217be 🤷♀️
Je tu príbeh Strach z manželovej matky. Prečítaj si pouc sa zutekaj. Ak ma chlap príliš blizky vzťah s mamou nevie sa od nej odstrihnúť budeš tym trpieť ty ja by som s takým nebola a v tejto dobe je ich nejak vela a prosím ťa tá veta ja ho ľúbim dostala už kopu zien do strašnych situácii a vzťahov.
@anonym_autor akože ten príklad s čajom...nič moc. Ja by som bola tiež celá vytocena kebyže idem niečo robiť a nemám, lebo dospelý synator odvliekols frajerkou niekam. Ale čistila by som žalúdok jemu,možno nejaká poznámka by bola aj na teba. Mňa by skôr zaujímalo,prečo po dvoch rokoch nebyvate spolu.
@maciatkolulu čo má ona s čajom v ich domácnosti? Možno čaj ani nepije a preto čaj neriešila. Áno nahnevalo by ma, keby si chcem uvariť čaj a krabička je fuč.. ale mala so to riešiť so svojím synom, že dibilko nemal zobrať na víkend 20 vrecúšok, ale iba 5... Alebo si mal kúpiť svoj.
@maciatkolulu čo má ona s čajom v ich domácnosti? Možno čaj ani nepije a preto čaj neriešila. Áno nahnevalo by ma, keby si chcem uvariť čaj a krabička je fuč.. ale mala so to riešiť so svojím synom, že dibilko nemal zobrať na víkend 20 vrecúšok, ale iba 5... Alebo si mal kúpiť svoj.
@laila22 však a volala jej? Volala s ňou? Za mňa zvláštny vzťah. Celkovo
@laila22 tu nejde o čaj ale že ho kontroluje buzeruje ako malé decko zasahuje do vzťahu a bude to robiť furt lebo chce syna pre seba a nie aby sa o neho delila s druhou to je problém
@anonym_autor Caj sice nie je extremne podstatny, ale ak zobral celu krabicku a ona si isla uvarit caj a zrazu zistila, ze uz nie je, tak bola pravom nastvana. Sice mala vycistit zaludok jedine jemu, ale v prvom rade on sa nema spravat ako male dieta. A myslim, ze to je cely vas problem-chlapec musi dospiet, potom nebudu problemy so "svokrou", ktora vlastne ziadnu svokrou este nie je.
@dskjhfdlkdjhl on zobral čaj, o ktorom som ja ani nevedela.. ja takýto čaj ani nepijem. Je to jeho chyba a jeho vec, nie moja.. ona vždy mňa zaťahuje do veci, s ktorými ja nijako nesuvisim a o ktorých pomaly nic neviem..
@anonym_autor nerozumiem, na čo sa s ňou vôbec stýkaš. Je to len mama tvojho priateľa, s ktorým ani nebývaš. Ako ti môže pindať do života? To ti volá alebo ti to priateľ hlási, čo mama komentovala?
@anonym_1217be ja s nou nevolám, ani si nepíšem. Len priateľ mi veľa hovorí, keďže áno, majú blízky vzťah + keď je pri mne, tak sa ťažko niektoré hovory, či správy skryjú no😅
@maciatkolulu nebývame spolu, pretože obaja študujeme, tým pádom to nie je možné momentálne. A ja sa ani tak rýchlo hrnúť do spoločného bývania nechcem, mame 20 rokov, príde mi to zbytočne..
@dskjhfdlkdjhl on zobral čaj, o ktorom som ja ani nevedela.. ja takýto čaj ani nepijem. Je to jeho chyba a jeho vec, nie moja.. ona vždy mňa zaťahuje do veci, s ktorými ja nijako nesuvisim a o ktorých pomaly nic neviem..
@anonym_autor ona na teba ziarli syna chce pre seba berie ťa ako konkurenciu a nechce ťa v jeho zivote to je o nej nie o tebe. Kontroluje ho zasahuje vám do vzťahu a kým si on nedupne a neprestane sa jej bat tak to takto stále bude vždy ju budete mať za prdelou vždy bude riešiť vymýšľať kraviny vyvolávať otravovat
@maciatkolulu nebývame spolu, pretože obaja študujeme, tým pádom to nie je možné momentálne. A ja sa ani tak rýchlo hrnúť do spoločného bývania nechcem, mame 20 rokov, príde mi to zbytočne..
@anonym_autor máš 20 sa na neho vyprdni užívaj si život na takéto starosti máš času dosť
No tak v tomto prípade to zaručene nie je svokra ale mama tvojho priateľa,ktorá ti môže byť ukradnutá. A môže sa zavzdusnivat nad čím chce. Chodievaš tam denne? Nie,tak?
No tak v tomto prípade to zaručene nie je svokra ale mama tvojho priateľa,ktorá ti môže byť ukradnutá. A môže sa zavzdusnivat nad čím chce. Chodievaš tam denne? Nie,tak?
@maciatkolulu denne nie, ale nie je mi príjemne, keď tam občas zavítam a cítim tam také napätie a bez dôvodu. Alebo keď sme s priateľom niekde a vidím, ako mu vypisuje a píše si s ním ako s manželom.. Na jednej strane mi to ubližuje a na druhej aj strašne vytáča. Áno, je to mama, ale niektoré veci už preháňajú
Ako ludia ja uz fakt nechapem kde na toto chodite..to uz ozaj neviete nikto komunikovat v ramci slusnosti ani akoze s buducou rodinou?
Je to caj..chlapec mal zdvihnut telefon zavolat mame mozem si ho zobrat? Alebo si ho mal kupit. Tolko k blbemu caju.
Takyto mamickar ti bude nanic.
Tak nech sa jej opyta co ma s tebou za problem.
Podla mna to az moc prezivas.
A kedze ho este zivy nie je to take jednoduche. Mate 20. Vy este nemate riesit priblemy so svokrou.
@maciatkolulu denne nie, ale nie je mi príjemne, keď tam občas zavítam a cítim tam také napätie a bez dôvodu. Alebo keď sme s priateľom niekde a vidím, ako mu vypisuje a píše si s ním ako s manželom.. Na jednej strane mi to ubližuje a na druhej aj strašne vytáča. Áno, je to mama, ale niektoré veci už preháňajú
@anonym_autor tvojím problémom je priateľ, nie jeho mama
to je chybny kus priatela
taketo veci si ma vyrieist s mamou sam a teba s tym vobec nezatazovat co ty mas s jeho cajom
Aj mňa by nasral, keby dospelý človek bral materi z kredenca zásoby. To pochopíš, keď budeš v jej situácii. A nechápem, čo riešiš jeho mamu , si pre ňu cudzí človek, takých frajeriek ešte môže mať aj desať.
On je niekde s tebou a počas toho vypisuje s matkou? Vážne mu povedz, nech sa znormalizuje a nastaví jej hranice, alebo bye.
On je niekde s tebou a počas toho vypisuje s matkou? Vážne mu povedz, nech sa znormalizuje a nastaví jej hranice, alebo bye.
@laurinka27 Len, aby si aj jeho mama nenastavila hranice, lebo môže ísť ku frajerke a nie brať zásoby mame z komory.

Povedz tomu pripečenemu mumakovi nech si tieto komentáre vydiskuje so svojou Mamou
Ak nie, tak to urobíš ty a mamička bude asi dlho urazena
Ale nech sa zorganizuje rýchlo, lebo tvoja trpezlivosť je na konci