Ako zvládnuť pauzu z manželstva?
Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.
Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"
A ešte sa spoločne stretávate, výlety a hranie sa v bytoch?
On sa vyjadril, je spokojný, o deti je postarané a užíva si slobodu.
Dobre to vyriešil.
Rozšírili ste stretávanie s deťmi na každý druhý víkend?
Veď to s nimi nie je veľmi často a ozaj si užíva život starého mládenca.
Čo cez týždeň? Poobede sú kedy u neho, robiť úlohy, pobehať po doktoroch?
@unicornlady nie, mal ich 3x do tyzdna, toto ostalo akurat sa k tomu pridal kazdy druhy vikend
@earlgrey pevne dufam. Akoze, ja uz vidim zmeny na sebe a na nom. Ja idem do predu, pracujem na sebe. On nie. Viem, ze za rok budem niekde inde a on niekde inde. A ja budem na tom lepsie. Po fyzickej, psychickej a zdravotnej stranke. Kdezto, jemu sa zacinaju prejavovat rozne zdravotne problemy z nasadeneho tempa. Len preckat ten cas
@earlgrey dakujem za podporu. ❤
Zvládneš to. Nepôjde to zo dňa na deň. Ale ani tí najšťastnejší ľudia nemajú 365 dní v roku len dobré dni. Ja keď sa obrátim späť na môj život, v konečnom dôsledku vidím, ako ma ťažké situácie vyformovali a nakoniec posunuli. Len v tej chvíli to človeka sakra bolí. Niekedy si hovorím, že sprostí a s nižšou empatiu si žijú oveľa ľahšie. Ich nič netrápi.😄
@anonym_autor ako ste pokrocili? pauzujete este, ci ste sli definitivne od seba?
@anonym_autor ako ste pokrocili? pauzujete este, ci ste sli definitivne od seba?
Ahoj, no je to rok. A v podstate stále rovnako. On je sám, ja som sama. Akurát som si ja stanovila pevnejšie hranice. On mi pomáha v rámci deti. Ak mám nejaký osobnejši problém, tiež mi okamžite pomôže. Otázku vzťahu sme ale ani jeden od vianoc neotvorili. Naposledy sme sa bavili spolu o vzťahu na Vianoce, kedy povedal, že preňho je asi koniec aj keď mu to možno bude ľúto. Na začiatku leta som si povedala, dosť bolo čakania. V lete sme ešte absolvovali spoločnú dovolenku. Ktorá bola celkom príjemná. Ale, po nej, som si už stanovila pevne pravidlá. Som v poriadku, spokojná a šťastná. Konečne po dlhom čase.
Ahoj, no je to rok. A v podstate stále rovnako. On je sám, ja som sama. Akurát som si ja stanovila pevnejšie hranice. On mi pomáha v rámci deti. Ak mám nejaký osobnejši problém, tiež mi okamžite pomôže. Otázku vzťahu sme ale ani jeden od vianoc neotvorili. Naposledy sme sa bavili spolu o vzťahu na Vianoce, kedy povedal, že preňho je asi koniec aj keď mu to možno bude ľúto. Na začiatku leta som si povedala, dosť bolo čakania. V lete sme ešte absolvovali spoločnú dovolenku. Ktorá bola celkom príjemná. Ale, po nej, som si už stanovila pevne pravidlá. Som v poriadku, spokojná a šťastná. Konečne po dlhom čase.
@anonym_autor prezradis ake pravidlá? Aké sú to pevnejšie pravudla?
A vieš na com si? Co sa byde duat? Ci takto vám to vyhovuje obom?
@anonym_autor on ti pomaha vramci deti? ved tie deti su rovnako jeho ako tvoje, tak ake pomaha? nema za rok ziadnu zenu? ci len o ziadnej nevies? mate to velmi zvlastne medzi sebou...ani spolu, ani od seba...
akokeby som o sebe čítala, žila som tak dva roky , oddelene od seba , pre neho sa to vraj skončilo ale rozvádzať sa nechcel. Tento rok na začiatku jari som stretla nového muža, prijal aj moje dve deti , manželovi som oznámila že končím úplne , podala som žiadosť o rozvod a zrazu sa chce vrátiť a začať to znova budovať. Lenže ja už nechcem. Vypisuje mi bombarduje ma, deti si bráva častejšie , neustále ma niekam volá .
akokeby som o sebe čítala, žila som tak dva roky , oddelene od seba , pre neho sa to vraj skončilo ale rozvádzať sa nechcel. Tento rok na začiatku jari som stretla nového muža, prijal aj moje dve deti , manželovi som oznámila že končím úplne , podala som žiadosť o rozvod a zrazu sa chce vrátiť a začať to znova budovať. Lenže ja už nechcem. Vypisuje mi bombarduje ma, deti si bráva častejšie , neustále ma niekam volá .
@matkahelka no, zase sa niekto doťahuje za slovíčka. Momentálne ťahá viacej ako ja, keďže sú prázdniny. On má v práci voľnejšie takže je s nimi častejšie. Rieši lekárov, proste všetko.
@anonym_52f141 ja nemám záujem o žiaden vzťah a rozhodla som sa, že budem sama. Tento život mi vyhovuje
@matkahelka no, zase sa niekto doťahuje za slovíčka. Momentálne ťahá viacej ako ja, keďže sú prázdniny. On má v práci voľnejšie takže je s nimi častejšie. Rieši lekárov, proste všetko.
@anonym_52f141 ja nemám záujem o žiaden vzťah a rozhodla som sa, že budem sama. Tento život mi vyhovuje
@anonym_autor aj ti vysvetlil dovod odluky?
@anonym_autor prezradis ake pravidlá? Aké sú to pevnejšie pravudla?
A vieš na com si? Co sa byde duat? Ci takto vám to vyhovuje obom?
@mk22 pravidlá som si dala: prestala som k nemu chodit domov. (Napr. ked si berieme deti z MŠ, lieky, ktoré syn pravidelne berie sú v chladničke, alebo aj hocičo iné. Zvykla som sa zastaviť po praci a veci si od neho zobrať)
Komunikujem čisto iba ohľadom deti
Prestala som posielať info, čo deti robia cez deň, fotky z výletov. Teraz, keď chce, musí sa ozvať.
Celkovo som sa stiahla, na informácie o deťoch, keď sú s ním komunikujem vecne, odpovedám áno, nie. Žiadne dobrú noc.
Nakupovala som oblečenie pre deti, čo majú unho, on mi len poslal peniaze. Povedala som si, nie. Akurát mi písal, že či mu nekúpim tepláky, povedala som, že nemám cestu do obchodu.
Keď ma mat deti a nevyhovuje mu to, pokiaľ je to pracovny týždeň, poviem nie. Nech si to zariadi inak, ja musím chodiť do práce.
Ja ho mám stále rada, ale neviem si momentálne prestaviť návrat. Situácia sa trochu otočila. Začal mi "skákať" okolo zadku, všetko čo poviem zabezpečí, vyrieši. Nezneuzivam to, pýtam len minimum, to, čo neviem sama vyriešiť. Keď ma deti, venujem sa sebe, začala som intenzívne cvicit, cítim sa dobre, krásna. Chlapi sa začínajú za mnou otacat, začala som sa veľa smiať.
@anonym_autor aj ti vysvetlil dovod odluky?
@kp7333 vraj nemáme rovnaké názory na výchovu detí, v nicom sa nezhodneme. Vraj si potrebuje odomna oddýchnuť a nevie si predstaviť ďalšie fungovanie so mnou. To bolo na Vianoce. Potom so to uz prestala riešiť
@kp7333 vraj nemáme rovnaké názory na výchovu detí, v nicom sa nezhodneme. Vraj si potrebuje odomna oddýchnuť a nevie si predstaviť ďalšie fungovanie so mnou. To bolo na Vianoce. Potom so to uz prestala riešiť
@anonym_autor hmm, vyzera to, ze sa od teba uplne citovo odputal. co muzi robia takmer vyhradne len vtedy, ked sa zamiluju do inej (hoc len platonicky). To , ze byva sam, neznamena automaticky, ze nema inu.
@anonym_autor hmm, vyzera to, ze sa od teba uplne citovo odputal. co muzi robia takmer vyhradne len vtedy, ked sa zamiluju do inej (hoc len platonicky). To , ze byva sam, neznamena automaticky, ze nema inu.
@kp7333 prečo za každým rozchodom ľudia vidia druhú ženu, chlapa?Niekedy už ma všetkého človek plne zuby a chce byť sám.Nevylucujem, že niekoho má, ale nemusí to tak byť.Keby sa dalo tiež si potrebujem od muža aspoň mesiac, dva oddýchnuť a porozmyslat
@kp7333 prečo za každým rozchodom ľudia vidia druhú ženu, chlapa?Niekedy už ma všetkého človek plne zuby a chce byť sám.Nevylucujem, že niekoho má, ale nemusí to tak byť.Keby sa dalo tiež si potrebujem od muža aspoň mesiac, dva oddýchnuť a porozmyslat
@anonym_a228e6 zeny zo vztahu odchadzaju, ked nie su stastne. chlapi zo vztahu odchadzaju, ked je vo vyhlade ina zena. je to rokmi overene sudmi, mediatormi, psychologmi, parovymi terapeutmi.v zdravom vztahu nema ani muz ani zena dovod odchadzat a "oddychovat" od toho druheho. takyto "oddych" je zaciatok konca.
@anonym_a228e6 zeny zo vztahu odchadzaju, ked nie su stastne. chlapi zo vztahu odchadzaju, ked je vo vyhlade ina zena. je to rokmi overene sudmi, mediatormi, psychologmi, parovymi terapeutmi.v zdravom vztahu nema ani muz ani zena dovod odchadzat a "oddychovat" od toho druheho. takyto "oddych" je zaciatok konca.
@matkahelka nesúhlasím a čo to som na hodinách psychológie odsedela🙂muži odchádzajú aj preto, že im ženy stále niečo ženy vyčítajú, podrypavaju autoritu, sú len 5 koleso u vozu.Ak by nemali druhy byt museli by ich vzťah prekopať takto alibisticky odišiel a nikto nevie čo vlastne chcú.Preco už nepodal žiadosť o rozvod?
@anonym_a228e6 nemá nikoho. To by sa už s niekým ukázal. A pochybujem, žeby ta druhá bola s tým ok, že bol s ex na dovolenke. Mne sa zdá, akoby chytil druhý dych. Ma 45 rokov a robí veci, ktoré nie sú v jeho prirodzenej podstate. Proste, to je úplne jedno. Uz som si prestala klásť otázku prečo. Prijala som to tak ako to je. Jedno je isté, keby chcel, bol by pri mne.
@anonym_a228e6 nemá nikoho. To by sa už s niekým ukázal. A pochybujem, žeby ta druhá bola s tým ok, že bol s ex na dovolenke. Mne sa zdá, akoby chytil druhý dych. Ma 45 rokov a robí veci, ktoré nie sú v jeho prirodzenej podstate. Proste, to je úplne jedno. Uz som si prestala klásť otázku prečo. Prijala som to tak ako to je. Jedno je isté, keby chcel, bol by pri mne.
@anonym_autor ja som žiadny vzťah nehľadala . On si našiel mňa a tiež som bola vo fáze že už po tomto žiadneho chlapa nechcem . Jedného dňa mi povedal že musí odísť , lebo presne ako ty , máme rozdielne názory na výchovu , cíti sa pri mne napätie a jednoducho chce skúsiť aj niečo iné . Odsťahoval sa , zle som to znášala , rok som bola ako polomrtvola , ale druhý rok presne ako ty som si dala hranice. Prestala som reagovať na ahoj , ako doma, čo máš v pláne , zmenili sa mi plány nemôžem mať deti ( neodpoviem ), videl som ťa v meste, kde si bola , reagovala som len a len keď sa pýtal na deti , presne ako ty som prestala posielať fotky z výletov , z komických situácii. Po roku som sa ho opýtala teda či sa nechce vrátiť a teda čo ďalej , povedal že nie , lebo nevie si predstaviť ako by so mnou doma fungoval . Pre mňa to bola posledná bodka. Taktiež som prestala už riešiť prečo , načo , prečo sa mi to stalo , kde som urobila chybu , prihlásila som sa latinské tance, začala chodiť pravidelne na kozmetiku , čítať , s deťmi si budovať vzťah , kúpila som si konečne psa ktorého som vždy chcela ale on bol zásadne proti a objavila šport caniscross, tým som sa dostala do partie skvelých ľudí a jednoducho je mi dobre. A v takomto stave si ma našiel nový partner. Karta sa u nás obrátila .
@anonym_autor rozhodla som sa ze budem sama..vrat sa k tejto diskusii o par rokov
🫡
@anonym_autor ja som žiadny vzťah nehľadala . On si našiel mňa a tiež som bola vo fáze že už po tomto žiadneho chlapa nechcem . Jedného dňa mi povedal že musí odísť , lebo presne ako ty , máme rozdielne názory na výchovu , cíti sa pri mne napätie a jednoducho chce skúsiť aj niečo iné . Odsťahoval sa , zle som to znášala , rok som bola ako polomrtvola , ale druhý rok presne ako ty som si dala hranice. Prestala som reagovať na ahoj , ako doma, čo máš v pláne , zmenili sa mi plány nemôžem mať deti ( neodpoviem ), videl som ťa v meste, kde si bola , reagovala som len a len keď sa pýtal na deti , presne ako ty som prestala posielať fotky z výletov , z komických situácii. Po roku som sa ho opýtala teda či sa nechce vrátiť a teda čo ďalej , povedal že nie , lebo nevie si predstaviť ako by so mnou doma fungoval . Pre mňa to bola posledná bodka. Taktiež som prestala už riešiť prečo , načo , prečo sa mi to stalo , kde som urobila chybu , prihlásila som sa latinské tance, začala chodiť pravidelne na kozmetiku , čítať , s deťmi si budovať vzťah , kúpila som si konečne psa ktorého som vždy chcela ale on bol zásadne proti a objavila šport caniscross, tým som sa dostala do partie skvelých ľudí a jednoducho je mi dobre. A v takomto stave si ma našiel nový partner. Karta sa u nás obrátila .
@mk22 nevravím, že nidky ale takto mi to vyhovuje. Veľmi mi ublížil a momentálne si uvedomujem, že nie som schopná veriť žiadneho inému mužovi.
@anonym_52f141 to.je super. Tiež som sa prihlásila na spoločenské tance. Momentálne som v štádiu hľadania partie/partacky ktorá by so mnou chodila na výlety, lebo samej sa mi veľmi nechce. Celkovo, palim mosty aj so starou partiou, ktorú sme mali spoločnú. Ja to proste tak v živote mám. Že prídem do určitého bodu, kedy nechám minulosť, minulosťou.
@anonym_52f141 a aká bola jeho reakcia na to vsetko? Keď zistil, že ťa už definitne stráca? Koľko máte od rozchodu?
@anonym_52f141 a aká bola jeho reakcia na to vsetko? Keď zistil, že ťa už definitne stráca? Koľko máte od rozchodu?
@anonym_autor asi 2,5 roka keď to tak počítam . Podľa neho sme sa nerozišli, my sme sa len odlúčili . Dozvedel sa to tak že mu boli doručené papiere zo súdu s návrhom na rozvod , kde som popísala všetky veci a naozaj pravdivo , aj som priznala že môj život už chcem spojiť s niekým iným .
@anonym_autor a ako dostal papiere, tak som mu povedala že áno chcem sa rozviesť . Reagoval a reaguje zle , vypisuje mi , posiela mi fotky z minulosti , apeluje na zodpovednosť voči deťom , chce sa vrátiť, ale ja už nechcem . Rok som ledva prežívala , ďalší rok som sa spamätávala a stavala na nohy a tento polrok už je fakt dobrý . A nebudem to meniť.

@earlgrey ale ja viem. Presne o to robim. Ide to pomaly ale musim povedat, ze za to obdobie som sa dost posunula. Nasla samu seba, uvedomila si svoje hodnoty, to ze nie som od neho zavisla a dokazem si poradit v kazdej situacii. Aj ked, musim povedat, ze z mojej strany stale city su. Ale rozum vravi nie.
@mk22 striedavka nie, to by nebolo pre deti dobre. Ale, ma ich velmi casto. Rozsirili sme stretavku na kazdy druhy vikend, takze musel dost upustit zo svojho pracovneho tempa. Myslim, ze jeho ego mu ani nepovoli priznat nieco ine.