Ako zvládnuť nepríjemnú svokru?
Ahojte žienky, ako sa vy pasujete s nepríjemnou svokrou ? Priatelova mama ma úplne vytáča.. Do všetkého sa stará, na všetko musí mať nejaký komentár a názor, aj keď je nevyžiadaný. A čo sa deje poslednú dobu, je pre mňa už posledná kvapka. Vždy, keď sa niečo stane, napríklad jej syn na niečo zabudne, niečo sa pokazí, niečo nie je podľa jej predstáv, tak automaticky som zlá a na vine ja, aj keď s tou situáciou nijako priamo nesuvisim. Snažím sa to už dlhšie ignorovať, ale niekedy ma to už tak vytáča, že najradšej by som jej skočila do úsmevu a hneď ju zvrieskala. Naposledy sme boli s priateľom na výlete, boli sme stanovat v lese. Vzal si z domu nejaký čaj, celú krabičku. Hneď mu matka volala, že prečo si ho vzal a či som ja nevedela vziať svoj alebo kúpiť nejaký - jednoducho na mňa kydala znova, ani tu nebudem všetko rozpisovať. Už mi preteká pohár trpezlivosti a to ešte s priateľom ani spolu nebývame a sme spolu 2 roky. Kedysi to také nebolo, začala sa správať ako sibnuta posledný pol rok, odkedy ma problémy vo vlastnom manželstve. Ak ste sa niektorá s tým stretla, prosím, dajte mi radu ako sa voči tomu postaviť a či vôbec to mám nejako riešiť, pretože už som z toho frustrovaná. Priateľ je inak fajn, väčšinou jej niečo na to trocha povie, jednou-dvoma vetami, ale potom ju nechá tak, ani sa ma nejako extra nezastane, pretože podľa jeho slov to nemá význam… ale tak ak sa nepostaví na 100%, prestane to niekedy vôbec ?
Frajerovi vysvetli, že ťa nemá zaťahovať do jeho problémov s mamou.
@dskjhfdlkdjhl on zobral čaj, o ktorom som ja ani nevedela.. ja takýto čaj ani nepijem. Je to jeho chyba a jeho vec, nie moja.. ona vždy mňa zaťahuje do veci, s ktorými ja nijako nesuvisim a o ktorých pomaly nic neviem..
@anonym_autor Tak si znovu precitaj to, co som Ti napisala-ja nikde nepisem, ze je to Tvoja chyba.
@anonym_autor ty nemáš svokru. Je to len priatelova mama.
@anonym_autor Nechápem, čo riešiš. Veď ty svokru nemáš. Máš frajera, s ktorým sa len stretávaš. Žiadny vážny vzťah. A už riešiš jeho mamu. Si pre ňu cudzí človek a aj ona pre teba.
@anonym_fecb26 ale tak rešpektovať by ma mohla no🤷🏻♀️
@anonym_autor prečo by ťa mala rešpektovať? Ty sa už cítiš ako budúca nevesta? No. Neviem. Si pre ňu cudzi človek a on ešte jej malý chlapcek si robis zbytočne problemy v tvojom veku
@anonym_autor ona nie je tvoja svokra, ona je priateľovi mama
@anonym_autor prečo by ťa mala rešpektovať? Ty sa už cítiš ako budúca nevesta? No. Neviem. Si pre ňu cudzi človek a on ešte jej malý chlapcek si robis zbytočne problemy v tvojom veku
@sova7 Keď nie je nevesta, tak si nezaslúži rešpekt ako človek? 🥵
@laurinka27 sú také ženy a ešte jej kradne syna
@laila22 tu nejde o čaj ale že ho kontroluje buzeruje ako malé decko zasahuje do vzťahu a bude to robiť furt lebo chce syna pre seba a nie aby sa o neho delila s druhou to je problém
@sova7 áno, ale mne sa nepáčil koment @aciatkolulu, že aj k nej by možno povedala koment.. ako prečo?
@anonym_autor A čo ti má červený koberec predostrieť? Ja sa tak bavím - 20 ročná s frajerom, študenti a už strašne dôležitá rieši "svokru". Veď to je len vzťah o zábave. Takých ešte chalan donesie. Takže takto to pravdepodobne berie aj "svokra". Určite v tebe nevidí nevestu.
Moja svokra vie byť tiež pekne nepríjemná ale už som časom voči tomu tak znecitlivela že to neriešim. Keď je to cez čiaru tak sa vypíšem niekde na papier a potom to vyhodím. Väčšinou jej môj muž povie že čo ja s tým mám a párkrát sme jej kúpili veci ktoré nám vyčítala. Mala problém keď sme u nej šli na záchod, veľmi vtipné poznámky tak sme jej kúpili balík toaletného papiera so slovami aby jej nebolo ľúto keď sa nám nabudúce bude chcieť cikať a odvtedy s tým prestala. Do mňa sa neustále navážala že som bordelár a neviem variť ani upratovať a že chudák jej syn musí tieto veci robiť. Na to jej on povedal že vo sa stará do našich priorít a spôsobu života, že ak mu to začne niekedy vadiť tak si to bude riešiť so mnou ale prečo ju to vôbec trápi. Prestala. Takže je to na vás ale myslím že tvoj frajer by mal prvý zasiahnuť a niečo na ňu vymyslieť alebo jej povedať.
@laurinka27 ja sa nechcem nijak zastavat svokry....ale sprava sa aj autorka k svokre s respektom? Tazko povedat ked to nevidime.
@sova7 aha, tak vy bežne ľudí nerešpektujete, kým nie sú vaša rodina? Zaujímavá idea. Keď všetky matky k svojim synom takto zatrpknuto pristupujú, tak vám maximálne ostanú na krku do konca života a vnúčatá neviem ako budete mať 😆 Ja rešpektujem aj cudzích ľudí, či sú moja rodina alebo nie. Ja nikomu syna nekradnem, vzťah syn a matka a syn a priateľka sú dve odlišne a veľmi dôležité časti každého života, ja som neprišla nikomu nikoho kradnúť ani s nikým súperiť o nejaký imaginárny post dokonalej ženy, ani som neprišla súperiť o lasku. Ak máte náhodou syna, ľutujem vašu budúcu nevestu 🥲
@anonym_autor inak ak je taká už teraz, ber to pozitívne že sa ukazuje aká je a bude v budúcnosti omnoho lepšie pripravená v prípade že s frajerom sa raz vezmete.
Ja som vďaka podobnému správaniu bola pripravená. Časom sme sa zobrali a už manžel bol na tom zdravotne zle, upadol do bezvedomia a potreboval operáciu a keďže som vedela aká svokra je a že si rada presadzuje svoje, vyslovene som dala preventívne zdravotníkom nesúhlas s niektorými úkonmi na základe môjho vedomia a svedomia o manželovi a dobre že som to spravila lebo ona sa potom mohla aj na hlavu postaviť ako to chcela riešiť a lekári rešpektovali manželku. Keby sa takto neprejavila a ja by som nevedela aká je, ani by mi nenapadlo dať nesúhlas a oni by mu tie veci na základe jej tlaku spravili.
@sova7 aha, tak vy bežne ľudí nerešpektujete, kým nie sú vaša rodina? Zaujímavá idea. Keď všetky matky k svojim synom takto zatrpknuto pristupujú, tak vám maximálne ostanú na krku do konca života a vnúčatá neviem ako budete mať 😆 Ja rešpektujem aj cudzích ľudí, či sú moja rodina alebo nie. Ja nikomu syna nekradnem, vzťah syn a matka a syn a priateľka sú dve odlišne a veľmi dôležité časti každého života, ja som neprišla nikomu nikoho kradnúť ani s nikým súperiť o nejaký imaginárny post dokonalej ženy, ani som neprišla súperiť o lasku. Ak máte náhodou syna, ľutujem vašu budúcu nevestu 🥲
@anonym_autor len treba správne menovať veci. Keď si priateľka, tak nevolaj jeho mamu svokra. Pretože ona nie je tvoja svokra.
@laurinka27 ja sa nechcem nijak zastavat svokry....ale sprava sa aj autorka k svokre s respektom? Tazko povedat ked to nevidime.
@anonym_024e25 snažím sa byt maximálne úctivá, rada jej pomôžem, ak vidím, že to potrebuje. Spýtam sa jej ako sa ma,… Nemá dôvod byt voči mne taká
Neprestane to nikdy, kým si milostivý Boh nepovolá mamičku k sebe. Svokruša má zrejme takú povahu. Nemôžeš urobiť nič. A ani tvoj muž. Stojí medzi dvomi balvanmi. Buď vďačná, že sa ťa zastane aspoň trošku. Nevyčítaj mu, že neútočí viac na svoju matku, jasne ti povedal, že to nemá zmysel - on si matku pozná ver mu. Ona si pôjde stále svoje, ver mi. Ak by tak urobil aj na 100% situáciu to nevyrieši, svokruša ostane svokrušou. Môžete sa len odsťahovať z jej dosahu a nedať jej kľúče od bytu 😎.
@anonym_024e25 snažím sa byt maximálne úctivá, rada jej pomôžem, ak vidím, že to potrebuje. Spýtam sa jej ako sa ma,… Nemá dôvod byt voči mne taká
@anonym_autor tak si skuste obaja s nou sadnit a porozpravat sa. Uvidis. Ked to nepojde tak budes vediet ze do buducna to asi nebude v poriadku.
@anonym_autor len treba správne menovať veci. Keď si priateľka, tak nevolaj jeho mamu svokra. Pretože ona nie je tvoja svokra.
@aurora33 no áno, ale tak bolo to jednoduchšie takto napisat 🥹
@anonym_1217be ja s nou nevolám, ani si nepíšem. Len priateľ mi veľa hovorí, keďže áno, majú blízky vzťah + keď je pri mne, tak sa ťažko niektoré hovory, či správy skryjú no😅
@anonym_autor za mňa, vrátiť mamičkynho miláčika do obehu
Koľko máš rokov,že po dvoch rokoch sa stále iba stretávate?
@anonym_autor za mňa, vrátiť mamičkynho miláčika do obehu
Koľko máš rokov,že po dvoch rokoch sa stále iba stretávate?
@anonym_6cc6e4 Veď písala, že majú len 20 a sú študenti. Nič važne, len stretávanie. Ona chce byť dôležitá a hrá sa na nevestu.
@anonym_autor vysvetlila som ti ako vyzerá nie zdravy vzťah matka syn. Čítaj s porozumením. Tieto ženy berú priateľku syna ako konkurenciu a niekoho kto im narúša vztah. Ak to potrebuješ odborne sú na to aj psychologické štúdie a publikácie. Tu nemôžeš naivne čakať že to bude také že ty respektujes teba rešpektujú. Nemôžeš žiadať od niekoho to coho schopný nie je. Ušetris si kopu starosti. Nepisem že ja takto žijem ani normálne matky toto je ďalší chlapec ktorý ak niečo so sebou neurobí bude skakat ako mamička piska aj v 40 ke. Máš tu xy príbehov zien ktoré v takomto vzťahu zle dopadli. Ale bohužiaľ skúsenosť je nprenosna ak si myslíš že jeho mamu prerobis a že on sa odstrihne ok veľa šťastia. Keď už tak jej skús vysvetliť že nemáte desať si jeho priateľka a mala by to rešpektovať nastaviť hranice mame musí hlavne on. Držím palce hádam budeš ta šťastná ktorej da mamickar prednosť pred mamičkou a casom mu to docvakne mamičku osvieti že on už nie je male decko a nebudeš pri ňom vzdy tá druhá.
@anonym_autor ja zas ľutujem tvoju budúcu svokru. Ta si s tebou teda užije 🤦🏻♀️
@anonym_6cc6e4 Veď písala, že majú len 20 a sú študenti. Nič važne, len stretávanie. Ona chce byť dôležitá a hrá sa na nevestu.
@anonym_fecb26 a nedošlo jej že tu je tá hlavná mamička tak ale chlapec ma 20 hádam casom mamicka pochopí že už to nie je malé decko a nebude mu ešte v 30 je nosit kakavko do postele
@anonym_autor necitala som vsetky komentare, iba niektore a ak je tvoj priatel mamickar utekaj rychlo prec, take zeny co ostali s mamickarom velmi zle skoncili a ani jedna z nich netusila, ze jej zivot dopadne ako v najhorsom sne.

@anonym_autor Nechápem, čo riešiš. Veď ty svokru nemáš. Máš frajera, s ktorým sa len stretávaš. Žiadny vážny vzťah. A už riešiš jeho mamu. Si pre ňu cudzí človek a aj ona pre teba.