Ako zvládnuť rozchod po 17-ročnom vzťahu?
Ahojte, asi sa idem iba vyrozprávať po nejakom tom roku. Asi pred rokom a pól som sa tu radila ako odísť zo vzťahu, bolo to pre mňa veľmi ťažké urobiť tento krok pripadalo mi to ako niečo nemožné, čo nezvládnem a určite ma to položí (beriem od porodi AD kvôli laktacnej psychóze, viem aké to je byt psychicky na dne). Navyše som bola cely život na priateľa akoby psychicky fixovaná, závislá. Dcérka ma 5 rokov, nezhody sme mali aj pred jej narodením, sme spolu 17 rokov tak sa barsco nakopilo, bola plánovaná, priateľ je starostlivý otec. V tuto jeseň som prvýkrát v živote vyslovila slovo rozchod a skutočne sme sa aj rozišli, od začiatku roka už mame striedavo dcéru. Ja som vsak odchádzala uplakaná, nie hrdinsky, stále ma to chytí a ťahá ma domov, neťahá ma vsak k bývalému, ako človeku, ale ťahajú ma domov spomienky. Na druhu stranu si myslím, že to zvládam celkom hrdinsky. Treba mi vyliečiť sa?
Rozišli sme sa pre neúctu, ponižovanie, nadavanie, bývalý nechcel so mnou riešiť nase problémy, trestal ma často tichom, viazla komunikácia, nepozeral sa mi do oči, nevidela som napr. do jeho finančných problémov, atď., sporadicky sex, nemala som to ako riešiť, keď bol mlčiaci a mal veľmi jednoduché odpovede.
@123nikolaa123 psychicka zavislost na narcistoch je casta. Totizto ta roky presviedcal ze si menej cenna, nic nevies nic nedokazes, vsetko mas len vdaka nemu...nie je to len emocionalne ale aj fyzicke...
Este si nedosla po uvedomenie, neboj sa pride to. Skus videa Jan Dvořak....je to proces, a ano je to liecenie. drzim palce
@zabka79 vieš čo sama neviem, lebo na počudovanie som sebavedomá, aj som bola spokojná so životom aj šťastná, samozrjeme miestami som sa rútila, a naše problémy sa vlastne vyriešili mojim zrútením, nie komunikáciou alebo nápravou, sľubom…strašne som si zvykla na to všetko škaredé až mi to prišlo pri tom peknom normálne… a bolo to ponižovanie a neúcta aj vzájomné nerobil to len to, bol to proste vzťah na zlých základoch a ja som si povedala že možno ešte niekedy môžem mať zdravší vzťah vybudovaný na dôvere, rešpekte a úcte…
@zabka79 ale také vyčítal, že čo by som bola bez neho, kto by ma chcel, keď mi prepína, že robotu mám vďaka nemu lebo cestujem jeho autom, že mi dcéru zoberie súd, leno užívam AD… (toto nebolo počas tej poslednej hádky ale pravidelne aj pri menších hádkach) nakoniec sa ku mne začala otáčať aj moja dcérka lebo ma pred ňou oslovoval mater a manka a už mi tak hovorila aj ona…
@123nikolaa123
si silná a úžasná, lebo si to dokázala. 👏
neboj všetko sa utrasie a keď budeš vyliečená tak stretneš lásku ♥️
@123nikolaa123 ano to bolo rozumne...sanca na zdravsi vztah tu je vzdy len treba pustit ten chory vztah a to si urobila. Len tu moze fungovat aj trauma a to je proces. Nejde to vôlou urychlit. Som si ista ze to zvladnes chce to cas.
Držím ti palce, aby si to dala. Určite ta čakajú veľmi ťažké mesiace, ale skús vydržať a uvidíš, že budeš šťastná a spokojná. Nájdeš svoju hodnotu a svoj pokoj. Si silná už len tým, že si to po toľkých rokoch vzťahu dokázala. Treba vydržať. Drž sa.
@stanulienkat jej ďakujem, ja som aj s obavami písala tento príspevok, stále tak rozmýšľam či mi bolo až tak strašne zle keď iní sa majú aj horšie
@123nikolaa123 to, ze sa maju ini horsie, tym sa neutesuj. Nezahod svoje najlepsie roky.
@123nikolaa123 typicky narcis "bezomna si nikto"
@123nikolaa123 Hrozne sa správal.A preco ti on nekúpil auto a nepostaral sa o teba aby si nemusela chodiť busom alebo jeho autom ? Chudák..a ešte bez hanby ti toto povie a pritom tam kde si a kde si bola si kvôli nemu lebo si si ho vzala a on neschopný muž ti nedal to co mal.A ešte to hodí na teba celé.🙈
A ešte si mu aj tieta porodila .Nič si nevážia ti muži.Mal by ta nosiť na rukách celý život,že si mu dala dieta.Sa starať o teba.Ak by si s ním nebola isto lepšie by si sa mala.
@meg91 no :( proste neviem, ja som si v jeseni kúpila moje prvé auto teda sama, nakoľko mi nakazal pochopiteľne odovzdať kľúče od jeho auta, ešte aj to sa mi vysmieval, že som si nebola schopna za cely život kúpiť auto… pritom pre neho to bolo to najjednoduchšie čo mi môže dať, nakoľko s autami pracije … a ja nie som na auto náročná pokojne mi stačilo auto za tisícku…

@123nikolaa123 rozisli ste sa na jesen a mate spolu dieta, este je to kratka doba na to aby si uplne zabudla, okrem toho ste asi aj casto spolu v kontakte, co na zlepseni situacie nepridava, chce to este cas a vela casu.