icon

Ako zvládnuť rozchod s narcistickým partnerom?

30. dec 2024

Ahojte, práve sa rozchádzam s narcistom, ale to peklo čo mi robí zo života, to si neviete predstaviť 😢 Ja neviem čo budem robiť, ale hotová som z toho. Teda bola som veľmi zlomená v poslednom čase, keď sme sa ešte hádali a ja som dávala stále šance. Už som to nejak v sebe uzavrela, takže som už trochu pokojnejšia. No neviem ešte ako to uzavriem s ním. Nechce mi dať pokoj, on ani nechce rozchod, ale zle mi robí, či som s ním alebo nechcem byť. Bývame oddelene, ale nechce mi vrátiť kľúče od môjho bytu a dať moje veci, ktoré sú v jeho byte. Do toho sa vyhráža, že si počká moje dieťa. Akože časom sa to snáď dorieši, ale ja sa vážne bojím. Veľa mi robil napriek a teraz v tom pokračuje.

Strana
z2
majkabambulik
30. dec 2024

je to porucha osobnosti a potrebujes pomoc od okolia, aby si to zvladla, pozri si seriu clankov cca 8 clankov o nefyzickom nasili co hovoria psychologovia a obete narcisov o tejto faze ktoru prezivas prave teraz https://www.postoj.sk/71251/serial-o-nefyzickom...

tairyx
30. dec 2024

Ak sa ti vyhráža cez sms treba zájsť na políciu a podať trestné oznámenie.
Nehovor mu o tom, a ani na neho nijako nereaguj.
Na byte vymeň zámky a na veci sa vykašli.
S takýmito psychošmi sa inak nedá.

pribinak
30. dec 2024

Poznáš cislo 158? Ak áno, použi ho.

autor
30. dec 2024

@tairyx ono tie veci sú veľmi osobne, nechcem písať co, ale potrebujem to. Na políciu to asi nie je, nechcem ukazovať celu konverzáciu na whatsapp. Toho je tam na kilometre, kto by to čítal.

autor
30. dec 2024

@pribinak poznám, už som volala. V detstve keď mamin frajer skoro zaskrtil mamu, takže viem, že nič nevyriesili. Ešte ma vysmiali, jeden policajt bol na mojej strane a ďalší ma vysmial a bol na strane nasilnika. Takže asi tak.

albi12
30. dec 2024

Ak mas kľúče od jeho bytu, tak si chod po veci. Potom si vymen zámku v svojom byte a ďalej to nerieš.

kitycat
30. dec 2024

Ma rozchod s narcisom sa treba pripravit.

Pobalit si to najdolezitejsie vo chvili ked odchadzas. Na svojom byte vymen zamok ako bolo spominane a obrnit sa pevnymi nervami

pribinak
30. dec 2024

Komu niet rady tomu niet pomocí ……proste zavolaj že ti nechce dať kľúče a ďalšie veci
Ak nechceš pomôcť sebe a chceš sa týrať ok, ale máš dieťa tak rieš aspoň to

tairyx
30. dec 2024

Ak ich potrebuješ a on ti ich odmieta dať, môžeš kontaktovať políciu alebo sa na ne vykašľať. Iba tieto dve možnosti máš, iné nie.
Nad psychopatom nevyhráš a čím skôr to pochopíš tým lepšie pre teba.
Čím viac mu budeš niečo vysvetľovať, tým viac bude s tebou krútiť, v jednej správe sa vyhrážať, v ďalšej si sypať popol na hlavu, rozprávať ako nemôže bez teba žiť, lebo si bola najúžasnejšou ženou v jeho živote, v ďalšej nadávať tebe aj dieťaťu, a stále dookola dookola dookola.. deptanie. Ak nechceš veci riešiť políciou a chceš sa jeho reálne zbaviť tak na svoje osobné veci zabudni.
Tvár sa, že neexistuje, neodpisuj, nedvíhaj, ignoruj.

jozef1890
30. dec 2024

Dobrý deň, ak ste sa s ním rozišli len teraz, tak to ešte chvíľku potrvá, ale len dovtedy dokedy mu to dovolíte. Musíte sa tváriť ako SKALA, vy sa proste musíte premeniť na šedú skalu, musíte sa pre neho stať úplne nezaujímavou osobou, na nič nereagujte a neodpovedajte. Ideálne je však nereagovať vôbec. Oni totiž potrebujú z niekoho sať energiu, alebo zvyčajne im ide o majetok, peniaze a o maličkosti ktoré sa im páčia, ale hlavne teror ktorý spočíva v tom že vás privedie k plaču a ľútosti a vtedy sú spokojný. Potom sa začnú ľutovať myslím samých seba, VY sa potom zľutujete, ALE POZOR!!! vedia byť očarujúci je v skutočnosti nepríjemný tyran, a vďaka šarmu dokážu človeka očariť a pripútať ho k sebe, a zas časom však maska opadne a bude len to čo pred tým. NARCISTA TAK ČASOM STRATÍ ZÁUJEM A ODÍDE. Moja vlastná skúsenosť, s bývalou žiaľ sú také aj ženy.

hankab
30. dec 2024

@jozef1890 presne tak, zaujat absolutne tvrdu poziciu a stat si za tym. Ukazat, ze sa ho nebojis autorka. On sa priam vyziva v tvojom strachu a namotava sa na kazdu spravu co mu posles, aby ta co najviac udupal kym mozes. Treba mu ukazat, ze sa nebojis, zavolat policiu a nenechat sa odbit. Je to neprijemny, ale jediny ucinny postup. Zivi ho tvoj strach a obavy.

mane01
30. dec 2024

Vyhrazanie urcite ries na policii. Poznala som typka od nas z dediny, toho za vyhrazanie sa byvalke zavreli.

marca12
30. dec 2024

@tairyx Ano na policiu treba ist,branit sa. Ale policia ti nepomoze. Mam s tym skusenost. Doslova pokial ta nezahlusi,tak policia nema co urobit a takemu psychopatovi je jedno,ci ma aj 100 zaznamov.

tairyx
30. dec 2024

@marca12 aj ja mam skusenost, dotycneho upozornili ze nema expartnerku obtazovat a poslali to na okresny urad odkial dostal pokutu. Nie velku ale dostal.
S vecami by som sa na jej mieste rozlucila, preto som to aj napisala dvakrat.

gerber58
30. dec 2024

Ries to s policiou. A ak si myslis, ze ked das tomu cas a on sa ukludni tak nie. Su to len manipulacie, z ktorych ti naozaj moze nieco vyviest. Za kratke obdobie sa hentake nieco nedokaze zmenit a malokedy. Vacinou si vybera dalsie obete a tie manipuluje a klame cely cas. Zablokuj vsade a nestretavaj sa snim

anjelicek26
30. dec 2024

Policia ti aspon poradi, co robit a chlap aspon pochopi, ze to myslis vazne... ine sa mu bohuzial nestane nic 👎 Po veci si chod s otcom ci bratom, odchytte ho vonku a chodte s nim dnu a na jeden raz vsetko vyprac... inu moznost asi nemas.

majkabambulik
30. dec 2024

Ked mama mala problem s narcisom nasilnikom a pritom ani nie s manzelom, ale len nejakou prisavkou co sa prisal na tvoju mamu, tak si prevzala jej vzorce spravania, takze nevies narcisa hned na zaciatku stopnut a poslat ho priamo do pekla, tito to hned vycitia a uz ich to posmeluje a tlacia na teba salamovou metodou s ich trikmi. Nenaucil ta otec, ze mas velku hodnotu?

alickapusinka
30. dec 2024

Ja by som sa najviac na tvojom mieste bala o dieťa to len chorý človek môže povedať počkam si tvoje dieťa ja by som stachom asi omdlela.Toto rieš nevieš čo pôjde zo školy môže mu niečo urobiť taky nerozmyšľa.

janka27101988
30. dec 2024

Všetky správy usvedcujuce si pofot, ulož, hod do pdfka, do mailu. Nech sa to nestratí. Všetko, aj maličkosti, jeho zablokuj. Nesmie z teba cítiť strach, lasku, bolest proste nič. Absolútny neutrál. Ak musíš odpisovať an správy alebo komunikovať. Len jednoduché čo najstrucnejsie neutralne vety. Keď ta nič nenapadá. Povedz len ok, uvidím. Je to tvoj názor. Bežne to funguje takto.
Ak nechceš ísť na políciu, tak právnik. Tam sa treba poradiť. Taktiež aj s tým kľúčom od bytu. Právnik

milos81
31. dec 2024

Tiež sa mi vyhrážala bývalá, tiež bola narcistickej povahy, dnes by som to riešil určite cez políciu, ak to nič nie je, nič sa mu nestane a ty môžeš byť pokojná, no ak sú to veci, ktoré ti nechce vrátiť a chceš ich nazad, normálne choď podať trestné oznámenie, krádež, on si to rozmyslí, neboj
Vložku zámku by som určite vymenil, je jedno či ti ten kľúč vráti alebo nie, už môže mať kópiu

victory1
2. jan 2025

@jozef1890 vy ste tiez studovali ako si pomoct,presne k tomuto som sa aj ja dopracovala...u nas je ale narcista svokra🙄

maminkalubka
2. jan 2025

Ťažká situácia. Ale my sme silné, isto to dáš. Máš pri sebe ľudí ktorí ti pomôžu? Podržia?

luizina
2. jan 2025

@tairyx presne ako pises, nahlasit na policiu, vymeniť zamok, na veci kaslat, uplne ho zablokovat, ja aj dcera sme si zmenili aj tel cisla, uplne prerusit akykolvek kontakt, lebo bohuzial obe sme mali skusenost s tymto typom psychopata. Naozaj nic ine nefunguje, lebo podobrotky, ale ani po zlotky to s nimi neslo.

tiika
2. jan 2025

Skús pozrieť

https://www.youtube.com/watch?v=J9Tqq4M8Yzw

Je tam kopec aj oných videi, snáď pomôžu.

jarnajar
2. jan 2025

Nechápem, akonáhle sa vyhráža, že si počká dieťa, tak okamžite na políciu.

krasneleto
2. jan 2025

Ísť k psychologicke pre odborný posudok tvojej diagnózy ,aj život s psychopatom má následky a vykazujes jeho známky. Plus polícia trestné oznámenia dokola

mira0611
2. jan 2025

Ahoj, je mi luto, co prezivas, urcite to nemas lahke a psychicky si uz urcite vycerpana.
Kedze sa vyhraza tvojmi dietatu, predpokladam ze je to malolete dieta, tak to na lahku vahu neberu na policii, deti su prisne chranene zakonom. Chod tam a vypytaj si radu, ukaz zopar sprav, kde ti pise o tom, ze tvojmu dietatu ublizi a oni ti povedia, co dalej s nim.
Za inych okolnosti by som ti poradila, ze blokni a ignoruj, ale dietatu sa vyhrazat aj ja by som mala nervy.

krasneleto
3. jan 2025

lenze uz nie sme v case nasho detstva. kamaratka riesi podobnu vec. psychylogicka ju zdiagnostikovala, s tym papierom , ze vykazuje znamky tyranej osoby narcistom sla na policiu, podala predbezne opatrenie na zakaz vstupu do domu atd. ak sa vyhraza dietatu, to nie je o tom, co si tam vypisujete vo whatsupe... dalej upsvar, kuratela- okamzite.. a nie , ze nikto sa tym nebude zaoberat, netreba sa nechat odbit. nehovorim, ze pacha trestny cin, minimalne to nie je v poriadku , ze sa vyhraza ublizenim dietatu. ked sa nieco stane, co budes mat v rukach? nic...

jozef1890
4. jan 2025

@victory1 nie neštudoval som, moja ex bola narcistka, teraz som sa stretol so synom a sestrou mojej terajšej ženy, a poviem vám nie je to nič príjemné a práve preto sa chystám v blízkej budúcnosti už radšej byť sám ako by som mal stretnúť a žiť s takýmito ľuďmi ak sa to dá tak nazvať.

victory1
4. jan 2025

@jozef1890 videla som nejake videa,presne vyraz seda skala,pri komunikacii s narcistom...
Tak zas beriem to ako skusku, nieco co musim zvladnut..popravde raz sa mi dari,raz nie. Vzdy si v duchu hovorim,len ziadne emocie,len ziadne emocie.. Chodime sem kazdy druhy vikend🙄
Ked sestra a syn vasej zeny su narcisti,vasa zena za to nemoze..ked sa stretnete raz za cas,zvladnete to...ak je manzelka v pohode,nie?

Strana
z2