icon

Ako zvládnuť prvý rozchod a finančné obavy?

saruska1111
4. aug 2025

Baby ako ste zvládli svoj prvý rozchod ? Rozchádzam sa po 6 rokoch a boli mna srdce bojím sa že to nezvládnem finančne a psychicky zarobím 900€ nájom mám 500 pausal 80 a o benzíne ani nehovorím snažím sa si nájsť lacnejsi nájom ale mám strach strašný… k rodičom nemôžem ísť mám možnosť ísť chvilu ku kamoske ale neviem keďže žije s priateľom

Strana
z2
princkrason
4. aug 2025

co ,vsak si zdrava a bez deti a mas pracu a sem dojdes revat 🙄

lenka.25
4. aug 2025

Sa trošku vzchop ! čo by si nezvládla . Si dospelá , zatiaľ predpokladám bezdetná žena .

anonym_161e7a
4. aug 2025

900 E pre jedného je super
Ak ti je málo, uskromni sa choď viac pešo, verejnou dopravou ušetríš na benzíne
Paušál 80 Euro je tiež extrémne veľa

saruska1111
autor
4. aug 2025
@princkrason

co ,vsak si zdrava a bez deti a mas pracu a sem dojdes revat 🙄

@princkrason nikto nereve a pokial nemáš nejakú užitočnú radu ako to zvládnuť tak netrep blbosti nikto na teba neni zvedavý.. je to môj prvý rozchod tak sa pochopiteľne bojím nie

saruska1111
autor
4. aug 2025
@lenka.25

Sa trošku vzchop ! čo by si nezvládla . Si dospelá , zatiaľ predpokladám bezdetná žena .

@lenka.25 áno som bezdetna

saruska1111
autor
4. aug 2025
@anonym_161e7a

900 E pre jedného je super
Ak ti je málo, uskromni sa choď viac pešo, verejnou dopravou ušetríš na benzíne
Paušál 80 Euro je tiež extrémne veľa

@anonym_161e7a no hej je to strašne veľa ten pausal rozmýšľam že si dam radšej kartu

lenka.25
4. aug 2025
@saruska1111

@lenka.25 áno som bezdetna

@saruska1111 no tak potom kde je problém . A naozaj pokiaľ si nevieš zvýšiť príjem , treba znížiť výdavky . 80 € za paušál je brutál. Tým že nemáš deti, naozaj môžeš chodiť MHD, peši, lebo sa z práce neponáhľaš napríklad pre dieťa do škôlky. Keby bolo úplne najhoršie, treba ísť na nejaký čas do zdieĺaného bytu , alebo si nájsť ešte brigádu na pár hodín týždenne.

saruska1111
autor
4. aug 2025
@lenka.25

@saruska1111 no tak potom kde je problém . A naozaj pokiaľ si nevieš zvýšiť príjem , treba znížiť výdavky . 80 € za paušál je brutál. Tým že nemáš deti, naozaj môžeš chodiť MHD, peši, lebo sa z práce neponáhľaš napríklad pre dieťa do škôlky. Keby bolo úplne najhoršie, treba ísť na nejaký čas do zdieĺaného bytu , alebo si nájsť ešte brigádu na pár hodín týždenne.

@lenka.25 hej zháňam si už veľmi dlho brigádu snáď sa podarí

biglovemom
4. aug 2025

Ahoj …dam ti radu do zivota .
Zariad si zivot tak ,aby si nikdy ,nikdy nemusela byt zavisla od chlapa 😊
Nie je nad to byt sebestacna 😊

ghost2323
4. aug 2025

@saruska1111 paušál sa dá určite lacnejší, nájom podľa toho v akom meste, môžeš skúsiť zredukovať na čas výdavky ale nepochybujem o tom, že to zvládneš, je to len čerstvé tak máš pochybnosti

sissy27
4. aug 2025

@saruska1111 čo by si nezvládla, bude ti chvíľu smutno, ale ten rozchod má svoj dôvod.
A teda 500€ nájom chápem, také sú žiaľ ceny, ale 80€ za paušál je ustrelené, ja platím 120€ mesačne za 3 paušály, 2x tv a 2x internet, takže s týmto určite niečo rob. To isté benzín - nepíšeš síce sumu, ale "ani nehovorím" neznie ako 100€ mesačne, tak skús porozmýšľať, či naozaj treba ísť vždy všade vlastným autom, či sa nedá aspoň občas verejnou dopravou, zdieľaná jazda, vlastné nohy, bike, atď. Lebo ak dáš 500€ na nájom, 80€ na telefón a 200€ za benzín, tak žiaľ s tými 900€ veľmi nevyjdeš.

saruska1111
autor
4. aug 2025

Ďakujem baby dúfam že to zvládnem verím v to.. desí mna aj to že prvý krát budem bývať sama

sissy27
4. aug 2025
@saruska1111

Ďakujem baby dúfam že to zvládnem verím v to.. desí mna aj to že prvý krát budem bývať sama

@saruska1111 počkaj keď zistíš, aké je to super 😀 držím palce ! A neboj, dobre bude. Len si nevešaj na krk nejakého zúfalca za každú cenu.

ghost2323
4. aug 2025
@saruska1111

@saruska1111 prvé dni budú pre teba náročné, potom si možno aj uziješ bývať chvíľu sama 🙂 určite máš aspoň kamošku, potrebuješ mať čo najviac iných myšlienok a pôjde to, drž sa 🙂

saruska1111
autor
4. aug 2025
@sissy27

@saruska1111 počkaj keď zistíš, aké je to super 😀 držím palce ! A neboj, dobre bude. Len si nevešaj na krk nejakého zúfalca za každú cenu.

@sissy27 nie nie nemám chuť na chlapa nechcem ich ani vidieť

saruska1111
autor
4. aug 2025
@ghost2323

@saruska1111 prvé dni budú pre teba náročné, potom si možno aj uziješ bývať chvíľu sama 🙂 určite máš aspoň kamošku, potrebuješ mať čo najviac iných myšlienok a pôjde to, drž sa 🙂

@ghost2323 áno ja viem budem sa snažiť byt čo najviac vonku a s kamoškami

sissy27
4. aug 2025
@saruska1111

@sissy27 nie nie nemám chuť na chlapa nechcem ich ani vidieť

@saruska1111 tak nech ti to chvíľu vydrží, aspoň kým sa naozaj "nevyliečiš" z rozchodu. Niekto má strach byť sám, tak sa nalepí na hocikoho a potom to tak aj vyzerá.
Vybehni von s kamoškami, nájdi si nejaké aktivity (niečo, čo si možno odkladala, vyskúšaj nový šport, maľovanie, čokoľvek), ak zostávaš v byte, kde ste trávili čas spolu, tak niečo pomeň (obliečky, drobnosti, presuň nábytok atď.) - nech trošku zamestnáš hlavu a zbavíš sa zbytočných podnetov, ktoré ti ho budú pripomínať.

saruska1111
autor
4. aug 2025
@sissy27

@saruska1111 tak nech ti to chvíľu vydrží, aspoň kým sa naozaj "nevyliečiš" z rozchodu. Niekto má strach byť sám, tak sa nalepí na hocikoho a potom to tak aj vyzerá.
Vybehni von s kamoškami, nájdi si nejaké aktivity (niečo, čo si možno odkladala, vyskúšaj nový šport, maľovanie, čokoľvek), ak zostávaš v byte, kde ste trávili čas spolu, tak niečo pomeň (obliečky, drobnosti, presuň nábytok atď.) - nech trošku zamestnáš hlavu a zbavíš sa zbytočných podnetov, ktoré ti ho budú pripomínať.

@sissy27 neostavam hľadám si lacnejsi Podnajom zatiaľ budem asi u kamosky.

saruska1111
autor
4. aug 2025
@sissy27

@sissy27 len som zvedavá ako dlho to bude trvať kým sa vyliecim dúfam že sa nebudem rok utapat a trápiť

som_realistka
4. aug 2025

Ak máš viac izbový (2izby) byt nájdi si spolubývajúcu

saruska1111
autor
4. aug 2025
@som_realistka

Ak máš viac izbový (2izby) byt nájdi si spolubývajúcu

@som_realistka nie chcem ísť z toho bytu prec nebolo by to dobre

eleanor2510
4. aug 2025
@saruska1111

@som_realistka nie chcem ísť z toho bytu prec nebolo by to dobre

@saruska1111 hned prva diskusia medzi podobnymi mala podobny nadpis, tak som ju otvorila, ze pozriem, co zeny radili tam. A to je tvoja diskusia z januara, kde si sa pytala presne toto iste. Uz vtedy si dostala velmi vela uzitocnych rad vratane tej, ze ten pausal je NESKUTOCNY, nemas taky plat, aby si si ho mohla dovolit. Chapem, ze mozno sa ten rozchod posunul (vtedy si pisala, ze sa k nemu schyluje), ale zobrala si si nieco z tych rad? Ci preslo pol roka a ziadna zmena v tvojom zivote? V prvom rade musis ty sama chciet nieco urobit. Napriklad ten pausal si mohla mat davno vyrieseny, takisto brigadu, inu pracu, cokolvek...

vladuska20
4. aug 2025

Obedy v praci sa nedaju kupit napr.2krat???budes mat hned aj veceru,na obedujes sa v praci a na ranajky chlieb uz nestoji tolko.Tak ze by si na jedlo vela neminula.

vilma7
4. aug 2025

Tak skús nájsť nejaké spoločné bývanie, 500 z 900 je dosť.

spongebob1
4. aug 2025
@vladuska20

Obedy v praci sa nedaju kupit napr.2krat???budes mat hned aj veceru,na obedujes sa v praci a na ranajky chlieb uz nestoji tolko.Tak ze by si na jedlo vela neminula.

@vladuska20 Moze kupit za plnu sumu a to sa slecna ovela lacnejsie prestravuje.

vladuska20
4. aug 2025
@spongebob1

@vladuska20 Moze kupit za plnu sumu a to sa slecna ovela lacnejsie prestravuje.

@spongebob1 u nas plna suma je 6eur,inac okolo 1,19 za obed,alebo veceru.

saruska1111
autor
4. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 keby mám kúpiť dva obedy tak je to 15€ to si radšej uvarim niečo na dva dni

vladuska20
4. aug 2025
@saruska1111

@vladuska20 keby mám kúpiť dva obedy tak je to 15€ to si radšej uvarim niečo na dva dni

@saruska1111 takto ano za tu cenu sa prestravujes na niekolko dni.Tak sa to neoplati.

maya_hi
5. aug 2025

@saruska1111 Nedá mi, ale "prvý rozchod"? Plánuješ ich viac? Poznala som jedného srandistu a ten svoju ženu predstavoval "Toto je moja prvá manželka" 😏
Ty sa očividne netrápiš ako zvládneš žiť bez chlapa, ale ako to utiahneš finančne. Takže to nie je o rozchode. Hlavne si nehľadaj chlapa kvôli peniazom. A uskromni sa. Príjem nemáš bohvieaký, ale ak si sama, bez detí, hypotéky, dá sa... Ja mám 2 deti, 49 rokov, hypotéku na krku a plat 1300 v čistom. Paušál mám 40 eur 😏 a ak by som mohla autom nechodím. Už len čakám, kedy deti dorastú, presunú sa na bližšie školy a budú nezávislejšie na mojom taxi.
Ku kaderníčke chodím raz za 100 rokov, nechty ak treba si urobím sama, rovnako pedikúru. U kozmetičky som bola... pred 9 rokmi 🫤 Takže, využi šancu naučiť sa hospodáriť a prežiť aj sama. Len tak budeš pripravená na ďalší vzťah. A prípadný ďalší rozchod. 😏

spongebob1
5. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 Obed je dotovany zamestnavatelom. Nemozes to takto pausalne brat. V inych firmach doplatis 6-7E za obed. Ty si asi zamestnana v korporate.

Strana
z2