Ako zvládnuť pocity neistoty vo vzťahu?
Ahojte, chcem sa popýtať o radu. Nie som s priateľom dlho. Poznám jeho dlhoročnú kamarátku, dievča som spoznala fajn baba. Tiež je zadaná. Nestretávajú sa často, ale priateľ ju nazýva ze je akoby na komunikáciu, humor, akoby ho lepsie chápe ako soulmate co ma úprimne dostalo dost do rozpakov, pretože keď sme spolu naposledy boli vyjadril sa o tom, že my dvaja mame nie sme v tom uplne rovnaky. Mám iný zmysel pre humor, ine konicky. Priatela neobmedzujem som rada ked sa dostane do spolocnosti pretoze je introvert a nesedi stale doma. Inak je všetko v poriadku v ostatných sférach nášho vzťahu. Nestažujem sa. Nikdy som nič takéto nepocítila, ale keď mi to povedal nebolo mi to jedno. Zmiešame vo mne veľa emócií. Konfrontovala som ho s tým, priatel mi myšlienky vyvrátil, že sama viem čo je logické a keby sa mu niečo nepáči povieme si to narovinu a neboli by sme spolu. Ako sama bojovať s takými myšlienkami ? Proste no nemám byt ten soulmate ja ? Akože chápem ze nikdy to nie je na 100%. Ako prípade o tom komunikovať. Priateľa veľmi ľúbim. Priatel sa snaží, je pozorný, poznám par jeho kamaratov, rodinu, hocikedy mi vola, píše mi. Zaujíma sa o mňa ci je všetko v poriadku a hovorí ako ma ľúbi.
Spriaznené duše v tejto situácii neurobia dobrotu.
Partneri by sa mali sami sebe zdoverovat,spoznávať sa a zisťovať,či z nich spriaznené duše môžu byť -na celý život.
Ak priateľ už teraz hovorí dôvernosti inému človeku,nie tebe,strácate to "svoje tajomné a intímne".
To dievča nemusí byť zlé,môžu byť kľudne kamoši,ale za mňa takéto priateľstva neveľmi dobre skončia.
môj ex mal takú kamarátku,dávno predo mnou,nechodili spolu ani nič....poznali sa od základnej školy,všetci ich brali,že majú vzťah ako brat a sestra....vôbec som to neriešila,častokrát som sa ja pýtala,že čo je s ňou....nemala som absolútny dôvod za tým niečo hľadať....
Ok,ja viem ze nemusi kazda zdielat moj nazor,ale ja som vsetky muzove kamosky postupne odstavila.Neverim na nevinne priatelstvo medzi muzom a zenou,priatelstvom to ostava iba do casu.
@maminkadeticiek ....tak to robia šikovné ženy😅🤭
@doriiis Ja mam inu skusenost. Mam uz vyse 20 rokov kamarata, je to cudzinec a zije v inej krajine. Realne sa vidime raz za niekolko rokov, ale mame dost blizky vztah, hlavne si piseme. On je juzan, vzhladovo velmi atraktivny a vzdy mal uspech u zien, nemal nikdy problem nejaku zbalit a aj to vzdy robil. Raz som ho aj videla na plne obratky flirtovat s mojou kamoskou, z ktorej bol paf. Ale o mna sa nikdy ani len nepokusil, aj ked sme x-krat boli sami aj u mna doma, este za slobodna, a pili sme atd. Ani naznak nejakeho flirtu, nic. A ziadna nadej na sex mu u mna ani nehori, kedze som vydata za svoju spriaznenu dusu. Stretol sa uz aj s nojim muzom a synom. V tomto pripade si myslim, ze naozaj potrebuje niekoho blizkeho, komu by povedal, co preziva. On sa z nejakeho dovodu hanbi pred svojimi kamosmi doma a dokonca aj pred rodinou hovorit o svojom osobnom zivote a hlavne o roznych problemoch v nom. O mne vie, ze som vselico prezila a tak sa predo mnou nehanbi. Rozobera so mnou aj vztahy, ktorych mal za tie roky dost. V tomto pripade si naozaj myslim, ze potrebuje niekoho, u koho ma pocit prijatia a pochopenia a to je vsetko.
@nikki3028 Toto konkretne co povedal priatel tebe, to by ma asi mrzelo a vadilo by mi to. Mne muzove kamosky ani za chlp nevadia, neziarlim na ne absolutne, hoci s jednou rozobera aj osobne veci. Jemu tiez moji kamosi nevadia. Ale keby mi povedal, ze ho nejaka kamoska vie lepsie pochopit, to by mi bolo luto. My jeden druheho povazujeme za svoje spriaznene duse. A aj ked mame aj nejake tie bocne spriaznene duse, tak my sme ti najspriaznenejsi, tak by to aj malo byt podla mna.
@marianarem aj ja v takéto kamarátstvo verím, lebo sama to poznám presne ako píšeš. Fakt je to ako brat a sestra dvojčatá. Zažili sme x-krát situácie ako opisuješ a nikdy sme nič spolu nemali. Vôbec sa k sebe ako partneri nehodíme, ale vieme sa perfektne porozpravať o všetkom. Boli také roky, že sme sa stretli raz za rok, niekedy častejšie. V poslednom čase vôbec nemáme čas zladiť termíny a osobne sa stretnúť, ale v kontakte telefonickom alebo písomnom sme už roky. Niekto má taký blízky vzťah so súrodencom, niekto s kamošom/kamoškou rovnakého pohlavia, niekto opačného. Nič zlé na tom nie je. Aj on mal priateľku, ktorá to nevedela pochopiť, tak sme mali aj obdobie, keď sme úplne prerušili kontakt cielene, aby pochopila, že priorita je ona. U nás si asi nahrádzame súrodencov, lebo ja sa s bratom absolútne neviem porozprávať a on to má tak so sestrami.
To je veľmi individuálne, závisí od teba čo budeš tolerovať. Ale väčšinou je to preto, že niekto z nich neposunul vzťah pre niečo. Ja som tiež mala kamarátov, ktorým som radila...ale poviem ti pravdu. Boli do mňa zamilovaní, niektorí to na mňa vyskúšali a niektorí len predstierali kamarátstvo. Ani s jedným som nechcela chodiť. Ako to je u priateľa a jeho soulmate vedia len oni...alebo to pre jednostranný záujem predstierajú. Ti kamoši sa postupne oženil...radila som im v začiatkoch vzťahov. Chodili sa pýtať ako to priateľka myslí, keď niečo povie alebo urobí 🤓..

@sheila121 ok inak to poviem...vzdy vo vsetkom sa da najst vynimka. A beriem, ze aj takyto vztah vynimocne moze fungovat, len to by obe strany museli byt spokojne. Autorka ocividne uplne spokojna nie je, takze si myslim ze to dlhodobo fungovat nebude.