Ako zvládnuť sklamanie vo vzťahu počas tehotenstva?
Dozvedela som sa par veci ktore o mne povedal nie moc pekne a ja neviem ako dalej.. vztah trval roky a uz sme aj manzelia, momentalne som tehotna a dost ma to ranilo.. asi som bola naivna a povazovala som nas za idealny par.. ale neviem na to zabudnut a tvarit sa ze sa nic nestalo..
Povedal o tebe "isté veci, nie moc pekné" môže byť hocičo od 'tú polievku si navarila zle' po 'ty si úplná chudera neviem ako som si s tebou mohol niečo začať', nedá sa zrovna posúdiť ako ďaleko cez čiaru to správanie voči tebe bolo. Ak na to nevieš zabudnúť, možno zváž či by nebolo vhodnejšie sadnúť si spoločne k stolu a porozprávať sa o tom.
Povedal o tebe "isté veci, nie moc pekné" môže byť hocičo od 'tú polievku si navarila zle' po 'ty si úplná chudera neviem ako som si s tebou mohol niečo začať', nedá sa zrovna posúdiť ako ďaleko cez čiaru to správanie voči tebe bolo. Ak na to nevieš zabudnúť, možno zváž či by nebolo vhodnejšie sadnúť si spoločne k stolu a porozprávať sa o tom.
@cyneric mna asi prekvapilo to ze som bola taka naivna ze som si myslela ze sme k sebe úprimní a teda že sú veci hovoríme na rovinu. Ja som nikdy nič zle na neho nepovedala a keď som mala problém tak som mu to povedala priamo.
Mna veľmi ranilo že si toto vôbec o mne mysli. A ešte tie veci povedal keď som bola v 1 trimestri a bála som sa o maličké.. ja ani neviem ako sa mu mám pozrieť do oči
@cyneric mna asi prekvapilo to ze som bola taka naivna ze som si myslela ze sme k sebe úprimní a teda že sú veci hovoríme na rovinu. Ja som nikdy nič zle na neho nepovedala a keď som mala problém tak som mu to povedala priamo.
Mna veľmi ranilo že si toto vôbec o mne mysli. A ešte tie veci povedal keď som bola v 1 trimestri a bála som sa o maličké.. ja ani neviem ako sa mu mám pozrieť do oči
@anonym_autor Nerozumiem, na jednu stranu tvrdíš že veci si máte hovoriť narovinu, na druhú že ti povedal [narovinu] niečo, z čoho si teraz nešťastná. 😕 Párová terapia, návšteva psychológa na zlepšenie komunikácie, osobný rozhovor, tých možností máš veľa v závislosti od toho či si od neho finančne závislá alebo nie... Máš možnosť výberu, či s takýmto človekom chceš fungovať ďalej a zapracuje/te na oprave vzťahu alebo či sa odlúčite.
A čo take ti povedal
@anonym_autor Nerozumiem, na jednu stranu tvrdíš že veci si máte hovoriť narovinu, na druhú že ti povedal [narovinu] niečo, z čoho si teraz nešťastná. 😕 Párová terapia, návšteva psychológa na zlepšenie komunikácie, osobný rozhovor, tých možností máš veľa v závislosti od toho či si od neho finančne závislá alebo nie... Máš možnosť výberu, či s takýmto človekom chceš fungovať ďalej a zapracuje/te na oprave vzťahu alebo či sa odlúčite.
@cyneric nepovedal to mne to je na tom najhoršie.. ja som sa to len náhodou dozvedela..
No hej to je smutná situácia že sa nedozvies priamo
Aj si sa ho to pýtala že prečo o tom nevieš čo si sa dozvedela odinakiaľ?
@cyneric nepovedal to mne to je na tom najhoršie.. ja som sa to len náhodou dozvedela..
@anonym_autor no mozno ti to nepovedal prave preto, ze si prilis citliva. Nepises co o tebe povedal, takze tu varime z vody. Tazko poradit ci je to realny problem, alebo len potrebujes kamilkovy caj a klud
@anonym_autor a čo takého ti povedal buď konkrétnejšia lebo chlapi veľa veci myslia zo srandy aké mi si to berieme moc k srdcu možno to tak ani nemyslel
No hej to je smutná situácia že sa nedozvies priamo
Aj si sa ho to pýtala že prečo o tom nevieš čo si sa dozvedela odinakiaľ?
@anonym_fcc7e3 nie je doma a tak som nemala priestor sa to ešte opýtať.. a tak rozmýšľam neviem či vlastne chcem..ale zas neviem ako inak chcem vlastne fungovať.. ja viem možno pre niekoho by to bolo ok ale mna sa to veľmi dotklo
A aj mne sa stalo v tehotenstve,po rokoch, že som sa dozvedela zaujímavé veci a tiež som človek, že radšej na priamo a nám to na tom krachlo ale to boli zásadne veci
I keď áno určitá strata dôvery je zlá vec ale dá sa na tom pracovať len ide o to čo si sa dozvedela, že či sa s tým dá niečo aj robiť aby ste boli obaja s tým ok
A uz sa konecne dozvieme co take strasne povedal? Ked si aj tak anonym? Lebo ak nejakemu kamosovi medzi recou povedal ze "simona je tehotna a asi jej z hormonov preskakuje" 😃 tak sa z toho ozaj nemusis rucat.
Lebo ako tu vypisujes o nonstop o "velmi dotykani", neviem ci nebudes skor ty precitlivejsia, alebo co to za velka krivda.
@anonym_autor a čo takého ti povedal buď konkrétnejšia lebo chlapi veľa veci myslia zo srandy aké mi si to berieme moc k srdcu možno to tak ani nemyslel
@andrejka1974 nemyslím si že toto bolo zo srandy.
Niečo v style že som slabá žena, psychicky labilná a že mi záleží len na peniazoch (čo vôbec pravda nie je, mame rozdielne účty, som dosť samostatná) a práve preto sa má to dotklo
Niečo v style že som slabá žena, psychicky labilná a že mi záleží len na peniazoch (čo vôbec pravda nie je, mame rozdielne účty, som dosť samostatná) a práve preto sa má to dotklo
@anonym_autor no to mi je ľúto ale prečo potom chce rodinu s tebou
Alebo chcel u niekoho vyvovat ľútosť?
@anonym_autor no to mi je ľúto ale prečo potom chce rodinu s tebou
Alebo chcel u niekoho vyvovat ľútosť?
@anonym_fcc7e3 fakt neviem.. chcem sa hlavne sústrediť na dieťa nechcem mu nejako ublížiť tým že budem teraz nešťastná ale viem že už to z mojej strany nebude ako pred tým
A keď ťa naozaj tak bere tak by ta mal ochraňovať ako slabú ženu, dať ti stabilitu do jeho predstavy ze si labilna
A o tých peniazoch asi sa boji ako to bude zvladat počas materskej
A keď ťa naozaj tak bere tak by ta mal ochraňovať ako slabú ženu, dať ti stabilitu do jeho predstavy ze si labilna
A o tých peniazoch asi sa boji ako to bude zvladat počas materskej
@anonym_fcc7e3 máš pravdu. Peniaze neviem mám dosť našetrené, podporuje nás aj rodina.. nemyslím že to bude práve tým. Fakt je že som nikdy od neho nič naviac nechcela. Na bývaní a a aj strave sa podieľame obaja. A ostatne výdavky si vždy platil každý sám.. tak neviem ako môžem byť na peniaze..
Tak nech sa o teba viac stará,keď uz si ta vybral ,spravil dieťa a ma ťa za slabú ,on nech sa ukáže za silného chlapa
A jasné myslí hlavne na bábo i na to aby si bola v kľude a silak nech sa okolo vás točí
Vieš aby to nebolo, že on je posero lebo sa bojí čo a ako zvládne
Tak nech sa o teba viac stará,keď uz si ta vybral ,spravil dieťa a ma ťa za slabú ,on nech sa ukáže za silného chlapa
A jasné myslí hlavne na bábo i na to aby si bola v kľude a silak nech sa okolo vás točí
@anonym_fcc7e3 asi by som mu mala dať viac pocítiť čo to je starostlivosť o tehotnú ženu. Lebo ešte aj nákupy robím sama popritom chodím stále do prace a všetko riešim.. asi nevie ešte čo je to zena ktorá je skutočne na tie peniaze ako tvrdil
Vieš aby to nebolo, že on je posero lebo sa bojí čo a ako zvládne
@anonym_fcc7e to neviem dieťa sa nám veľmi dlho nedarilo.. takze toto malé nie je náhoda ale vymodlene
@anonym_fcc7e3 asi by som mu mala dať viac pocítiť čo to je starostlivosť o tehotnú ženu. Lebo ešte aj nákupy robím sama popritom chodím stále do prace a všetko riešim.. asi nevie ešte čo je to zena ktorá je skutočne na tie peniaze ako tvrdil
@anonym_autor Neviem čo tým chceš docieliť, teda okrem toho že si budete robiť naprieky a ešte mu dáš o dôvod viac ťa zaškatuľkovať ako 'psychicky labilnú', keď po tejto poznámke máš chuť mu nastoliť nový režim. A tým netvrdím že by sa nemal zaujímať, starať a pomáhať - ale mal by to robiť snáď sám od seba, zo záujmu o udržovanie vzťahu a domácnosti, nie 'z povinnosti a donútenia'.
@anonym_autor to je otázka,že ci je rozhyckany alebo možno nová situácia a nevie co s obavami
Je kľudne možné, že potrebuje väčšiu podporu ako ty
Niektorí chlapi sú také babovky
Ty ho poznáš alebo čo by mohlo byť za tým
Takže tebe niekto povedal, že manžel povedal o tebe to a to. A ty bez toho, aby si si najprv overila, či to naozaj povedal, tomu slepo veríš. Wau.
@anonym_autor Neviem čo tým chceš docieliť, teda okrem toho že si budete robiť naprieky a ešte mu dáš o dôvod viac ťa zaškatuľkovať ako 'psychicky labilnú', keď po tejto poznámke máš chuť mu nastoliť nový režim. A tým netvrdím že by sa nemal zaujímať, starať a pomáhať - ale mal by to robiť snáď sám od seba, zo záujmu o udržovanie vzťahu a domácnosti, nie 'z povinnosti a donútenia'.
@cyneric som veľmi nahnevaná a sklamaná z tejto situácie.. dosť ma to ranilo.. nechcem robiť napriek ale zároveň cítim nespravodlivosť že vlastne nevie ako vyzerá skutočne taká žena..
Takže tebe niekto povedal, že manžel povedal o tebe to a to. A ty bez toho, aby si si najprv overila, či to naozaj povedal, tomu slepo veríš. Wau.
@doriiis videla som to aj v písomnej podobe takze tomu verím
@anonym_autor Ak to sformuloval tak, ze ti “záleží” len na peniazoch, nebrala by som to tragicky. Mne môj toto tiež hovorí, našťastie priamo, ale ja o tom viem. Bohužiaľ z lásky sa nenajeme, v dnešnej dobe sa bez peňazí nepohnes. Nie je to skôr tak, ze ty ich riešiš viac ako on, aj do budúcna ako čo bude? Lebo to niekedy chlapi neriešia. A labilna býva podľa mna každá z nás občas, keď je toho na nás veľa, čo si pri tej tvojej samostatnosti robíš možno aj sama…dedukujem z vlastnej skúsenosti. Prenes na neho niektoré bezne veci a užívaj si viac tehotenstvo a sústred sa na seba - oddych/relax a potom bude aj hlava ok.
@anonym_autor
Nechápem.
Aký zmysel má táto téma? Prečo mu nepovieš, čo si sa dozvedela a čo a ako ťa ranilo?
Problémy treba riešiť, nie vypisovať na koníka.
Je to tvoj manžel, najbližšia osoba v živote
@anonym_autor
Nechápem.
Aký zmysel má táto téma? Prečo mu nepovieš, čo si sa dozvedela a čo a ako ťa ranilo?
Problémy treba riešiť, nie vypisovať na koníka.
Je to tvoj manžel, najbližšia osoba v živote
@zmrzlinka2021 prišla som sa sem poradiť myslím si že je to normálne legálne.. povodne som sem ani tie slova ktoré zazneli nechcela písať..

@anonym_autor neviem teda ako hlboko ta to zasiahlo, ale poviem Ti len toľko, ze som v manželstve 20 rokov a ešte aj teraz ma vie manžel prekvapiť a väčšinou nemilo. Ak to nieje vážny problém, skúste si to vydiskutovat .