Ako zvládnuť rozchod?

30. okt 2022

Zdravím, ako zvládnuť rozchod a nezblaznit sa ? Odišla som od partnera s dcérou k rodičom, nakoľko náš vztah nebol zdravý, založený na podpore, ale to je ina téma .. Do podnájmu sa skôr ako za rok nedostanem, dávam si žiadosť o obecný byt, ktorý nemá take vysoké nájmy, ale je tam strašne veľa záujemcov .. U rodičov sa cítim frustrovana- rozdielne názory, oni majú nejaké svoje zaužívané veci čo a ako robia, všade milión zbytočných veci, chaos.. ale aspoň ma nikto neponižuje, nenadava mi, je to stále lepšie ako u ex.. každopádne sa cítim smutne, vycitam si, že nám to s ex nevyšlo, že už nikdy nebudem mat kompletnú rodinu, nemám žiadne kamarátky, cítim sa napriek dcére strašne osamelo.. cítim osobne zlyhanie, smútok, stále ten istý kolotoč.. mám v hlave, že ako slobodná matka si už nikoho normálneho nenájdem, že kto by ma chcel, kto by rešpektoval moju výchovu, mal pochopenie pre moje koníčky .. asi chcem len nejaku radu, kto si podobnou situáciou prešiel, že ako v podstate byť šťastnejším človekom a nebyť stále v negatívnej nálade a čakať, kým prejde další a další deň..

zuzpap
30. okt 2022

buď šťastná sama so sebou...máš dcéru, máš koníčky, máš kde bývať...to pre začiatok úplne stačí...venuj svoj čas tomu čo Ťa baví...nerieš čo bude v budúcnosti, teš sa z prítomnosti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
20iffka
30. okt 2022

Hlavu hore, ja mam za sebou toho tiez dost ( nejdem sa stazovat) ale vobec sa nezaoberaj tym, co ked … ja som sa venovala viac sebe a malej, citala knihy, a mala aj dve prace 😉 ale mam tolko konickov, ze sa nikdy nenudim a mat chlapa nikdy nebolo mojou prioritou… ak prisiel o to vdacnejsia som bola 😉 ked chces kludne napis sukromnu spravu 😉 a vyrozpravaj sa 😉 prajem vela stastia 🍀

komplikovana
30. okt 2022

skus sa na to pozriet z inej strany. Vobec to neber ako zlyhanie, ber to ako skusenost do zivota. Uz len to, ze si odisla, lebo si citila, ze vas vztah nie je ok, je dost velka vec. Dopraj si teraz cas na seba a dcerku. Viem, ze je to tazke, kazdy rozchod je bolestivy, ale casom sa to zlepsi urcite. Stastie si tvoris ty sama, tak hladaj cesty a sposoby ako to dosiahnut.

clarissa96
30. okt 2022

Ahoj, toto iste som si prežila. Ja som mala ešte horšie pocity, nakoľko som sa vďaka otcovi mojej dcéry cítila ako najhoršia a najneschopnejsia bytosť na svete. Teraz o pár rokov neskôr je všetko otocene o 180 stupňov, kľudne napis aj súkromne.

marianarem
30. okt 2022

Ja len k tomu, ze si nikoho nenajdes. Zo svojho okolia poznam naozaj dost prikladov slobodnych matiek, ktore si niekoho nasli. S jednym dietatom, s dvomi, s tromi a jedna dokonca so styrmi. Toto vobec nemusis riesit, ludia s detmi si bezne nachadzaju novych partnerov. Skor mysli na to, aby si sa znova nedostala k podobnemu pripadu, ako bol tvoj ex. Cize ked niekoho stretnes, tak dlhe spoznavanie, nenastahovat sa rychlo len preto, ze ti uplne nevyhovuje tvoje byvanie, neist rychlo do dalsieho dietata.

lujza123
30. okt 2022

Prežívaš typicky porozchodovy smútok, to je úplne normálne. Tiež som to zažila. Skončila som po rozchode u rodičov s malou dcérkou, v dedine kde som nikoho nepoznala a cítila som sa ako ten najneschopnejsi a najopustenejsi človek pod slnkom. Ja som ako bonus prišla aj o všetky úspory, auto aj majetok (ex bol proste charakter). Mne pomohlo:

Odísť co najskôr od rodičov, ja som to riešila prenajatou izbou v zdieľanom byte. Moji rodicia sú fajn ale bývať s nimy v dospelosti bolo utrpenie

Spoznávať nových ludi, oživiť staré priateľstva. Kamošku vieš najst aj cez túto stránku, cez fb. Veľa žien (a tiež som bola jednou z nich) keď si nájdu frajera akoby všetci ostatní prestali existovať. O priateľstva sa treba starať, udržovať ich.

Nájsť si niečo nové, začať nový koníček. Isto pomôže aj zmena účesu, niečo nové na oblečenie. Proste akokeby začať novú etapu zivota.

lulaby1982
30. okt 2022

Ja Vám tu nebudem vypisovať nejaké blaboliny ,lebo nie som vo Vašej koži. Musíte to mať určite ťažké. Avšak je fajn,že ste sa postavila sama za seba a urobila ste v prospech seba aj dieťaťa dôležitý krok a rozhodla ste,že nechcete žiť vo vzťahu ,kde je neúcta . Toto treba oceniť. Čo teraz potrebujete? Píšete ,že Vam uz nikto neubližuje ,ale napriek tomu cítite nepohodu ,lebo su tu Vaši rodičia. Veď si vystvajte svoje v Tom malo svete ,kt máte,prečo kukate do hrncov Vašich rodičov,šak nech si varia das Eintopf , riešte nevyhnutné a viac sa nebavte s nimi . Nekukajte kam nemáte. Ste v bezpečí ,to je hlavné. A pekne po poriadku , šak si dávajte malé ciele, vypalim výživné, zamestnam sa , výhlasim konkurz na partnera, tých bude veľa ,ajajaj. Vy chcete hneď Ferrari, po svojom boku brunejskeho sultána , a vo vačku plno grosov. Píšete akoby slobodná matka bola na gilotinu, šak sa nájde nejaký neborak,kt.urobite šťastným . Máte odrazový mostík ,máte, máte čo jesť a bývať kde,máte, tak pokoj,všetko sa utrasie . Vitajte vo svete celosvetovej reality.

domca1408
31. okt 2022

no v prvom rade neviem prečo by si si nemala už nikoho nájsť...práve naopak...čo si všímam na okolí tak mam slobodných kamarátov čo vôbec nemajú problém randiť s mamičkami. bud rada, že si sa odstrihla od dotyčného, ani nezvažuj návrat, neboj byt sa pošťastí. určite ako slobodná matka samoživitelka dostaneš prednosť v poradovníku. o tom nepochybujem. a to, že si teraz u rodičov, tak aspoň ti má kto zamerkovať malú, môžeš mať viac času na seba. vyťaž z toho to pozitívne. začni behávať, cvičiť, dopraj si dačo čo si pri hentom dotyčnom nemohla.