Ako zvládnuť vzťah počas ramadánu s moslimom?
Môj priateľ je moslim, sme spolu ešte iba pol roka. Dnes začal ramadan, prosím poraďte mi ako v pohode zvladnut toto obdobie. Bez dotykov, bozkov ked uz teraz mi to tak strašne chyba
@veklipo prečo ľudia potrebujú dávať nevyziadane rady? Keď nemas co povedať tak sa prosím nevyjadruj, ďakujem
Ale veď nemôže iba od východu slnka po západ slnka. A dotyky neviem, či su zakázané, zakázaný je iba sex, jedlo a pitie.
casom si zvyknes a hadam realny zivot nosi aj povinnosti a iny program ako riesit to co ti teraz "tak strasne chyba"... A hlavne, je to pocas dennych hodin. ak si na to nevies zvyknut, predstavit si to.. tak potom asi to nie je pre teba byt v takomto spoluziti rozdielnom. Treba si to vyskusat a uvidis.
To nie je rada. To je konštatovanie. Je bežnou súcasťou verejnej diskusie. A keby si reálne chcela poznať kultúru svojho partnera, chcela by si s ním žiť, ale vopred poznať rizika, kládla by si uplne otázky.
Opýtaj sa jeho ako to máš zvládnuť. Pokiaľ viem nemôže sa len cez deň, v noci áno.
@simca06022011 sme spolu ešte iba krátko preto to beriem ťažko. A áno, viem ze je to iba počas dňa a večer môže ale je pre mňa ťažké byť s ním a nemoct mu dat pusu atd ked sme čerstvo zamilovaní
bud si zvyknes na tie ich pre mna chore praktiky od umyvania az po... alebo pojdes z kratsej cesty a najdes si "vonou" tebe podobneho...
Od stredy zacina aj pre krestanov pôst, takze mozes sa tiez postit🤔 a nejako to zvladnete
Tipujem, že sa to tu zvrhne ako vždy na to ako budeš pri muslimovia trpieť. 😄😄😄 Ale teda k veci
Autorka - cez ramadán je zakázaný sex cez deň alebo dotyky, ktoré sú vzrušujuce. Po západe slnka môžeš so svojím manželom sexovať koľko chceš.
A letné bozky alebo objatie nie je zakázané ani počas dňa.
To pôst neruší. Myslím, že existuje aj nejaký výrok zo Sunny, že prorok objal a pobozkal niektorú zo svojich manželiek počas dňa počas ramadánu. Že proste tu nejde o to neprejavit si jemne náklonnosť, ale proste len nemať ten sex počas dňa.
@sima234 zakázaný je sex, sexuálne vzrušenie (ak to niekto plánuje inému), jedlo, pitie, fajčenie, nadávky. Od východu po západ slnka. Všetko to ruší pôst. (A ideálne je nefajcit a nenadávať aj po západe slnka 😄).
A teraz ešte čítam, že píšeš PRIATEĽ.
Tak priateľ by s tebou nemal mať sex ani bozky až do vtedy keď budete mať nikah.
Ak sa postí holarup a potom sa večer s tebou vyspí bez manželstva, tak to je pekný pokrytec.
@lenkakravcova nie, samozrejme ze sa so mnou večer nevyspi. Mam prvý krát priateľa inej viery preto je tento post pre mňa niečo nové co nepoznám. Samozrejme mi o tom hovoril takze viem asi ako to prebieha. Len je pre mňa ťažké nebozkavat ho
@ahhola iránska revolúcia bola v r. 1979, takže niekedy tesne po tomto období sa odohráva táto kniha. Každá moslimská krajina má tiež svoje tradície a zvyky. Keď nevieš, odkiaľ je jej priateľ, tak toto je irelevantné, okrem toho Iránci sú väčšinou šiíti, zatiaľ čo napr. Arabi väčšinou sunniti, tak rovno aj tam máš rozdiel
Si na najlepšej ceste stať sa jeho poslušnou úplne závislou štvrtou ženou.
@hopsas poznas ho ze takéto niečo tvrdíš? Nie, takže si nevyziadane rady nechaj pre seba, ďakujem
Bud si zvykneš alebo to budes riešiť celý život. Nič iné neexistuje
@autorka keď si to zadáš na Google, tak ti hneď vyhodí, že bozkávanie sa nie je zakázané ak nevedie k sexuálnemu styku alebo prilišnemu vzrušeniu.
Tak teda bozky nie sú zakázané, ako také (teda opäť v manželstve).
@aliziana 😅pre mna je relevantne, ze ten jej chlap bol normalny, pokial zil v usa, pri navrate (docasnom navzdy) do jeho dzamahirije pod kridla rodiny sa k zene a dcere zacal chovat ako debil, tak to chcela jeho matka, pod ktorej vplyv sa vratil ako sopliak a to bol inteligent, doktor... Takze netreba sa zahravat zo stredovekom.
Vysvetlil ti to nedostatocne.
A co takto dospiet? Predpokladam, ze nemas 15rokov, iba tak pises.
Sa tu vrece roztrhlo na koni s tymito otazkami. To sa asi stale ta jedna jedina nudi. Presne rovnaky styl odpovedi.
@natalka13 ano zatiaľ nedostatočne. Rozprávali sme sa o tom iba včera chvíľu pretože bol pracovne vyťažený
Najdi si pracu, aby si nemusela riesit, ako sa nebozkavat cez den s chlapom.
@natalka13 Presne rovnaký štýl pisania, buď je dievčina nejaká primitivnejšia, alebo sa nudí a snaží sa rozprúdiť nejakú debatu… nooo, moc jej to nejde 🤷♀️
Normálna žena sa o takýchto veciach baví s partnerom, pripadne nejaká s nulovým sebavedomím a zo všetkého predposratá, si to naťuká do Google alebo sa spýta chatGPT.
@hopsas ona sa ale pýtala na niečo úplne iné. To je ako keď sa žena začne pýtať na to, aké UM má dať keď jej nejde dojčiť a ty by si jej začala písať o tom, ako sa dieťaťu nevenuje..
@lenkakravcova ďakujem že aspoň ako jedna z mála nemas potrebu dávať nevyziadane rady
Autorka ale ved od vecera do rana si to vynahradíte,pises ako keby sa ides postit 40dni ale v podstate vecer mozes robit co len chces s nim a on s tebou.
@lenkakravcova ja by som autorke hlavne rada dala do pozornosti že v prípade rozvodu s moslimom ak sa ona znova vydá stratí právo na deti a deti staršie ako sedem rokov prináležia otcovi. V prípade rozvodu nemá ani nárok na majetok. Ach škoda slov na vás slovenské moslimky keby naivita kvitla ste sama ruzicka

Myslím, ze v budúcnosti bude Ramadán tvoj najmenší problem.