icon

Ako zvládnuť vulgárne nadávky od cudzích?

31. máj 2024

priklad ja vcera chlap na mna cuval autom uskocila som v poslednej chvili nepresiel mi po nohe, pozerala som cakala som ospravedlnenie a on "ty pi.. kde do pi... pozeras, ked auto cuva musis davat pozor"....Dame bokom, kto bol v prave, aj keby bol on, ale viem, ze som bola ja, boli sme tam dnes pozriet s manzelom......ako reagujete ked vam takto niekto nadava napriklad pri premavke...

Nadavate mu aj vy? Otrasiete sa? Usmejete sa?

Strana
z2
maryetta
31. máj 2024

@amelia89 veru. Dnes sa akoby slusnost vytratila. Ziadne ospravedlnenie. Len hned zhukat.

medda_beda
31. máj 2024

V práve si určite nebola ty keď vchádzaš na cestu, parkovisko, mimo prechod (len tak mimochodom aj tam sa máš najprv pozrieť) máš sa pozerať všade.
On ťa vidieť nemusel a pri naštartovanom aute keď ideš zo zadu máš byť opatrná.

K tomu slovníku.Mohol sa krotiť, zľakol sa veď ťa mohol zabiť.
Možno bol agresívny idiot, možno to z neho len vyletelo.

apolka77
31. máj 2024

Pred 10 rokmi sa mi stala podobná vec. Šoférovala som v meste predpisovo zrazu ma obehol týpek spravil mysicku ledva som zabrzdila. Vyšiel z auta a začal sa rozdrapovat že čo som to za pi....kto takej pi...dal vodičák. Myslela som že ho šľak trafí aký bol vyšinuty že idem pomaly.. ...úplne v šoku som zostala lebo žiadnej chyby som si vedomá nebola. ..a úplne má odrovnal ako si mohol cudzí muž dovoliť cudzej žene takto nadávať..dodnes je to pre mňa šok...
Tak isto šok ako tu niektoré ženy obhajujú jeho správanie.
Ako spoločnosť sme veľmi klesli.
Ale čo čakáme keď si politik dovolí vykrikovať na prezidentku že je americká ku....a nenesie za to zodpovednosť....a takýchto bláznov za volantom je stále viac a viac..vidím to denne ako ľudia zhrubli sú plný nenávisti a frustrácie..reagovať sa nijak neoplatí, lebo väčšinou sú to úplný loosery ,,človek čo sa nevie ovládať asi nemá problém ani zbiť druhého.
Možno sa len usmiať a povedať aj ja vám želám pekný deň...čo iné?
Ja nerespektujem žiadne nadávky a uz vôbec nie po ..ku...to je hranica ktorú prekročili ...zrejme ich vychovali matky ktorým nevadí keď ich vlastný manžel pošle do pi...inak si to vysvetliť neviem..a desím sa čo bude ďalej. Lebo útokov na ženy je každým dňom viac a viac...nedávno sme mali školenie v práci a chlapík povedal že veľmi obdivuje ženy a čuduje sa že sme vôbec "prežili" po všetkých tých útokoch fyzických a verbálnych ktoré sa na nás valia.
A nie, nie je to normálne keď vám nadáva do pi....nie je to normálne ak keby ste neviem čo spravili.

autor
31. máj 2024

@apolka77 👍

maciatkolulu
31. máj 2024

@jajanka31 ja sa zase smejem,že viiitah. No dobre duša draha

jajanka31
31. máj 2024

@maciatkolulu a to je k teme? Ci zahlcujes diskusiu? A nie som dusa draha, ty ano?

abdn16
31. máj 2024

V UK som sla po chodniku (po lavej strane ako sa chodi) a "neuhla" som sa jednemu krasavcovi, ktory kracal s nejakou kraskou za rucicku po zlej strane. Takze sa mi chudak musel spolu s priatelkou uhnut. Zacal na mna nadavat v cestine ty pi... zkur... ludra atd. Ani som sa len neunuvala otocit, takito hlupaci mi za to nestoja 🙂

ktochytavzite
31. máj 2024

a ako ies ze si stala dobre?Co cuval az na chodnik??Ako ked civa auto treba nyt opatrny,neznamena ze ked akoze atojim dobre a cuva auto mozem si robit co hcem,

ktochytavzite
31. máj 2024

to je este dobry pripad .Mne sa nedavno stalo ze som asi ja naozaj nvm ako le o som pozerala aj z lava aj z prava sla som z bocnej na hlavnu a nvm odkial sa vynoril za mnou vodic a trubil,pravdepodobne som obmedzila.Ale co on robil to bolo ako v krimi.Normalne sa za mnou rozbehol,dobehol ked som musela stat na stopke a predo mnou 2 auta vysiel z auta a siel ma vykricat asi,ako sa blizil k mojmu autu som mala volnu cestu,a on video ze mal 3 deti,male v aute.Necakala som nanho a sla som,on v navale zloati mi aspon buchol pastou po kapote.Ja som sla dalej predo mnou 2 auta co sli asi 40tkou on ma zasa dobehol,predbehol a chcel zastavit auto ze ka zablokuje,no nastastie tak bola bocna cesta tak som mu usla .Ako to ze som ho obmedzila pravdepodobne ale naozaj som si neuverinila a nvm ako som to prehliadla bol fakt ale co robil on potom,to bolo ciste psycho hlavne ze ma ohrozoval a aj moje deti .Mne sa vela krat stalo ze som sl a niekto mi vbehol do drahy ze som ledva dobrzdila ale take psycho,ze budem prenasledovat toho ma nenapadlo.Hl ze ma ohrozip potom.
Ale zasa tiez si v aute ponadavam ked napr chodci si bezihladni a tiez nedavaju pozor ked nejake auto cuva.

liusa82
31. máj 2024

nemalo by sa síce znižovať na úroveň nadávajúceho,ale ja mám tiež takú trošku výbušnejšiu a prudkejšiu povahu aj ked sa snažím kontrolovať a neštekám a nenadávam bez príčiny.Ale niekedy by som to nechala tak, a inokedy nadala vulgárne nazad.Podla nálady a rozpoloženia🙂 v práci si to nesmiem dovoliť tam mám ukludňujúcu taktiku ale mimo roboty nechám pustiť uzdu😀

neviditelnypes
31. máj 2024

Som si spomenul na film Vysinuty (Unhinged, 2020), tam si agresivneho cestneho sialenca zahral Russell Crowe. (cestného, nie čestného)

vilma7
31. máj 2024

Tak mňa by zaujímalo, ako sa skutok stal.
Samozrejme nadávať určite nemá prečo. By som mu povedala, nech sa ukladaní, ak by som si bola vedomá chyby, ospravedlnila sa.
Ale sama často.vidim, že auto si cuva a ľudia behajú hore dolu ako chcú. Chlap v aute je v bezpečí, ja mam pred autami veľký rešpekt, hlavne na Slovensku.

ivangeline
31. máj 2024

Závisí. Niekedy by som asi nereagovala a šla čím skôr preč. Inokedy potukala po čele či spravila grimasu. No v súčasne vypataj situácii… aj nadávala spať. ;D Takže viem pochopiť, že bol vystresovaný..

tramtada31
31. máj 2024

Aj mne sa stala pred tyzdnom podobna vec. Išla som za motorkarom, ktorý sa vyhýbal každej jame (chodil zo stranu na stranu), tak som ho predbehla, lebo som nechcela cakat na to, že prudko zabrzdí a skončí mi na kapote. Fakt jazdil nepredvídateľne. Predbehla som ho, ale pekne cez protismer s dostatočným dištancovať, žiadna mysicka, ale musela som pribrzdiť kvôli autám pred, žiadne riskantne spravanie. On samozrejme sa dival na hrboly a neskoro zareagoval a potom brzdil na poslednú chvíľu. Začal nadavat a že nech nejazdím pri****ne. Mala som otvorenu strechu, takze som ho pocula 😀 mala som chut zastaviť s autom a vysvetlit si s ním situaciu, ale ustala som to, lebo by to nebolo prijemne. Ano, človek v návale emocii povie hocico, netreba si to pripúšťať.

minenkak
31. máj 2024

Autorka mohla by si objasniť situáciu,ako to vlastne bolo.Bola si na chodníku alebo na ceste

babulkomale
31. máj 2024

@amelia89 žijem na Slovensku desiatky rokov, ale nikdy mi nikto nevynadal. Ty žijes kde?

amelia89
1. jún 2024

@babulkomale nechapem vobec otazke. to ze tebe nikto nevynadal to znamena ze sa to nedeje ?
ja nie som autor prispevku ale snad nechces popierat ze komunikacia medzi ludmi vie byt obcas zalostna. nemusi byt zrovna az s takou vulgarnostou ako v prispevku ale mila tiez nie je …

30katrusa40
1. jún 2024

Nadat vulgárne no nemal ak si stala alebo išla tam kde majú ísť chodci. Ak ideš po ceste alebo parkovisku musíš aj ty dávať pozor. Ja tiež som schopná nadat chodcovi ktorý má.na semafory červenú ja idem na zelenú a skočí mi pod auto. A pri cúvaní sú aj slepé uhly kedy ťa skrátka vodič nevidí. To je to že všade píšu ako majú chodci prednosť a potom nie sú schopný dať pozor. Ak si išla ako teľa a nehľadala tak ho to naštvalo. Keby sa ti niečo stalo tak ma problémy vodič. Lebo na Slovensku musí vodič predvídať všetko. Ak chodca ktorý nie je schopný vnímať svet okolo seba.

aurora33
1. jún 2024

Nie je v poriadku že ti nadával, ale zavadzať pri cúvaní auta tiež nie je v poriadku.

babulkomale
1. jún 2024

@amelia89 ty zovseobecnujes, ze komunikácia na Slovensku je "bezradna" - nerozumiem co tym myslis a dalej pises ze "tak to tu mame".
Nie, ja to tak nemam, preto sa pytam kde zijes. V zivote mi nikto nevynadala ani sa ku mne agresivne nespraval. Cize ja pisem, ze komunikacia na Slovensku je velmi mila a slusna. Ja stretavam takych ludi.

lavender94
1. jún 2024

V práci sa mi stane občas, že príde debil ktorý nadáva len tak lebo si potrebuje spraviť deň. Záleží podľa nálady. Buď sa usmievam a som milučká aby som ho tým ešte viac nasrala, alebo dodrbem ako malé decko, že takto sa so mnou baviť nebude. V tom tvojom prípade by som sa ohradila, ale s tým že by som sa aj ospravedlnila. Ak si teba skoro načúval, mala si dávať pozor. Keď človek vychádza z parkoviska často je tam veľa ľudí, malo priestoru, mŕtve uhly, človek musí mať oči všade, neexistuje že by som nemala oči na stopkách či niekto necúva.

amelia89
1. jún 2024

@babulkomale super ze to tak mas 😊🙂v mojich ociach bezradna je.
A precitaj si komentare aj ostatnych ludi ktori maju skusenosti ine.
To je ako ked niekto povie ze : moje dieta nikdy nemalo hysak - to neznamena ze ho ine deti nemaju no nie?😊

babulkomale
1. jún 2024

@amelia89 poznáš význam slova "bezradný"?
Ok, ty mas taku negativnu komunikaciu s ludmi, na zaklade toho tvrdis, ze na celom Slovensku "to tak mame". To ja mozem tvrdit, ze tu mame milu a prijemnu komunikaciu, dokonca aj na uradoch.
Este raz sa pytam, zijes na Slovensku?

amelia89
1. jún 2024

@babulkomale ano poznam vyznam slova bezradny, nezvyknem pouzivat slova ktorych vyznam nepoznam,ty ano? ja som sa vyjadrila autorke z mojej pozicie a mojich skusenosti. nehovorim ze je to na dennej bazi ale deje sa to. uplne casto a vela ludom- vidis to v ostatnych komentaroch, kludne to tvrď ty zase inak - to je uplne absolutne v tvojom prave a v poriadku,ja si dovolim nesuhlasit. Vyjadrujem sa ku komunikacii na Slovensku tak asi sa nevyjadrujem o inej krajine nemusis sa ma 50x pytat ci tu zijem. Kazdy mame predsa ine skusenosti a zazitky, stretavame roznych ludi. Ja sa vyjadrujem slusne a milo ale nedostane sa mi vzdy to iste, beriem to normalne a nerobim z toho hysteriu.
A prosim ta nenut ma menit moj nazor lebo ty mas iny,respektuj to. Ja teba akceptujem a nesnazim sa ta tu presvedciat o opaku. A este ked je absolutne jasne aj z inych komentaroch a vlasne samotneho prispevku ze vulgarni ludia na slovensku boli,su a budu.

Strana
z2