Ako zvládnuť neznesiteľné správanie po odvykaní od fajčenia?
Ahojte kvôli náhlym srdcovým problémom bol priateľ nútený zo dňa na deň prestať s fajčením. Bol to úplne normálny človek relatívne vyrovnaný zvládal stres a napätie. Odkedy prestal (4 dni) je na nevydržanie. Hada sa uráža domysla si hľadá problémy neustále otvára témy na konflikty nechce prestať nedá sa ho ani ignorovať ani diskutovať,, obviňuje ze sa nezaujímam ze mu nie som oporou atď.. No strašne. Trvá to štvrtý deň a ja už mám nervy na dranc. Chápem ze je ťažké prestat so závislosťou ale ako podpora jemu som si dala záväzok ze prestanem so sladkým na ktorom som roky závislá ja. Držíme tento "pôst" spolu. Podporujem ho rozprávam s nim stojím pri nom ale keď si zo mňa bude robiť fackovacieho panáka dlho to nevydržím. Dokedy mieni používať ako výhovorku nedostatok nikotínu? Začal viac jest cukríky keksy a bludy.. Ako náhrada. No je ako pes a je to zo dňa na deň horšie. Nejaké rady ako toto zvládnuť? Nenechám po sebe hulakat len preto ze on ma "abstak". Zas nejaké hranice mam. Po kadiaľ ho podporovať a kedy ho v tom už nechať samého a dištancovať sa? Včera urobil žiarlivostnu scénu neprávom ma obvinil z niečoho čo má len vo svojej hlave na kričal na mňa ako na malé decko a dnes čakal sex, to kde sme? Na akej planéte toto tak funguje? Odmietla som ho tak sme sa pohádali ešte viac a ešte horšie. A čuduje sa ze ho nechcem
🤞
čo schvalujem, že zo dna na deň ja som sa rok pripravovala psychicky, rok skúšala, potom pol roka, kym mi hlava vybuchla, až na koniec som to prežila
a po mesiaci absťaku bude normálny asi..
a počitaj s tym, že hrozne priberie, nikotin tlmi chuť do jedla, tak 10- 15kg naberie, ak sa nebude kontrolovať
začni mu prešívať oblečenie..
Abstaky.... Ries to s kouckom.. Ak chces napis mi
Ahoj, taky silny abstak ma preto, lebo prestal fajcit nie za to chcel on sam, ale za to, ze mu to nariadili kvoli zdraviu. Ja ked som prestala, zo dna na den rozhodnuta,ze uz viac fajcit nechcem tak som nebola ani nervacka, ani hysterka, netrpela som ziadnymi bludmi, nebrala ziadne naplaste a dokonca som sa ani neprezierala😄 Je pravda, ze mi to vyslo asi na 4x co som sa rozhodla prestat, ale tento posledny krat som sa na to vnutorne pripravovala uz 2 tyzdne predtym, brala som probiotika, aby travenie nebolo moc spomalene, vlaknina,ovocie, zelenina...pribrala som len 2kg, ktore som aj neskor zhodila.Skus mu namiesto sladkosti osupat, nakrajat ovocie a zeleninu a ze mas ty sladky post nech ta tym nedrazdi a chrumkajte spolu zdrave dobroty. Inak popravde, neviem, ci mu to aj vydrzi toto nefajcenie, pretoze tym, ze nema to nastavenie v sebe ta nervozita moze trvat este pekne dlho...odporucam, ze nech si to bud cim skor v hlave uprace, alebo to jednoducho neda...a ked sa mu to aj podari, tak tie myslienky na cigaretu ho mozu robit nervoznym aj za dlhy cas nefajcenia. Viem ake to je, mam to vyskusane z oboch stran- aj ked som nebola nastavena, ze to len vyskusam, ale to som bola nervna aj po pol roku pri myslienke na cigaretu, ale aj takto ked som nastavena vnutorne bola a najsilnejsi abstak bol zo zaciatkov asi 2sekundy myslienka na cigu, ale na to mi velmi dobre zabralo ked som sa napila fest studenej vody, chodila som viac cvicit..treba aj konicky mat🙂a islo to uplne bez problemov, po 3tyzdnoch mi uz ani par sekundova myslienka neprisla...Takze jedine, co mu moze pomoct je ozaj vnutorne nastavenie, ze fajcit on sam nechce...lebo vyhovorkami ako si chce zapalit to nielenze neda, ale este si to aj zhorsuje. Drzim palce🙂

Ja si myslím, že je nervózny z toho, že mu zistili nejaký problém so srdcom a boji sa, čo bude ďalej.
@marica61 nie,je to debil...ona potratila kvôli nemu a jemu to je fuk