Ako zvládnuť tiché obdobie vo vzťahu?
Ahojte konikárky. Potrebujem sa vyventilovať. Máme tiché obdobie vo vzťahu. Ani sme sa nerozišli, ani sa nehádame, ale sme akoby každý vo svojom svete. Dni bez slov, večery pri telke v tichosti a s mobilom v ruke, minimum dotykov. Možno raz za týžden ked ideme okolo mňa v kuchyni ma akože capne po zadku. Sex raz za tri mesiace. Nie je to tragédia, ale ani život, aký by som chcela žiť. Frajerku nemá. Len žijeme ako duch vedľa ducha.
To by som ja brala už ako koniec
Takto sme fungovali posledné 3 mesiace. Už som to nedávala psychicky ma to ničilo a po 6 rokoch som odišla. A vieš čo? Po týždni od rozchodu ho kamoska stretla s inou babou. Po 6 rokoch sme sa vlastne ani nerozišli vyhýbal sa mi. Podľa mňa čakal kedy ja urobim ten 1 krok.
Mozes urobit ty ten krok, aby sa veci poholi. Namiesto telefonu si zahrajte spolocensku hru, alebo namiesto filmu doma chodte do kina/divadla. Capnut po zadku ho mozes aj ty hocikedy, alebo len tak objat. Ak sa nic nezmeni, alebo nebude snaha aj na jeho strane, tak ist od seba.
rozhovor si skúšala?
To je na rozchod.
Nemusi to byt hned na rozchod. Ten sex sa moze stat ze proste cas leti, vela prace a clovek si neuvedomi ze to UZ 3 mesiace nic nebolo. Co sa rozhovorou taka tak tam to moze byt stéréotype. Skus sa s nim porozpravat a Uvidis hned na com si.
Som vydata uz 24 rokov a v manzelstve je vsetko top top a aj nam sa stand ze vecer strabisme kazdy na svojom telefone a pred TV na 1 gauchi ci ze sex nieje az tak casto ale to neznamena ze nieco nieje v poriadku len ten cas rychlo bezi a nejak nestihame.
Maju tiché obdobie vo vzťahu, (Nie roky) a vy tu poniektorí dokážete akurát tak vypľuť zo seba ze sa majú rozísť....
A o tom tonje vlastne celé.
A to ešte nemajú vlastne žiadne problémy.
Hneď ma milenku, hneď je vzťah na ****.
Rozchod, rozvod, a nájsť si druhej, super muža perfektného ktorý bude obsahovať až do smrti ako keby mal 19 🙂.
Co tak radšej nejaký spoločný výlet, welness bez deti, príroda, chata s priateľmi. Alebo nejaké oživenie vášne v spálni, alebo zmena životného štýlu atď...
Nevere, ta kde... rozvod rovno, červená čiara kapit konec ...
Ako... A potom s takou ženou (nemyslím autorku, ta ma zjavne chuť to riesit, ale tu s diskutujucimi) ma človek žiť. Jeden problém a vidno aký je na vás spolah
Zalezi co bol impulz k tej tichosti. Nejaky hnev kvoli niecomu? Alebo len tak vyprchana iniciativa a vasen?
Tie vase talefony z vas robia zombie.
Nemusi to byt hned na rozchod. Ten sex sa moze stat ze proste cas leti, vela prace a clovek si neuvedomi ze to UZ 3 mesiace nic nebolo. Co sa rozhovorou taka tak tam to moze byt stéréotype. Skus sa s nim porozpravat a Uvidis hned na com si.
Som vydata uz 24 rokov a v manzelstve je vsetko top top a aj nam sa stand ze vecer strabisme kazdy na svojom telefone a pred TV na 1 gauchi ci ze sex nieje az tak casto ale to neznamena ze nieco nieje v poriadku len ten cas rychlo bezi a nejak nestihame.
@jania023 žiaľ presne si to napísala, ale tato doba prináša viac očakávaní ako realita dokáže zásobiť naše myšlienky a hneď hľadáme vinníka. Telefóny a iné IT veci z nás sparvili neandrtalcov vo vzťahoch a prestávame byť v komunikácii dostatočne zdatný. Stále sa za niečim materiálnym naháňame, stresujeme a výsledky sú na MK dostatočne viditeľné a reakcie úbohejšie ako by vzdelaný človek očakával. Súdiť, rozísť, odísť, vymeniť, opustiť, mladší, lepší, krajší, svalnatejší, proste jedna “múdrosť” za druhou. Priznám sa, je mi skôr na zvracanie z takých názorov. Každý z nás vyrástol a zažil niečo iné, ani jeden okamih ktorý mame, nemusí a aj tak predpokladám, že ani nie je identicky. Preto hotove rady vysokosofistikovanych psychológov na týchto fórach sú fakt zárukou kvality a istej neomylnej rady do budúcna každého kto sem vložil otázku alebo problém. Ideálny stav nikdy nebol, to naháňanie sa za nezmyslami tých našich životov by sme mali skôr vymeniť za chvíle kľudu, pokoja a zamyslenia sa nad tým, prečo sú veci asi ako sú, a ideálne aj komunikáciou s človekom ktorého sa to bytostne týka. Verte, že treba vždy začať od seba, ak sa aj niečo pokazí, s najväčšou pravdepodobnosťou ak sa neobjaví hneď úmysel, alebo zrada pripadne iný podvod bude mat každý z daného paru rovnaký podiel na tom celom. Len pozor na ešte dôležitú vec… Nikdy to neriešte hneď, ale dajte si pauzu aspoň tri dni, aby ste mali čas vychladnúť a doplnili si informácie natoľko, že budete mat vo veciach širší rozhľad ako na začiatku a ešte aj s doprovodom emócii, ktoré veci len komplikujú. Držte sa a nezúfajte, inde sú a majú väčšie starosti a problémy ako my, len častokrát mám pocit, že sme strašne rozmaznaný a nevieme čo od dobroty. Treba sa naučiť žiť život ktorý nie je len o super dobrých a krásnych veciach, ale aj o problémoch, ktoré k nemu rovnako patria.

Komunikacia gde