Ako zvládnuť vzťah počas ramadánu s moslimom?
Môj priateľ je moslim, sme spolu ešte iba pol roka. Dnes začal ramadan, prosím poraďte mi ako v pohode zvladnut toto obdobie. Bez dotykov, bozkov ked uz teraz mi to tak strašne chyba
@veklipo prečo ľudia potrebujú dávať nevyziadane rady? Keď nemas co povedať tak sa prosím nevyjadruj, ďakujem
Ale veď nemôže iba od východu slnka po západ slnka. A dotyky neviem, či su zakázané, zakázaný je iba sex, jedlo a pitie.
casom si zvyknes a hadam realny zivot nosi aj povinnosti a iny program ako riesit to co ti teraz "tak strasne chyba"... A hlavne, je to pocas dennych hodin. ak si na to nevies zvyknut, predstavit si to.. tak potom asi to nie je pre teba byt v takomto spoluziti rozdielnom. Treba si to vyskusat a uvidis.
To nie je rada. To je konštatovanie. Je bežnou súcasťou verejnej diskusie. A keby si reálne chcela poznať kultúru svojho partnera, chcela by si s ním žiť, ale vopred poznať rizika, kládla by si uplne otázky.
Opýtaj sa jeho ako to máš zvládnuť. Pokiaľ viem nemôže sa len cez deň, v noci áno.
@simca06022011 sme spolu ešte iba krátko preto to beriem ťažko. A áno, viem ze je to iba počas dňa a večer môže ale je pre mňa ťažké byť s ním a nemoct mu dat pusu atd ked sme čerstvo zamilovaní
bud si zvyknes na tie ich pre mna chore praktiky od umyvania az po... alebo pojdes z kratsej cesty a najdes si "vonou" tebe podobneho...
Od stredy zacina aj pre krestanov pôst, takze mozes sa tiez postit🤔 a nejako to zvladnete
Tipujem, že sa to tu zvrhne ako vždy na to ako budeš pri muslimovia trpieť. 😄😄😄 Ale teda k veci
Autorka - cez ramadán je zakázaný sex cez deň alebo dotyky, ktoré sú vzrušujuce. Po západe slnka môžeš so svojím manželom sexovať koľko chceš.
A letné bozky alebo objatie nie je zakázané ani počas dňa.
To pôst neruší. Myslím, že existuje aj nejaký výrok zo Sunny, že prorok objal a pobozkal niektorú zo svojich manželiek počas dňa počas ramadánu. Že proste tu nejde o to neprejavit si jemne náklonnosť, ale proste len nemať ten sex počas dňa.
@sima234 zakázaný je sex, sexuálne vzrušenie (ak to niekto plánuje inému), jedlo, pitie, fajčenie, nadávky. Od východu po západ slnka. Všetko to ruší pôst. (A ideálne je nefajcit a nenadávať aj po západe slnka 😄).
A teraz ešte čítam, že píšeš PRIATEĽ.
Tak priateľ by s tebou nemal mať sex ani bozky až do vtedy keď budete mať nikah.
Ak sa postí holarup a potom sa večer s tebou vyspí bez manželstva, tak to je pekný pokrytec.
@lenkakravcova nie, samozrejme ze sa so mnou večer nevyspi. Mam prvý krát priateľa inej viery preto je tento post pre mňa niečo nové co nepoznám. Samozrejme mi o tom hovoril takze viem asi ako to prebieha. Len je pre mňa ťažké nebozkavat ho
@ahhola iránska revolúcia bola v r. 1979, takže niekedy tesne po tomto období sa odohráva táto kniha. Každá moslimská krajina má tiež svoje tradície a zvyky. Keď nevieš, odkiaľ je jej priateľ, tak toto je irelevantné, okrem toho Iránci sú väčšinou šiíti, zatiaľ čo napr. Arabi väčšinou sunniti, tak rovno aj tam máš rozdiel
@hopsas poznas ho ze takéto niečo tvrdíš? Nie, takže si nevyziadane rady nechaj pre seba, ďakujem
@autorka keď si to zadáš na Google, tak ti hneď vyhodí, že bozkávanie sa nie je zakázané ak nevedie k sexuálnemu styku alebo prilišnemu vzrušeniu.
Tak teda bozky nie sú zakázané, ako také (teda opäť v manželstve).
@aliziana 😅pre mna je relevantne, ze ten jej chlap bol normalny, pokial zil v usa, pri navrate (docasnom navzdy) do jeho dzamahirije pod kridla rodiny sa k zene a dcere zacal chovat ako debil, tak to chcela jeho matka, pod ktorej vplyv sa vratil ako sopliak a to bol inteligent, doktor... Takze netreba sa zahravat zo stredovekom.
Vysvetlil ti to nedostatocne.
A co takto dospiet? Predpokladam, ze nemas 15rokov, iba tak pises.
Sa tu vrece roztrhlo na koni s tymito otazkami. To sa asi stale ta jedna jedina nudi. Presne rovnaky styl odpovedi.
@natalka13 ano zatiaľ nedostatočne. Rozprávali sme sa o tom iba včera chvíľu pretože bol pracovne vyťažený
Najdi si pracu, aby si nemusela riesit, ako sa nebozkavat cez den s chlapom.
@natalka13 Presne rovnaký štýl pisania, buď je dievčina nejaká primitivnejšia, alebo sa nudí a snaží sa rozprúdiť nejakú debatu… nooo, moc jej to nejde 🤷♀️
Normálna žena sa o takýchto veciach baví s partnerom, pripadne nejaká s nulovým sebavedomím a zo všetkého predposratá, si to naťuká do Google alebo sa spýta chatGPT.
@hopsas ona sa ale pýtala na niečo úplne iné. To je ako keď sa žena začne pýtať na to, aké UM má dať keď jej nejde dojčiť a ty by si jej začala písať o tom, ako sa dieťaťu nevenuje..
Autorka ale ved od vecera do rana si to vynahradíte,pises ako keby sa ides postit 40dni ale v podstate vecer mozes robit co len chces s nim a on s tebou.
@lenkakravcova ja by som autorke hlavne rada dala do pozornosti že v prípade rozvodu s moslimom ak sa ona znova vydá stratí právo na deti a deti staršie ako sedem rokov prináležia otcovi. V prípade rozvodu nemá ani nárok na majetok. Ach škoda slov na vás slovenské moslimky keby naivita kvitla ste sama ruzicka

Myslím, ze v budúcnosti bude Ramadán tvoj najmenší problem.