Ako zvládnuť vyberavého manžela v jedle?
Ahojte žienky, dnes sme mali s kolegyňou takú debatu, že ona už nevie čo tomu svojmu variť, všetko jej ohundre. Ja si to neviem predstaviť, moj ocino zje úplne všetko aj keď sa to mamine úplne nevydari nepovie ani slovo a pochváli, rovnako aj moj muž, minule sa mi nechcelo tak som urobila iba špagety s morcadelou a tváril sa ako keby nič lepšie nejedol 😄. U nich vývar raz je slabý raz moc výrazný, mäso suché, vraj sa minule hneval že zahustila omáčku múkou, koláče už vzdala piecť. Máte aj vy takých citlivých mužov na stravu? Či neriešia? 🙂
Varil by si sam … ale asi to nebude jeho jediny problem.
Ja uvaríme a ak môj muž nechce jesť natrie si chlieb a teda môže byt rad ak uvarím,minulý týždeň sme vôbec nevarili ,každý jedol čo našiel ,raz som bola v obchode ,kúpila som chlieb na sendviče e jedli sme sendviče tri dni ,plus zelenina čo bola doma
Áno mám, za odmenu varí sám 😂
Nie, dokonca zje aj zeleninu ako špenát či brokolica ktoré pred tým nikdy nezjedol. Jediné čomu neprišiel na chuť sú morské potvory, mušle, krevety, kalamare, chobotničky
Toto čo popisujete nie je “citlivý na jedlo”. To je necitlivý k partnerke, chronický ohundrávač. Môj tato je taký, všetko ohundre.
Ja som extrémne výberavá na jedlo, ale muža vždy pochválim, alebo minimálne ocením, že navaril 🙂 on zároveň nevadí nič, čo nemám rada. Ja napríklad nezjem nič, v čom je cibuľa 😃
Kolegyni porad to co spravila moja mama. Otec tiež bol múdry co sa jedla týka, az jedného pekného dňa mama vstala od stola, vzala mu spred nosa tanier s tým ohundranym jedlom, vykydla ho do koša, tanier dala do drezu a sadla si k stolu a s nami dojedla. Otec tam sedel neschopný slova a po zvyšok života sme mali kľud pri stole.
Moj muz je uzasny stravnik, zje vsetko. Zato jeho brat je rozmaznany, kazdy den len maso a nedajboze si to obcas ulahcit nejakym polotovarom.
Môj pán manžel by zjedol aj mäso z polievky ktoré bolo smerované pre peska😂😂takže asi tak
Taký si môže variť sám. Nepoviem každý máme niečo čo nezjeme ale furt hundrať?
Nemám takého, my sme si sadli v chutiach a vyváram nám to, čo máme všetci radi. Vždy pochváli.
Môj manžel má výberavý jazýček a niektoré jedlá proste do úst nevlozi. Ak ich nemajú radi ani deti, nevarím ich a ja sa za nimi idem potom zabiť v každej reštaurácii. Ak ich deti majú radi, má smolu a večeria chlieb so syrom a zeleninou (a tesi sa, lebo inak u nás studené večere nebývajú a on chlieb so syrom a zeleninou miluje). Ale v živote mi neofrflal jedlo a ani nemal blbé komentáre. Jeho najnicivejsia kritika na moje kuchárske umenie bola: "minule si to tuším dáko lepšie dochutila" (neviem, čo to bolo, ale bolo to fakt hnusne). Nezje ale neobrble. A to je inak nadšený a talentovaný frflos.
Nemám, môj zje všetko a keď mu niečo nechutí spraví si sam
@viestta toto je strop 😂🙏 nič lepšie tvoja mama ani nemohla urobiť
Ano, mam. Ale on je vazne fajnovka, nie hundros. Nema rad lososa, sushi, cokolvek cinske, resp. cudzokrajne, cibulu, brokolicu, vlastne ziadnu zeleninu mimo uhorky a rajcin, aj to iba v istom “skupenstve”, hriby… zoznam by som mohla pisat do rana. Salat iba grecky, gulas iba podla jeho postupu, furt do vsetkeho kafre ako to chce mat uvarene (vyuceny kuchar, doma ale nevari). Ide mi to na nervy, trpim to uz 3 roky 😅
Ale! V zivote mi nic neofrflal, nevycital, nepovedal ze mu nechuti, to si nedovoli. 3x do roka iba skonstatuje, ze mozno trosicku soli tomu chyba, alebo by to este niecim dochutil. Iba je proste fajnovy a ma rad 15 jedal stale dookola 🤷🏻♀️
Moj byvali bol vyberavy ako 4rocne deti. Akoze masaker, on jedol asi 5 jedal dookola, vyberal aj podla vyzoru danej suroviny a este mu maminka dokonca nachystala dospelemu vzdy jedlo az na tanierik a nechala v chladnicke a on si len zohrial a aj rozok mu prekrojila. Teraz ma zenu a 3deti a je mi tej zeny luto, ona musi mat vlasy dupkom varit takemu chlapovi .
cize ty si zalozila diskusiu kvoli muzovi tvojej kolegyne? to urcite..
mala som raz takeho, na vsetko povedal "moja mama to robi inak".. poslala som ho naspat k mame 🤷♀️😁
Ja skutocne nie som michelinska kuchárka, velmi casto treba po mne este jedlo dochucovat, ake manzel nehundre. Je rad ze varim pravidelne, vzdy ustriehnem ci sa minula polievka, ci druhe jedlo. Pracujeme z domu a teda vzdy je navarene alebo narychlo hodim stehna do remosky...
Kolega mi minule povedal ze obcas ma na obed rohlik s treskou lebo jeho zene sa nechce vatit. No ja tiez neskacem za varenie, ale este nikdy sme na obed ani zo srandy nemali rohlik s treskou ci sackovu polievku...
Je vyberať x jedál nezje, zeleninu nezje, ale doma nehundre, keď nechce spraví si to, čo chce a čo je najrýchlejšie.Vlastne iba cez víkend varím to, čo zje cez týždeň sa stravuje v práci a večer si robí sám.
Moj je rad , ked mu zalejem vifonku 😅
Môj otec bol taky. Mama bola doma, vyvarala jemu, mne a mojej sestre zvlášť lebo jeden neľúbi to, jeden to, druhý to. Až raz sa nahnevala, a prestala variť úplne. Zrazu sme všetci traja zjedli granadir bez hundrania. Chuda, spätne mi je to ľúto. Potom som si začala variť sama, sestra išla bývať s jej mužom a otec sa musel zmieriť s tým, čo navarila.
Teraz máme s mužom našťastie rovnaké chute, aj keď on je odchovany na perkeltoch haluškach, úplne sa mu zmenil jedálniček a varím jedno jedlo a jednu polievku denne😁
Moj zje vsetko a je za to nachystane jedlo rád lebo ma tazku pracu. Az mi ho obcas bolo luto lebo teda nepatrim k tym sikovnejsim kucharkam :D ja s detmi to obcas nejem , dame si suchu veceru ked sa mi nevydarí :D
Ak je takýto nevyhovieš mu nijako. Nech si jedlo pripravuje sám, alebo je to čo chce
Darovat mu kurz varenia
Nech vari sam keď sa mu nepáči. Môj zje všetko a aj náš malý, ja som u nás ta vyberava ale keď sa navarí zjem, len sú veci ktoré nezjem a tie nevaríme. Alebo ja si spravím iné a im iné.
Ja som mala tiež takého mudrlanta. Raz som sa trápila s prípravou pirohov, muž nepekne hundral, že prečo zemiakovo-bryndzové. A nás syn pravé také miluje. Veľmi som sa nahnevala, nabrala sebe, synovi a mužovu porciu som vysypala do koša. Tak mi bolo ľúto, ale! po toto šoku si už roky dáva pozor na podobné komentáre. Chváli, aj keď sa niečo nepodarí.
Ja takeho muza nemam, ale sama som taka. Ale varim u nas vacsinou ja, tak hundrem len sama na seba. Aj ked teda neskromne poviem, ze varit viem, piect tiez, ale ja si proste na kazdom jedle najdem nieco, kvoli comu mi to nechuti. A nezjem xy jedal, takze varim vacsinou pre rodinu a pre seba zvlast. A aj tak to casto dopada tak, ze rodina je pestre jedla a ja 4x do tyzdna spagety.

Nemám.
Ak by som mala, tak pán dôležitý by si varil sám