Ako zvládnuť pauzu z manželstva?
Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.
Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"
my sme boli s mužom od seba tiež celkom dlho , a dali sme to . A k tomu sme sa ešte aj rozviedli , len my sme mali jasno . On sa chcel vrátiť a ja som o jeho návrat stála.
autorka , myslím že tvoj muž toto berie ako také preklenucie obdobie k niečomu .. nevie možno ani on sám k čomu . Ale tým že mu dávaš najavo že čakám , budem tu keď sa rozhodneš , dostávaš sa do veľmi zlej pozície . Mala by si to zmeniť na " keď sa rozhodneš , možno tu už pre teba nebudem ."
Táto diskusia je krásny príklad toho,aké sme my ženy.Za všetko môže vždy a len a len muž.Sebareflexia,sebakritika žiadna.
My ženy vážne nie sme lepšie pohlavie.
@subartic Tu sme na tenkom lade. Suhlasim ze chlap momentalne sam nevie, co vlastne chce... Ak sa ale jedna o pripad, ze jeho odchod bol do velkej miery zapricineny spravanim autorky, stavanie sa do pozicie "keď sa rozhodneš , možno tu už pre teba nebudem" je najrychlejsia cesta k definitivnemu utvrdeniu sa partnera, ze odlucenie bolo spravne.
@zelenina1 ja si to nemyslím . Žena má právo sa rozhodnúť aj inak ako čakať na muža. napríklad tak že si nájde iného muža , alebo bude žiť podľa svojich predstáv , kam ten muž už nebude zapadať keď sa rozhodne. Aj odchod muž je tanec po tenkom ľade a často sa preborí pod ním .
@doriiis žiadne citové vydieranie, realita. Muž sa môže rozhodnúť a žena už bude niekde inde . Často sa to stáva. Takže naozaj , keď sa rozhodne , ona už tam nemusí byť .
@kp7333 Este raz si prosim precitaj vsetky vstupne informacie, ktore nam poskytla autorka, Naozaj mas pocit, ze nam povedala cely pribeh? 🙂
Vieme ze je fajn, akurat mozno preferoval viac pracu. V poslednej dobe sa viac hadali a viazla komunikacia. (to je normalka aj v zdravych vztahoch). Zrazu prisiel den, ked si chlap zbalil kufre a opustil ju aj dieta. Naozaj veris tomu, ze to urobil len tak? 🙂 Spontanne? 🙂
Autorka, robis to velmi zle prepac. Ak ho chces spat, nevnucuj s mu, prave naopak. On ked vidi ze ho stale chces, tak ma v tebe istotu a nepotrebuje bojovat. Kasli na to, proste sa uz nic ine nepytaj a tvar sa ze si nad vecou.
Cim viac sa budes snazit, tym viac ta nebude chciet spat.
@zelenina1 praveze to nebolo spontanne, uz dlhsie na tom pracoval. a tie hadky vobec nemuseli byt pricina, ale nasledok. nie vzdy, ked je chlap pred PC, tak pracuje. kludne mohol udrzovat virtualny vzah s niekym. a tie vikendove nadcasy tiez nemusel travit v praci. Rada by som sa mylila.
@kp7333 Ale ved v poriadku. Mozno mas pravdu. Len povazujem za podstatne spomenut, ze mozno existuje aj B.), pretoze toto je zenske forum a jaksi ste toho chlapa automaticky odsudili a hodili nanho celu vinu. Preto by som si urcite netrufol tvrdit nieco v zmysle "pravdepodobne ma druhu"
Mnoho mužov ktorí odídu z domu , či kvôli inej žene alebo len tak aby si " utriedili myšlienky " absolútne nepočíta s tým že tá žena , ktorú opustili by sa mohla oklepať a nájsť si niekoho iného , alebo tým že zrazu nie je sama na deti , si proste začne budovať svoj svet, venuje sa svojím záľubám , chodí na turistiku . Sú nesmierne zaskočený , zvlášť ak sa tam objaví iný chlap. Jednoducho nepočítajú s tým , najradšej by boli keby ich bývalá partnerka zostala do konca života bezpohlavná . Hovorí sa tomu syndróm schovanej kosti .
Ten kto iniciuje odchod/pauzu, vacsinou zije v predstave, ze stale rozhoduje o pravidlach, lebo je to jeho hra.
Co uz nie je pravda. Ty mozes svoje pravidla nastavit tiez. On svoj tah urobil, si na rade.
Ak chces, pockaj, daj si cas, potom sa rozhodni. Kazdym dnom bude tato situacia pre teba normlanejsia a pohodlnejsia, ako sa v nej postupne zabyvas (lebo, co ine sa da robit). Najdes v tom svoju rutinu a zacnu ti vyhovovat vyhody bez neho (lebo aj v takejto situacii vyhody su).
@moonlight1210 presne tak .
Keď som nastúpila po škole do jedného závodu , mala som tam kolegu ktorý odišiel od ženy a dieťaťa k mladšej žene. Bol asi pol roka preč , keď si jeho ešte manželka niekoho našla a podala žiadosť o rozvod . A jediné na čo sa zmohol bolo že len na to čakala aby vypadol z domu aby sa mohla kurviť . Na to mu pridala ešte kolegyňa , no asi mal väčšieho ako ty , tak nečakala 🙂 , bol celý bez seba.
@subartic To su mi historky 🙂 Chces tiez pocut historky, ako mala doma zena milujuceho muza, fungujucu rodinu, bola zabezpecena - a zacala trtkat s nezamestnanym nimandom ktoreho stretla v dedinskej krcme? 🙂 ..... Otazka je, co tymito historkami chces povedat. Komu tym pomozes? Co tym chces dokazat? Ze chlapi su podradne pokolenie a ty si vyvolena nadradena nadpozemska svetelna bytost, pretoze si zena?
@doriiis Manipulativne je navrhnut odlucenie a nechat druheho v napati, ako sa veci vyvinu. Plus sem tam poslat sms, aby rec nestala. Normalny zrely dospelak problemy riesi a nie od nich uteka. Zaklad vztahu je komunikacia, ak ta viazne, je mozne to skusit s odbornikom. A ked sa vycerpaju vsetky moznosti, potom je na rade rozchod. Ale nie unik, to je zbabele.
@subartic Tiez to moze dopadnut tak, ze jeho odchod bol viac nez opravneny pretoze uz nevidel vychodisko. Najde si omnoho kompatibilnejsiu zenu, ktora ho nebude uhanat kvoli blbostiam, bude to "pohodaarka" ktora nema potrebu prevychovavat a bude ho akceptovat so jeho vsetkymi chybami... Takyto variant ti nenapadne, co? 🙂 V tvojom svete su muzi automaticky ku*evnici co nemaju vlastny rozum a otocia sa za kazdou frndou, zejo.
@kp7333 To som nikde netvrdil, skusme si osvojit citanie s porozumenim. Idealna zena je asertivna, komunikativna + ked nastane konfliktna situacia - tak sa problemu stavia celom, je racionalna a chce ten problem riesit..... Neidealna je taka - ktora ten problem dusi v sebe, vytvara ho sama, prisudzuje problemu vyssiu vahu aku v skutocnosti ma, jedna emocne + sustavne svjho partnera nahlodava ustipacnymi poznamkami. A ze kolko takych je 🙂
@kp7333 O autorke a jej spravani sa k partnerovi za zatvorenymi dverami nevieme zhola NIC. Ked som sa jej opytal "a preco vlastne odisiel" - neodpovedala.... Takze autorka nevie dovod? Odosiel bez slova? Len tak? 🙂 ... Nic tomu nepredchadzalo? ......
Normalny clovek potrebuje aj verziu protistrany, aby zaujal stanovisko. Vy, komunita zien - ste zaujali stanovisko okamzite.
@zelenina1 akože kam to dokáže dohnať mužské ego som netušila 🙂.
OK, odišiel teraz je na ťahu ona čo spraví. Môže ? Môže si ona dovoliť žiť svoj život bez neho a po svojom s iným mužom ? Ver tomu že môže.
A on nech si hľadá kompatibilnejšiu ženu , nikto mu predsa nebráni . Ale veľmi rýchlo môže zistiť pri tom hľadaní že jeho žena bola najkompatibilnejšia , čo sa veľmi často stáva. Nekompatibilná bola práve preto že on sa správal ako trto.

Autorka....takáto pauza môže byť buď definitívny koniec vzťahu,alebo reštart vztahu.
Všetko záleží na vás dvoch.Od toho,ako sa k tomu postavíte,ako veľmi na tom zamakate,či ste ochotní sa zmeniť,makať na sebe a na vzťahu.
U nás to bol reštart.Velmi príjemný a potrebný reštart.
Som za neho vďačná.