Ako zvládnuť nezáujem priateľa o domácnosť a dieťa?
Dobre ráno žienky trosku sa rozpisem hádam vadiť nebude 🙂
Mam skoro 9 mesačne dieta a na všetko som sama.. Sú aj dobre chvíle ale par týždňov to už trvá že malý mi je veľmi zlý a zle spáva a ja som už unavená. Ráno už od 5tej hore v noci hore aj 3-4krat.. Sme chorý, malý a ja som do dostala od malého som v horúčkach neviem dýchať na nos a som veľmi slabá keď priateľa poprosím v noci k malému vstať že ja nevládzem začne mrmlat že musí k nemu vstať a hojdat ho kŕmiť ho nekrmi ja to robím aj prebalujem.to že mu poviem aby ho uspal a ja si ľahnem už je zle ze ja ležím a on ho musí hojdat trvá toto už dosť dní... Čo sa týka domácnosti ked nestihnem navariť ale upratať tak už je zle ze nerobím nič popritom on nevidí že čo ja robím cely deň keď je on v robote.. Príde domov z roboty o 4tej zoberie malého na 5 minút a už mi ho dáva.. Víkendy ani nevravím on chce spat a maly je skoro hore a už mu to vadí že ja som sipkova Ruženka že ja som sa vyspala popritom nikde nič... Každé ráno rozhadze všetky veci zo skríny a je nervózny je strašné veľký bordelar.. Všetko nechá tak nevie po sebe nič urobiť a už ma to štve. Ja niesom predsa slúžka.. Chcela som priateľa ignorovať pár dní a dat mu pocítiť že už má to takto nebavi ale to sa nedá pretože stále sa mi musí prihovoriť ale v tom zlom. Ako mu to dat pocítiť?
Ako partner na prd, ako muž na prd/odbavuje sa na Tebe/, ako otec na prd... prajem Ti veľa síl, lebo on takýto bol aj predtým. Ak dúfaš v jeho zásadnú zmenu, tak Ťa čaka trpké sklamanie...
Ako partner na prd, ako muž na prd/odbavuje sa na Tebe/, ako otec na prd... prajem Ti veľa síl, lebo on takýto bol aj predtým. Ak dúfaš v jeho zásadnú zmenu, tak Ťa čaka trpké sklamanie...
@enmery keď som bola tehotná takyto nebol, keď som bola v nemocnici a mala som prísť domov z pôrodnice veľmi sa tešil a aj sa bal o mňa. Neviem co ho tak zmenilo ja ho chcem naspäť takého aký bol :( keď som od neho preč pár dní tak mi vypisuje ze kedy už prídem veľakrát sme sa pohádali v noci ráno išiel do roboty a napísal mi ze prepac tak ja som teraz zmätená..
Koľko ste boli spolu pred plodením? Dieťa je plánované? Výčitky k ničomu nevedú. Musíte sa porozprávať ale tiež to nevidím ružovo.
Vieš ako sa správajú 2 vyzretí rodičia? Že keď chlap vidí, že žena nevládze, tak jej pomôže. Domácnosť je ich oboch, nie len ženy, takže ak nie je poriadeného chytí sa spraví to. Toto čo máš doma… si v podstate slobodná matka s 2 deťmi 🙈
No vieš, silne pochybujem, že bol iný. Dokonca som si istá, že určite neupratoval,nepral,nevaril a nebol schopný normálne komunikovať o probléme. Preto tie pubertálne vypisovacky z práce. Len ty si to nechcela vidieť a do tohto ste priviedli dieťa. Úplne dno,aby jeden chlap pozeral na chorú ženu, ktorú miluje a namiesto toho, aby jej s láskou pomohol do nej este nakladá. Príde mi to, že ste veľmi mladí a dieťa prišlo dosť nečakane.
No vieš, silne pochybujem, že bol iný. Dokonca som si istá, že určite neupratoval,nepral,nevaril a nebol schopný normálne komunikovať o probléme. Preto tie pubertálne vypisovacky z práce. Len ty si to nechcela vidieť a do tohto ste priviedli dieťa. Úplne dno,aby jeden chlap pozeral na chorú ženu, ktorú miluje a namiesto toho, aby jej s láskou pomohol do nej este nakladá. Príde mi to, že ste veľmi mladí a dieťa prišlo dosť nečakane.
@enmery presne tak, aj ja si myslím a ešte dodám, že pochybujem, že po pôrode ostal s nimi doma na “otcovskej” aspoň dva týždne
Nuž neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Koho si si vybrala, toho máš. Máš prakticky 2 možnosti. Ostať s ním, alebo odísť. Keď nie ste manželia nemá voči Tebe žiadne záväzky, max.tak vyživovaciu povinnosť voči dieťaťu. Takže si zváž plusy mínusy a rozhodni sa.
Ja si myslím, že pred dieťaťom sa dá zistiť, aký je chlap, staral sa o teba keď si bola chorá pred dieťaťom? Veci začal rozhadzovať až po dieťati? Vyspával dlho aj predtým? Pomáhal v domácnosti, alebo so všetkým prestal zázračné po dieťati?
Môj manžel dokáže navariť, upratať, oprať, vyžehliť, keď som chorá postará sa o mňa aj o domácnosť ale robil to aj keď bol len priateľ, snúbenec, manžel a aj teraz keď je aj otec.
Ja neviem, ženy očakávajú od muža, ktorý evidentne bol slabý kus vždy, že po dieťati sa zázračne zmení a bude z neho dokonalý a starostlivý muž, ktorý je žene oporou. No nie, keď to nemal v sebe predtým nebude to mať v sebe ani po dieťati. A čo robiť? No buď ostať alebo odísť, ale v žiadnom prípade si s ním nespraviť druhé dieťa.
Neverím,že taký nebol pred dieťaťom.Neverim
Ja som po zlých skúsenostiach vo vzťahoch, radšej zvolila byť sama. Nepotrebujem mať ďalšie decko na krku, starať sa, variť , behať okolo riti.. a tvojho ešte priateľa by som zbalila a poslala mamičke na prevýchovu
Je to preto, lebo pan dokonaly ma pocit, ze sa takto jednoducho moze spravat, lebo ma pocit, ze ta zivi...... Lebo ma pocit, ze ty nic nerobis, kedze si doma..... Lebo ma pocit, ze aj tak nemas kam ist, lebo si na ñom zavisla a on moze vsetko..... Atd..... Tychto tem je tu xyz kazdy deñ ako cez kopirak. Aby si zena mohla dovolit byt 3 roky doma na RD (vo zvysku civilizovaneho sveta nepredstavitelne a nerealne), chce to dvoch vyzretych jedincov, ktori sa uz dopredu nastavia na to, ze to tak chcu obaja, ale rovnako aj partner dokaze pochopit, ze ta zena tiez potrebuje spat a mat svoj volny cas, ze nie je lacna sluzka a opatrovatelka, ktora je tu 24/7. A toto vela slovenskym muzom chyba, nechapu to, neucia sa to v skole, neucili sa to doma..... Muzi v zahranici by sa pravdepodobne chovali rovnako ako takito chuji, ak by zena bola oficialne pri dietati doma 3 roky, ale kedze musia aj oni makat aj okolo dietata, aj okolo domu a aj v praci rovnako ako zena, nemaju na to cas a taketo hadky tam neexistuju.
Ahoj, a predtym ako si otehotnela ste byvali spolu? ked ano tak ako sa zaujimal o domacnost? upratoval aspon nieco, pomahal s nakupami? Lebo ked je taky bordelar, pochybujem, ze nebol aj predtym, to sa z cloveka nestane zo dna na den. A ked ste sli byvat spolu az co si otehotnela alebo porodila, to je veru vcelku neskoro si zistit uz aky je. Podla mna je tvoj priatel este dost nevyzrety-idealne, aby nemal zodpovednost ani za dieta consa starostlivosti ako takej tyka a o domacnost a teba radsej ani nehovorim. Ak byvate v prenajme alebo jeho byte by bolo asi idealne kebyze ides aj s drobcom k rodicom pokial ta prijmu a ak zijete v tvojom byte tak ho odtial vypoklonkovat s tym, ze nech plati na dieta. Ale tomuto celemu by mal predchadzat rozhovor, kde mu vysypes toto vsetko co si napisala sem a povedz mu,ze ked sa k tomu nepostavi zodpovedne tak jednoducho odchadzas aj s drobcom (alebo on sam ak zijete u teba). Drzim palce
Zmenilo sa to ze celú pozornosť dostáva dieťa a na neho už neostalo.
Zmenilo sa to ze celú pozornosť dostáva dieťa a na neho už neostalo.
@misanthropicdann Prosím Ťa a ona akú pozornosť dostáva od neho, keď v teplotách si vypočuje hubovú polievku namiesto pohladenie a pomoci? Keby jej on venoval pozornosť, bolo by menej práce s dieťaťom, s domácnosťou a bol by čas aj na pozornosť.
Ked sa citis slaba, sustred sa na dieta. Staraj sa o dieta a seba, nie o neho a domacnost. Tym ti odpadne kopec starosti, prace a mozno trochu naberies sily. Nelietala by som doma ako handra, pekne si lahnem k decku do postele a budem oddychovat.
Mam pocit, ze tebe by stacilo pekne slovo od neho, aby si tahala ako mulica, a ani toho pekneho slova sa ti nedostane. My zeny sme ozaj hlupe
Ja by som robila to,co zvladam. Moj syn nespal nic. Z celeho dna a noci spal 6h maximalne aj to nie vkuse. Nevarila som skoro. Muz objednal,zjedol suchu veceru,alebo urobil. Tvoj je pako,fakt. Ak uz sa nepostara pocas choroby,tak necakaj,ze inokedy ano. Asi by som odisla prec na nejaky cas
Nijako mu zo nedat pocitit, ale vykopnut
A deti sa nerobia s priatelom…
A kam chodíš preč od neho na par dni? No a keď ráno rozhadze veci, tak mu to tam nechaj, keď príde z prace, nech si to uprace.
Bol taky aj pred tym, iba si to nevidela, ale to je teraz aj tak jedno, je to tvoj priatel a ak je u teba moznost ho vykopnut, tak ho vykopni.
On sa nezmení a ty sa bud s tým zmieris alebo sa pripravis na prípadné ukončenie vzťahu a počkáš na vhodnú chvíľu. Je to sakra ťažké žiaľ existujú muži co sa do role otca hodia a sú oporou a naopak muži ktorí v tomto nikdy dobrí nebudú a žiaľ ty si mala to nešťastie ze máš doma muža ktorý sa na rolu otca a manžela nehodí. A prosím ta nedúfaj ze sa zmení to je proste o povahe bud bude taký vždy alebo to bude ako na horskej dráhe. 😒

Ked je to priatel tak vykopnut z domu alebo vratit mamicke.
Ja som takmer kazdu noc o polnoci nosil maleho na rukach ( vzdy okolo 00.00 sa budil s velkym placom) a to som o 3tej vstaval do prace.