Ako zvládnuť tlak zo strany iných ľudí?
Respektive, su tu typy, ktore sa nedaju tak lahko rozhodit?
Dam priklad, sefovi sa nepaci nieco, co som spravila, ( nic podstatne) a ja som schopna premyslat aj tyzden nad tym, ci sa teraz na mna hneva alebo co si o mne mysli, pricom fakt chcem, aby mi to bolo jedno.
Alebo sef si vymysli,ze nieco mam robit,vo volnom case a ked mu poviem,ze to robit nebudem,ze nechcem a nemam cas, taj to uzavrie s tym,ze to robit buden,ked nemam padny argument a hotovo. A ja sa este potom zle citim,ze ci som nemohla rovno suhlasit,ked to musim robit tak ci tak.
Neviem ci je twn nadpis vhodne formulovany, skor nie, ale ise o to,ze nwchcem,aby si zo mna robiki posluhovaca a ja sa nechcem citit zle, ked neurobim nieco, co ocakava niekto iny...ako sa zmenit??
Pokiaľ si zamestnaná na hodiny, tak je tvoj voľný čas voľným časom na základe toho kedy ti začína a končí ten pracovný.
Čiže nech pomenuje veci tak, ako ich žiada: Ak ti navrhuje možnosť platených nadčasov, je na tebe či ich zoberieš alebo nie. Ak ho nezaujíma čo by na to hovoríš ty, zaujímaj sa o to čo by povedali odbory. Skús sa spýtať na Pracujúca Chudoba FB.
V prvom rade popracuj na svojom sebavedomi potom oznam sefovi ze ak ocakava ze v ramci svojho volneho casu budes robit to co od teba ocakava tak mu na konci mesiaca za to vystavis fakturu a ty zasa ocakavas od neho ze ju bez zbytocneho reptania zaplati...
Podľa mňa sa nemusíš meniť ty, ale zmeniť šéfa. Každý raz zomrieme a absolútne to nestojí za to sa ondiať s takými ľuďmi. A áno, to ti môže pomôcť nič si z ľudí nerobiť, že totiž všetci sme na jednej lodi a to že sa niekto tvári ako majster zemegule ktorý má patent diktovať druhému čo by mal robiť neznamená z hľadiska vesmíru vôbec ale vôbec nič.
Nuz su povahy, zivotne skusenosti, vychova z detstva a rodinne prostredie, aj ked si to neuvedomujeme...
Hodim tu jeden link na IG aj ked to zdanlivo nema nic spolocne, vela veci si nesieme so sebou z rodiny a uvedomenie si toho, je urcite prvym krokom:
https://www.instagram.com/reel/C2pzkaQrLJc/?igs...
Mna to naucil zivot

V prvom rade nič vo voľnom čase pre šéfa nerob. A môže sa aj na hlavu postaviť. Jedine tak mu ukážeš, že ti nemôže prikazovať, čo robíš keď nie si v práci. Na Tom najskôr zapracuj.